Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Coz,jest to o tyle bzdurne,ze i tak kierownik nie pojedzie sprawdzic psow,ktore znalazy dom 200km od schroniska.Czyli jak ktos przyjezdza po psa i wywozi to jest OK,ale jak pies jedzie do wlasciciela to juz "be"?

Tym,ze nie przepisze tych psow sie nie przejmuj i rob dalej swoje.Niech nie przepisuje,jak nie chce,ale o ile w schr. maja umowy adopcyjne,to jest tam chyba zapisek,ze w razie zmiany wlasciciela trzeba powiadomic schronisko.Ty powiadomilas,a ze schronisko nie chce zmienic adresu to juz ich sprawa.

Smiesza mnie zarzuty o handlu psami na allegro;za transport,wykup,czesto leczenie psa,uzbiera sie spora kwota,za nia mozna kupic szczeniaka danej rasy.

Handel psami schroniskowymi?Te psy siedza po pare lat w smierdzacych klatkach,jedza byle co,choruja,nabawiaja sie nerwic.Jezeli ktos uwaza,ze na nich zbija sie kase,to dlaczego schroniska takie biedne?I czemu tam tyle psow?

Przechowuj dokumentacje adopcji psow,adresy wlascicieli.I trzymaj sie!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich :multi:

Potwierdzam słowa Agnieszki - powiadomiła o zmiamie adresów, a pan kierownik się po prostu wypiął. Byłam świadkiem :razz: . A co do wyżełka - Aga! porównałam dotychczasowe zdjęcia z jego dzisiejszym wyglądem. Faktycznie schudł jeszcze bardziej. Takie biedactwo :placz: . I wg mnie ma o wiele mniej niż 10 lat.

Posted

Właśnie to mnie martwi, że schudł - też mi się tak wydaje Morgan :roll:

A tak wogóle to witaj Morgan :razz: Cieszę się baaaaardzo, że dołączyłaś :loveu:

Posted

No ba :cool3:
Przecież musiałam :loveu:. Morgan to imię mojego ONka przybłędy. Wprawdzie już go nie ma, ale ja jestem dalej ześwirowana na jego punkcie. Ja też się cieszę, że tu jestem. Pozdrawiam, Julia. :multi:

Posted

To zdjęcia z wczoraj:

DROP się drapie ;) To zdjęcia z aparatu w komórce, więc niezbyt wyraźne :roll: Ale widać jaki jest chudy...

Posted

Handel psami schroniskowymi?Te psy siedza po pare lat w smierdzacych klatkach,jedza byle co,choruja,nabawiaja sie nerwic.Jezeli ktos uwaza,ze na nich zbija sie kase,to dlaczego schroniska takie biedne?I czemu tam tyle psow?

ale nie zdejmować go z allegro??

Rzeczywiście on jest strasznie chudy i na moje oko nie ma 10 lat.:shake:

Posted

To jest pomysł anielicy, uważam że bardzo dobry :smile:

Można do aukcji dopisać tanitko, że pies jest wydawany za opłatą schroniskową i wystawiający aukcję nie pobiera żadnej opłaty w związku z adopcją.

Możesz zrobić taki dopisek tanitko?? Żeby już nikt się nie czepiał :roll:

Posted

Nie mamy kontaktu z weterynarzem. W sobotę osobiście pytałam pana kierownika o wiek wyżełka. Powiedział że może mieć zarówno 6 lat jak i 10. Piesek chudnie coraz bardziej:shake: . Można policzyć mu żebra z dokładnością do 1:shake: :shake: . Nie wiemy, czy to na skutek choroby, czy z innych powodów. Wita nas bardzo entuzjastycznie, zamaszyście machając ogonkiem i wręcz przylepiając się do siatki. To bardzo towarzyski pies, który JEST DOSŁOWNIE SPRAGNIONY KONTAKTU Z CZŁOWIEKIEM.
Dropku do góry!!!

Posted

ano własnie.

on tu po oczach nie wygląda mi na staruszka??:p

a co do choroby- czy macie jakieś aktualnie plagi w schronie?? czy on jeden tak jakoś podejrzanie chudnie??

Posted

Jaki ja jestem kochański :lol: :lol: :lol: Mój człowieku - gdzie jesteś?:placz: Kiedy po mnie przyjdziesz?:placz: :placz: Przecież ja tu czekam na Ciebie :multi: . Już tak długo czekam:shake:

Posted

a co do choroby- czy macie jakieś aktualnie plagi w schronie?? czy on jeden tak jakoś podejrzanie chudnie??

coś wiecie na ten temat??
a wiecie jak trafił do schroniska- znaleziony, oddany przez właściciela??:roll:

Posted

Znaleziony - błąkał się, stąd ponoć to wychudzenie... Nikt go nie szuka, przynajmniej nie w Azylu, bo jest tam już ponad 2, 3 tygodnie...

Nie było żadnych "plag" - chorowały dwie sunie (zakładałam im wątek) i szczeniaczek - sunie są, nic im nie jest, szczeniaczek chyba padł - teraz już się na pewno nie dowiem... :roll: Na co chorowały - nie wiem :niewiem:

Posted

ten pies jest poprostu boski :placz: jak ogladam fotki,to serce mi krwawi..
kochany,trzymam mocno kciuki! domek MUSI sie znalezc :-(

Pati-c mi chodzi po głowie pomysł zeby go zabrać do warszawy. Damy razem znaleźć mu dom??:razz:

Posted

tanitka-MUSI sie udac!
ja juz sie zastanawialam czy nie wziac go na tymczas,ale moj sweter mial podejzenie o dysplazje i dzis u weta wyszlo,ze ma jakies nadprogramowe luzy w stawach i musi sie oszczedzac-czyli duzo ruchu,ale spokojnego-a ja wiem co on wyczynia jak sa u mnie jakies nowe psiaki- czyste szalenstwo 24h/dobe
serce mowi jedno,a realia sa jakie sa :flaming:
w jakim w koncu wieku jest psina? bo tak z fotek,to bym mu dala 5-6lat:confused:

Posted

pati-c napisał(a):

w jakim w koncu wieku jest psina? bo tak z fotek,to bym mu dala 5-6lat:confused:

Cześć dziewczyny.
Pisałam już, że podobno wet stwierdził, że on może mieć zarówno 6 jak i 10 lat, ale wg mnie ma mniej niż 10. Ani jednego siwulca na pysku, rusza się żwawo, jak młody pies. Hop - DROP!