Gosiek Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 AlKil napisał(a):No moje zadanie polega na wchodzeniu do błocka i robieniu stempelków, a mój mąż siedzi sobie w tym czasie wygodnie za kierownicą... To się nazywa różnica między kierowcą a pilotem. hihi niedawno w TV był nawet reportaż z jakiegoś rajdu i pokazywali drobniutką kobietke która robila mężowi za pilota i łaziła po błockach właśnie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
AlKil Posted May 23, 2006 Author Posted May 23, 2006 no jest w Polsce kilka takich wariatek, które poświęcą paznokcie dla błota, wody , śniegu...:cool3: Quote
Alicja Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='AlKil']No moje zadanie polega na wchodzeniu do błocka i robieniu stempelków, a mój mąż siedzi sobie w tym czasie wygodnie za kierownicą... To się nazywa różnica między kierowcą a pilotem.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ja też robię za pilota ale nie w błotku ;)tylko jak gdziekolwwiek jedziemy to musze opracować plan podróży nr dróg i pilotuję /i zawsze w okolicach Ostrowa WLK mamy wtopę bo pomylimy drogi:evil_lol:to już taka nasza rodzinna tradycja ;)/ Quote
AlKil Posted May 24, 2006 Author Posted May 24, 2006 Gabryjella napisał(a):Nie wiem czy mam prawidłowe odruchy, ale też bym się tak potaplała w błotku:p Dla mnie to jak najbardziej prawidłowe odruchy...O tej porze roku błotko jest całkiem przyjemne! Dużo gorsze te listopadowe i marcowe - wymieszane ze śniegiem i lodem.:evil_lol: Quote
AlKil Posted May 24, 2006 Author Posted May 24, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ja też robię za pilota ale nie w błotku ;)tylko jak gdziekolwwiek jedziemy to musze opracować plan podróży nr dróg i pilotuję /i zawsze w okolicach Ostrowa WLK mamy wtopę bo pomylimy drogi:evil_lol:to już taka nasza rodzinna tradycja ;)/ Wtopy dla pilota, to całkiem normalna sprawa...ja kiedyś na rajdzie pomyliłam już drugą kratkę w roadbooku i byłam zdziwiona, czemu wszyscy skręcają w lewo, w/g mnie trzeba było w prawo...wstyd mi było ogromnie...:oops: Quote
malawaszka Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 jaaaaaa ale ekstraaa :klacz: super zabawa :multi: też bym się potaplała :loveu: Quote
Basia&Safi Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 a cio to za minka :):) kilus ma juz dlugie wloski :):):) ahh tyle zaleglosci ale dalam rade :cool3: Quote
AlKil Posted May 24, 2006 Author Posted May 24, 2006 Witam wszystkich serdecznie! Pogoda ostatnio nam nie sprzyjała, wcale nie chciało mi się wychodzić na spacery. Tym bardziej, że jak wczoraj rano wyszedłem i pani zapakowała mnie do samochodu, to wylądowałem u Filipa - mojego lekarza. Filip normalnie jest ok, a tym razem sam nie wiem co w niego wstąpiło - próbował mnie obrócić do góry nogami! Próbowałem protestować, ale wobec przeważającej siły wroga - sześć rąk na moje cztery łapy - musiałem ulec. Co prawda miałem wtedy małą wpadkę - ale bądźmy kulturalni i nic o tym nie wspominajmy. Dalsza część wizyty upłynęłą już normalnie. Gdy znowu mieliśmy wyjść z domu - byłem podejrzliwy, ale okazało się, że idziemy do ogródka na sesję zdjęciową. Zajrzałem do sąsiadów i pojawił się mój kolega zza płotu Bobek... ledwo go poznałem, strasznie ostatnio zarósł i nie mogłem mu spojrzeć w oczy. Bobek jest już sędziwym psem i czasami sobie z nim dyskutuję przez siatkę o życiu. Ale teraz nie miał za dużo czasu, zwłaszcza, że w Killusia coś wstąpiło i zaczął na Bobka strasznie szczekać. No i Bobek sobie poszedł... Trochę węszyliśmy z Killusiem, ale niczego ciekawego nie znaleźliśmy. Z nudów obsikałem śliwkę... A Killer szukał w trawie wczorajszego dnia... Pani robiła zdjęcia swojego pnącza. Potem trochę pobrykaliśmy z Magdą. Killuś też dał się namówić... killuś był bardzo waleczny aż do chwili, gdy pani dorwała go na obgryzaniu truskawkom kwiatków. Ja zachowałem stoicki spokój, bo od dawna wiem, ze nie obgryza się kwiatów... gdy zaczęło być już fajnie, tzn. zaczął kropić deszczyk , to uciekliśmy do domu i tylko przez okno patrzyliśmy jak fajnie pada... i nawet Killuś schował swoje oczy, a pokazał podwójne kiełki, taki był wkurzony. ale potem się nieco rozchmurzył, w przeciwieństwie do pogody... cdn... Quote
Alicja Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:bardzo groźny Killer ;) Quote
Gosiek Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 rekinek :evil_lol::evil_lol::evil_lol: opowiadanko pzesmieszne... jak zwykle zreszta.. zaczynam się powtarzać :roll: Quote
Basia&Safi Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 jak ja lubie czytac wasze opowiadania hihihiih :):):) Quote
PIKA Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 AlKil napisał(a): na tym rajdzie pewien pan spytał się mnie, czy może mi zrobić zdjęcie, bo tak brudnej kobiety jeszcze nie widział...:oops: Potraktowałam to jak komplement...:eviltong: ale fajowski komplement :evil_lol: podobuje mi się :evil_lol: Tez bym się potaplala :oops: zazdraszczam :oops: zdjęcia cudne i fajna historyjka :multi: Quote
malawaszka Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Gosiek napisał(a): jak zwykle zreszta.. zaczynam się powtarzać :roll: :evil_lol: haha Gosia to już wiesz co my czujemy u Ciebie :evil_lol: Quote
AlKil Posted May 24, 2006 Author Posted May 24, 2006 malawaszka napisał(a)::evil_lol: haha Gosia to już wiesz co my czujemy u Ciebie :evil_lol: Ja juz dawno mówiłam, ze muszę sobie kupić słownik wyrazów bliskoznacznych, bo mi brakuje słów jak wchodzę do Gosi... Jak widzę dogo obfituje w miłośniczki błota... Nie ma co zazdrościć, tylko ruszajcie w lasy, tam się zawsze znajdzie jakieś miłe błotko!!!:multi: Quote
malawaszka Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 AlKil napisał(a):Jak widzę dogo obfituje w miłośniczki błota... Nie ma co zazdrościć, tylko ruszajcie w lasy, tam się zawsze znajdzie jakieś miłe błotko!!!:multi: hahaha tylko to jeszcze trzeba mieć jeepa :evil_lol: bo moim samochodem to bym pewnie ledwo do lasu wjechała i już zakopianka :evil_lol: Quote
AlKil Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 malawaszka napisał(a):hahaha tylko to jeszcze trzeba mieć jeepa :evil_lol: bo moim samochodem to bym pewnie ledwo do lasu wjechała i już zakopianka :evil_lol: Ale to właśnie przy tym jest największa radocha - o ile uda sie w końcu z tego botka wyjechać.... Jeepy też czasami mają z tym problemy...:cool3: Quote
AlKil Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 No to parę zdjęć dla miłośniczek błota... Najpierw kupuje się bazowy samochód i wyrusza na rajd, żeby go przetestować potem stwierdza się liczne wady i rozbiera go do takiego stanu potem się tnie i krzesa iskry w wyniku czego powstaje wóz bojowy potem spuszcza się go z gór tapla w błocie korzysta z ciężkiego sprzętu zapewnionego czasami przez organizatora a dla odmiany rzuca się go w śniegi , lody, wody i zamarznięte bagna piloci grzecznie słuchają pogadanki organizatora o przepisach na trasie ( ta czerwono-czarna postać na pierwszym planie, to ja) a tylu jest chętnych do tej uroczej, kosztownej rozrywki... To tyle w temacie przeprawówek... potem wrócimy do psów!!! Quote
anushka Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 AlKil napisał(a):no jest w Polsce kilka takich wariatek, które poświęcą paznokcie dla błota, wody , śniegu...:cool3: ja też jestem jedną z nich..tylko ja nie posiadam takiej furmanki :placz: :placz: całe życie marzylam żeby zostać kierowcą ciężarówek z kominami :loveu: albo właśnie rajdy typu Camel :razz: to co zobaczyłam tutaj rozwaliło mnie na łopatki,zazdraszczam ci tak mocno mocno :loveu: :loveu: (pozytywnie ) tych emocji,tej adrenaliny...i wogóle...ja też tak kcę...:placz: :placz: :placz: Quote
AlKil Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 [quote name='Ania-k']ja też jestem jedną z nich..tylko ja nie posiadam takiej furmanki :placz: :placz: całe życie marzylam żeby zostać kierowcą ciężarówek z kominami :loveu: albo właśnie rajdy typu Camel :razz: to co zobaczyłam tutaj rozwaliło mnie na łopatki,zazdraszczam ci tak mocno mocno :loveu: :loveu: (pozytywnie ) tych emocji,tej adrenaliny...i wogóle...ja też tak kcę...:placz: :placz: :placz: Nasza furmanka też już poszła do ludzi... zacznie się budowa nowej.... w przyszłym roku nasz kolega jedzie na Dakar!!! Tam dopiero jest adrenalina. Michał i Albert właśnie wrócili z Maroka, gdzie trenowali jazdę po pustyni.... - sylwiaskalska?? a Twoje maleństwo się tak nie wczepia? Słyszałam,że w sierpniu zawitasz do Sopotu, będzie okazja na spotkanie. My z Killerkiem też tam w szczeniaczkach chcemy wystąpić. Quote
Gosiek Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ewcia.. a wiesz ze moje dziecie nawiedzi Twoje miasto we wtorek? w pn jadą na wycieczkę (z noclegami w Krynicy) i we wtorek maja w planach Oliwę i oceanarium + zwiedzanie statku... chyab Daru Młodzieży.... Quote
AlKil Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 Super. w Oliwie to ja właśnie mieszkam. Na pewno zaliczą katedrę, to obowiązkowy punkt programu każdej wycieczki, mam tylko nadzieję, że nie utkną w korkach, bo u nas wszędzie kopią ulice i tory tramwajowe- to się nazywa wykorzystywanie dotacji unii. Jak zwykle robią to w sezonie, w godzinach szczytu. Oceanarium już wyremontowali, jest fajnie. A zwiedzą pewnie albo Dar Młodzieży albo Pomorza. Na tym pierwszym mój mąż remontował rejki, jakiś miesiąc temu (ma firmę usług wysokościowych). Oby tylko im pogoda dopisała, bo ostatnio jest taka w kratkę... Quote
Gosiek Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ponoć pogoda ma byc właśnie ładna....... zobaczymy. Dar Młodzieży we wrzesniu sobie obfotografowałam (byłam w odwiedzinkach u koleżanki... z forum zresztą) - piękny jest :loveu: szkoda ze sie wtedy jeszcze nie znałyśmy z DGM bo byśmy sie spotkały :cool1: tak, katedrę maja w planach, z tego co pamiętam to i jakąś wieżę czy coś w tym stylu, latarnię morską ...wieczorkiem looknę na plan wycieczki to powiem dokładnie.. w każdym razie w środę maja lekcje na temat powstawania i obróbki bursztynu i tego im najbardziej zazdroszczę :oops: Quote
AlKil Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 Oj szkoda, ale to naprawimy. Moi znajomi obrabiają bursztyn....:cool3: Wieża jest widokowa w Oliwie niedaleko katedry, a latarnia w Sopocie koło molo. Quote
AlKil Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 Na razie zmykam z Albercikiem na zastrzyk... Quote
Recommended Posts