Jump to content
Dogomania

Bella, tak wiele w zyciu przeszla... a teraz wreszcie w ds :)

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no chudzina... az jej kregi w kregoslupi widac. bo zebra to jej od dawna widac, od jesieni :(

a jak z tym rachunkiem? mialo byc 30 za glisty i 39 za tasiemca. to jak to jest policzone?

ciesze sie oczywiscie, ze jest mniej :) ale nie przeoczyla czegos wetka?

Posted

Lucynko daj spokój!!!zastrzyk zrobiony ,kał zbadany Świętuj dobra kobieto ja trzymam rekę na pulsie musi być wszystko dobrze!!czekam na tasiemca!wczoraj go nie było ,a dziś było coś białe,ale p.doktor nie kazała za duzo patrzeć bo to niezbyt przyjemna sprawa!!

Posted

Sylwia umoczylas w tym swe lapki!!! doplacilas!

dziekuje serdecznie!!!

badanie kalu chyba powtorzymy, co? czy to odrobaczanie trzeba powtorzyc? skad miec pewnosc, ze bedzie wytepione wszystko do zera??

Posted

doszlo 20zl od pani agaty ze Skeriniewic :) dziekuje!
doszlo 50zl od bea_204 :) dziekuje!

bazarek serduszkowy robiony przez LadyMonia006 przyniosl 170zl dochodu dla Belli :multi:
wplynelo na dzis za 135zl :)

Posted

P.doktor powiedziała,że trzeba ją dobrze podkarmić przez tydzień myślałam o dobrej karmie dwa razy dziennie albo karma i tłuściochy!i zobaczymy czy troszkę przyjmie na wadze i znów badanie kału i po świętach na czczo chce jej zrobić badania na cukrzyce

Posted

Mamy kolejną deklarację stałą dla Belci 20zł od Tamaryszek, z wątku Buni:multi::multi::multi:

Calineczka000 i Tamaryszek - dziękujemy bardzo:loveu::loveu::loveu:

Kora zapisz sobie w pierwszym poście, a ja Ci już wysłałam 20zł, które Tamaryszek zdążyła mi wpłacić 20ego, a już niepotrzebnie;) dla Buni, bo Bunia ma DS:lol::lol::lol:
Czyli narazie jako jednorazowa nadpłata:lol:

Posted

Uff dotarłam po Świętach. Dziewczyny myślę, że to są dobre wieści, wreszcie wiadomo co jest prawdopodobnie przyczyną niedowagi Belli. Po odrobaczaniu powinno być tylko lepiej. Trzymam kciuki. Swoją drogą to przeakcja, że pies odrobaczany miesiąc temu ma tylu pasażerów na gapę... Pierwsze odrobaczanie musiało być po prostu nieskuteczne z jakiegoś powodu.

Posted

sylwiaso napisał(a):
Ona juz tłuściochy je tylko może by jej dawać tłuste i do tego jeszcze dobrą karmę!bo w karmie jest dużo witamin i mikroelementy!!!

Sylwuś czyli uważasz,że lepsza byłaby dodatkowo karma?Dziewczyny jeśli tak to może warto kupić karmę...my zamawiamy na allegro,jest taniej.

Posted

ok, moge sie zajac wyborem, zakupem i dostraczeniem karmy dla Sylwii.
mi ta wetka mowila,ze samo tluste jedzenie gotowane wystarczy, bo to jest najlepsze.

mozemy kupic suche, nie rzucac sie na worek 15kg na pewno.
ale trzeba bedzie to jakos odliczyc od ksoztow hotelu, jesli jedzenie Bella bedzie miala swoje.

nie wiem tez, czy mieszac- raz suche, raz gotowane. czy trzymac wtedy na samym suchym. czy takie mieszanie jest dobre...

a co ona je w tym gotowanym? co tam gotujesz?

Posted

URIA napisał(a):
Uff dotarłam po Świętach. Dziewczyny myślę, że to są dobre wieści, wreszcie wiadomo co jest prawdopodobnie przyczyną niedowagi Belli. Po odrobaczaniu powinno być tylko lepiej. Trzymam kciuki. Swoją drogą to przeakcja, że pies odrobaczany miesiąc temu ma tylu pasażerów na gapę... Pierwsze odrobaczanie musiało być po prostu nieskuteczne z jakiegoś powodu.

no wlasnie. tamto odrobaczanie, jak wynika z papierow,- zrobili jej dzien po sterylce. ktos wlasnie z wiedza weterynaryjna tez mi mowil,ze to nie powinno tak byc, ze za duze obciazenie organizmu na raz...
a moz tego nigdy nie zrobili, tylko wpisali.. rozne cuda sie na swiecie dzieja przeciez.

jesli miala tyle robali, to odrobacznie powinny byc powtorzone, ale ani Sylwia robakow w kale nie widziala, ani ja tez nie pomyslalam,ze powinnismy odrobaczanie powtorzyc. cieszyliscmy sie, ze juz po tych klopotach- uszy, sterylka, szczeniaki... i czekalysmy, az sobie przytyje spokojnie

przez to wyszlo, ze wtedy niepotrzebny wydatek i meczenie organizmu czyms, co i tak nie pomoglo, a dodatkowo oslabilo w jakims stopniu, organizm suni

Posted

kora78 napisał(a):
ok, moge sie zajac wyborem, zakupem i dostraczeniem karmy dla Sylwii.
mi ta wetka mowila,ze samo tluste jedzenie gotowane wystarczy, bo to jest najlepsze.

mozemy kupic suche, nie rzucac sie na worek 15kg na pewno.
ale trzeba bedzie to jakos odliczyc od ksoztow hotelu, jesli jedzenie Bella bedzie miala swoje.

nie wiem tez, czy mieszac- raz suche, raz gotowane. czy trzymac wtedy na samym suchym. czy takie mieszanie jest dobre...

a co ona je w tym gotowanym? co tam gotujesz?

O ile widzę to Sywia nie chce zastąpic gotowanego jedzenia(swojego)suchą karmą to jest wydatek ekstra dla zrekompensowania braków witaminowych w organizmie Belli.Czyli karma gotowana (hotelikowa)plus karma sucha.Kasza z mięskiem jest dobra ale karma ma zbilansowane wszystkie składniki a tego potrzeba Belli

Posted

kora78 napisał(a):
no wlasnie. tamto odrobaczanie, jak wynika z papierow,- zrobili jej dzien po sterylce. ktos wlasnie z wiedza weterynaryjna tez mi mowil,ze to nie powinno tak byc, ze za duze obciazenie organizmu na raz...
a moz tego nigdy nie zrobili, tylko wpisali.. rozne cuda sie na swiecie dzieja przeciez.

jesli miala tyle robali, to odrobacznie powinny byc powtorzone, ale ani Sylwia robakow w kale nie widziala, ani ja tez nie pomyslalam,ze powinnismy odrobaczanie powtorzyc. cieszyliscmy sie, ze juz po tych klopotach- uszy, sterylka, szczeniaki... i czekalysmy, az sobie przytyje spokojnie

przez to wyszlo, ze wtedy niepotrzebny wydatek i meczenie organizmu czyms, co i tak nie pomoglo, a dodatkowo oslabilo w jakims stopniu, organizm suni

Kora,o ile wiem żadna z nas nie skończyła weterynarii ,więc trudno czasami dyskutować z zaleceniami lekarskimi.

Posted

kora78 napisał(a):
to jako dodatek nie lepiej witaminy dobre kupic?

Kora,my Leonowi,który jest psem w schronisku,PODKREŚLAM ,jest psem w schronisku czyli jest na ich garnuszku kupiłyśmy własna karmę i za własne pieniądze zrobiłysmy badanie krwi,chodzi o dobro psa.

Posted

musze pogadac z sylwia przez tel, bo tak to nic sie nie da.

Leon sliczny pies :) a co to kojec adopcyjny?? taki nowy, ladny w deskach? ale czemu nosi taka nazwe? z brzudkich kojcow psow ludzie nie biora, chetniej z tych ladnych?