nika28 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Wątek Ediego, proszę o zaglądanie :( : http://www.dogomania.pl/threads/213818-Mam-ogromnego-guza-ledwo-chodz%C4%99...-czy-mam-jak%C4%85%C5%9B-szans%C4%99 Quote
tu_ania_tu Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 nika28 napisał(a): A dzisiaj Agnieszka rozmawiała z właścicielami Sary (biało-czarnej suni Doga), i właścicielka zgodziła się ją oddać... Ale byłby potrzebny jakiś DT, i to szybko, zanim się nie rozmyśli... Sara jest w lepszym stanie niż Lucky, ale jest bardzo wychudzona, i mimo to że przytulisko dowozi suni karmę, właściciele i tak nie dają jej jeść... :( My nie damy rady, jesteśmy zadożeni strasznie - 3 psy w hotelu, 2 na tymczasie to koszty rzędu 1700 zł miesięcznie jak się ze zdrowiem nic nie dzieje, a dzieje się dużo :-( niestety Podeślę info drugiej fundacji zajmującej się dogami - może u nich się uda. Quote
nika28 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 hop! napisał(a):A może założysz też wątek Sabince? Ok, mogę założyć. Tylko ogarnę Ediego, właśnie robię wydarzenie na FB. Dzięki Nano za zdjęcia, ja miałam, ale usunęłam, jak dowiedziałam się że Sara nie jest do oddania... Quote
Nano Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 nika pamiętasz może ile Sara ma lat, itp wiadomości ? Quote
nika28 Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Nano napisał(a):nika pamiętasz może ile Sara ma lat, itp wiadomości ? Chyba ok. 3-4 lata, z tego co pamiętam. Łagodna, przyjazna... Spike jedzie w piątek do domu w Zgierzu. Dianę i Dżekiego Agnieszka zawiezie do tego domu w Otwocku i sprawdzi, niestety nikt się nie znalazł, a Pan chciał już jutro mieć odpowiedź, czy psy pojadą do niego... Lolek prawdopodobnie pojedzie do domku do Torunia :) Quote
nika28 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Spike dzisiaj pojechał do domku do Zgierza, Aga go zawiozła :) Domek może nie luksusowy, ale ludzie fajni :) Pies będzie mieszkał w ogródku, ma dużą ocieplaną budę, cały ogród do dyspozycji :) Bardzo się cieszę z tej adopcji, bo to starszy psiak, nie za bardzo urodziwy, i bałam się że będzie taka sytuacja jak z Edim :( Ale na szczęście znalazł się ktoś, komu się spodobał Spike:) Jutro Sproket jedzie do nowego domu. W niedzielę mąż Agi z p. Zosią zawożą Dianę i Dżekiego do Otwocka, a Agnieszka zawozi Lolka do Torunia :) Quote
nika28 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Nano napisał(a):a wiadomo co z Sara ? :( Pani jest nadal chętna ją oddać, ale nie mamy DT :( Quote
Nano Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 tu_ania_tu napisał(a):My nie damy rady, jesteśmy zadożeni strasznie - 3 psy w hotelu, 2 na tymczasie to koszty rzędu 1700 zł miesięcznie jak się ze zdrowiem nic nie dzieje, a dzieje się dużo :-( niestety Podeślę info drugiej fundacji zajmującej się dogami - może u nich się uda. buu myślałam, że ktoś sie odezwał :( Quote
kinia098 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Ojeju, super, że Spike ma dom :loveu::loveu: Niech dbają o niego :D Który to Dżeki i Sproket ? :oops::oops::oops::oops: Quote
nika28 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 kinia098 napisał(a):Ojeju, super, że Spike ma dom :loveu::loveu: Niech dbają o niego :D Który to Dżeki i Sproket ? :oops::oops::oops::oops: Sproket to taki kudłaty, beżowy, bardzo śliczny ;) http://img228.imageshack.us/img228/2389/zdj377.jpg Dżeki i Diana : http://img52.imageshack.us/g/dd2uk.jpg/ jadą do wspólnego domu ;) Quote
kinia098 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 nika28 napisał(a):Sproket to taki kudłaty, beżowy, bardzo śliczny ;) http://img228.imageshack.us/img228/2389/zdj377.jpg Dżeki i Diana : http://img52.imageshack.us/g/dd2uk.jpg/ jadą do wspólnego domu ;) właśnie się doczytałam w pierwszym poście :oops::oops: nie miałam ich w albumie na fb :oops: dorzucam zdjęcia tych psiaków, których nie mam. Quote
nika28 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 kinia098 napisał(a):właśnie się doczytałam w pierwszym poście :oops::oops: nie miałam ich w albumie na fb :oops: dorzucam zdjęcia tych psiaków, których nie mam. Ok, dzięki :) A ostatnio dzięki FB dostaliśmy od p. Ani S. sporo karmy i kocy.. :loveu: (nie pamiętam, czy to już tutaj pisałam). Więc ten FB jest jednak trochę skuteczny :) Quote
kinia098 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 nika28 napisał(a):Ok, dzięki :) A ostatnio dzięki FB dostaliśmy od p. Ani S. sporo karmy i kocy.. :loveu: (nie pamiętam, czy to już tutaj pisałam). Więc ten FB jest jednak trochę skuteczny :) Oooo, to jednak dotarło ! :) Cieszę się, jeśli to chodzi o tą Panią, która pisała do mnie maila :lol: Skuteczny, tylko trzeba ostro tam działać: udostępniać, zapraszać gości, być na bieżąco :) poszukiwany transport Wawa-Łódż na czwartek ( 08.09 ) wiem, że dość często chyba ktoś u Was tu jeździł. może i tym razem ktoś się wybiera ? :) Quote
nika28 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 kinia098 napisał(a): poszukiwany transport Wawa-Łódż na czwartek ( 08.09 ) wiem, że dość często chyba ktoś u Was tu jeździł. może i tym razem ktoś się wybiera ? :) Zaraz się zapytam :) Quote
MiliVanili Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 nika28 napisał(a):Pani jest nadal chętna ją oddać, ale nie mamy DT :( Dziewczyny wiecie jaki jest stan Sary? Czytałam na wątku dogowym, że jest odwapniona i ma problemy z chodzeniem, czy podjęto leczenie? Jest wysterylizowana? Co ogólnie o niej wiemy? Nie możecie jej zabrać do przytuliska zanim znajdziemy DT? Quote
2010 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 MiliVanili napisał(a):Dziewczyny wiecie jaki jest stan Sary? Czytałam na wątku dogowym, że jest odwapniona i ma problemy z chodzeniem, czy podjęto leczenie? Jest wysterylizowana? Co ogólnie o niej wiemy? Nie możecie jej zabrać do przytuliska zanim znajdziemy DT? Mogę dodać fanty jak ktoś zrobi dla niej bazarek... W przytulisku starszne przepełnienie a Sara będzie tam b. wystraszona w tej klatce w schronisku.. Może mamy też inne mozliwości...Może jeszcze jakaś fundacja jej pomoże... Quote
nika28 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 MiliVanili napisał(a):Dziewczyny wiecie jaki jest stan Sary? Czytałam na wątku dogowym, że jest odwapniona i ma problemy z chodzeniem, czy podjęto leczenie? Jest wysterylizowana? Co ogólnie o niej wiemy? Nie możecie jej zabrać do przytuliska zanim znajdziemy DT? Niestety nic nie wiem... Muszę się dowiedzieć. Leczenia raczej nie podjęto, sterylizacji też chyba nie... Do przytuliska nie da rady chyba, ale też dopytam. Quote
MiliVanili Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 nika28 napisał(a):Niestety nic nie wiem... Muszę się dowiedzieć. Leczenia raczej nie podjęto, sterylizacji też chyba nie... Do przytuliska nie da rady chyba, ale też dopytam. Dowiedzcie się proszę czy kobieta na pewno odda sukę (może mogłaby podpisać od razu zrzeczenie?), żeby na miejscu nie okazało się, że jednak kocha ją nad życie i za skarby świata nie odda. Quote
MiliVanili Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 ick napisał(a):Mogę dodać fanty jak ktoś zrobi dla niej bazarek... W przytulisku starszne przepełnienie a Sara będzie tam b. wystraszona w tej klatce w schronisku.. Może mamy też inne mozliwości...Może jeszcze jakaś fundacja jej pomoże... Fanty na bazarek dla dziewczyny na pewno się przydadzą, nadmiarem pieniędzy niestety nie grzeszymy :( Zrobię dla niej bazarek jak tylko wyjaśni się jej sytuacja. Quote
AnnaEwa Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 MiliVanili, ja właśnie o tej suni myślałam, kiedy na innym wątku podpytywałam o to, jak się robi bazarek. Jeśli ona tak wygląda, jak na tych zdjęciach, trzeba ją koniecznie stamtąd zabrać jak najszybciej. Ona ma osobny wątek? Quote
nika28 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 AnnaEwa napisał(a):Ona ma osobny wątek? Chyba Nano jej zakładała kiedyś, ale został usunięty, bo sunia nie do adopcji... Ja się boję, że jak jakiś DT się znajdzie, wszystko dogramy, to "właścicielka" nagle się rozmyśli:( Muszę pogadać z p. Zosią o tym... Quote
Recommended Posts