Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nano']a powiec coś o Karusiu wiecej, ile lat jest w schronie ? jaki ma stosunek do innych psów itp ?

Karuś trafił do schroniska z 2 tygodnie temu, jest bardzo mądry, łagodny, myślę że do psów i do kotów jest ok. Ładnie jeździ samochodem i chodzi na smyczy.
To starszy pies, może mieć ok. 9-10 lat. Został znaleziony w lesie pod krzakiem, był tak wycieńczony że nie miał siły wstać.

A tu jest trochę więcej o wczorajszej wizycie w lecznicy : http://www.przytulisko.glowno.pl/aktualnosci.htm

Posted

[quote name='nika28']Józio,to mały,spokojny piesek.Myślę,że może mieć najwyżej 2 lata.Trafił do nas z ogródków dzałkowych na których przebywał od dłuższego czasu. Można byłoby wrzucić gdzieś ogłoszenia,że jest w przytulisku. Może ma pana,bo jest zadbany.

a gdyie warto oglosic Jozia? jest tam jakis lokalny portal?

Posted

mshume napisał(a):
a gdyie warto oglosic Jozia? jest tam jakis lokalny portal?

Nie wiem... Chyba najlepiej powywieszać ogłoszenia papierowe w Głownie, ale tam nie ma kto :(

Posted

Poza tym [SIZE="4"]szukamy wolontariuszy do wychodzenia z psami na spacery.

Psy są zamknięte praktycznie cały czas w boksach i mają mały kontakt z ludźmi, przez to dziczeją, większość jest wycofana... Jeszcze trudniej znaleźć im domy :(

Poproszę moda o przeniesienie na łódzkie, może tam szybciej znajdą się jakieś osoby...

A tereny dookoła przytuliska na prawdę piękne.

Posted

A to jeszcze jeden psiak którego tutaj nie pokazywałam, trafił już wcześniej, ale nie miałam jego zdjęć. To starszy psiak, trochę podobny do Wasyla, ale o łagodniejszym charakterze.

A to Dorka, która jest PIĘKNA, a ma problem ze znalezieniem domu :( We większym schronisku pewnie znalazłaby dom od razu... Niestety u nas nie ma odwiedzających, a psy znajdują domy tylko przez ogłoszenia, a z ogłoszeń odzewu zero...

Z Malwinką jest źle... Piotruś (Billy) i Spokret z którymi była zżyta znaleźli domy, a ona została sama... Jest apatyczna, cały czas siedzi w budzie, bardzo się boi... Boi się nawet wyjść poza boks :(

Posted

[quote name='hop!']Widziałam w dzisiejszym Metrze ogłoszenie szczeniaków. Zadzwonił ktoś sensowny?[/QUOTE]

Niestety, było kilka telefonów, kilka smsów, ale wszystko to jakaś patologia :( Nawet szkoda gadać... Ludzie pytali tylko o cenę, a nie mieli zielonego pojęcia choćby co taki szczeniaczek powinien dostawać do jedzenia :(

Nie wiedziałam że tak trudno będzie znaleźć domy dla takich ślicznych maluszków.
Jeden wczoraj pojechał do DS we Władysławowie.

Posted

[quote name='nika28']Niestety, było kilka telefonów, kilka smsów, ale wszystko to jakaś patologia :( Nawet szkoda gadać... Ludzie pytali tylko o cenę, a nie mieli zielonego pojęcia choćby co taki szczeniaczek powinien dostawać do jedzenia :([/QUOTE]

Ani jednego sensownego telefonu?! Coś strasznego!

Posted

[quote name='mshume']Napisz cos o Dorce? ona ma ogłoszenia?[/QUOTE]

Ogłoszenia ma, odnawiałam je już dwa razy... Był jeden telefon, ale dla Pani było za daleko i chyba zrezygnowała (chciała obejrzeć sunię przed adopcją).
O szczeniaki dostałam masę smsów, połowy nie rozumiem nawet, wydaje mi się, że to piszą jakieś dzieci. Wczoraj kilka telefonów, tylko z pytaniem o cenę, no i jeden meil, z równie dziwnymi pytaniami... :(
A z ogłoszeń z internetu odzewu nie ma... Szkoda maluszków :(

Posted

Nowe psy :

Karpika ktoś przywiązał do drzewa w podgłowieńskim lesie i skazał na śmierć głodową.. Znależli go ludzie szukający grzybów i zabrali do weterynarza a później do nas 02.10.2011r. Był wychudzony,chory(świerzbowiec) i wystraszony.To starszy,nieduży piesek o mądrych oczach.Pewnie niejedno w życiu przeszedł.

Labrador i Bokser, trafiły do przytuliska najprawdopodobniej dlatego,że wyrwały się na panny.Obydwa są zadbane i nic nie wskazuje na to,że właściciel je porzucił.Przez dwa tygodnie pojawiały się na terenie Głowna i znikały. Trzeba nadać tej sprawie rozgłos,żeby mogły wrócić do domu. Na razie są wystraszone i zdziwione,co widać na fotkach.Są u nas od 04.10.2011r. w kojcu nr.12.

Romek,to młody piesek,którego ktoś(nie będę używać dosadnych określeń)przywiązał do drzewa nieopodal przytuliska 03.10.2011r. ,,Obrożę" widać na zdjęciu.Nie był zaniedbany ani wygłodzony.Pogodny i spokojny.Szybko ,,dogadał" się z pozostałymi psami i biega na luzie. Średniej wielkości.

Posted

[quote name='nika28']Chyba Dorotka :)[/QUOTE]

Tak, to Dorotka. Została wysterylizowana niedawno, i chodzi jeszcze w kubraczku. W przytulisku mamy nowego małego kotka, chyba jeszcze sam nie je. Dorotka "zaopiekowała" się nim, pilnuje go, liże, no jakby to był jej szczeniak..

Dzisiaj byłam w Głownie, ale nie byłam w przytulisku. Miałyśmy spotkanie i podzieliłyśmy zadania, żeby jedna p. Zosia nie miała wszystkiego na głowie.
Mamy też nowe dwie wolontariuszki :multi: :multi: :multi:
Więc za tydzień powychodzimy razem z psami, i będą miały ładne zdjęcia ze spacerów.
Ale wolontariuszy jest ciągle za mało :( Psy mają mało kontaktu z człowiekiem, i po prostu po jakimś czasie są wycofane... Wolontariusze są bardzo potrzebni.

Posted

Druga sprawa, to to, że chcemy posprawdzać wszystkie domy które adoptowały od nas psy w 2011 roku.

Domy w Głownie sprawdzi Aga, a ja wzięłam na siebie domy z Łodzi i z innych miast.
Szukamy osoby, osób z Łodzi, które mogłyby mi potowarzyszyć w wizytach na : ul. Teodora, Północna, Obywatelska, Kraszewskiego.
Z innych miast :
Białystok, ul. Wysockiego (sunia Smerfetka, szczeniak),
Zielonka, ul. Armii Ludowej (sunia),
Grodzisk (szczeniak),
Wrocław, ul. Okrei (i tu sprawa pilna, bo dzisiaj przejrzałyśmy i okazało się że ta Pani adoptowała od nas 5 zwierzaków - psa i 4 kociaki, trochę to dziwne),
Warszawa, ul. Conrada Josepha (pies),
Zgierz, ul. Struga (tu też pilnie, bo dom taki sobie.. trzeba zobaczyć czy wszystko w porządku),
Otwock, ul. Szkolna (Diana i Dżeki).

To wszystko chyba.