Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
nika28, a jak ta mała Sabinka? Jakiej jest wielkosci, a właściwie wagi? Czy to mała sunia, czy średnia?
Na razie dt zaklepany nadal przez ocelot, Katikorej ......
Czekam na sunie z Tomaszowa, jak długo - Bóg wie......

Mała, ale na pewno nie mikro. Ma takie krótsze łapki trochę, i nie ma ogonka, no i oczka. Myślę, że waży ok. 8-10 kg.
Jutro będę w Głownie jakoś później, to zobaczę jak ona się ma. No i może Dog już będzie odebrany, to zobaczę jak on reaguje na ludzi i inne psy.

Posted

nika28 napisał(a):
Jutro będę w Głownie jakoś później, to zobaczę jak ona się ma. No i może Dog już będzie odebrany, to zobaczę jak on reaguje na ludzi i inne psy.

oby, oby. trzymam kciuki, żeby się udało

Posted

Dog dzisiaj przyjeżdża do przytuliska.
P. Zosia od razu zabierze go do weta, chłopak będzie zachipowany, zaszczepiony na wściekliznę i będzie miał książeczkę zdrowia. Tylko nie zdążymy go chyba już wykastrować...
zmiłościdopsów, podaj mi swój numer na pw, bo chyba dzwoniłaś dzisiaj do p. Zosi, ale ona nie miała jak zapisać, i mnie teraz prosiła o numer do Ciebie :)

Posted

spoko, pani Zosi chodziło o mnie.
Pies nazywa sie Lucky (ciekawe imię w tym przypadku). Stan nie jest zły, ma jakieś narośla na ciele - jedno na przedniej łapie takie dzyndzlowate i jedno twarde z tyłu gdzieś. W kojcu zostawiony zaczął szczekać.... martwi mnie troche to, że - takie odniosłam wrażenie- opiekunowie w przytulisku sie go boją. Pani Zosia z niepokojem o tym szczekaniu mówiła i podkreslała że to wielki pies i że ma wielki łeb. Pani Zosia powiedziała, ze głaskała go przy włascicielu, więc próbowałam przekonać że ten szczek to pewnie z samotności i strachu, a to że groźnie brzmi to nic ponad to, ze dogi maja takie głosy niskie. ,Poprosiłam o nie okazywanie lęku. Mam nadzieję, ze jutro będą dobre wieści.

Nikola czy jutro zrobisz zdjęcia?

Magda pani Zosia w tym dogowym szoku ;-) mówi że sobie sama nie poradzisz z tym psem. Cieżko mi cokolwiek na ten temat powiedzieć więcej nie widząc psa

Posted

Poradzić sobie muszę, bo dziwolągi nie mają z kim zostać :)

Dog przeraża... wiem coś o tym. Zamieściłam ogłoszenie na petsitter w sprawie znalezienia osoby tak na wszelki wypadek, gdybyśmy musieli wyjechać na tyle krótko, że bez sensu wszystkich zabierać a już tym bardziej zawozić do hotelu. Niestety... ktokolwiek się odezwał i dowiedział się, że dwa z trzech to dogi, kontakt się urywał.

Posted

Tak, Dog już jest w przytulisku, p. Zosia mówiła że przy właścicielu łagodny, a w boksie szczeka...
On musi być na maxa przerażony, trafił do takiego miejsca, pełno psów, siedzi sam w boksie, a dookoła obce osoby :(
Wiktora też się bali w przytulisku... A się okazało że wcale nie jest taki zły ;) http://www.dogomania.pl/threads/140114-tylko-5-z%C5%82-dziennie-pom%C3%B3z-wyciagn%C4%85%C4%87-Wiiktora-ze-schroniskowego-boksu-
Jutro zrobię zdjęcia, wstawię wieczorem.

Posted

Tylko szczek szczekowi nie równy. Wiem, że oni mają w przytulisku na pewno jakieś doświadczenia, ale mnie interesuję (i będę ogromnie wdzięczna, jeśli uda się to jutro sprawdzić i coś napisać) czy on przestaje szczekać jak ktoś podchodzi do boksu tzn. szczeka nawołując, żeby ktoś się pojawił, bo się boi, czy szczeka właśnie wtedy jak ktoś podchodzi a tak to jest cicho. No i czy właściciel go przywiózł czy ktoś z przytuliska i jeśli był przewożony samochodem to jak się zachowywał. I czy ktoś był z nim u weta i jak taka wizyta przebiegła. Sorki, że tak wypytuję, ale lubię być przygotowana na to co mnie czeka :P.

Posted

Nano napisał(a):
mam przeczucie że "właściciel" schował gdzieś sunię, aby mieć z niej zysk w postaci szczeniaków... albo coś w tym stylu... :-/

8 letnia suka do rozmnażania,to nie jest najlepszy pomysł
Czekamy na dobre wiadomości,niech psu się chociaż uda

Posted

Maryna napisał(a):
8 letnia suka do rozmnażania,to nie jest najlepszy pomysł
Czekamy na dobre wiadomości,niech psu się chociaż uda

ja to wiem... ale wiesz... tacy ludzie jak właściciel tych psów to o tym nie myślą...

Posted

Nano napisał(a):
ja to wiem... ale wiesz... tacy ludzie jak właściciel tych psów to o tym nie myślą...

albo o tym nie wiedzą, bo nie każda suka w wieku 8 lat jest już weteranką, dla niektórych to całkiem młody wiek i można śmiało kryć, w końcu kundle żyją po 20 lat, a ona większa od kundla, to może i pożyje dłużej...