Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malagos']muszę sie wstrzmac z dt dla Koko czy innej suni z Głowna, bo dzis przyjedzie do mnie bezdomna sunia spod Ostrołęki....

Ok, jak będziesz miała wolny DT, to pisz, bardzo chętnie skorzystamy :)

Dwie kotki są u mnie na DT...

Chora biała... Będzie miała robione testy na białaczkę. Ogólnie oczka dobrze wyglądają, ale jest apatyczna i jakaś taka... widać że chora.

A to jest burasia, zdrowa, po sterylce i już gotowa do adopcji. Tylko trochę nieufna, ale da się głaskać.

Posted

kinia098 napisał(a):
Nika, czy chore oczy u kota są jakimś objawem białaczki ?

Ja 'mojej' Pusi podaję Augumentin, bardzo dobry, ale za jakieś 3-4 dni wszystko wraca.

No i pokichuje sobie.

Jeśli wraca, to zrobiłabym jej testy. Białaczkowe koty są bardziej podatne na choroby, łatwiej i częściej chorują.
A od kiedy masz tą Pusię i od kiedy ją leczysz ?

Domek dla Soni będzie sprawdzany za kilka dni. Ale nie wiem czy to dobry dom dla Soni, Pani jest super, ale ma niskie ogrodzenie, a Sonia potrafi wysoko skakać i jest dzikuskiem... A Pani już jeden psiak zwiał i pomimo roku poszukiwań nie dało się go odnaleźć :( Dlatego trochę się boję, ale zobaczymy jak pójdzie wizyta.

Posted

nika28 napisał(a):
Jeśli wraca, to zrobiłabym jej testy. Białaczkowe koty są bardziej podatne na choroby, łatwiej i częściej chorują.
A od kiedy masz tą Pusię i od kiedy ją leczysz ?

Pusię mam od 17 stycznia chyba.
Od małego mieszkała na działkach.

Wcześniej było gorzej niż teraz. Oczy były bardzo zaczerwienione, łzawiły i były normalnie aż jakby napuchnięte.. Podawałam Augumentin- przeszło świetnie ! Teraz widzę, że znowu powieka zaczyna być zaczerwieniona... :/
Teraz doszła matowa sierść, której mam w pokoju masę ! Wylatuje z niej kłębami, chociaż ostatnio trochę się uspokoiło. Dużo się drapie, ma za uszkiem łysy plac.

Byliśmy dziś u weta. Jeśli nie przejdzie to wszystko, bo mogło to być tylko na tle nerwowym, to mamy się wstawić w celu sprawdzenia czy to nie grzybol.... ;/

Gdzieś już słyszałam, że właśnie białaczkowce tak mają, że chorują oczy.

Posted

Witam serdecznie jestem z Kutna w woj. Łódzkim i mam ogromny problem , nie ma kto wykonac u mnie wizyty przedadopcyjnej. Jestem gotowa adoptowac sunie z Wrocławia a niestety to dosc daleko. Szukam chetnej osoby na wizyte gdyz u mnie w miescie nie ma takowej :( bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam

Posted

[quote name='nika28']1 %
Wszystkim którzy chcieliby przekazać nam swój 1% za rok 2010
i pomóc naszym zwierzątom oto nasz nr KRS:
KRS: 0000014017
Koniecznie z dopiskiem w rubryce cel szczegółowy: „DLA GŁOWNA”
(brak tego wpisu może spowodować, że pieniądze do nas nie dotrą!!!)

Uwaga: W tym roku podajemy w zeznaniu podatkowym tylko nr KRS i cel szczegółowy, bez nazwy organizacji!Dziękujemy
:loveu:Prosimy o pomoc 1% dla przytuliska w Głownie:loveu:

Posted

sabinka napisał(a):
Witam serdecznie jestem z Kutna w woj. Łódzkim i mam ogromny problem , nie ma kto wykonac u mnie wizyty przedadopcyjnej. Jestem gotowa adoptowac sunie z Wrocławia a niestety to dosc daleko. Szukam chetnej osoby na wizyte gdyz u mnie w miescie nie ma takowej :( bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam

I co , jest chętny?

Posted

sabinka napisał(a):
dziekuje narazie nikt chętny sie nie zglosil :( pozdrawiam

A ktora sunie z Wroclawia chcialabys adoptowac? Masz link do watku moze?
Postaram sie pomoc znalezc kogos na wizyte u Ciebie.

Posted

Jesli Ci bardzo zalezy na psie, to zapropnuj której z wolontariuszek wizytę na którą ją zawieziesz i odwieziesz, innej opcji chyba nie ma bo dogoamniakow w twoim piescie nie ma :(

sabinka napisał(a):
to jest Tosia (mix sznaucera i jamnisia) , jest na wątku jamników :) tam tez rozmawiam z róznymi osobami ale niestety nic z tego nie wynika :(

Posted

[quote name='sabinka']to jest Tosia (mix sznaucera i jamnisia) , jest na wątku jamników :) tam tez rozmawiam z róznymi osobami ale niestety nic z tego nie wynika :(
Poszukaj jeszcze na mapie pomocy dogo - link do wykazu osób, które robią wizyty przed-a.:
http://mapapomocy.dogomania.pl/cat.php?id=15
Jest trochę ludzi z woj. łódzkiego - napisz na priv do każdej osoby i może ktoś pomoże, ale intensywnie trzeba szukać.
A jeżeli nie da rady, to może rzeczywiście kogoś byś do siebie przywiozła i odwiozła, jak radzi mshume.

Posted

Szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej w Skierniewicach.
Dla suni spoza przytuliska, ale pod opieką p. Zosi (sunia mieszka na wsi, jest malutka, a stoi na krowim łańcuchu, przytulisko dowozi jej i 10 innym psiakom karmę).
Pomocy, suczka ma szansę na domek.

Posted

Przeczytajcie uważnie:

Dla mnie ostatnie draństwo - w książeczce jest wpisana sterylizacja, jest data 2.01 2011, a Roxi ma cieczkę!
Pani zażądała wyjaśnień od lekarza, który się podpisał, to plącze się w zeznaniach i niby pamięta Roxi, ale nic pewnego nie powiedział.
Pani ma słuszny żal, bo wybrała spośród setki podobnych taką po sterylce, bo chciała uniknąć zabiegów pooperacyjnych, kołnierza itp. po przejściach z poprzednia swoją starą sunią. Jest mi o tyle nieprzyjemnie, ze to ja pośredniczyłam i do mnie pani zgłosiła problem....

Nie wiem, czy nie będzie ciągu dalszego, jakiejś sprawy, bo karygodne jest takie postępowanie lekarza!

Posted

O ja pierdziele... :shake:

To już druga podobna sytuacja :shake:, Renia z Głowna, która znalazła domek w Warszawie też po sterylizacji miała cieczkę... :angryy:

Nie wiem co napisać, i co teraz ?

Posted

Trzeba zagrozić lekarzowi sankcjami, może to zrobić p.Zosia bo pewnie oni płacili za rzekomy zabieg.A wet niech zraca ludziom kasę za sterylki. Koszmar, ja miałam stamtąd 2 sunie :(

Posted

Kurcze, ale się porobiło...
Ale jak tak można?? Przecież wiadomo, że to wyjdzie - sunia po sterylce cieczki mieć nie będzie, a skoro jest, to normalne, że pod nóż nie trafiła.
Bardzo niefajna sytuacja...

Posted

Niezły numer z tą cieczką... Tak mi się właśnie wydawało, że to już nie pierwszy taki przypadek w Głownie ... :/

Co do wizyty w Kutnie - nika-wysłałam PW...