malagos Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 muszę sie wstrzmac z dt dla Koko czy innej suni z Głowna, bo dzis przyjedzie do mnie bezdomna sunia spod Ostrołęki.... Quote
nika28 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 [quote name='malagos']muszę sie wstrzmac z dt dla Koko czy innej suni z Głowna, bo dzis przyjedzie do mnie bezdomna sunia spod Ostrołęki.... Ok, jak będziesz miała wolny DT, to pisz, bardzo chętnie skorzystamy :) Dwie kotki są u mnie na DT... Chora biała... Będzie miała robione testy na białaczkę. Ogólnie oczka dobrze wyglądają, ale jest apatyczna i jakaś taka... widać że chora. A to jest burasia, zdrowa, po sterylce i już gotowa do adopcji. Tylko trochę nieufna, ale da się głaskać. Quote
kinia098 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Nika, czy chore oczy u kota są jakimś objawem białaczki ? Ja 'mojej' Pusi podaję Augumentin, bardzo dobry, ale za jakieś 3-4 dni wszystko wraca. No i pokichuje sobie. Quote
nika28 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 kinia098 napisał(a):Nika, czy chore oczy u kota są jakimś objawem białaczki ? Ja 'mojej' Pusi podaję Augumentin, bardzo dobry, ale za jakieś 3-4 dni wszystko wraca. No i pokichuje sobie. Jeśli wraca, to zrobiłabym jej testy. Białaczkowe koty są bardziej podatne na choroby, łatwiej i częściej chorują. A od kiedy masz tą Pusię i od kiedy ją leczysz ? Domek dla Soni będzie sprawdzany za kilka dni. Ale nie wiem czy to dobry dom dla Soni, Pani jest super, ale ma niskie ogrodzenie, a Sonia potrafi wysoko skakać i jest dzikuskiem... A Pani już jeden psiak zwiał i pomimo roku poszukiwań nie dało się go odnaleźć :( Dlatego trochę się boję, ale zobaczymy jak pójdzie wizyta. Quote
nika28 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 marmosia napisał(a):Nika, czy pieniążki dotarły? Tak, dotarło, pięknie dziękuję :loveu: Quote
kinia098 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 nika28 napisał(a):Jeśli wraca, to zrobiłabym jej testy. Białaczkowe koty są bardziej podatne na choroby, łatwiej i częściej chorują. A od kiedy masz tą Pusię i od kiedy ją leczysz ? Pusię mam od 17 stycznia chyba. Od małego mieszkała na działkach. Wcześniej było gorzej niż teraz. Oczy były bardzo zaczerwienione, łzawiły i były normalnie aż jakby napuchnięte.. Podawałam Augumentin- przeszło świetnie ! Teraz widzę, że znowu powieka zaczyna być zaczerwieniona... :/ Teraz doszła matowa sierść, której mam w pokoju masę ! Wylatuje z niej kłębami, chociaż ostatnio trochę się uspokoiło. Dużo się drapie, ma za uszkiem łysy plac. Byliśmy dziś u weta. Jeśli nie przejdzie to wszystko, bo mogło to być tylko na tle nerwowym, to mamy się wstawić w celu sprawdzenia czy to nie grzybol.... ;/ Gdzieś już słyszałam, że właśnie białaczkowce tak mają, że chorują oczy. Quote
nika28 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Matowa sierść może być też objawem choroby nerek.... Quote
sabinka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Witam serdecznie jestem z Kutna w woj. Łódzkim i mam ogromny problem , nie ma kto wykonac u mnie wizyty przedadopcyjnej. Jestem gotowa adoptowac sunie z Wrocławia a niestety to dosc daleko. Szukam chetnej osoby na wizyte gdyz u mnie w miescie nie ma takowej :( bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam Quote
2010 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='nika28']1 % Wszystkim którzy chcieliby przekazać nam swój 1% za rok 2010 i pomóc naszym zwierzątom oto nasz nr KRS: KRS: 0000014017 Koniecznie z dopiskiem w rubryce cel szczegółowy: „DLA GŁOWNA” (brak tego wpisu może spowodować, że pieniądze do nas nie dotrą!!!) Uwaga: W tym roku podajemy w zeznaniu podatkowym tylko nr KRS i cel szczegółowy, bez nazwy organizacji!Dziękujemy :loveu:Prosimy o pomoc 1% dla przytuliska w Głownie:loveu: Quote
malagos Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 sabinka napisał(a):Witam serdecznie jestem z Kutna w woj. Łódzkim i mam ogromny problem , nie ma kto wykonac u mnie wizyty przedadopcyjnej. Jestem gotowa adoptowac sunie z Wrocławia a niestety to dosc daleko. Szukam chetnej osoby na wizyte gdyz u mnie w miescie nie ma takowej :( bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam I co , jest chętny? Quote
nika28 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Ja niestety nie dam rady pojechać do Kutna :( Ale poszukam kogoś i popytam..... Quote
sabinka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 dziekuje narazie nikt chętny sie nie zglosil :( pozdrawiam Quote
olivetshka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 sabinka napisał(a):dziekuje narazie nikt chętny sie nie zglosil :( pozdrawiam A ktora sunie z Wroclawia chcialabys adoptowac? Masz link do watku moze? Postaram sie pomoc znalezc kogos na wizyte u Ciebie. Quote
sabinka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 to jest Tosia (mix sznaucera i jamnisia) , jest na wątku jamników :) tam tez rozmawiam z róznymi osobami ale niestety nic z tego nie wynika :( Quote
mshume Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Jesli Ci bardzo zalezy na psie, to zapropnuj której z wolontariuszek wizytę na którą ją zawieziesz i odwieziesz, innej opcji chyba nie ma bo dogoamniakow w twoim piescie nie ma :(sabinka napisał(a):to jest Tosia (mix sznaucera i jamnisia) , jest na wątku jamników :) tam tez rozmawiam z róznymi osobami ale niestety nic z tego nie wynika :( Quote
olivetshka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='sabinka']to jest Tosia (mix sznaucera i jamnisia) , jest na wątku jamników :) tam tez rozmawiam z róznymi osobami ale niestety nic z tego nie wynika :( Poszukaj jeszcze na mapie pomocy dogo - link do wykazu osób, które robią wizyty przed-a.: http://mapapomocy.dogomania.pl/cat.php?id=15 Jest trochę ludzi z woj. łódzkiego - napisz na priv do każdej osoby i może ktoś pomoże, ale intensywnie trzeba szukać. A jeżeli nie da rady, to może rzeczywiście kogoś byś do siebie przywiozła i odwiozła, jak radzi mshume. Quote
nika28 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej w Skierniewicach. Dla suni spoza przytuliska, ale pod opieką p. Zosi (sunia mieszka na wsi, jest malutka, a stoi na krowim łańcuchu, przytulisko dowozi jej i 10 innym psiakom karmę). Pomocy, suczka ma szansę na domek. Quote
malagos Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Przeczytajcie uważnie: Dla mnie ostatnie draństwo - w książeczce jest wpisana sterylizacja, jest data 2.01 2011, a Roxi ma cieczkę! Pani zażądała wyjaśnień od lekarza, który się podpisał, to plącze się w zeznaniach i niby pamięta Roxi, ale nic pewnego nie powiedział. Pani ma słuszny żal, bo wybrała spośród setki podobnych taką po sterylce, bo chciała uniknąć zabiegów pooperacyjnych, kołnierza itp. po przejściach z poprzednia swoją starą sunią. Jest mi o tyle nieprzyjemnie, ze to ja pośredniczyłam i do mnie pani zgłosiła problem.... Nie wiem, czy nie będzie ciągu dalszego, jakiejś sprawy, bo karygodne jest takie postępowanie lekarza! Quote
nika28 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 O ja pierdziele... :shake: To już druga podobna sytuacja :shake:, Renia z Głowna, która znalazła domek w Warszawie też po sterylizacji miała cieczkę... :angryy: Nie wiem co napisać, i co teraz ? Quote
mshume Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Trzeba zagrozić lekarzowi sankcjami, może to zrobić p.Zosia bo pewnie oni płacili za rzekomy zabieg.A wet niech zraca ludziom kasę za sterylki. Koszmar, ja miałam stamtąd 2 sunie :( Quote
olivetshka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Kurcze, ale się porobiło... Ale jak tak można?? Przecież wiadomo, że to wyjdzie - sunia po sterylce cieczki mieć nie będzie, a skoro jest, to normalne, że pod nóż nie trafiła. Bardzo niefajna sytuacja... Quote
Andzike Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Niezły numer z tą cieczką... Tak mi się właśnie wydawało, że to już nie pierwszy taki przypadek w Głownie ... :/ Co do wizyty w Kutnie - nika-wysłałam PW... Quote
nika28 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Andzike napisał(a): Co do wizyty w Kutnie - nika-wysłałam PW... Dostałam i pw i meila - dzięki :) Quote
Recommended Posts