mshume Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 O matko, dopiero teraz to przeczytałam.Ja go też nie mogę wziąć, ale napisz na mikrusach w potrzebie, ze pilnie DT dla tej malizny potrzebny.nika28 napisał(a):Mshume... Maluchy trafiły do schroniska z zapaleniem płuc i jest coraz gorzej, mimo to że codziennie są u weta i dostają zastrzyki, Filonek odszedł :( Z Albinoskiem nie jest dobrze... Nie mogłam go wziąć, bo moja sucz była dzisiaj szczepiona, wet powiedział że nie mogę wziąć chorego psa na razie... :( Był dla niego domek, ale się rozmyślili jak napisałam że taki maluch nie załatwia się jeszcze na dworze. Albinoskowi przydałby się DT. Na stronie jest błędnie wpisany wiek. On ma ok. 3-4 tygodnie. Jeszcze sam nie je, w schronisku p. Zosia karmi go co 2 godziny. Jest malusieńki, mieści się na ręce... Quote
nika28 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Maluszek jest za TM :( Nie mogę się z tym pogodzić. Reszta maluchów szuka DT. Większość jest zaszczepionych, kilka (chyba 4 chorowały + teraz jeden nowy przybył chory) nie. Są dwa nowe, rude, śliczne. Na oko mają jakieś 5 miesięcy. Jeden zdrowy, drugi chory. Pan który adoptował od nas pieska znalazł je w lesie i przywiózł do przytuliska. Są cztery czarnuszki gładkowłose, też ok. 4-5 miesięcy. I chyba z sześć takich mniejszych, ok. 2-3 miesięcznych maluchów, czarne, podpalane, jedna beżowa sunia. Czyli jakieś dwanaście maluchów... szukają DT/DS. Moja Muszka idzie prawdopodobnie do DS w sobotę :) Quote
mshume Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Czyli Albinosek i braciszek za TM? :( biedne te maluchy chorutkie :( Quote
nika28 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Niestety tak :( [*] Amstaff Kalinek jedzie w niedzielę do hoteliku do Szczecinka :) Agnieszka go zawozi, jak zawsze WIELKIE DZIĘKI :loveu: Muszka nadal szuka domu. Jest super fajna, grzeczna jak na szczeniaka, nie rozrabia, alarmuje jak chce się załatwić. Już zazdroszczę komuś, kto ją przygarnie :) Quote
hop! Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Sabinka bez oczka jest dzisiaj w gazecie Metro. Quote
nika28 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 hop!, dziękuję :) :loveu: Miałam pierwszy telefon o Sabinkę. Pani bardzo miła, sympatyczna. Miała sunię która dożyła 14 lat, w poprzednim tygodniu odeszła. Jednak niestety nie pasuje mi kilka rzeczy. Pani ma 80 lat. Syn nie chce zgodzić się na psa, bo boi się że w razie czego obowiązek opieki nad psem spadnie na niego. Mówiłam też że oczko być może trzeba będzie zoperować - Pani od razu powiedziała że nie ma pieniędzy na takie rzeczy. Sabinka jest bardzo ruchliwa, skoczna, chyba nie nadaje się do takiego domu. Czekam na więcej telefonów ;) Quote
nika28 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Dzwonił kolejny domek o Sabinkę. Pani z Warszawy, ma kota. Myślę że to byłby fajny domek, ale trzeba Państwa sprawdzić :) No i Sabinkę na koty. Nie przeszkadza jej że oczko się paprze. Pani jeździ do schroniska w Warszawie (chyba na Paluch) i zawozi jedzonko. Po wzmiance o schronisku zaczęła płakać :( i dalej rozmowy już nie kontynuowałyśmy. Ma się odezwać jutro jeszcze. Quote
hop! Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Chciałabym, żeby Sabince się udało... Czy sunia ma chore oko nadające się do leczenia, czy go nie ma? Jeżeli nie ma, to trzeba oczyścić miejsce po oku i zaszyć powieki, bo inaczej ciągle będzie się "paprać". Quote
nika28 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 hop! napisał(a):Chciałabym, żeby Sabince się udało... Czy sunia ma chore oko nadające się do leczenia, czy go nie ma? Jeżeli nie ma, to trzeba oczyścić miejsce po oku i zaszyć powieki, bo inaczej ciągle będzie się "paprać". No właśnie, ja nie wiem dlaczego ona nie ma jeszcze zszytego tego oka, a raczej powiek. To oko się paprze, bardzo brzydko wygląda, tak jakby było przecięte w pół... Przemywali jej to w przytulisku, ale nie wiem po co, bo i tak oko jej nie odrośnie. Powinno być zoperowane i już. Dzwoniła kolejna Pani z Warszawy. Pani mieszka w bloku, na 6 piętrze. Ma męża, który cały czas jest w domu. Miała 18-letnią sunię, którą musiała uśpić. Pani brzmi bardzo sensownie. Zobaczymy, jutro jeszcze będę dzwoniła do tej poprzedniej Pani, czy się zdecydowała. Quote
mshume Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Trzymam kciuki :)Zbieraj te kontakty,zawsze będzie potem można innego psiaka proponować. Jest taka fajna maleńka sunia w Konstancinie w lecznicy,skąd psiaki wożą na giełdę w Słomczynie :( Quote
hop! Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Priorytetem jest znalezienie dobrego domu dla Sabinki. Jeżeli trafią się inne dobre domy, to można proponować suczki z Głowna - np.: Łapkę - http://przytulisko.glowno.pl/psy/slides/Lapka-2.html, czy Łezkę - http://przytulisko.glowno.pl/psy/slides/Lezka.html. Quote
mshume Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Ależ gdzie ja piszę, że nie jest? Sama miałam 3 tymczaski z Głowna, więc luzik. Quote
nika28 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Kontakty zapisuję :) Ten pierwszy w ogóle po rozmowie odrzucam. Te dwa trzeba będzie sprawdzić, jeśli będą zdecydowane na 100 %. Jeszcze dzisiaj będę dzwoniła. W Głownie jest dużo małych suczek i piesków, ale jeśli nie będą się nadawały, to będę podsyłać psiaki z innych schronisk :) Quote
nika28 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Pani z kotem zrezygnowała, mąż się nie zgadza na psa. Zostaje więc ta ostatnia tylko. Dzisiaj wieczorem się do niej odezwę. Zawiozłam dzisiaj moją Muszkę do DS :) Fajna Pani, w domu dzieci 13 i 7 lat. Nie ma innych zwierząt. Pani miała psa, ale niestety odszedł we wrześniu :( Dopiero teraz zdecydowali się na adopcję kolejnego psiaka. Okolica spokojna i dużo terenów na spacerki. Myślę że mała będzie miała tam dobrze :) Jak dostanę zdjęcia z nowego domku, to wkleję na wątek ;) Quote
mshume Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Cieszę się,że Muszka w DS. :)Mam dla Ciebie jedną radę, jako doświadczona w adopcjach i którą też 'szkolono': NIGDY nie dzwoń do ludzi zainteresowanych psiakiem. Dom poważny, zaangażowany w adopcję sam będzie zabiegał o kontakt, a tak to nie jako 'wciska im się psa' i final może byc różny. Quote
nika28 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Ja też nie oddzwaniam ;) Ale umówiłyśmy się z Panią, że jak Ci ludzie z kotem jej nie przygarną, to zadzwonię i powiem. Quote
nika28 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Krysia poogłaszana :) Wszystkie psiaki z pierwszej strony, które mają teksty do ogłoszeń trzeba poodnawiać... Może ktoś pomoże ? :oops: Quote
nika28 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 W przytulisku żadnych adopcji :( Nawet maluchów nikt nie chce. Proszę o ogłoszenia dla nich (zdjęcia na stronie schronu), bo jak zostaną dłużej w schronisku, to później już nikt ich nie będzie chciał (tak jak np. Soni)... Muszka ma się dobrze, jest zakochana w starszej córce Pani, chodzi za nią krok w krok :) Jeszcze jest trochę zestresowana, dopiero dzisiaj się załatwiła, zjadła tez dzisiaj, w obecności córki. Za jakiś czas Pani ma przysłać zdjęcia :) Quote
nika28 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Nano napisał(a):a jak tam Sabinka ? :) Nie mogę dodzwonić się do Pani :( Quote
olivetshka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Nika, czy te szczeniaczki są w jednym wieku? tzn ok. 3,5 mca? Bo pisałas kiedyś, że są jakieś młodsze i starsze. Wejdź na stronę przytuliska i podaj mi które w jakim wieku mniej więcej, a spróbuję je zaraz poogłaszać. Quote
Recommended Posts