Ammounie Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 zeberka4 napisał(a):świetne psy! Naprawdę :D Witamy na wątku! Przekażemy pieskom! Na pewno się ucieszą! ;-) Quote
Ammounie Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Wczoraj był Dzień Praw Zwierząt, ale kto powiedział że "Jeść z klimatem" można tylko tego dnia? – przyłącz się Jedz z klimatem! Znana aktorka Magdalena Różczka nie je mięsa od sześciu lat. Ta indywidualna decyzja nie zmieniła całego świata, ale zmieniła świat wokół Niej. Magdalena Różczka popiera kampanię Klubu Gaja „Jedz z klimatem” i ogólnopolski Dzień Praw Zwierząt 22 maja. Przejmujemy się losem zwierząt domowych, ale zapominamy o losie miliardów zwierząt hodowanych na mięso, skóry, mleko i jaja. W tej chwili na świecie hoduje się 60 miliardów zwierząt. Do 2050 r. liczba ta może wzrosnąć do 120 miliardów nie pozostając bez znaczenia na zmiany klimatyczne. Już teraz przemysłowa hodowla zwierząt kwalifikowana jest jako źródło 18 % emisji gazów cieplarnianych spowodowanych działalnością człowieka (transport to 14 %). 22 maja możesz zrobić coś dobrego! - dla siebie - dla klimatu - dla zwierząt Przyłączając się możesz: - zrozumieć problem czytając raport „Globalne ostrzeżenie: zmiany klimatyczne a dobrostan zwierząt hodowlanych” - wydrukować i rozdać ulotki informacyjne - przeczytać inspirujący wywiad „Wszystko można ułożyć” - pokazać innym krótki film ”Zwierzęta a klimat” (youtube.com) - wykorzystać aktywny banner Wszystko na http://www.klubgaja.pl/projekty/pomagamy_zwierzetom/ Zmieńmy klimat przy stole - 22 maja. Czekamy na relacje o bezmięsnych przyjęciach, ucztach i imprezach w domu, restauracji, na wycieczce, prześlijcie je na [email protected] Wasze relacje i zdjęcia nie zmienią całego świata, ale zmienią świat wokół Was! Quote
Marta67 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 świetne wiadomości :D a wiesz coś o nowych psiakach może? ;) Quote
Awit Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Bardzo chciałabym się znaleźć na takim, nawet maleńkim przyjęciu:-) Quote
Piromanka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 O ile się nie mylę, to dzisiaj ma być wizyta przedadopcyjna dla Fredka...? Trzymam kciuki zaciśnięte z całych sił. Ps. Nie ma ochotnika na ogłaszanie Olka? Jeśli nie - to ja to zrobię. Tylko czy jest możliwe uzyskanie lepszych jego zdjęć? Takich, żeby pyszczek w całości było widać? Quote
Marta67 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 o jeśli dziś wizyta to ja też trzymam kciuki :D Quote
Piromanka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Dostałam od Oli cudowną wiadomość, że FREDEK od wczoraj już w domu stałym!!!! Quote
Marta67 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 to super :D a gdzie Ammounie? dużo pracy ma chyba nadal, ale mam wrażenie, że wróci niedługo do nas ;) a dało coś ogłoszenie o Frani? Quote
Piromanka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 w SPRAWIE fRANI NIE BYŁA NAWET JEDNEGO TELEFONU.... :-( Quote
Marta67 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Piromanka napisał(a):w SPRAWIE fRANI NIE BYŁA NAWET JEDNEGO TELEFONU.... :-( ech... ludzie nie chcą brać psa "specjalnej troski" :placz: nie rozumieją, że taki psiak też chce kochać i być kochanym :placz: Quote
Awit Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Biedna Franeczka. Ludzie też boją się, czy dadzą sobie radę z psem niepełnosprawnym...... Quote
Ammounie Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Marta67 napisał(a):to super :D a gdzie Ammounie? dużo pracy ma chyba nadal, ale mam wrażenie, że wróci niedługo do nas ;) a dało coś ogłoszenie o Frani? Jestem! Jestem Marto. Czuwam nad wszystkim z ukrycia ;-) Quote
Ammounie Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Awit napisał(a):Biedna Franeczka. Ludzie też boją się, czy dadzą sobie radę z psem niepełnosprawnym...... Więc wysyłam w świat życzenie o odważnych i pełnych miłości ludzi którzy dadzą Frani domek :-) Niech się spełni Quote
Marta67 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 ech, szczęście, ze pani Iwona zgodziła się jakby co zostawić Franię u siebie ;) Quote
Marta67 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Awit napisał(a):Ale nie na zawsze a ja myślałam, że na zawsze... hmm... nie wiem, może coś sobie ubzdurałam... :roll: Ammounie jak już wejdziesz tu to wejdź też na bazarki, bo dziewczyny czekają ;) Quote
Ammounie Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Marta67 napisał(a):a ja myślałam, że na zawsze... hmm... nie wiem, może coś sobie ubzdurałam... :roll: Ammounie jak już wejdziesz tu to wejdź też na bazarki, bo dziewczyny czekają ;) Dziękuję Marto że czuwasz nad bazarkami. :-) W czwartek wysłałam wszystkim PW z zapytaniem jak chciałyby abym wysłała im zakupione przedmioty i że numer konta wyślę im po wysłaniu przesyłki kiedy będę wiedziała ile będzie kosztowała przesyłka. Quote
Ammounie Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Pani Iwona przesłała mi zdjęcia nowych piesków Quote
Marta67 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Ammounie napisał(a):Dziękuję Marto że czuwasz nad bazarkami. :-) W czwartek wysłałam wszystkim PW z zapytaniem jak chciałyby abym wysłała im zakupione przedmioty i że numer konta wyślę im po wysłaniu przesyłki kiedy będę wiedziała ile będzie kosztowała przesyłka. to dobrze :D napisze tu o tej klatce bo mi PW nie działają :( no więc mogę zrobić bazarek ale byłabym Ci dłużna gdybyś użyczyła swojego konta na wpłaty i pomogła mi w wysyłce i ile będą oczywiście chętni ;) i mogę coś tam jeszcze dorzucić może pójść na posiaki z lecznicy czy gdzieś tam jeszcze byle na psy ;) Quote
Marta67 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Ammounie napisał(a):Pani Iwona przesłała mi zdjęcia nowych piesków o wstaw :D a masz może jakieś wstępne opisy charakterów czy coś? Quote
Ammounie Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Marta67 napisał(a):o wstaw :D a masz może jakieś wstępne opisy charakterów czy coś? Po jednym zdaniu. Zaraz powstawiam. Quote
Marta67 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Ammounie napisał(a):Po jednym zdaniu. Zaraz powstawiam. pewnie czekamy :D a i jeszcze chciałabym spytać :oops::oops::oops: jak zmienia się temat wątku? np w bazarku? :oops::oops::oops: Quote
Ammounie Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Marta67 napisał(a):pewnie czekamy :D a i jeszcze chciałabym spytać :oops::oops::oops: jak zmienia się temat wątku? np w bazarku? :oops::oops::oops: Kliknij na edytuj post a potem na edycja zaawansowana Quote
Marta67 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 o dziękuję Ci bardzo ;) mam ostatnio problemy z Dogo, między innymi z PW :shake: Quote
Recommended Posts