Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba trochę za długie.
Na razie nic nie zrobiłam, moja Teresa wymiotuje, byłam z nią u weta, idę jeszcze. Później siądę jak nie usnę.

Posted

Sonia – elegancka czarnulka
Sonia jest 2 letnią śliczną suczką. Ma przepiękny czarny kolor sierści, biały w ciemne plamki krawacik, oraz szczuplutkie długie łapki. Dzięki zgrabnej figurze porusza się zwinnie i bardzo szybko. Sonia to po prostu żywe energiczne sreberko, ma w sobie potencjał pozytywnej energii. Podejrzewam, że wielka radość życia i żywiołowa natura drzemiąca w tym pięknym psie,mogła być przyczyną początku jej nieszczęścia. Prawdopodobnie jej właściciel, miał dosyć psa, który wymagał spacerów, zabaw, wybiegania, i postanowił na zawsze zakończyć jej życie, wiążąc do drzewa w głębi lasu. Nie wiem jak długo płakała za nim, jak długo tam stała i czekała na powrót pana.......
Psie serce jest wielkie, gdyby wrócił, byłaby szczęśliwa i witałaby go radośnie....
Jak dobrze, że są ludzie kochający lasy o każdej porze roku. To oni dali nowe życie Soni.....
Ona nie miała już siły wołać o pomoc, była nieruchoma z zimna, zaśnieżona, w depresji, pogodzona z nadchodzącą śmiercią....
Dziś Sonia jest przeszczęśliwą elegancką młodą damą.
Bardzo lubi towarzystwo ludzi, bardzo chętnie przyjmuje pieszczoty z ich rąk, lubi dzieci.
Z psami się dogaduje, a za innymi suczkami nie przepada.
Jest wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona. Ładnie chodzi na smyczy, jest czyściutka, potrzeby załatwia na dworze, w domu nie niszczy niczego.
Jeśli pragniesz prawdziwej psiej miłości, jeśli lubisz spędzać aktywnie czas i chcesz mieć w Soni towarzysza, zadzwoń

Posted

Zrobiłam dla Rudzika ale mi przepadło, wieć jutro zrobie jeszcze raz.
Wrzucilam je na alegratke, ale chyba mam coś z komp, już tak pozmniejszałam fotki i mnie wywala cały czas.

Posted

Rudzika nie przepadło, tylko gdzie indziej zapisałam.
Ja dziękuję ok, Teresa ok. Okazuje się, że prawdopodobnie jest zarobaczona. Paskudna suka.
Przywlokła mi do domu ze sobą świństwo.
Od schronu od lipca odrobaczałam ją/je 3 razy.
Ona co jakis czas podrzygiwała, nie sądziłam, że to mogą być robaki. Wetka brała jej krew wczoraj i ma za dużą eozynofilię..... Co świadczyć może o zarobaczeniu. Dostała kroplówkę, leki i dziś jest taki powerek z niej:-)

Posted

Rudzik
Jest młodym 2 lub 3 letnim takim niepozornym, niskim, zwyczajnym psiaczkiem. Skąd się wziął, skąd pochodzi?
Banalna historia bezdomnego psa. W zasadzie historia krótka.
Błąkał się po ulicach kilka miesięcy. Tam się żywił, spał, po prostu żył.
W końcu los się uśmiechnął, ktoś go zobaczył i przygarnął nieszczęśnika. Dał kawałek swojej podłogi, miskę z jedzeniem i wodą. I wielka niespodzianka. Ten mały piesek okazał się cudownym kochającym przyjacielem. Na każdym kroku okazuje swoją wdzięczność za danie mu nowego życia. Nawet na zdjęciach widać, jak ogonek jest nieustannie w ruchu.
Rudzik lubi ludzi, dzieci, suki i psy oraz koty. To niezwykle towarzyski pies. Uwielbia przytulanie, pieszczoty, zabawy. W domku pięknie zachowuje czystość, ładnie chodzi na smyczy. Może spokojnie zamieszkać tam, gdzie już mieszka suczka.
Jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i czeka na swojego człowieka, który odwzajemni jego miłość. Nie jest jeszcze wykastrowany, miejsce i czas zabiegu do uzgodnienia z osobą adoptującą.

Posted

Marta67 napisał(a):
proponuję wymyślić jakiś poruszający tekst do ogłoszeń dla dwóch pierwszych psiaków i już zacząć ogłaszać... :)

Są już teksty dzięki Awit. :-) Możemy ogłaszać. BeatkaM zadeklarowała się że będzie ogłaszać Kokę.

Marto, chciałabyś wziąć "pod opiekę ogłoszeniową" jakiegoś psa?

Posted

"wezmę" Miśka ;) tego dużego, pięknie ubarwionego :D

a będą może jeszcze jakieś zdjęcia Miśka? mimo, że nie lubi być fotografowany? czy mam ogłaszać z tym jednym? ;)

Posted

Marta67 napisał(a):
"wezmę" Miśka ;) tego dużego, pięknie ubarwionego :D

a będą może jeszcze jakieś zdjęcia Miśka? mimo, że nie lubi być fotografowany? czy mam ogłaszać z tym jednym? ;)

Jak dobrze że jesteś! :-) spytam się p. Iwony czy zrobi jeszcze jakieś zdjęcia Miśkowi.

Posted

cieszę się, że jestem potrzebna :) więc poczekam jeszcze "chwilę" z ogłoszeniami, bo może jakieś lepsze zdjątka wyjdą ;) choć i tak jest pięęękny :D

Posted

Marta67 napisał(a):
cieszę się, że jestem potrzebna :) więc poczekam jeszcze "chwilę" z ogłoszeniami, bo może jakieś lepsze zdjątka wyjdą ;) choć i tak jest pięęękny :D

Marto, umiesz klejać zdjęcia na dogo? właśnie zrobiłam bazarek na ogłoszenia psów p Iwony i psów z lecznicy ale nie umiem wstawić zdjęć

Posted

no właśnie ja też nie... mam wrażenie, że trzeba wstawić na np Imageschacka a potem odpowiedz zaawansowana i tam jest dodaj grafikę. i chyba sie link wstawia
tak wywnioskowałam ;)

Posted

Marta67 napisał(a):
no właśnie ja też nie... mam wrażenie, że trzeba wstawić na np Imageschacka a potem odpowiedz zaawansowana i tam jest dodaj grafikę. i chyba sie link wstawia
tak wywnioskowałam ;)

To dla mnie czarna magia. Chyba poczekam aż Beatka będzie znów mogła mi pomóc. Jak dobrze że jest Beatka! :-)