Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oto Pestka

Pestka 17.04 uciekła z Hotelu :(

Pestka to suczka, która niedawno trafiła do mieleckiego schroniska.
Była przerażona, usiadła w rogu koło garnka z wodą, zamknęła oczy i tak siedziała... :(
Drugiego dnia siedziała w wykopanym przy budzie dołku :(
Dzięki wsparciu wolontariuszy suczka jest w Hotelu, gdzie czeka na lepsze jutro
Nadal jest przerażona

deklaracje na hotel:
wtatara - 40 zl
burbono - 20 zl
agusiazet - 50 zl
Ulka18 - 30 zl
grzenka - 20 zl
eloise - 10 zl
anciaahk - 20 zl
halcia - 20 zl
mariusz pp - 20 zl
Reno100 - 30 zl
bcz-30 zł
Wizażanki-50 zł

razem-340 :)

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak Pestka jest śliczna i napewno ze schroniska nikt by Jej nie adoptował, bo dzikusek, a Sunia która urodziła nieztety już ma 7 szczeniaków, byłam u Nije wczoraj, biedna przyszła do mnie i wtuliła łepek .......... :( Siedzi tam gdzie Boy i Bronia byli obok ..

Posted

Ja o ta suczke niskopodlogowa kremowa, ktora urodzila, prosilam Pania Ize, zeby przeniesc do boksu nr 7 obok Boya. Ciesze sie chociaz z tego, ze jest sama w boksie i to na przodzie, blizej ludzi. Trzeba pamietac, zeby jak najszybciej zrobili jej sterylke, najszybciej to bedzie za 3 miesiace niestety :-(

Pestka bez hoteliku nie mialaby szans, jest zbyt wystraszona i lękliwa. Dobrze, ze jest pod opieka Kasi.

Posted

Jestem już tutaj. Na razie pracujemy nad tymi dowama strachulcami. Może przez te trzy miesiące zdążymy wyadoptowac jakąś hotelikową bidę i wtedy malutką zabierzemy.
Póki co przeklejam w zwątki Walliego dla przypomnienia Pestki:

Posted

yoko100 napisał(a):
zapisuje sobie watek Pestki, tylko nie mamy calej kwoty uzbieranej na hotelik:(

Jak nie mamy uzbieranej? Ja deklarowalam 30 zeta miesiecznie, Reno sie dolozy i Halcia tez. Pan MariuszPP tez deklarowal.
Do tego karma jest zalatwiona i Kasia ja ma zawiezc do hoteliku.

Posted

Cudactwo rude i biedne.

Yoko namieszałaś coś, z deklaracjami i sunią ;), chyba wiosnę czujesz w powietrzu.

Ja też deklarowałam wpłatę na sunię i to podtrzymuję. Proszę tylko o numer konta.

Posted

wtatara - 40 zl
burbono - 20 zl
agusiazet - 50 zl
Ulka18 - 30 zl
grzenka - 20 zl
eloise - 10 zl
coronaaj - 50 ? jeszcze nie podtrzymane
bcz - 30? jeszcze nie podtrzymane
anciaahk - 20 zl
halcia - 20 zl
mariusz pp - 20 zl
Reno100 - 30 zl

Pewne razem - 260 zl

nic mi sie nie pomieszalo bo mialo byc 300 zl a te dwie osoby sie nie odezwaly takze nie wiadomo co z tymi dwoma deklaracjami

Posted

Ja niestety finansowo nie pomogę, ewentualnie bazarkiem jakimś a i z tym ciężko ostatnio bo czasu za mało.
Suni zdjęcie jest na plakatach które dzisiaj rozwieszałam po Ostrowcu.

Posted

Jak się odezwą to zobaczymy, a narazie będa szły bazarki, to najwyżej się dołoży, Sylwia a Ty miałaś duży zapas pieniędzy dla Łoliego, nie zostało nic ?? bo sterylka pewnie na przyszły tydzien będzie, bo w piątek jedzie Koni i Asi kotek, więc już nie damy rady .....

GDZIE JEST PESTKA ?? ;)

Posted

No to jest dobrze, na sterylkę będzie, a jak braknie stałych eklaracji, to sie uzupełniać będzie narazie.....

Tak się narazie boję .....

Ale mój nowy chłopak Radek mnie oswaja, troszke starszawy ale w ostateczności może być ;)

Biegam sobie po dżungli ze sznurkiem na szyi.....

Zaczyna mnie to wszystko ciekawić :razz::razz::razz:

A Wy co się tak na mnie pztrzycie:-o, jeszcze się Wam pogłaskać nie dam :roll:

Pestki napewno nikt szukała nie będzie..................... choć plakaty to super pomysł :p ale to jest total dzikusek malutki...nigdy napewno nie miała smyczy ani obróżki, nie wiem kto ja karmił że tak dobrze wygląda, ale boi wszystkiego bidusia, na siłę na pętelce wyciagnęłam Ja na zewnątrz, powąchała, powyrywała sie na smyczy... Kilka razy dziabnęła, ale to tak ze strachu, na siłę Ją głaskałam, dotykałam i przestawała się trząść powoli. Za jakies 10 minut rozmowy, głasków, przewróciłam Ją na boczek a Ona kóleczka do góry wywaliła, zamkneła oczka i tak jakby Jej się to bardzo podobało :) :multi: Przestała sie obawiać tylko wczuwałą się w miazianie :lol: Dała zaglądnąć do uszek, czyściutkie :p Ząbki bielutkie, je ładnie już najlepiej puszeczka :cool3:
Musimy Jej założyć książeczkę, odrobaczyć, zaszczepić, sterylkę zrobić, noi teraz pasuje coś na kleszcze, bo taki okres się zaczął :oops: Powoli się do świata i ludzi przekona malizna, jutro podejście drugie :loveu:

Posted

Dzieki Kasiu za obszerna relacje i zdjecia Pestki :calus: Super, ze pracujesz z malizna, na pewno chwile zejdzie zanim zaufa calkowicie i bedzie 'normalnym' psem, najwazniejsze, ze juz nie jest w schronisku.

Na sterylke sie doloze, jesli nie bedzie pieniedzy z bazarkow.

Posted

Pestka jest ładniutka, więc jak Kasia ją obłaskawi, mała będzie miała branie. Czy pieniążki wpłacamy na konto Sylwii, jak było na Wolusia?

Kasiu, czy ja mogę jutro po 9-tej przyjechać do hoteliku?

Posted

W tej chwili mamy Pestke do sterylki i Aprilke po sterylce.
Mialybysmy tez miejsce w hoteliku u Murki dla jakiej sunieczki, tylko czy damy rade utrzymac 3-cia suczke?

Viris, czy Wizazanki zamiast wplat do schroniska, pomoglyby nam w wyciagnieciu kolejnej malej suczki do Murkow?