Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasia juz wraca po sterylce jamnisi oraz jej Lobo od dr Koziola.

UWAGA ! Dr sie zgodzil na darmowe sterylki u Beatki w Stalowej, nie ma nic przeciwko. Martwi sie o szczepienia psow i kotow. Koty zrobilby wszystkie juz za 2000 zl, a jedna kompleksowa psia szczepionke moglby juz zamowic po ok. 20 zl. Kasia napisze wiecej.

Posted

Ra_dunia nikt się nie obraża, Asia też bardzo przeżywa, zwiodła Ja Pestka tym, że chodziła za nimi, nie oddalała się, już myśleli że jest za człowiekiem, a to jednak pozory narazie były i uśpiła czujność, ja nie potrafię Wam dokładnie napisac jak to wyglądało, ale ja z Pestka chodziłam koło bram i płotów i nawet nie podchodziła do nich z myślą o ucieczce, jeszcze raz napiszę że jest nam obu bardzo przykro i że co tylko jeszcze będziemy w stanie zrobić, to się postaramy żeby ja namierzyć....

Posokowiec znaleziony na wsi to sunia, bardzo ładna, cała w kleszczach, młodziutka, zdjecia będę mieć jutro. Doktor ma się zapytać jakiś znajomych bo oni mieli taką sunię, może im uciekła, choć Jej nie widział jeszcze, ale zapyta. Ja ją już widziałam w poniedziałek, ale uciekała w pola, błąkała sie, jeszcze miałąm nadzieję że czyjaś. Dzisiaj nie byłam w hoteliku, ale Asia mi dzwoniła, że sunię już złapał, bo dalej się błąkała, ma Ja u siebie, spsikała Frontline, Sunia m naderwane uszka, jest bardzo chuda.
CZY NA TEN MOMENT PÓKI PESTKA SIĘ NIE ZNALAZŁA, TA SUNIA MOŻE ZAJĄĆ JEJ MIEJSCE-to pytanie kieruję do Wszystkich, którzy opłacają pobyt Pestki? Sunia jest piękna, rasowa i młoda, domek to tylko kwestia czasu i sterylki napewno, bo może być zaciążona jak się błąkała :-(:-(

Doktor wyraził zgodę na darmowe zabiegi, powiedziałam, że nie chcemy /mu wchodzić w paradę, ale to jest duża pomoc, bo Doktor sam mówi, że robiłby więcej, ale nie jest to kwestia pieniędzy, ale niestety czasu, Doktor obsługuje lecznicę, potem jeździ po ludziach, a na wieczór zmęczony jest w schronisku, gdzie robi 2-3 sterylki, bo ileż da radę ....:oops: byłaby to duża pomoc, teraz tylko kwestia dogadania sie z Pania Beatką, ile suczek mogłaby robić, w jakie dni, raz może ja bym pojechała, raz ktoś inny i by leciało.
Priorytet to jak pisała Ulka szczepionki dla Doktora, nawet na to polecał zbierać niż na sterylki, może dałoby się poszczepić faktycznie boksami i wiadome by było że tu czy tam są psy zaszczepione np. Doktor pamiętał, że moja Fifka była szczepiona, może by im jakiś znaczek do obroży zakładać czy coś w tym stylu :roll:
Noi koty to oczywiście szczepienie całości: 100 kotów 2000. Szczepionka kompleksowa dla jednego psa tez 20 zł.
Doktor super Gość !!!! mam już teraz swoje pewne zdanie na niektóre sprawy...

Posted

Trzeba by od czego zaczac, moze rzeczywiscie od kotow, Kasiatatry ma juz 700 zl, 20 ma Yoko. Nie ma sensu sterylizowac nieszczepionych kotek, wiadomo jak sie to moze skonczyc.

Moze by sie udalo jakąs pomoc od gmin uzyskac? Mozna by napisac z adresu mailowego schroniska, ale kto jest sprawny w redagowaniu prósb i moglby takie pismo przygotowac? Trzeba by tez powiadomic Pania Marie /prezes MTOZ/, ze planujemy taka akcje.

Yoko, postaraj sie o bazarek, mamy juz prawie polowie pieniedzy na szczepienie kotów :modla: Koty nieszczepione maja male szanse :-(

Posted

Ja zrobie bazarek na te szczepienia i dodatkowo pamiętajcie o pieniądzach z bazarku złotowego które są u mnie, jest tego w sumie 1000zł , z tym, że część ma pójść na operacje ONka któremu rzęsy wrastają w oczy, tu musi Halcia się wypowiedzieć ile na to pójdzie, reszta ewentualnie na szczepienia zostanie.

Posted

Czyli na co zbieramy teraz ? Najpierw na kocinki? Trzeba by zapytac doktor Koziola jak on widzi szczepienie boksami i oznaczenia psow zaszczepionych, trzeba tez zapytac o to schronisko.

Kasia, kiedy startujemy ze sterylkami w Stalowej :fadein: Pani Beatka jest nadal chetna, tylko musialabysmy wylookac jakies np. ciezarne suczki i je zawiezc. Musze tez powiadomic Pania Ize, ze jest zgoda doktora.

Posted

[quote name='Ulka18']Trzeba by od czego zaczac, moze rzeczywiscie od kotow, Kasiatatry ma juz 700 zl, 20 ma Yoko. Nie ma sensu sterylizowac nieszczepionych kotek, wiadomo jak sie to moze skonczyc

Yoko, postaraj sie o bazarek, mamy juz prawie polowie pieniedzy na szczepienie kotów :modla: Koty nieszczepione maja male szanse :-(

Niewiem jak z czaem czy znajde cos zeby zrobic bazarek , cala garderoba zawalona rzeczami, ciezko bedzie bo malo co w domu teraz jestem , poki co mam ciezki okres w zyciu, a nie ma mi kto pomoc

Posted

Sylwia to poczekaj aż Ci sie polepszy to wystawisz, nie ma pośpiechu, niektórych rzeczy nie przeskoczy, ja wstaję rano godzinę wcześniej jak ide do pracy i bazar robię :evil_lol: i juz skończyłam
http://www.dogomania.pl/threads/184041-Cuda-dla-Psa-Kota-Pani-Pana-na-Mielec-zapraszamy-do-04.05-%29?p=14531368#post14531368

Aga Pani Iza musi wiedzieć, bo inaczej moga pomyśleć, że cos chcemy wiesz..... nabruździć, wszystko musi być ugadane, to dobrze że dasz znać :loveu:

Posted

Juz dalam znac Pani Izie. Teraz czekam na odpowiedz. Jak bedzie zgoda, trzeba wypatrzec jakies male suczki np. z podejrzeniem ciazy i wziac je na sterylke.

Czekamy na zdjecia suni posokowca :fadein:

Posted

[quote name='Ulka18']Super psinka, naprawde mlodziutka, wesolutka. Trzeba troche ja podtuczyc, zaszczepic i myslec o sterylce.

Dokładnie :p:p:p kleszcze już poisychały powoli, pcheł też już nie widać :lol:
jeszcze jeden :
http://www.youtube.com/watch?v=46BkK-Or2RI

Myślę, że domek szybko Ja odnajdzie, tylko teraz nie wydaje mi sie Ona posokowce, czy Ktoś kto się bardziej zna, móże określić do czego mała jest podobna :cool3:

Posted

Niesamowita chudzinka z tej suni. Musiala sie naprawde dlugo błąkac, na pewno kilka tygodni.
Jak damy jej na imie? Czy moze juz ma imie?

Ona jest podobna do gonczego polskiego. Rzadkoscia jest rude umaszczenie, ale czasami takie wystepuje.