Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunie widziałam , już wczoraj , ale pomyślałam , że jak to na wsi , pies ma dom tylko nie jest pilnowany . Jednak dzisiaj zdziwiło mnie , że sunia cały czas siedzi w jednym miejscu . Poszłam sprawdzić , okazało się ,że suczka jest wychudzona okropnie , oczy ma w strasznym stanie , więc co poleciałam do domu , przyniosłam jedzonko , porobiłam zdjęcia i jestem .

Sunię dokarmia ktoś jeszcze ( jutro postaram się dowiedzieć kto ) , ma kocyk na którym śpi , jest niesamowicie przyjazna . Sunia na widok auta zrywa się na równe nogi , dobiega do drogi i macha ogonkiem , kiedy auto odjeżdża niunia chowa ogonek między nogi , garbi się i wraca na swój kocyk. :(:(:(:

Ja nie jestem jej w stanie wziąść do siebie , w domu nie da rady , a na podwórku , za tydzień będzie zmieniany płot więc też nie mam jej jak zamknąć .

[SIZE="5"]Błagam o omoc , ona jest taka kochana , nie możemy jej tam zostawić !!!!!!!!!!

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już robię - imię by się bardzo przydało. Są jakieś pomysły? Ona ma taki księżycowy kolor - może Luna? Zresztą mogę potem dopisać, allegro z imieniem wydaje mi się bardziej osobiste.

Posted

Anja2201 napisał(a):
Tak , u mnie , niestety :( już nie mam siły , najpierw szczeniaki później Portos , jest ufcia jeszcze ...

Wiem Aniu.
Luna fajne imię:)

Posted

Napisałam bajeczkę - jakoś tak ten księżyc na mnie zadziałał - a na ogół lubię konkrety...

http://www.allegro.pl/item997238495_luna_ksiezycowy_mix_goldena_i_labradora_pies.html

odkładam allegro, bo już niepotrzebne :multi: inny piesek na nim zagości

Od wczoraj - jednej z psich wolontariuszek - ukazywał się duch.

Duch był bardzo sympatyczny - śnieżnobiały i rozpływający się w powietrzu.

Jak to duch.

Wolontariuszka - osoba odważna i życiowa,

popędziła więc do domu po kiełbaski, by się z duchem zaprzyjaźnić

(a wiadomo, że zjawa najedzona odnosi się do człowieka serdeczniej).

I udało się!

Z ciemnego nieba ukazał się księżycowy duch

LUNY i wymachiwał radośnie ogonkiem!

LUNA jest młodą piękną damą

której mamą była dumna labradorka

a tatą piękny golden

(lub całkiem odwrotnie).

Tajemnicą pozostanie jaka zła siła wypędziła małą Lunę

by musiała włóczyć się bez domu i przyjaciół

po strasznym, zimnym świecie.

Luna jest chuda, bardzo stęskniona towarzystwa i bardzo dobrze nastawiona do ludzi.

Kto ją przygarnie pod dach

uratuje tego pięknego stwora,

przywróci go do życia,

zanim na zawsze stanie się duchem.

[SIZE=5]798-211-667
[email protected]

UWAGA - AUKCJA ma charakter charytatywny!

ZANIM zalicytujesz - koniecznie zadzwoń
[SIZE=5]798-211-667

Oferty niepoprzedzone kontaktem będą usuwane.
(Myślę, że wszyscy to rozumieją - szukamy domu dla żywej, czującej istoty. Rozmowa jest niezbędna).
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]

[FONT=Calibri]Możemy pomóc w transporcie na terenie Polski, jeśli będzie taka potrzeba. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]
[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

Ależ przepiękna sunia. Bjuta, a Ty to jesteś błyskawica, szczerze Cię podziwiam, przepiękne to allegro, które zrobiłaś.

Posted

Bjuta Allegro cudne i jakie oryginalne :) Mam nadzieje ,że sunia szybko zmieni koc pod drzewem na ciepłe łóżeczko . Teraz mam pytanie pomożecie ją wyciągnąć do jakiegoś hotelu ?? Sama nie dam rady , a jak pomyślę , że ona tam sama , zmarznięta ... Bardzo mnie ujeła reakcją na samochód , na moment wstąpiła w nią taka radość , a za chwilę wróciła ta sama przeraźliwi smutna sunia , upłakałam się jak głupia ....:(

Posted

Sunia cudna , tylko co dalej?? Ja bym ją bardzo chciała do siebie wziąść , ale niestety mój TZ nie zgadza się kategorycznie , ja nie pracuje mam w bardzo blizkich planach założenie hotelu i obiecałam , że będę brała psiaki tylko na płatny tymczas , a jak narazie płatnego mam jednego , a reszta ( dwa) bezpłatne , nie dam rady go przekonać . :(