Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pewnie bedzie taka szansa,ale wszyscy musz najpierw ochlonac i ssie soba nacieszyc;)
sunia ma kilka kleszczy, czy ktos wie jak sie tego pozbyc? ja znam tylko metode z octem
jutro idzie na pierwsza wizyte do vet.

Posted

IVV napisał(a):
pewnie bedzie taka szansa,ale wszyscy musz najpierw ochlonac i ssie soba nacieszyc;)
sunia ma kilka kleszczy, czy ktos wie jak sie tego pozbyc? ja znam tylko metode z octem

najlepszy sposob na kleszcze, ktory pokazala mi moja wetka....naciska sie palcem na kleszcza, dosc mocno i na tym kleszcze palcem wykonuje koliste ruchy /nie lapie sie kleszcza za odwlok bo mozna mu glowe urwac i zostanie w psie/ ...wychodza praktycznie same od razu ...pare kolistych mocnych ruchow palcem na kleszczu

Posted

IVV napisał(a):

to w takim razie czekamy cierpliwie :) a i przy okazji chyba trzeba zmienić tytuł ;)

Posted

Anja2201 napisał(a):
Kurcze ja jej 4 kleszcze wyrawłam , obmacałam całą i myślałam , że więcej nie ma , a tu jeszcze ??Biedna niunia .

Pan znalazł jeszcze 2 kleszcze, popędził po specjalne szczypce do wykręcania kleszczy i się ich fachowo pozbył. Na razie Pan i pies i córka Pana sobą zachwyceni :) Lilka zachowuje się jakby całe życie u nich mieszkała, stąd pouczyłam w kwestii stawiania granic i nocy - co robić jakby się do łóżka pakowała. Zjadła. Napiła się. Poszli na spacer :) Domek strasznie przejęty nowym domownikiem i zachwycony empatią Lilki i tym, jak ona sobą serce ludzkie otwiera :) Cieszę się bardzo, ale trzymajmy kciuki, oby taki stan trwał zawsze.
Ewa

Posted

Cieszę się bardzo , Lilka to bardzo grzeczna sunia , myślę , że nie będą mieli z nią problemów. Najważniejsze , że sunia była wychowana w domu ( jestem pewna na 100%) i wie jak się zachować .

Posted

Ciotki miałam tel;. w sprawie Lilki , pani bardzo miła , zajmuje się kotam ( staerylizuje bezdomne , karmi itp) , pani szuka psa , obiecałam wysłać jej propozycję innych psiaków . Wymagania pani : Sunia , spokojna , stateczna ( w domu jest starszy człowiek ) , najlepiej 3-6 lat , wysterylizowana . Najlepiej podobna do Lilki , ale nie koniecznie . Jeśli macie takie psiaki to piszcie . Ja narazie wysłałam pani swoją Ufę , ale zobaczymy.