Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asher napisał(a):
Dziwna sprawa. Trzymam kciuki za odnalezienie właściciela, ale z tego co mi wiadomo, w Holandii TTB są zabronione, więc różnie może być...

z tego co mi wiadomo nie są zabronione te, które zostały w holandii kupione lub adoptowane. zabronione jest ich sprowadzanie na stałe. głowy za to nie daje ale pamiętam, że gdzieś tak czytałam.

Posted

Dzwoniłam co parę minut do godz.20.00, nikt nie odbiera ale sygnał wolny.
Iza - tak, jeśli to ten pies, to wabi się BANDIT, jutro sprawdzimy jak reaguje na to imię.
Numer i miejsce - Holandia.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Spokojnie Marta - dzisiaj ugotowałam na obiad makaron (tyle potrafię), coś tam zostało, włożysz porcję do buzi i będzie "niderlandzki" że hej ;)

A zawsze myslalam, ze to akcent brytyjski. Ale co ja tam wiem, skoro widze Netherlands jak wol, a odczytuje Norwegia :evil_lol:

Posted

Akcent holenderski jest łatwy - po prostu trzeba chrząkać, tak jakby coś stanęło w gardle. Ale tylko wtedy, gdy sylaba zawiera litery g lub r (szczególnie g). Więc "Bandit" możesz mówić po prostu po polsku i powinno być ok. ;)

Posted

Flaire napisał(a):
Akcent holenderski jest łatwy - po prostu trzeba chrząkać, tak jakby coś stanęło w gardle. Ale tylko wtedy, gdy sylaba zawiera litery g lub r (szczególnie g). Więc "Bandit" możesz mówić po prostu po polsku i powinno być ok. ;)

he, he czyli wystarczy chrzaką i juz po holendersku :) Na dogomani nawet kursy korespondencyjne języków obcych są. Dziwne te forum... rada znajdzie się na wszystko :)

Posted

[FONT=Arial]Cytuje maila od znajomej:

"Numer telefonu, ktory podalas wczesniej nie jest numerem telefonu a numerem faxu
[/FONT]
[FONT=Arial]numer telefonu jest 0597-418165
[/FONT]

[FONT=Arial]znalazlam pod ponizszym linkiem dane, wyglada mi to na dane jakiegos przedsiebiorstwa[/FONT]
[FONT=Arial]nie osoby prywatnej"

[/FONT]
[FONT=Arial]Enigma79m poinformowana o tym telefonie bedzie dzwonic :p[/FONT][FONT=Arial] Trzymajcie [/FONT][FONT=Arial]kciuku bo Bandit jes zalamany, nawet nie udalo sie go wziac na spacer :placz:[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

Posted

ageralion napisał(a):
Holera, to numer sklepu w ktorym nikt nic nie wie o zadnym psie :placz:

może trzeba zapytać o kontakt do poprzednich właścicieli/najemców sklepu/lokalu?

Posted

Dziewczyny, nie czytam na razie poprzednich wpisów bo mam masę roboty w pracy, szef dzwonilł chyba ze 20 razy,jak mnie nie było.Stres na maksa. DZWONIŁAM PRZED CHWILĄ DO TEJ HOLANDII, odebrała pani i się dogadałyśmy bo znała niemiecki.NIESTETY TO JEST ZŁY NUMER BO DODZWONIŁAM SIĘ DO SKLEPU I O ŻADNYM PSIE IM NIC NIE WIADOMO :( :( :( a stan Norwega coraz gorszy............

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Cholera...ale moze któraś z Was ma fax?
Może prześlemy zdjęcia i powiesza w zoologiku, może ktoś go szuka?

Nie wysylaj zdjec, to moze miec fatalne skutki dla psa... a telefon juz byl i oni nic nie wiedza o psie...

PS rybka w [FONT=Arial]Animal-Self po dalas nieprawdziwa informacje ze pies z Norwegii, odkrecisz to?
[/FONT]