fergilka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 hihihi ale się uśmiałam czytając ostatnie strony wątku:evil_lol: to w końcu norweg, holender, bandit ?? i dodzwonił się ktoś? Aga dogadałaś się? Quote
asher Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dziwna sprawa. Trzymam kciuki za odnalezienie właściciela, ale z tego co mi wiadomo, w Holandii TTB są zabronione, więc różnie może być... Quote
agaga21 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 asher napisał(a):Dziwna sprawa. Trzymam kciuki za odnalezienie właściciela, ale z tego co mi wiadomo, w Holandii TTB są zabronione, więc różnie może być... z tego co mi wiadomo nie są zabronione te, które zostały w holandii kupione lub adoptowane. zabronione jest ich sprowadzanie na stałe. głowy za to nie daje ale pamiętam, że gdzieś tak czytałam. Quote
magdola Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 nie nadążzam za wami....czyli nie jest z norwegii? bo ja juz do znajomych pisalam wlasnie...... Quote
Enigma79 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dzwoniłam co parę minut do godz.20.00, nikt nie odbiera ale sygnał wolny. Iza - tak, jeśli to ten pies, to wabi się BANDIT, jutro sprawdzimy jak reaguje na to imię. Numer i miejsce - Holandia. Quote
ageralion Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Enigma79 napisał(a):Iza - tak, jeśli to ten pies, to wabi się BANDIT, jutro sprawdzimy jak reaguje na to imię. Tylko jak ja mam udawac holenderski akcent????:evil_lol: Quote
Enigma79 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Spokojnie Marta - dzisiaj ugotowałam na obiad makaron (tyle potrafię), coś tam zostało, włożysz porcję do buzi i będzie "niderlandzki" że hej ;) Quote
ageralion Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Enigma79 napisał(a):Spokojnie Marta - dzisiaj ugotowałam na obiad makaron (tyle potrafię), coś tam zostało, włożysz porcję do buzi i będzie "niderlandzki" że hej ;) A zawsze myslalam, ze to akcent brytyjski. Ale co ja tam wiem, skoro widze Netherlands jak wol, a odczytuje Norwegia :evil_lol: Quote
agnieszka32 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 O matko - to już za dużo dla mnie jak na jeden dzień ... :mdleje: Quote
Flaire Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Akcent holenderski jest łatwy - po prostu trzeba chrząkać, tak jakby coś stanęło w gardle. Ale tylko wtedy, gdy sylaba zawiera litery g lub r (szczególnie g). Więc "Bandit" możesz mówić po prostu po polsku i powinno być ok. ;) Quote
ageralion Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 A tam, juz mnie oswiecilo.... Holandia slynie z pewnych...ekhm...ziol... Moze tak go osmielimy troszku :diabloti: Quote
bebcik Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Flaire napisał(a):Akcent holenderski jest łatwy - po prostu trzeba chrząkać, tak jakby coś stanęło w gardle. Ale tylko wtedy, gdy sylaba zawiera litery g lub r (szczególnie g). Więc "Bandit" możesz mówić po prostu po polsku i powinno być ok. ;) he, he czyli wystarczy chrzaką i juz po holendersku :) Na dogomani nawet kursy korespondencyjne języków obcych są. Dziwne te forum... rada znajdzie się na wszystko :) Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 [FONT=Arial]Cytuje maila od znajomej: "Numer telefonu, ktory podalas wczesniej nie jest numerem telefonu a numerem faxu[/FONT] [FONT=Arial]numer telefonu jest 0597-418165 [/FONT] [FONT=Arial]znalazlam pod ponizszym linkiem dane, wyglada mi to na dane jakiegos przedsiebiorstwa[/FONT] [FONT=Arial]nie osoby prywatnej" [/FONT][FONT=Arial]Enigma79m poinformowana o tym telefonie bedzie dzwonic :p[/FONT][FONT=Arial] Trzymajcie [/FONT][FONT=Arial]kciuku bo Bandit jes zalamany, nawet nie udalo sie go wziac na spacer :placz:[/FONT][FONT=Arial] [/FONT] Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Holera, to numer sklepu w ktorym nikt nic nie wie o zadnym psie :placz: Quote
agaga21 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 ageralion napisał(a):Holera, to numer sklepu w ktorym nikt nic nie wie o zadnym psie :placz: może trzeba zapytać o kontakt do poprzednich właścicieli/najemców sklepu/lokalu? Quote
Enigma79 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Dziewczyny, nie czytam na razie poprzednich wpisów bo mam masę roboty w pracy, szef dzwonilł chyba ze 20 razy,jak mnie nie było.Stres na maksa. DZWONIŁAM PRZED CHWILĄ DO TEJ HOLANDII, odebrała pani i się dogadałyśmy bo znała niemiecki.NIESTETY TO JEST ZŁY NUMER BO DODZWONIŁAM SIĘ DO SKLEPU I O ŻADNYM PSIE IM NIC NIE WIADOMO :( :( :( a stan Norwega coraz gorszy............ Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Napisalam do dusje, bo ona z Holandii, moze bedzie w stanie jakos pomoc... Quote
Rybka_39 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 No i d upa :( To skąd te dane? A ten fax to też tych właścicieli sklepu? Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Rybka_39 napisał(a):No i d upa :( To skąd te dane? A ten fax to też tych właścicieli sklepu? Tak, to fax tego sklepu... http://www.detelefoongids.nl/tg-l/WP45064118-Reclame+CQ/vermelding/ a moze to pies, ktoregos z bylych pracownikow czy cos... Quote
Rybka_39 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Cholera...ale moze któraś z Was ma fax? Może prześlemy zdjęcia i powiesza w zoologiku, może ktoś go szuka? Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Rybka_39 napisał(a):Cholera...ale moze któraś z Was ma fax? Może prześlemy zdjęcia i powiesza w zoologiku, może ktoś go szuka? Nie wysylaj zdjec, to moze miec fatalne skutki dla psa... a telefon juz byl i oni nic nie wiedza o psie... PS rybka w [FONT=Arial]Animal-Self po dalas nieprawdziwa informacje ze pies z Norwegii, odkrecisz to? [/FONT] Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Rybka_39 napisał(a):Nie bardzo można dac nowe ewentualnie... Napisz maila do serwisu, zeby zmienili... Quote
Rybka_39 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Ok, ale na co mają zmienić? Usunąć, że to norweski chip i tak zostawić? Quote
Recommended Posts