Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopoki schr nie dokonczy swoich procedur pozbawiania poprzedniej wlascicielki praw do Lusi to schr jej nie wyda, co zapowiedziala mi pani dyr. Gdyby w trakcie ogloszen znalazl sie dom zdecydowany na Lusie to ja bede naciskac, prosic o wydanie, nie pytajcie mnie dlaczego tak jest na Paluchu, jak tu zaczynalam to psy takie jak Lusia mogly byc latami w schr, teraz jest to kwestia 1-2 miesiecy, co moge to w tej kwestii zrobie a nawet wiecej ale nie moge o tym pisac i sie chelpic bo w koncu sie nie uda.

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak to jest, jeśli Lusia jest już w schronisku od jakiegoś czasu po tym jak została znaleziona na ulicy, to okres kwarantanny już minął, więc powinna iść do adopcji.

Posted

Powinna ale w schr nie zawsze jest logicznie. Czy logiczne jest wyrzucanie wolontariuszy? Gdyby znalazł się zdeterminowany dom to wyciągnę Lusię, o to się nie martwcie.

Dziś było pogryzienie w klatce Lusi, przy najbliższej wizycie będę chciała ustawić ja przy budzie, nie wiem czy mi się uda, bo często są psy bardziej potrzebujące, mocno pogryzione i one dostają pierszeństwo.

Posted

Czasem mam wrażenie, że w schronie działaja właśnie w taki sposób, aby jeszcze dodatkowo uprzykrzyć tym psom życie.
Jakby to, co ich dotychczas spotykało to było za mało......

Posted

Awit napisał(a):
Czasem mam wrażenie, że w schronie działaja właśnie w taki sposób, aby jeszcze dodatkowo uprzykrzyć tym psom życie.
Jakby to, co ich dotychczas spotykało to było za mało......

Czasem tak dokładnie jest, a co to za różnica dla kogos kto nie ma serca, ze pies posiedzi dluzej w schr, dla ludzi bez serca nie ma to znaczenia.

Posted

To jakaś plaga... mam wiele takich "zapytań" skaczę z radości, że moze tym razem a to tylko reklama albo gorzej prośba o pieniądze lub podanie danych, masakra

"Na portalu sprzedasz.pl zauważyłam Państwa ogłoszenie. Pozwoliłam
sobie na kontakt w nieco innej kwestii, mam nadzieję pomocnej.
Jestem doradcą finansowym z długoletnim doświadczniem, reprezentuję
jedną z czołowych instytucji finansowych.

Chciałam spytać, czy w chwili obecnej mają Państwo potrzeby związane z
kredytami hipotecznymi?
Posiadam aktualne oferty 28 banków
Są to
- pożyczki hipoteczne
- kredyty mieszkaniowe
- konsolidacje zobowiązań
- refinansowanie

Czy potrzebują Państwo tego typu rozwiązań?

W chwili obecnej procedury oraz wymogi w bankach są bardzo dynamiczne
Pojawiły się oferty kredytowe na 120% wartości nieruchomości, jak i nowe
instytucje uczestniczące w programie Rodzina Na Swoim.

itd "

Posted

No wiecie co....
To jakieś chore, takie sprzedawczyki obrzydliwe, ależ mają tupet!!
Będziesz chciała kredyt to sobie poradzisz. Żeby tak wykorzystywać dane?
Powinni jakoś ustawowo zrobić z tym porządek

Posted

Nikt nie pyta o Lusię, dziś zabrałam ją na bardzo dlugi spacer, biegala bez smyczy na zamkniętym zaprzyjaźnionym terenie, obejrzałam ja dokładnie, ma kilka strupków, w klatce Lusi było pogryzienie i ona też oberwala.

Jest wreszcie adoptowalana, co można powiązać z moją upierdliwością, ze tak szybko...

Saba jest w domu i to bardzo troskliwym, natomiast mój ukochany pies Charlie, który tulił mi się do nóg i świata poza mną nie widział, zmarł :-(

Jest to dla mnie jak dotąd najcięższa sytuacja odkąd jestem w schronisku.

Posted

Strasznie mi przykro z powodu Charliego. Wiem, ze jest Ci bardzo ciezko, ale pomysl, ze chociaz w klatce, ale mial Ciebie. Mial kogos, do kogo czasem mogl sie przytulic. Trzymaj sie!
Teraz musimy myslec o Lusi. Skontaktuje sie z Koosiek i poprosze o 2 serie ogloszen. Troche moze zmienimy tekst, ze doszla juz do siebie i wyglada slicznie jak kiedys itp.

Posted

Zerknęłam, wygląda ładnie na zdjęciach. Porównując na naszego palucha, to jak raj.
I tak z uczuciem opisywane są psiaczki. Popłakałam się przy Dexterze.
A co u naszej Lusieńki?

Posted

Bardzo ładne schronisko i najważniejsze, że ludziom zależy. Co u Lusi, mam nadzieję, że ten weekend oraz resztę życia spędzi już u Wspaniałych Ludzi.

Posted

Lusia drugi raz w tym tygodniu była na spacerze, wiele psów dałyśmy do adopcji, w tym psy trudne, dwie następne są umówione na dzisiaj, pomimo deszczu, pomimo poniedziałku, także jest bardzo dobrze, tylko płakać mi się chce jak widzę budę Charliego a jego tam nie ma :-(

Byłyśmy wczoraj w schronisku 6 godzin z dojazdami 7:15, także dałam sobie w kość, żeby zapomnieć, że moje psisko zmarło. Dowiedziałam się, że rano znaleziono go martwego, dwa tygodnie wcześniej miał pogorszenie i czyszczenie oczu, uszu, byłam z nim często u lekarza bo trafił do schr bardzo zaniedbany, miał ok 9 lat.

Posted

Bardzo mi przykro z powodu Charliego. Historia smutna i ciężko się z tym pogodzić. Aleksandro wiedz że podziwiam Cię i Twoje zaangażowanie, wiedz że Twoja praca jest dla wszystkich Twoich podopiecznych bardzo cenna i bardzo im pomagasz. Charlie na pewno miał przy Tobie ciepło i dobrze kiedy byłaś przy nim, więc dałaś mu z siebie dużo dobrego. Poznał człowieka z dobrej strony, poznał Ciebie a teraz już się o nic nie martwi.

Posted

Proszę Was o pomoc założyłam wątek kolejnym dwóm psom ich historie są bardzo smutne. To Piccolo i Barnaba. Piccolo jest niechcianym pieskiem a historia jest Barnaby jak z zakochanego kundla i tylko od ludzi zależy czy zakończenie obu tych historii będzie szczęśliwe. Oto ich wątek http://www.dogomania.pl/threads/185668-Niechciany-Piccolo-i-zdruzgotany-Barnaba-szukaj%C4%85-ukojenia-i-Wspania%C5%82ych-Ludzi?p=14684730#post14684730

Posted

Poprosilam Koosiek o nastepne ogloszenia dla Lusi. Dodalam do tekstu, ze juz doszla do siebie (Lusia, nie Koosiek) i jest juz piekna, ze jest wysterylizowana i ma tylko 3 lata. Zobaczymy, co to da. Troche mnie dziwi, ze nie ma potencjalnych opiekunow. Moze teraz.

Posted

Alekssandra napisał(a):
wiele psów dałyśmy do adopcji, w tym psy trudne, dwie następne są umówione na dzisiaj, pomimo deszczu, pomimo poniedziałku, także jest bardzo dobrze

Masz dobrą rękę :)