Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wczoraj dalam Lusie do adopcji :multi::multi::multi: chora pojechalam do schroniska i dopadl mnie deszcz, zeby wyciagnc Lusie i pokazac musialam wejsc w schronskowa "wode"

Lusia byla przeszczesliwa i z duza ochota wsiadla do samochodu, jeszcze nie mam zadnego info, jak w domu.

Pozdrawiam z daleka.

Oczywiscie napisze co u Lusiaka.

Dziekuje za wszystkie ogloszenia, w ostatnim czasie dzwonily 4 osoby ale zadna z nich nie zdecydowala sie na jej adopcje.

Jedna pani myslala, ze Lusia to jamnik i pomimo, ze mowilam, ze to nie jamnik, byla bardzo zdziwiona, ze Lusia "taka duza":angryy:

Dziekuje:laola: za ogloszenia, sprowadzily one sporo osob do schroniska.

Posted

Poniewaz ja jestem w delegacji, dzwonila do nowego domu Lusi moja kolezanka, ponoc bardzo dobrze.

Dom skromny, ludzi starsi, pan o kulach, pani w lepszej kondycji ale syn pomaga i pracuje niedaleko. Syn przywiozl rodzicow do schr.

Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i ludzie sprostaja, poprzedni ich pies pomimo wielu chorob zyl 13 lat.

Nie moge powiedziec zeby to byl dom moich marzen dla niej, nie bedzie konsekwencji, przesylania filimkow, aktywnego spedzania czasu z psem ale majac do wyboru schroniskowa klatke czy skromnych, starszych ludzi, nie zastanawialam sie.

Uznalam, ze Lusia skoro nie ciagnie smyczy i nie skacze, sprawdzi sie w domu z osoba chodzaca o kulach.

Mam niestety swiadomosc, ze starsi ludzie troche inaczej podchodza do szkolenia psow, wielu rzeczy nie rozumieja, Lusia ktora jest psem bardzo czystym juz zrobila u nich kupe w domu, jak wroce bede tlumaczyc aby byli z nia jak najczesciej na dworzu, chwalili.

Posted

To prawda, moze Lusia nie bedzie miala dlugich spacerow, i moze starszy piesek bylby tu lepszy, ale za to starsi ludzie rozpieszczaja swoje zwierzaki, i maja one na ogol dobrze. A ta wpadka moze byc spowodowana zmiana odzywiania i wszystko po jakims czasie pewnie dojdzie do normy.

Posted

hesia napisał(a):
To prawda, moze Lusia nie bedzie miala dlugich spacerow, i moze starszy piesek bylby tu lepszy, ale za to starsi ludzie rozpieszczaja swoje zwierzaki, i maja one na ogol dobrze. A ta wpadka moze byc spowodowana zmiana odzywiania i wszystko po jakims czasie pewnie dojdzie do normy.

Wazne ze ma domek i bedzie kochana

Posted

Też zrzucam to na stres. Państwo nie chcieli starszego pieska,ani psa leczonego lub do leczenia/diagnozowania z prostej przyczyny: finanse. Lusia i tak wg swojej karty ma 6 lat i taka sunię Państwo chcieli, nawet młodszą a że grzeczna jest jak anioł to pojechała do domu.

Dobrym znakiem jest wyrobienie Lusi pierwszego dnia po adopcji adresatki.

Trzymam kciuki, za mojego aniołka, nie chcę nigdy już w zyciu spotkać jej w schronisku.

• 3 weeks later...
Posted

Bea jak możesz zmień tytuł, Lusia zadomowiła się w swoim domu, obszczekuje hałasy, broni swoich ludzi, jest dobrze. Cel osiągnięty, nie będzie dla Lusiaka zimy w schronisku, natomiast moja koleżanka, która zaadoptowała sunie w typie foksteriera chce ją oddać bo nie zgadza się z jej sunią i ostatnio się kolejny raz pogryzły.....
oczywiście ja mam się tym zająć, innym znajomym oszczeniła się sunia wzięta ze schroniska, ja mam szukać domu dla małych, często ludzie dzwonią do mnie oddać mi swojego psa " w dobre ręce" ... dziś mam kryzys, im dłużej zajmuję się psami bezdomnymi tym więcej mam ich pod swoją opieką.

Posted

Alekssandra, trzymaj się!
Ludzie tacy są... zamiast zająć się jednym psem proszą o pomoc takich, co mają setkę psów na głowie. Bo sto pierwszy to już różnicy nie zrobi :/

Ta co się oszczeniła to z Palucha??

Posted

Aleksandra, gdyby nie Ty, to Lusia dalej bylaby w schronisku. I nie tylko ona. Wiem, ze to sie (przynajmniej szybko) nie skonczy, ale w zlych chwilach mysl o tych, ktorym tak duzo pomoglas.