Awit Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Koszmar, a może wogole zniknęła <tfu tfu> i nikt nic nie wie:-( Quote
mestudio Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Czytam ze zdumieniem cały wątek. Ile jeszcze złych rzeczy przydarzy się tej małej suni? Dlaczego ludzkie zło i nieodpowiedzialność mszczą się na tych biednych zwierzętach? Dlaczego tacy okrutni ludzie pracują ze zwierzętami? Dlaczego???? Czy jej nie można zabrać do DT, hoteliku??? To jest jakaś szopka, a nie schronisko. Quote
Alekssandra Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Schronisko na Paluchu nie zgadza się na wydanie psa do domu tymczasowego, nawet w najgorsze mrozy, najdelikatniejszych, najmniejszych. Jako wolontariusze motywujemy się nawzajem do pracy i jest nam ciężko, gadanie o schr nic nie zmieni, my staramy się na miejscu ale podejmujemy też szersze inicjatywy, robimy co możemy, narażając się często na kpiny ale też dzięki naszej obecnosci i kontroli, wiele sytuacji udaje się doprowadzić do dobrego zakończenia, pomału niektóre rzeczy są ulepszane ale na domy tymczasowe zgody raczej nie będzie. Nie pytajcie mnie dlaczego, bo ja się z tym głęboko nie zgadzam. Quote
lika1771 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 w wielu schroniskach ie mozna brac do dt ale sa sposoby,mam nadzieje Alessandro ze sunia sie znajdzie mocno trzymam kciuki Quote
Alekssandra Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Są sposoby owszem ale wszystkich tak się nie wyadoptuje. Quote
Alekssandra Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Dziś byłam cały dzień na wsi pod W-wa, odrobaczalam, odkleszczałam, wyciągałam kleszcze i karmiłam psy, to moje prywatne zobowiązanie nie związane ze schr, jutro jadę zajmować się psami schroniskowymi, zaczynam od szukania Lusi, sprawdzenia stanu Szafira ( babeszjoza) oraz Barrego ( obgryzione uszy) oraz Charliego ( ogólnie pogorszenie i początki nużycy). Życzcie mi Kochane dobrej pogody i spotkania dobrych ludzi, którym będę mogła te nasze psie skarby pokazać. Dobrej nocy :bluepaw: Quote
lika1771 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Trzymamy kciuki za Lusie zeby sie znalazła i zeby psiunie szybko wracały do zdrowia i duzo domkow Quote
hesia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Przyznam, ze tez nie rozumien postepowania pracownikow schroniska, juz nie mowiac o tym, ze w ich postepowaniu nie ma za grosz logiki. Nie wydaja psa do DT, a jednoczesnie nie sprawdzaja DS (Lusia najlepszym przykladem). No to skad wiedza do jakiego domu poszedl pies? Problem w tym, ze nie ma dobrych DT, reszta jest milczeniem ;). No, ale teraz najwazniejsze, zeby znalazla sie Lusia. No i zeby wreszcie ktos zadzwonil! Quote
mestudio Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 hesia napisał(a):Przyznam, ze tez nie rozumien postepowania pracownikow schroniska, juz nie mowiac o tym, ze w ich postepowaniu nie ma za grosz logiki. Nie wydaja psa do DT, a jednoczesnie nie sprawdzaja DS (Lusia najlepszym przykladem). No to skad wiedza do jakiego domu poszedl pies? Problem w tym, ze nie ma dobrych DT, reszta jest milczeniem ;). No, ale teraz najwazniejsze, zeby znalazla sie Lusia. No i zeby wreszcie ktos zadzwonil! Hesia, dlaczego uważasz, że nie ma dobrych DT? Quote
hesia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Mestudio, bo przez dobre, mam na mysli miedzy innymi rowniez bezplatne. Jesli sie taki pojawia, to zawsze jest jakas wiejska/potracona/znaleziona/ skrajnie wyczerpana bida, czyli w jeszcze chyba gorszych warunkach, i to ona jeszcze bardziej potrzebuje takiego domu. A ze chyba kazda z nas ma wiele finansowych zobowiazan na dogo (i nie tylko), boje sie, iz nie dalybysmy rady z nastepna wplata nawet 250-300zl na dom platny. Ale zgadzam sie z Toba, ze zle wyrazilam mysl. Powinnam dodac slowo "bezplatnych". Quote
Alekssandra Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Lusia moja kochana odnaleziona. Pracownik schr znowu wmawiał mi nieaktualną klatkę Lusi, znowu wszystko sprawdziłam, uparłam się i Lusię odnalazłam. Na oko jest cała ale w klatce jest razem z nią 5 psów, jest w schronisku tymczasowym ( czytaj betonowa podłoga, marne szanse na adopcję bo to miejsce w schr nazywane jest psi kombat, bo tak wiele psów zasiedla te klatki, tak mało je widać ) Przykro zobaczyc "swojego psa" w takim miejscu, nie dać mu spaceru ( z 5 psami nie dam rady, potrzebuję kogoś do pomocy ) nakarmiłam całą klatkę, nie zaobserwowałam wyraźnej agresji ale dystans miedzy psami jest wyczuwalny, Lusia stoi na budzie, minęła długa chwila zanim odważyła się zejść, czuję się jakbym swojego własnego psa znalazła w schr :-(:-(:-( Cieszę sie, że nie pogryzły się przy jedzeniu, wiem że wyciągnę ją do odrobinę lepszej klatki ale w tym celu muszę dać jakiegoś psa do adopcji, najchętniej Sabę, ona jest teraz w podwójnym nowym boksie. Hesiu masz rację. Gdy nie sprawdza się domów stałych, nie powinno się zabraniać wolontariuszom przyjmowania "swoich" ukochanych psów na tymczas. To parodia troski. Oczywiście mogłabym i tak ją wyciągnąć ale i tak komuś ją muszę wyadoptować bo warunków na drugiego psa nie mam. Quote
lika1771 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Jak sie ciesze ze sunia sie odnalazła tak sie martwiłam Quote
bea_204 Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Fajnie, cieszę się że Lusia się znalazła. Quote
bea_204 Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Dogomaniacy kolejny pies potrzebuje Kochających Ludzi. Sąsiadka mojej cioci znalazła ślicznego, małego, młodego pieska Bonzo i tymczasowo go zatrzymała, ale nie może zostać na stałe, bo jej pies jest zazdrosny o Bonzo To jest link to wątku Bonzo http://www.dogomania.pl/threads/184591-M%C5%82ody-ufny-wdzi%C4%99czny-ma%C5%82y-Bonzo-szuka-kochaj%C4%85cych-ludzi.?p=14580816#post14580816 Quote
hesia Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Dobrze, ze Lusia sie znalazla. Niedobrze, ze domek sie nie znalazl. Moze poczekajmy jeszcze z tydzien i zaczne prosic o allegro. Bonzo sliczny, trzymam kciuki, aby szybciutko znalazl dom. Quote
Awit Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Dobrze, że Lusia ma Alekssandrę, inaczej pewnie nikt by jej nie szukał:-( Quote
lika1771 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Awit napisał(a):Dobrze, że Lusia ma Alekssandrę, inaczej pewnie nikt by jej nie szukał:-( Swieta prawda Quote
bea_204 Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 To prawda, Aleksandra opiekuje się Lusią i nie tylko nią. Jak to dobrze, że Aleksandra tam jest. Quote
Alekssandra Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Kocham psy tak jak my tu wszystkie. W niedzielę miałam pracować ale wzięłam urlop na żądanie, zeby pojechać do schr bo maj to misiąc adopcji, w zeszłym roku maj był super :) tyle psów dałyśmy. Quote
mestudio Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Hesiu masz w pewnym sensie rację, ale widzisz - ja np mam na utrzymaniu tylko własnym w tym momencie 7 psów z czego tylko 3 są prawdziwie moje, no niech będzie 4. 3 szukają domów, a jutro za własne pieniądze jadę do Murki żeby na tymczas zabrać małą sunię - za symboliczną pomoc w jej utrzymaniu. I jak ja mam następnego psa zabrać na swoje utrzymanie aby szukać mu domu? Moja pensja idzie prawie w całości na pieseczki, a co dalej? Planuję otwarcie hoteliku dla piesków, odejście z pracy i zajęcie sie tylko tymi sprawami, a do tego czasami będe pomagała bezinteresownie. Quote
hesia Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Mestudio, ja wiem, ze robisz wiele, bo czasem "spotykam" Cie na watkach. Tylko ze gdyby wszyscy byli tacy jak Ty, niepotrzebne bylyby DT bo nie byloby schronisk i cierpiacych bezpanskich zwierzat. Na szczescie coraz wiecej osob nie ukrywa swojej wrazliwosci, jest w stanie przeciwstawic sie koltunstwu i w tym jest nasza i dogomanii sila. Ja zaczynalam w czasie, gdy nie bylo Internetu. Wiesz, wtedy myslalam, ze jestem na calym swiecie sama jedna jedyna, ktora dokarmia bezpanskie koty i szuka domow psom. Jakas nienormalna. Teraz, widzac, ze jest nas duzo, mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej... Quote
Alekssandra Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 No niestety Lusia nadal w schronisku, jutro będę, coś więcej napiszę, do adopcji daję sunię zachudzoną dobermankę, o której jeszcze nie pisałam. Quote
Recommended Posts