Igiełka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Basia0607 to My dziękujemy Wam za Wspaniałą opiekę nad Duszką. Quote
wasabi81 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Zrobilam przelew na dalsze leczenie Duszki!!! I takze chce podziekowac za wspaniala opieke!!:loveu: Quote
zachary Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Mam nadzieję,że już niedługo Duszka będzie przykładem kosmicznej metamorfozy.Aga i Theta oraz Basia jesteście prawdziwymi Aniołami.Podziwiam Waszą, tak rzadko spotykaną, wrażliwość na cierpienie naszych najwierniejszych przyjaciół.Śledzę wątek i trzymam kciuki za Duszkę!!! Quote
basia0607 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Tak jest gdy w schronisku pracują dogomniaczki . Przejelismy to schronisko rok temu, mialo złą sławę. Mamy ambitne plany i nadzieję, że po malutku, krok po kroku uda nam się. Quote
AgaiTheta Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Jutro będą zdjęcia Duszki, bo zaabsorbował nas dzisiaj jeden taki mały ancymonek i później musiałyśmy zawieźć go do zastępczej mamy :D [img]http://img408.imageshack.us/img408/209/s7302856.jpg[/img] Jutro nadrobimy fotkowanie Duszki :) Dziękujemy Wam serdecznie za wsparcie! Quote
zachary Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 To już na trzódkę leśną się przerzucacie?:evil_lol:Urocza ta osóbka z tym dziczkiem na kolanach, przecudne zdjęcie:loveu: Quote
basia0607 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ta osóbka to kier. schroniska Aga i Theta. Świnka cudna ale zapach .... Quote
Lolalola Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ojej co za zabawna swinka:)ale ciesza mnie te wiesci o Dusi:)merda ogonkiem:)obszczekuje:)to znaczy tylko to,ze wraca do swiata:)kochana psinka!!!!!!!!!!BASIA0607 prosze podac adres gdzie ja mam i komu tek kocyk wyslac,ostatnio sie troche zamulilam od tych wszystkich nieszczesc,ale pamietam i wysle go na dniach:) Quote
Igiełka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Pocieszna ta świnka. :lol: A jak ma dobrze i wygodnie na kolanach. Nic tylko teraz po posiłku ułożyć się do spania.:lol: Quote
aanka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Jakie fajne zdjęcie [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] z tym warchlaczkiem ślicznym [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_razz.gif[/IMG], wyrazy uznania dla Opiekunek Quote
wasabi81 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='AgaiTheta'] Jutro nadrobimy fotkowanie Duszki :)[/QUOTE] Juz nie moge sie doczekac!!! :-) Quote
elisse Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 a ta mama zastępcza dla warchlaczka to kto? świnka ;) ja też czekam na duszkowe foty Quote
malagos Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ja miałam dzika, odchowaliśmy go od 3 dnia zycia! super sprawa! Moge poudzielać porad, co i jak :) Quote
Charly Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 dziczek jest u "mamy" świnki, ale małe świniaki są starsze i większe od niego- na filmiku, który nakręciła Basia widać, ze maly nie może dopchać się do cycka. Więc jest dokarmiany. A Duszka silna, przytomna i całkowicie "jarząca";). przed wyjsciem weszłam do niej, nie widzialam jej od soboty- to teraz już inny pies! zjadła lapczywie swoją porcję jedzonka i merdała ogonkiem i :) Quote
Igiełka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Dziczek jest uroczy. Miło będzie zobaczyć filmik.:loveu: A na Duszki zdjęcia już nie mogę się doczekać. Robi Ona ogromne postępy.:lol: Quote
basia0607 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='Lolalola']ojej co za zabawna swinka:)ale ciesza mnie te wiesci o Dusi:)merda ogonkiem:)obszczekuje:)to znaczy tylko to,ze wraca do swiata:)kochana psinka!!!!!!!!!!BASIA0607 prosze podac adres gdzie ja mam i komu tek kocyk wyslac,ostatnio sie troche zamulilam od tych wszystkich nieszczesc,ale pamietam i wysle go na dniach:)[/QUOTE] Koc prosze wyslij na adres : Schronisko dla Zwierząt 82-300 Elbląg ul. Królewiecka 233 Mamy następne całkiem nieschroniskowe zwierzę , mam nadzieję, że Agnieszka wklei jego fotki. Duszka co dnia silniejsza i co dnia nas zadziwia lepszym kontaktem ze światem, czyli nami. Wyprowadziłam ją na spacer ale wywąchała wiadro z karmą i już nic innego ją nie interesowało. Po raz pierwszy podeszła do mnie gdy weszłam, do izolatki. Przy zastrzykach trudno ja utrzymać. Małgosiu z chęcią usłyszę Twoich rad co do wychowania naszej świnki Pepe. Quote
Charly Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Fretka przyprawiła mnie prawie o zawał. przed wyjsciem zajrzałam jeszcze do biura jak się miewa i....NIE BYŁO JEJ W KLATCE!!!! Polecialam po Gosię, zeby pomogla mi lapac fretkę w biurze ( wiem co taki zwierzak potrafi zrobić pozostawiony sam sobie;)). Przychodzimy i co widzimy? Zaspana Fretka wystawiła główkę spod poduszki i zdziwiona obserwowała nas. Kochana zjadła, co miala do zjedzenia i poszła spac pod poduszkę Quote
Vitka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 oooo! Ja zawsze marzyłam, żeby mieć fretkę! No ale... :D A ona jest oswojona? Trzeba jej szukać domu? Quote
Charly Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 jest. fajna jest, bałam się, że ugryzie, ale nie!. Ona w sumie ma już dom, u Ani- naszej stazystki. Musi być tylko jeszcze odrobaczona i może iść. ania ma już jedną fretkę. z tym, że nie wiadomo jak się dziewczyny zgodzą. Fajna jest, ale smierdząca. Quote
basia0607 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Małgosiu, nie wysyłają mi się prywatne wiadomości, więc pisze na wątku Duszki. Nasza Swinka może mieć 2-3 tygodnie (chyba ! ) Jest przy maciorze i innych troszkę starszych świnkach. Pepa nie ssie mamki, chociaż ustawia się do jedzenia z innymi przy sutku.Próby przystawiania jej nic nie dały.Z chęcią pije krowie mleko, którego jest pod dostatkiem. Rolnik podaje też krowie mleko swoim warchlako i nic się nie dzieje..Nasza ma zęby bo złapała mnie za palec i poczułam ! Dziczek lubi leżeć przy mamce, inne idą do pomieszczenia ogrzewanego żarówką a nasz pilnuje loszki. Co możemy zrobić aby wychować malucha ? Jakie robimy błędy ? Dzisiaj do obory przywiozłam 4 kocięta,porzucone w rekamówce. Widzą na oczy ale same nie jedzą. Podrzuciłam je oborowej kotce i nie odrzuciła ich, oby im sie udało ! Quote
ewtos Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='basia0607'] Duszka co dnia silniejsza i co dnia nas zadziwia lepszym kontaktem ze światem, czyli nami. Wyprowadziłam ją na spacer ale wywąchała wiadro z karmą i już nic innego ją nie interesowało. Po raz pierwszy podeszła do mnie gdy weszłam, do izolatki. Przy zastrzykach trudno ja utrzymać. [/QUOTE] Wszystko wskazuje na to, że Duszka zdrowieje w tempie zawrotnym. Takie zainteresowanie jedzeniem to dobry znak :lol:. Quote
Charly Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Basia Ania zna jakis rezerwat blisko nas, gdzie możemy oddać swiniaka. Quote
Vitka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='Charly']jest. fajna jest, bałam się, że ugryzie, ale nie!. Ona w sumie ma już dom, u Ani- naszej stazystki. Musi być tylko jeszcze odrobaczona i może iść. ania ma już jedną fretkę. z tym, że nie wiadomo jak się dziewczyny zgodzą. Fajna jest, ale smierdząca.[/QUOTE] No tak.. fretki to straszne śmierdziele :) Super, że ma już dom ;) Quote
Igiełka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Basia to Duszka ma charakterek-wyrywa się biedna jak może Wam od tych zastrzyków-robi się coraz silniejsza.:lol: Quote
Recommended Posts