Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeśli Ci to poprawi humor oferowałam się juz kilka razy że mogę dać DT jakiemuś psiakowi żaden jednak do mnie nie trafił ..nie mogę wziąć na długo bo do końca czerwca (czyli tak jak Ty) wiec to jest przeszkoda ale jak psiaki nie znajdą DT a jakiś transport by się znalazł to mogły by ze 2 do mnie trafić na śląsk

• Replies 693
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dineh napisał(a):
jeśli Ci to poprawi humor oferowałam się juz kilka razy że mogę dać DT jakiemuś psiakowi żaden jednak do mnie nie trafił ..nie mogę wziąć na długo bo do końca czerwca (czyli tak jak Ty) wiec to jest przeszkoda ale jak psiaki nie znajdą DT a jakiś transport by się znalazł to mogły by ze 2 do mnie trafić na śląsk

ach te wakacje :-( dzieci nie zrozumiałyby dlaczego nie wyjadą.
jeju,gdybyś wzieła 2 szczylki,zostałby w schronie tylko jeden z "krówek" :-) 3 w domkach tymczasowych-to byłoby coś!
ja dzieciaki będę ogłaszać non stop,nad allegro też pomyślę i obiecuję każdą pomoc w miarę możliwości

Posted

dota&koka nic się nie stało, nie złoszczę się że się wycofałaś, ja rozumiem że 5 szczeniaków to dużo, dobrze że teraz to napisałaś i przespałaś sprawę:) teraz jest już ciepło więc się o nie tak nie obawiam. jeśli trafi nam się transport (lub na wyjazd) do Wawy nie myśl że szczeniaka nie przywieziemy hihi, nie ominą Cie dziecięce kupy na podłodze:)

dineh czy masz warunki do trzymania szczeniorów? i czy masz jakieś wymagania wobec nich?

Posted

super!to czekamy na dzieciaka :-) jeszcze tylko tak dla formalności zapytam-szczyle mają 2 szczepienia.na wirusówki?ostatnia dawka za 2 tyg,to pamiętam
były jakieś odpowiedzi na ogłoszenia?
możliwe że i dosia załapie się na jakiś transport przed świętami,więc w tym roku życzenia Wesołych Swiąt nabiorą zupełnie innego wymiaru dla nas :-) oj będzie się działo!

Posted

dineh napisał(a):
ustalone :)...we wtorek trafią do mnie dwa maluszki:)

dzięki,dzięki,dzięki!!!kamień z serca mi spada,uff
o ile umiem liczyć,zostanie w schronie jeden?może wypatrzy go ktoś i zabierze do domu...ale pewnie dopiero po świętach :-(

Posted

dota&koka napisał(a):
super!to czekamy na dzieciaka :-) jeszcze tylko tak dla formalności zapytam-szczyle mają 2 szczepienia.na wirusówki?ostatnia dawka za 2 tyg,to pamiętam
były jakieś odpowiedzi na ogłoszenia?
możliwe że i dosia załapie się na jakiś transport przed świętami,więc w tym roku życzenia Wesołych Swiąt nabiorą zupełnie innego wymiaru dla nas :-) oj będzie się działo!

wiec jak mozemy umowic sie na czwartek??? tak maja po 2 szczepionaki zostala jescze jedna, na choroby zakaźne(parwo nosówka itd) jakies piecioskladnikowe ponoc, ja sie nie znam. o ktorej Ci pasuje zeby je przywieźć? czy umowimy sie gdzieszw warszawie czy podjedziesz do nas do Rawy lub Grójca??
Co do ogłoszeń były 2, jedna z Wrocka druga z Torunia. choć ta z Torunia była dziwna, ale to i tak za daleko, najdalej psiak zawieźliśmy do Poznania , ale już nie da rady tak daleko jeździć,800km to trochę duzo jak na starego grata.

Posted

aaaa i jeszcze coś, ja się nie gniewam, ja nie z tych co się kłócą o byle co. chcę dla psiak jak najlepiej ale nie kosztem rodziny (zwłaszcza cudzej). szczeniaków jest 7 (Dyzio -jedzie do Rawy, Dolly, Dunia, Dita, Diva- Krowy) zostaje Hektor i Hasunia które jadą na śląs pochłaniać wiedzę. zostaną 3 w schronie

Posted

ach,czyli do dineh jadą inne szczeniorki,te ze zdjęc niżej pod krówkami?ja się na początek skoncentrowałam na samych krówkach ;-)
czyli zostaną 3 króweczki ;-( która z dziewczynek-krówek do mnie przyjedzie jest mi obojętne,nie chcę wybierać.mogę podjechać tak do grójca jak i do rawy,tyle że rano w czwartek muszę przewieźć Yogiego na tymczas co zajmie mi wprawdzie chwilkę,bo z dzielnicy obok będę go wiozła na moją dzielnicę,ale w związku z tym z wawy mogę wyjechac najwcześniej ok 10.30-11.no i jadąc z dziećmi nie mogę szaleć :-(
o której macie być ze szczeniorem w rawie?

Posted

dota&koka napisał(a):
ach,czyli do dineh jadą inne szczeniorki,te ze zdjęc niżej pod krówkami?ja się na początek skoncentrowałam na samych krówkach ;-)
czyli zostaną 3 króweczki ;-( która z dziewczynek-krówek do mnie przyjedzie jest mi obojętne,nie chcę wybierać.mogę podjechać tak do grójca jak i do rawy,tyle że rano w czwartek muszę przewieźć Yogiego na tymczas co zajmie mi wprawdzie chwilkę,bo z dzielnicy obok będę go wiozła na moją dzielnicę,ale w związku z tym z wawy mogę wyjechac najwcześniej ok 10.30-11.no i jadąc z dziećmi nie mogę szaleć :-(
o której macie być ze szczeniorem w rawie?

Ja się umówiłam z Panią że do 15 powinniśmy dotrzeć, cięzko mi powiedzieć dokładnie, od nas to ok 200 km moze ciut więcej. Najlepiej może w Grójcu?Zeby było łatwiej. a najlepiej to zadzwonie jak wyjedziemy, zostaw numer telefonu napisze smska i juz, do mnie numer 660 124 483
Jeśli to nie kłopot weźmiemy jakąś nieśmiała szuje, ok?? poliże stolicy , zobaczy wielki świat :)

Posted

w grójcu będzie dla mnie po pierwsze łatwiej,po drugie szybciej do domu wrócę-muszę zdążyć do pracy :( chyba że wykombinuję jakieś wolne z czym będzie cieżko-mamy nową menadżerkę i nie chciałabym jej w pierwszym tyg podpaść.
krówka którą wybierzesz ta będzie.ważne że jedno małe nieszczęście mniej będzie w schronie.najlepiej właśnie taką,która najpilniej człowieka potrzebuje.chociaż które dziecię nie potrzebuje kontaktu ludzia?:-(

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/182682-Uratuj-g-zanim-skoA-czy-pod-koA-ami-samochodA-w-Potrzebne-schronienie-i-ogA-oszenia jescze mam prośbę o popchnięcie wątku dalej, w Tarczynie jest psiak, cudowny i miły, które biega luzem, nie ma opiekuna i dziewczyna prosiła mnie o pomoc, znalazła mu schronieni do końca marca ale póxniej pies nie będzie miał gdzie trafić, albo czeka go schron gdzie będzie wegetował albo znajdziemy mu dom. Psiak jest młody i kochany, będzie idealnym stróżem domu.

Posted

dzięki dziewczyny:) jesteście wielkie :) ok może być Grójec, numer zapisuje jak coś śle smska:)
nie wiem tylko co z tym trzecim szczepieniem, które ma być za ok 2 lub 3 tygodnie, hm, choc mam nadzieje ze tak długo nie będzie u Ciebie siedział

Posted

przez 2 tyg może uzbieram na szczepienie.mam super wetkę,może coś taniej policzy jak zobaczy że zapsiona po uszy jestem ;-)
dopiero co leczyła mi pako i kokę jednocześnie,a tu zaraz z nowymi podopiecznymi będę do niej śmigać.się zdziwi hihi
papierek ze szczepieniem oczywiście będzie w komplecie ze szczeniorem?
już nie mogę się doczekać.

Posted

vega17 napisał(a):
jak coś to porobiłam dziś ogłoszenia na gumtree na warszawe szczeniory:) może się ktoś odezwie

mi na gumtree zdjęcia nie chciały się ładować :-(

Posted

może za duże były??/nigdy nie miałam tego problemu, wiem że na gumtree nie mogą sie powtarzać bo wtedy ich nie przyjmie, trzeba albo je wznawiać albo wrzucać różne zdjęcia

Posted

zmniejszałam a i tak nic to nie dawało.wyskakiwało mi że ogłoszenie dodane kiedy wgrywałam zdjecia.dobrze że Tobie się udało :-)
zdradzisz mi która dziewczyna do mnie przyjedzie?bo chyba same dziewczyny są,czy ja już mam w głowie bałagan?