Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Takiego kota znalazłam dwa dni temu pod drzwiami.
andzia69, czy nikt nie zgłaszał zaginięcia kocura z okolicy Żeromskiego/Prostej?
Chyba ma zeza... znacie kogoś, kto jest maniakiem zezowatych zwierzat?

Kocur domowy, przytulas, albo wywalony albo komuś zginął. ma kapitalne pędzelki na uszach i niesamowite umaszczenie. Od wewnątrz łapy są rude, boki bengalowe, a uszy rysiowe. Ogon w "obrączki". Mruczy i bardzo chce do ludzi.
Po dwóch dniach trzymania go na podwórku w budce, dziś zaniosłam do sąsiadów z drewnianego domku. Tam zrobiłam byle jakie zdjęcia.
Ewelina, naprawdę dopiero w czwartek masz czas, żeby go obfocić?

Savahna zrobiła zdjęcia, więc podmieniam. Kot jest cudny, a najpiekniejszy jego charakter

[IMG]http://img201.imageshack.us/img201/4302/49368726.jpg" class="ipsImage" alt="">

[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/4928/15502626.jpg" class="ipsImage" alt="">

Edited by wegielkowa
Posted

[quote name='wegielkowa']

Ewelina, naprawdę dopiero w czwartek masz czas, żeby go obfocić?

[/QUOTE]

w czwartek jedziemy do krakowa, pisałam, że mogę we wtorek.. jutro mnie nie ma niestety w ogóle w domu :(

Posted

wegielkowa jak nie wytrzymasz do wtorku to ja moge jakoś podjechać i zrobić foty swoim aparatem a ewelinka najwyżej zrobi we wtorek fachowe.Dzisiaj na szybko zrobię mu mały pakiet na świetokrzyskie.A może komus zginął i rozpozna....:roll:
Najwyżej nianię do Daszeńki załatwię(tzta?)...Tapetę mi już za kanapą odkleja słoneczko moje.:diabloti::mad:Chyba tą reklamę o remoncie ogladała.:evil_lol:

Posted

[quote name='eliza_sk']A ja chyba wiem, toż to Birma ;)

Brawo!! Eliza wiedziałam, że rozpoznasz :loveu: w końcu przejechała z nami ponad 300 km :evil_lol:

[quote name='wegielkowa']a podoba Ci się Kłoccur?

śliczny kotecek :)

Posted

[quote name='malagos']Nie, no śliczny jest , rzeczywiscie - nawet bez główki.[/QUOTE]

toż przecież szybciej dom znajdzie jako oryginał!:evil_lol:
a dzisiaj jacyś łaskawcy zostawili na klarce schodowej szczelnie oklejone pudełko po butach...a w nim 2 maluchy kocie:shake: prawie się udusiły...

Posted (edited)

[quote name='jaanka']

Ta różowa gula na tylnej łapce to palec ? Czy cos leży przypadkowo ? Oby leżało :(
Nie leży, niestety... FRUWA, jaanno, fruwa, to jest malutki balonik laleczki Barbie, napełniony helem. Jak widzisz, kocur również przegląda się w lusterku od rózowej toaletki Barbie. Tam, gdzie przebywa kocur, mieszka 5 małych dziewczynek i 5 kotów oraz 2 psy.

A tu ślimok u Savahny:)

Edited by wegielkowa
Posted

[quote name='wegielkowa']Nie leży, niestety... FRUWA, jaanno, fruwa, to jest malutki balonik laleczki Barbie, napełniony helem. [/QUOTE]
O dzięki ci laleczko Barbie że zechciałaś mieć balonik . Dzieki temu uleczyłaś mi kotka z chorego paluszka :)

Posted

Pamiętacie czarnego spaniela z łańcuchem z naszego schroniska o imieniu Lee? Dziś dzięki Kastorowi pojechał do wspaniałego domku w Krakowie:multi:
Chcę też podziękować,że jako Lee przyjechał do mnie już zaszczepiony od wszystkiego ,wykąpany i pięknie wyszczyżony a hotelik opuścił jako Blacky bez jaj:eviltong:

Posted

Kocurek od wegielkowej piekny i zdecydowanie domowy.Choćby tymczas na cito potrzebny, bo tam gdzie jest nie jest do końca bezpieczny a i zostać nie może dłużej niż dzień, dwa
Zrobiłam mu Kraków z nowymi zdjęciami,teraz Kielce(z nadzieja,że znajdzie się właściciel:oops:) wegielkowa do gazet i do radia dała...:roll:
Potrzebny choćby kilkudniowy tymczas....Kot jest piękny i nie powinien długo czekać, ale musi być bezpieczny do tego czasu, to nie jest wirażka uliczny który sobie na dworze da rade....:shake:

Posted (edited)

witam.:-)

w zwiazku z apelem na fejsie dot. prosby o pomoc w oglaszaniu psiakow ze schroniska wklejam info od sylwia1982:

a w tym schronisku są koty? mogę zrobić ogłoszenia dla 5 psów i 5 kotów (nieodpłatnie)

do ogłoszeń potrzebne będzie:

- lokalizacja na jaką ogłaszać, miasto i województwo
- e-mail na który wyślę linki aktywacyjne
- pożądany tytuł anonsu
- treść zawierająca najważniejsze informacje
- dane kontaktowe

prosze przeslac na mój mail [email protected]

Edited by beataczl
Posted

[quote name='beataczl']witam.:-)
w zwiazku z apelem na fejsie dot. prosby o pomoc w oglaszaniu psiakow ze schroniska wklejam info od sylwia1982:

Dzięki.Przekleiłam na schroniskowy.;)

Posted

[quote name='mira145']Pamiętacie czarnego spaniela z łańcuchem z naszego schroniska o imieniu Lee? Dziś dzięki Kastorowi pojechał do wspaniałego domku w Krakowie:multi:
Chcę też podziękować,że jako Lee przyjechał do mnie już zaszczepiony od wszystkiego ,wykąpany i pięknie wyszczyżony a hotelik opuścił jako Blacky bez jaj:eviltong:[/QUOTE]

no to zajefajnie!:)

a wiecie, kto ma przystąpić do konkursiku na prowadzenie schroniska? oprócz naszych kochanych PUDowcow to dzisiaj się dowiedzialam, ze równie przez nas koffany Jareczek D! cudnie - prawda?:p zwierzaki będą miały jak w raju!

Posted

[quote name='andzia69']no to zajefajnie!:)

a wiecie, kto ma przystąpić do konkursiku na prowadzenie schroniska? oprócz naszych kochanych PUDowcow to dzisiaj się dowiedzialam, ze równie przez nas koffany Jareczek D! cudnie - prawda?:p zwierzaki będą miały jak w raju![/QUOTE]
Czyli powtórka z rozrywki się szykuje:cool3: i tylko psiaków żal...:-(

Posted

Znajomy znajomego poważnie myśli o psiaku, płeć obojętna, raczej młody i niezbyt duży, do domu. Wysłałam zdjęcia Czarka, Rudiego, Maszy, Silvy i Gai. Może coś się uda...

Posted

[quote name='Incia']Znajomy znajomego poważnie myśli o psiaku, płeć obojętna, raczej młody i niezbyt duży, do domu. Wysłałam zdjęcia Czarka, Rudiego, Maszy, Silvy i Gai. Może coś się uda...[/QUOTE]
trzymam kciuki!

mam prosbe-czy link do Waszej strony na fejsie mozecie tu podac albo na PW? dziekuje z gory