Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='savahna']
Linssi mogę jej jutro zrobić, bo dzisiaj miała chyba ewelynka .:roll:
[/QUOTE]
Dzisiaj to Linssi chyba robiła ;)
[quote name='savahna']
Ja to się muszę jednak zastanowić.....:diabloti::diabloti:[/QUOTE]

nad czym ciasteczkowa Savahniu, może Ci pomogę? :loveu::loveu:

p.s dostałam takiego meila: może ktoś będzie przejeżdżał i chociaż zobaczy czy psina tam faktycznie jest...
[I]na stacji BP w pobliżu kielc (między Kielcami a Warszawą, chyba to jest po lewej stronie) został wyrzucony mały piesek, widać, że sobie tam nie poradzi, jest przerażony i ogłupiały sytuacją. Miałbyscie mozliwość rzucić tam okiem? Może coś zadzialać? Przedtem były dwa psy, wyglądaly na starych wyjadaczy ale już ich nie ma, ponoc rozjechane Ten zniknie pewnie jeszcze szybciej,
[/I]

Posted

[quote name='erka']
Dzisiaj jest wizyta p.a dla Rozy w Lublinie, jak wypadnie pomyślnie, to może suńka pojedzie w czwartek:).
[/QUOTE]

Savahno, to cytat z 21 maja dla Ciebie, bo sugerujesz, jakobym znowu skąpiła informacji:cool3:.
Po prostu musisz dokładniej śledzić wątek:eviltong:.

Czyli na ogłoszenia wykupione przez ang juz są wstawione psiaki?

Posted

Ja też nie będę skąpić informacji:eviltong:

Tych którzy się spóźnili;-) i tych którzy nie byli zapraszam na relację z wczorajszych kieleckich obchodów Dnia Praw Zwierząt. Bardzo dziękujemy Fundacji Posteris, która wsparła Stowarzyszenie "Zwierzak" w organizacji hapenningu:lol:

[URL="http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120523/POWIAT0104/120529611"]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120523/POWIAT0104/120529611
[/URL]
i TVP Kielce (od 10 min)

[URL="http://www.tvp.pl/kielce/informacyjne/informacje/wideo/22052012-godz-1830/7448050"]http://www.tvp.pl/kielce/informacyjn...z-1830/7448050[/URL]

Posted (edited)

[quote name='erka'][COLOR=#ff0000]Savahno, to cytat z 21 maja dla Ciebie, bo sugerujesz, jakobym znowu skąpiła informacji:cool3:.
[U]Po prostu musisz dokładniej śledzić wątek[/U]:eviltong:.[/COLOR]
Czyli na ogłoszenia wykupione przez ang juz są wstawione psiaki?[/QUOTE]
Erciu ,dzięki:loveu:....dostarczasz mi takiej porcji dobrego humoru,że nie wiem jak się zrewanżuję.:megagrin::megagrin::megagrin:
Nie 21 maja a 22 i nie Savahno tylko AgatoPe:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[U]No...wskazane...dokładnie śledzić watek:hand:[/U]

[quote name='Agata P']Dostałam maila z pytaniem o adopcję Rozy :mdleje:cyt."[I]Od kilku miesięcy szukam suczki.Rozważam adopcję.Roza jest piękna,ale jak ją przetransportowac do Gdańska?[U]Czy można samolotem?[/U]''[/I]

:niewiem:Nie wiem co mam Pani odpisać
Centralo, jest szansa wsadzić Rozkę do samolociku i dostarczyć do Gdańska :roll:
[/QUOTE]
[B]Erka[/B] v-ce mi kazała wysłać psiaki do ogłoszeń to wysłałam.Napisałabym,że słucham starszych,ale nie bedę się narażać:oops:
A swoją drogą wegielkową dręczy jedno pytanie...Chyba powinnyście pogadać:saint1:

[B]Ewelina! [/B]:cool3::cool3::cool3:

Edited by savahna
Posted

[quote name='savahna']:niewiem:.....Dzień dobry Centralo.:eviltong:[/QUOTE]

No widzisz, Twoje wzruszenie ramionami na wieść o tym,ze Roza jedzie do Lublina odebrałam, jako kolejną naganę,że nic wcześniej nie pisałam. A to chodziło o pomylenie Twojej Szanownej Osoby z nie mniej Szanowną AgatąP, za co proszę o wybaczenie :modla::modla:.
Musisz widocznie do mnie bardziej dosłownie:evil_lol:.
Tego, co dręczy wegielkową tez nie rozumiem:crazyeye:.

Dzisiaj była sterylizowana Nocka, zasponsorowała zabieg Fundacja Kastor, juz chyba o tym pisałam, ale na wszelki wypadek jeszcze raz dziekujemy:loveu::loveu:.

Posted

[quote name='Linssi']Najswiezsze fotki Joko, ktore dostalam od Roszpunki (dzieki! :))
Joko, odkad jest bez siostry, bardzo sie usamodzielnila, stala sie odwazniejsza i bardziej pewna siebie. Roszpunka mowi, ze nauczyła sie chodzić na smyczy i ćwiczą teraz zachowywanie czystosci. Joko juz nie jest taka strachliwa jak wczesniej. Pozwala sie glaskac i nabiera nawykow typowego domowego przytulanca. Docelowo bedzie niewielka, mimo wczesniejszych prognoz (myslimy, ze bedzie wazyla do 10 kg).
Gdyby ktoras ciotka pomogla w ogloszeniach, to bylabym dozgonnie wdzieczna. w niedziele (sobote?)jest transport do Krk, wiec moze Joko by sie zalapala.

[/QUOTE]

Dodam jeszcze, że sunia jest słodką, kanapowo - podusiową przylepką. Bardzo grzeczna, ale uwielbia zabawy, nadaje się do domku z dziećmi, wspaniale całuje o poranku ;)
Gdyby załapała się na niedzielny transport, muszę wiedzieć wcześniej, bo na weekend zabieram wszystkie gwiazdy na działkę, więc ewentualnie ktoś musiałby ją od sobotniego poranku przechować.

Posted

A teraz żarcik wieczorową porą, bo chyba tylko w takich kategoriach można traktowac ten mail:
[COLOR=#000080]
"Dziędobry Pani

[/COLOR][COLOR=#000080]Ja mam takie pytanie do Pani mam 20 lat i chciałbym zaadoptować tego szczeniaka pani. Która się wabi SANTA tylko nie mam pojęcia jak to się robi ? [/COLOR]
[COLOR=#000080]Czy za szczeniaka sie coś płaci ? I ze go do domu wezme tasz ? Czy wogule się nie płaci ?[/COLOR]
[COLOR=#000080]Bo chciałem go zaadoptować już teraz na tą sobote co będzie bo chciałem go sprezętować mojej mamie tylko nie wiem naczym to polega. [/COLOR]
[COLOR=#000080]i jest jeszcze taki jeden mały problem z przejazdem jestem jeszcze uczniem i nie mam prawo jazdy i będzie kłopot z odebraniem tego szczeniaka co w takim razie bym musiał zrobić ?[/COLOR]
[COLOR=#000080]najwyżej byśmy się musieli gdześ spotkać w katowicach tam bym pojechał ałtobusem tylko niech Pani napisze co i jak ???[/COLOR]
[COLOR=#000080]Z góry dziękuje za zrozómiałośc i do usłyszenia."

[/COLOR][COLOR=#000000]Pisownia oryginalna:diabloti:.[/COLOR]

Posted

[COLOR=#000000]A wogule to ałtobusem można w samodzielną podrusz psa wysłać?

Sprezętować chciał chłopaczyna psiaka mamusi, a Ty się Erka nabijasz... Nieładnie :shake::evil_lol:[/COLOR]

Posted

[quote name='Roszpunka'][COLOR=#000000]A wogule to ałtobusem można w samodzielną podrusz psa wysłać?

Sprezętować chciał chłopaczyna psiaka mamusi, a Ty się Erka nabijasz... Nieładnie :shake::evil_lol:[/COLOR][/QUOTE]
No właśnie:evil_lol: Ciekawa tylko jestem, gdzie do szkoły uczęszcza;)

Posted

[quote name='erka']A teraz żarcik wieczorową porą, bo chyba tylko w takich kategoriach można traktowac ten mail:
[COLOR=#000080]
"Dziędobry Pani

[/COLOR][COLOR=#000080]Ja mam takie pytanie do Pani mam 20 lat i chciałbym zaadoptować tego szczeniaka pani. Która się wabi SANTA tylko nie mam pojęcia jak to się robi ? [/COLOR]
[COLOR=#000080]Czy za szczeniaka sie coś płaci ? I ze go do domu wezme tasz ? Czy wogule się nie płaci ?[/COLOR]
[COLOR=#000080]Bo chciałem go zaadoptować już teraz na tą sobote co będzie bo chciałem go sprezętować mojej mamie tylko nie wiem naczym to polega. [/COLOR]
[COLOR=#000080]i jest jeszcze taki jeden mały problem z przejazdem jestem jeszcze uczniem i nie mam prawo jazdy i będzie kłopot z odebraniem tego szczeniaka co w takim razie bym musiał zrobić ?[/COLOR]
[COLOR=#000080]najwyżej byśmy się musieli gdześ spotkać w katowicach tam bym pojechał ałtobusem tylko niech Pani napisze co i jak ???[/COLOR]
[COLOR=#000080]Z góry dziękuje za zrozómiałośc i do usłyszenia."

[/COLOR][COLOR=#000000]Pisownia oryginalna:diabloti:.[/COLOR][/QUOTE] Dasz adres mailowy do ucznia? Badzo bym chciała pokorespondować :)

Posted

[quote name='wegielkowa']Dasz adres mailowy do ucznia? Badzo bym chciała pokorespondować :)[/QUOTE]

Hej, trochę za stary dla Ciebie ;) Dwudziestoletni rupieć, a fuj :eviltong:

Posted

Wiekowo rupieć, ale jaki umysł młody;). Oczywiście wegielkowa, juz ci go daję:).

A teraz trochę nie do śmiechu. Z siedmiu szczeniaków bezdomnej suni w N.Słupii została jedna suczka. Pani, która dokarmia psiaki, prosi o pomoc w adopcji. Szczeniorka wylatuje za matką na ulicę i może to sie skończyc tragicznie.
Mała ma ok.2,5 mies., bedzie niewielka suczką.

[IMG]http://i49.tinypic.com/9st8x3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i48.tinypic.com/wqzf68.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='erka']Wiekowo rupieć, ale jaki umysł młody;). Oczywiście wegielkowa, juz ci go daję:).

A teraz trochę nie do śmiechu. Z siedmiu szczeniaków bezdomnej suni w N.Słupii została jedna suczka. Pani, która dokarmia psiaki, prosi o pomoc w adopcji. Szczeniorka wylatuje za matką na ulicę i może to sie skończyc tragicznie.
Mała ma ok.2,5 mies., bedzie niewielka suczką.

[IMG]http://i49.tinypic.com/9st8x3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i48.tinypic.com/wqzf68.jpg[/IMG][/QUOTE]
[B]malutkie na Kraków szybciutko trzeba ogłosić,[/B] bo w niedzielę Paweł Joli wraca do Krk. Malutka Nocka:)

Posted

Robie JOKO na Kraków.
[url]http://www.morusek.pl/ogloszenie/106916/JOKO--4-miesieczny-szczeniaksuczka-malalagodnaADOPCJA/[/url]
Za chwile wychodzę na chwile.Jak wrócę i skończę to ta małą mogę zrobić.:razz:

Posted

[quote name='savahna']Robie JOKO na Kraków.
[URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/106916/JOKO--4-miesieczny-szczeniaksuczka-malalagodnaADOPCJA/[/URL]
Za chwile wychodzę na chwile.Jak wrócę i skończę to ta małą mogę zrobić.:razz:[/QUOTE]
Dzięki Savahniu, że wychodzisz:). S. wychodzi 2xdziennie w sprawie pewnego psiaka bidaka.

Posted

[quote name='Incia']No właśnie:evil_lol: Ciekawa tylko jestem, gdzie do szkoły uczęszcza;)[/QUOTE]

Satyra w krótkich majteczkach:evil_lol: czy ktoś to jeszcze pamieta?:diabloti:

Posted

[quote name='Incia']No właśnie:evil_lol: Ciekawa tylko jestem, gdzie do szkoły uczęszcza;)[/QUOTE]
pewnie chłopak ma dysortografię albo cuś... kiedyś się mówiło, że nieuk, a teraz same "grafie";)

Posted

kupiłam przy okazji zakupów u taks kilka chust "szukam domu" - chciałabym przekazać komuś do dt jeśli potrzebuje, jest ktoś chętny?

Posted

Roza juz w nowym domku:).
Bardzo dziękujemy TZ-owi ewab za zawiezienie suni do Lubllina:loveu:.

Ang, takie chusty nabardziej potrzebne u mag.dy, aby w nich psiaki fotografować:).

Dobrze by było, gdyby udało sie jakiegoś dużego psa wydać, czyli Norę albo Bridża, bo musimy jak najszybciej zabrac dwóch braci z łańcuchów.
Agniesia juz się wyprowadza z tej wsi, a jak ona nie da jeść i pić, to nikt tego nie zrobi, nawet wody nie naleją. W dodatku jeden psiak zerwał obroże i znowu ma łańcuch na szyji.

Posted

jesli macie jakąś małą sunię, która odnajdzie się w bloku to podeślijcie mi, mam naprawdę bardzo fajny domek. Mam też bardzo dobry domek dla maluszka, docelowo niewielkiego. Naprawdę rewelacja rodzinka. Mam też dobry domek dla suni takiej jak nasza Nesca, nie większej niż lablador. Państwo z Tarnobrzega.

Jak będziecie mieć sytuację awaryjną, jeśli chodzi o maluchy to piszcie.