Ziutka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='ewelinka_m']Czy Bruniok już pojechał?? Węgielkowa, erka...czuje się zawiedziona, ze nie dałyście nic znać :shake: znowu na śląsk bym się wybrała..ale jak szanowna węgielkowa nie chcę już ze mną i rugbystami podróżować..to się pchać nie będę :diabloti:[/QUOTE] Na wątku Brunka, jest fotorelacja z DS :) Quote
anetaks4 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Witam tak jak obiecałam zdjątka Niuni w pierwszym dniu zaraz po przyjeździe ze sterylizacji. [IMG]http://i42.tinypic.com/10f1d04.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.tinypic.com/mwtkas.jpg[/IMG][U] [B][IMG]http://i39.tinypic.com/2zg9fdi.jpg[/IMG] [/B][/U][I]Niunia jest straszna przylepka ,nic nie robi tylko by siedziała na kolankach i chciała być głaskana.Brzuszek ma ładny nie widać by coś się działo.W domu zachowuje się bardzo poprawnie nie brudzi ,potrafi wytrzymać całą noc.[/I]Dzisiaj byłam u niej w gościach i na moją Abi bardzo warczała i atakowała ją ,nie wiem jak będzie z psami ,ale do suczek nie bardzo jest przyjaźnie nastawiona.Typowy z niej piesek domowy w nocy nie da się zgonić z łóżka i śpi pod kołderką ,jest strasznym zmarzluchem. Jest dosyć dużym łakomczuchem i wszystko jej smakuje co jest gotowane:lol:.Karma Acana jest be:shake: i nie chce na nią patrzyć ,nie mówiąc o jedzeniu:evil_lol: Quote
andzia69 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Niunia - słodziunia:):) widać, ze dobrze się czuje po sterylizacji:) To dobrze!:) A to, ze nie lubi konkurencji?;) ona mysli przecież, że ma domek:) i nikomu go nie chce oddać:) czyli to byla typowo domowa sunieczka:( super, że udalo się z tym dt...bo nie wyobrażam sobie jej w boksie:( Quote
anetaks4 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Ja mam tylko cichą nadzieję ,że nikt jej z tego domu nie będzie chciał oddać ,bo jest taką przylepką .Czas pokarze czy mam rację. Quote
erka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Anetaks4 dzięki :), super ,że znalazłaś dt dla Niuni, bo nie wyobrażam sobie tego delikatnego maleństwa przy takich mrozach w schronisku . Ziutka życzymy dużo zdrówka:). Jak sie tak upominasz o ogłaszanie, to coś Ci podeślę, ale może Ty tak w gorączce tylko:razz:? Słuchajcie, czy normalni ludzie tez adoptują psy? Bo mam tylko takie telefony,że od razu mówie ,że nieaktualne, albo maile, gdzie ktos nie potrafi jednego poprawnego zdania sklecić po polsku :diabloti:. Agatko, mam jeszcze tylko jedno zdjęcie tego szczeniorka 7 tyg. Były gdzieś na watku schroniskowym , jak były młodsze , ale nie mogę znaleźc. [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/830/120120frodo.jpg/][IMG]http://img830.imageshack.us/img830/3389/120120frodo.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
mag.da Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 [quote name='savahna'] Mag.do:loveu: jakieś info krotkie da radę?:roll:[/QUOTE] Frajda i Pychol to młodziutkie psiaki, ząbki mają bielutkie. Nie wiem ile dokładnie mają. Erko, jak myślisz? Są średniej wielkości, Pychol ciut większy, ale oboje tak poniżej 20 kg. Obydwa psiaki bardzo sympatyczne, przyjazne, milutkie, radosne, przylepne - ciężko ich nie polubić. Są uległe, grzeczne i posłuszne. Na spacerach trzymają się blisko, nie uciekają, chętnie wracają do siebie. Lubią się bawić, biegać, przytulać. Są też przyjazne do innych psów, Frajda wręcz uległa. Pychol też w porządku, zwłaszcza z suniami - Kajtek na niego na początku burczał, Pychol też postawił irokeza, ale ustąpił Kajtkowi. Zobaczymy jak dalej będzie między panami, ale myślę, że raczej nie będą sobie wchodzić w drogę. Psiaczki są też bardzo czujne, zawsze szczekają, jak ktoś wchodzi. Potrafią chodzić na smyczy. Quote
erka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Mag.do, jak myśmy je zabierali, to nie było czasu zaglądać w ząbki, tak ,że nie wiem. Pychol wygląda na psiaka około roku , Frajda chyba trochę starsza. A ważą chyba sporo poniżej 20 kg, chyba ,że juz u Ciebie tak przytyły;). Quote
mag.da Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Oboje mają ząbki bielutkie, tak myślę, że ok. 1- 1,5 roku mają. A poniżej 20 kg to miałam na myśli, że tak 17 - 18 ;) Quote
Ziutka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='erka'] Ziutka życzymy dużo zdrówka:). Jak sie tak upominasz o ogłaszanie, to coś Ci podeślę, ale może Ty tak w gorączce tylko:razz:? [/QUOTE] Nie, to nie z powodu gorączki, dawać!!! Maila znasz :) Quote
Agata P Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 [quote name='erka'] Agatko, mam jeszcze tylko jedno zdjęcie tego szczeniorka 7 tyg. Były gdzieś na watku schroniskowym , jak były młodsze , ale nie mogę znaleźc. [/QUOTE] Dzięki, wystarczyło jedno.Udało mi się oszukać gumtree i tablicę:siara: szczylki na Warszawę [url]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-liczne-szczeniaczki-docelowo-srednie-ADOPCJA-W0QQAdIdZ351240732[/url] Quote
Ziutka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Agatko, możesz dodawać kontakt w treść ogłoszenia na gumtree ? Mi usuwają takie ogłoszenia...ki cholera ? Pisali, ze dlatego usuwają, bo jest podany kontakt, pisałam maila w tej sprawie do nich. Quote
wegielkowa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='erka'] [B] Słuchajcie, czy normalni ludzie tez adoptują psy?[/B] [/QUOTE] Normalni też, wyobraź sobie, że zadzwonili do Ciebie w niedzielę, a we wtorek przyjechali po psa Brunona niejakiego:diabloti: Quote
Jaaga Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Koleżanka szuka małego psiaka dla rodziny z dzieckiem z chorobą kości. Ze względu na stan zdrowia dziecka to musi być naprawdę mały piesek, żeby nie uszkodził dziecku nóg, gdyby wskakiwał na kolana. Gdyby w schronisku czy gdzieś pojawilo się takie malutkie stworzenie, to prosiłabym o wiadomość. Dałabym tam moją mopsiczkę do adopcji, ale mopsy jednak wyrastają ciężkie, a myslę, że tu chodzi o psiaka do ok. 5 kg. Oczywiście piesek nie musi być w typie jakiejś rasy, byle był malutki. no i mysle, że szczeniaka też nie ma co oferowac, bo nigdy nie wiadomo, czy jednak nie wyrośnie. Quote
divia_gg Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 A ta Niunia co wyzej wrzucona, albo Nocka co u malagos jest? Chyba Nera tez taka malutka. One chyba takie wlasnie nakolankowe;) Quote
Linssi Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Nerunia jest drobniutka, leciutka i do tego przylepka :) Quote
Rudzia-Bianca Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Erko poleciało w końcu rozliczenie bazarków , o którym wczoraj Ci mówiłam . Bardzo proszę o potwierdzenie , na wątkach bazarkowych jak doleci i o ile doleci ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/216896-Papierowy-sklepik-Rudzi-KONIEC-rozliczamy-dzi%C4%99kuj%C4%99-%29/page29[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/217971-%C5%9AWI%C4%84TECZNY-SKLEPIK-RUDZI-rozliczamy-%29/page19[/url] Quote
erka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Rudzia, wielkie dzięki:loveu:, zaraz będę potwierdzać. Nera jest mała, ale straszny żywioł, przynajmniej na dworze, szarpie się na smyczy, chce ja odgryzać. Może to dlatego,że sunia nie wybiegana, niestety pani Ania nie wychodzi z nią ile trzeba , a nie ma jej kto pomóc. W domu rzeczywiście pieszczocha. Niestety ma kiepskie zdjęcia. Moim aparatem cięzko zrobic dobre zdjęcie czarnemu psu, wychodzi czarna plama zazwyczaj. Quote
Linssi Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Erka, podeslij mi te zdjecia, to moze przez jakis program graficzny uda sie je nieco poprawic :) Quote
Ziutka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Jaaga']Koleżanka szuka małego psiaka dla rodziny z dzieckiem z chorobą kości. Ze względu na stan zdrowia dziecka to musi być naprawdę mały piesek, żeby nie uszkodził dziecku nóg, gdyby wskakiwał na kolana. Gdyby w schronisku czy gdzieś pojawilo się takie malutkie stworzenie, to prosiłabym o wiadomość. Dałabym tam moją mopsiczkę do adopcji, ale mopsy jednak wyrastają ciężkie, a myslę, że tu chodzi o psiaka do ok. 5 kg. Oczywiście piesek nie musi być w typie jakiejś rasy, byle był malutki. no i mysle, że szczeniaka też nie ma co oferowac, bo nigdy nie wiadomo, czy jednak nie wyrośnie.[/QUOTE] A może nasz Maciuś ? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/222073-2-5kg-psiaczek-(kilkumiesięczny)-pilnie-potrzebny-DT-DS[/URL]!!! Quote
erka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Linssi, ale ja nie mam nowych zdjęć, tylko te , któe zrobiłam na samym poczatku, jak jeszcze sunia była wystraszona i te ewelinki_m , ale na nich ona wygląda też na większą niż jest w rzeczywistości i jest tylko sunia na rękach, więc nie z bardzo ją widac. Quote
mag.da Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 [quote name='mag.da']Frajda i Pychol to młodziutkie psiaki, ząbki mają bielutkie. Nie wiem ile dokładnie mają. Erko, jak myślisz? Są średniej wielkości, Pychol ciut większy, ale oboje tak poniżej 20 kg. Obydwa psiaki bardzo sympatyczne, przyjazne, milutkie, radosne, przylepne - ciężko ich nie polubić. Są uległe, grzeczne i posłuszne. Na spacerach trzymają się blisko, nie uciekają, chętnie wracają do siebie. Lubią się bawić, biegać, przytulać. Są też przyjazne do innych psów, Frajda wręcz uległa. Pychol też w porządku, zwłaszcza z suniami - Kajtek na niego na początku burczał, Pychol też postawił irokeza, ale ustąpił Kajtkowi. Zobaczymy jak dalej będzie między panami, ale myślę, że raczej nie będą sobie wchodzić w drogę. Psiaczki są też bardzo czujne, zawsze szczekają, jak ktoś wchodzi. Potrafią chodzić na smyczy.[/QUOTE] Jeszcze dodam, że obydwoje nie mają oporów przed wchodzeniem do pomieszczeń, a Pysiolek wręcz wchodzi bardzo chętnie, czyli mogą być domowymi psiakami :p A odnośnie ogłoszeń - może nie pisać, że psiaki są w hoteliku, bo dla wielu ludzi jest to jednoznaczne ze schroniskiem :niewiem: Było już kilka takich przypadków, ostatnio nawet ludzie od Brunia - byli przekonani, że pies jest w schronisku. Niektórych może to odstraszać, że o psie nic nie wiadomo itd. Nie wiem, może lepiej pisać, że są w DT? Quote
savahna Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='mag.da'] Nie wiem, może lepiej pisać, że są w DT?[/QUOTE] No teraz to już poszło, ale na przyszłość tak bedę robić.;) Dziek za info.:lol: Quote
Roszpunka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Na jakiej ulicy mieszka Nera? Może udałoby się zrobić kilka fotek ;) Quote
Roszpunka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Linssi']Rog Tanowskiej i Seminaryjskiej.[/QUOTE] Za kilka dni mogę się umawiać (jak trochę puszczą mrozy, bo przy tych temperaturach aparat odmawia współpracy ;)) Quote
Recommended Posts