Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dymek juz w domu, ale jest inny mikropsiaczek - Lisek do adopcji.
Dziewczyny macie zdjęcia Liska? Ma ok. 1 roku, bardzo miły psiaczek, waży 6,7 kg, ładnie chodzi na smyczy, w domu bez problemu, odrobaczony , zaszczepiony.
No i też malutka Anilka, która wczoraj wróciła z adopcji.

[URL="http://img337.imageshack.us/i/dsc08293c.jpg/"][IMG]http://img337.imageshack.us/img337/628/dsc08293c.jpg[/IMG][/URL]

Wróciła, bo nby coś zniszczyła. W dt wcześniej u Jaagi i teraz w Kiekcach nie niszczy nic, jest bardzo miła , przytulna, czysta, sygnalizuje chęć wyjścia, ładnie chodzi na smyczy.

Posted

[quote name='ewab']Jaaga, czy w pobliżu jest jakiś hotelik, który mógłby przyjąć Barego?[/QUOTE]

Jest hotelik w schronisku, czyli bez sensu, bo to boks i jedzenie schroniskowe i jeden prywatny, ale za wiekszego psa było kiedyś 30 zł za dobę, wiec teraz pewnie więcej, bo karmy podrożały. Bary nie ma ani złotówki.
Jestem psychicznie wykończona. Mam mnóstwo swoich szczeniąt karmionych strzykawką, starsze szczeniaki, które roznosza dom. Jestem chora i nie mam sił na to wszystko. Nie wiem, co zrobić z konfliktowym Barym. Przecież Oskara czy Muszki z Muki nie wywalę do budy.

Erko, mówiłam Ci że Anilka u nas tez była psem idealnym. Przecież była tyle, ze dobrze ją mogłam poznać. To jeden z nielicznych tymczasowiczów aniołków. Dobrze, że znalazła DT w Kielcach, bo dzisiaj Bary musiałby wyladować w schronisku, jakby ona jeszcze u nas była.

Posted

Ponawiam Ząbka żeby nie zginął na wątku ....wczoraj go widziała Wilczka ok 9.30 na boisku przy gastronomiku ale już o 16 ślad po nim zaginął.Mógł iść w każdą stronę również wrócić na okolice Wielkoposkiej skąd był zabrany.Proszę szukajcie miejcie oczy szeroko otwarte a cha i ważne trzeba go wziąść na ręce jak podejdzie nie będzie się bronił jest bardzo grzeczny.

Posted

Wysłałam dziś linki małych psiaków-domek ze Skarżyska (lub okolic),na pewno blok:Anilka,Lisek,Babcia ze schroniska i wiele innych.
Jeśli jest jakiś ogromny pies,bardzo ogromny i typowo stróżujący,żeby odstraszał,to możecie podesłać na pw.

Posted

[quote name='illa']Ponawiam Ząbka żeby nie zginął na wątku ....wczoraj go widziała Wilczka ok 9.30 na boisku przy gastronomiku ale już o 16 ślad po nim zaginął.Mógł iść w każdą stronę również wrócić na okolice Wielkoposkiej skąd był zabrany.Proszę szukajcie miejcie oczy szeroko otwarte a cha i ważne trzeba go wziąść na ręce jak podejdzie nie będzie się bronił jest bardzo grzeczny.[/QUOTE]
illa a jakieś zdjęcie? jak wyglądał Ząbek??
Wczoraj wieczorem widziałam na ksmie biegającego luźno małego psiaka, ale akurat jechałam samochodem i nie miałam możliwości za nim gonić :roll:

Posted

[quote name='ewelinka_m']illa a jakieś zdjęcie? jak wyglądał Ząbek??
Wczoraj wieczorem widziałam na ksmie biegającego luźno małego psiaka, ale akurat jechałam samochodem i nie miałam możliwości za nim gonić :roll:

To jest Ząbek

Posted

Ząbek odnalazł się dwie godziny temu koło Kadzielni!! :multi:
Podziękowania dla pana z klubu młodzieżowego, który powiadomił schronisko, złapał psiaka i przetrzymał go do czasu naszego przyjazdu!!:Rose:

Posted

Jutro rano, jesli jeszcze jest taka potrzeba mogłabym Barego ogłosić. Czy ktoś go już ogłaszał, jeśli tak to na jakie rejony ? Na kogo kontakt? Czy pisać o tym powrocie z adopcji...Ja bym napisała, opisując cała durnowatą sytuację...:angryy: Wszystko łącznie ze zdjęciami , na wątku znajdę...?:roll:

Posted

Savahno, bardzo prosze o pomoc w ogłoszeniach. Jesli nie Baremu, to Muszce bardzo sie przydadzą. Dziewczyna całkiem ogłupiała po tej błyskawicznej adopcji ze zwrotem. Teraz nie chce wracać z nami ze spaceru, zostaje i pilnuje domu, goni meneli piwkujących w okolicy, nawet zajeżdżające samochody zaczęła gonić. chyba myslała, że pozbylismy sie jej, bo bezuzyteczna była i teraz nadrabia. Jej dobry dom jest bardzo potrzebny. Ona zna tylko nas, jesteśmy jej jedyną rodziną, a niestety domu stałego nie możemy jej dać.

Posted

[quote name='agnieszka24']Ząbek odnalazł się dwie godziny temu koło Kadzielni!! :multi:
Podziękowania dla pana z klubu młodzieżowego, który powiadomił schronisko, złapał psiaka i przetrzymał go do czasu naszego przyjazdu!!:Rose:

Dotarłam dopiero po pracy i nie macie pojęcia jaka jestem szczęśliwa moja kruszynka lada chwila będzie znów w domu,cieplutkim i pełnym jedzenia.Słowa jednak tego nie wyrażą:bigcool::klacz::cool2::thumbs::calus::smilecol::modla::sweetCyb::cunao:

Posted

Bardzo się cieszę,że Ząbek sie odnalazł:). W takim razie odwołuje ogłoszenie w Echu, bo juz tam wysłałam info ze zdjęciem.

Jaaga, Savahna ma chyba zepsutego kompa, więc nic nie ogłosi. Ale chyba juz Linssi robiła Baremu Allegro, a ewelinka_m ma go ogłaszać.
Naprawdę nie wiem, co zrobic z Barym, jeszcze nigdy chyba nie zdarzyło sie nam,żeby po pól roku ktos zwrócił psa. Przeciez do schroniska go nie oddamy:(.

Bardzo też proszę o pomoc w ogłoszeniach innych psiaków, póki Savahna nie bedzie mogła.
O moje maluchy tez nikt nie dzwoni. Dzisiaj je zaszczepiłam.
Gdyby choc Czoko poszła, bo we dwójkę dają popalić. A rosną , jak na drożdzach i niedługo już nie beda słodkimi maluszkami.

Posted

erko ewelinka juz wstepnie zmienila, jutro pewnie jeszcze doustalimy co i jak. Bary ode mnie ma komplet ogloszen na slask, ewelinka dzis miala oglaszac na malopolske, ja jutro na wroclaw i ewelinka jutro na mazowieckie. Allegro ode mnie ma na krakow, od Linssi na 5 wojewodztw. Jakby zapadla decyzja o hotelu, to porozglaszamy watek gdzie sie tylko da. Na dogo i na fbooku.

Posted

Ej, Andzia ale wy to macie metody:"poznajecie?" i potem nic... No ja nie poznaję, i teraz zamiast spać to myśle co to za psiak...;)
Erka, ja już mam nową klawiaturę i nieco wyżej pisałam,ze moge poogłaszać, ale dzięki,ze czuwasz....:p
Edit: MUSZKA ogłoszona :razz:

Posted

Savahna, dziękuję.
Oby ktoś sie odezwał w końcu o któregokolwiek psa, bo ledwo chodzę. Mam problem z kręgosłupem, a wczoraj wieczorem kotka od mamy upolowała sobie u syfiastych sąsiadów młodego szczurka, no i musiałam go ratować. jak się potknęłam, to znowu coś mi się zrobiło i teraz juz prawie nie potrafię chodzić. Leciałam po niego z transporterkiem, ale w końcu dał radę uciec ze śniegu w krzaki i odetchnęłam. Był śliczny, ale oprócz mnie i dzieci nikt szczura w domu nie chciał. W zeszłym roku zimowaliśmy myszkę Trawkę, a teraz byłby szczur.

Posted

[quote name='savahna']Dorabiam jeszcze na kilku serwisach Muszce, patrzę sobie a tu Bary całą stronę w Adopcji psa zajmuje...;) Aleście dziewczyny poszalały...:razz:[/QUOTE]
Tam bardzo szybko sie daje ogloszenia wiec wstukalam na wszystkie województwa;)

Posted

Dziękuję, dziewczyny. Czy dałybyście radę ogłosic kota Łatka? Już jest zdrowy, a u mnie mało miejsca. Za tydzień pojawia się kocięta. Zrobiłam mu allegro, ale bez efektu. Wstawiałam tu tekst i fotki.

Posted

[quote name='Jaaga']Dziękuję, dziewczyny. Czy dałybyście radę ogłosic kota Łatka? Już jest zdrowy, a u mnie mało miejsca. Za tydzień pojawia się kocięta. Zrobiłam mu allegro, ale bez efektu. Wstawiałam tu tekst i fotki.[/QUOTE]
jaaga ja w pon mysle ze dalabym rade, moze nie komplet ale te najbardziej chodliwe serwisy i .. te proste;)

Bary ma wypasione ogloszenia na Wrocław. Staralam sie gdzie sie dalo dziada powrzucac.

A tak poza tym on taki biedny, tak placze. Dzis to az spac nie moglam znow, bo co oczy zamknelam to mi sie bary snil...Tak starsznie mi go szkoda i tak strasznie chcialabym zeby sie domek dla niego swietny znalazl.

Posted

Do wszystkich sympatyków zwierząt:

Zaczynamy zbierać podpisy pod projektem nowej "Ustawy o ochronie zwierząt." Do końca lutego chcemy zebrać 1000 podpisów i zarejestrować Komitet Obywatelski, który przez następne trzy miesiące będzie zbierał podpisy do wymaganych minimum 100 tysięcy.

http://www.koalicja.org.pl/

Posted

Jest pani chętna z Krakowa na Anilkę. Wiecie o jakims transporcie?

Był jeszcze chetny na jamnisiowatego od Jaagi, ale procedura adopcyjna go odstraszyła:cool3:.
Poza tym nic.