Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Porcelanowa Lalka']Wydaje mi się, że takie psy jak jorki nie muszą jeździć po całej Polsce do DT czy DS bo założe się, że tak modna i słitaśna rasa (wiesz coś o tym) szybko znajdzie dom na miejscu.[/QUOTE]

Wiesz, szczeniaczki też są słodkie, ale nie każdy dom, który się zgłasza, jest dobry - dlatego moje często jeżdżą daleko. Husky też są modne, podobnie jak nadal sa modne jamniki, boksery - pewnie, że wiele osób je chce, co nie znaczy, że mają je dostać. Poza tym, tekst, że inne psy szukają DT, jest nie na miejscu - każdy bierze na DT takiego psa, jakiego uważa, a Ty jesteś ostatnią osobą, żeby rzucać na ten temat jakiekolwiek hasła.

Posted

Porcelanowa Lala, może nazucz się czytać ze zrozumieniem, to będzie pomocne zanim zaczniesz rzucać błotem.[quote name='erka'][B]Na os.Świetokrzyskim znaleziono wczoraj późnym wieczorem zziębniętego yorka![/B]

[B]Zawiadomcie znajomych z tego osiedla, może coś będą wiedzieć.[/B]

[B]Zanim odnajdzie sie włąściciel, nie ma go gdzie przetrzymać! Czy ktos mógłby przechowac yorka![/B][/QUOTE]

Posted

[quote name='Porcelanowa Lalka']A wiesz co oznacza słowo WYDAJE MI SIĘ? To znaczy wyrażenie swojej opinii. Jeżeli masz zamiar się kłócić, leć do siebie na wątek nowodworski a nie zaśmiecaj kielecki.[/QUOTE]
Ale kto tu się kłóci? LadySwallow wyraziła swój pogląd (ja mam identyczny;))

Posted

[quote name='Porcelanowa Lalka']A wiesz co oznacza słowo WYDAJE MI SIĘ? To znaczy wyrażenie swojej opinii. Jeżeli masz zamiar się kłócić, leć do siebie na wątek nowodworski a nie zaśmiecaj kielecki.[/QUOTE]

Kłócić się nie mam zamiaru, zwracam Ci uwagę, że wiele ras jest modnych, co nie znaczy, że mają mieć domy na miejscu. Widzę, że to źle, że ktoś się przygotowuje do tego, że rasa przestanie być modna - wszyscy wiedzą, że psy kieleckie szukają domów, co nie znaczy, że każdy może je wziąć. Wątek nowodworski? Cóż, kłótni tam już dawno nie było, masz przestarzałe info.

Posted

[quote name='Porcelanowa Lalka']masz 100% rację. na psa z woj, swietokrzyskiego zasługuje również dom z woj, mazowieckiego. Ale nie mów mi, że czas poszukiwania domu dla jorka będzie taki sam jak dla huskiego.[/QUOTE]

Nie, będzie podobny jak dla szczeniaka, bo to jest podobnie interesujący pies. Co nie znaczy, że nie można go wstawić na wątek yorków szukających domów.

Posted

Porcelanowa Lalko ,nie wiem dlaczego nazywasz nas "przemądrzałymi panienkami" jak to Ty szukałaś zaczepki !
My tylko chciałyśmy pomóc temu psu, za co zostałyśmy zaakowane i zmieszane z błotem...
Przeanalizuj sobie swoje zachowanie, może coś wywnioskujesz...

Posted

Wczoraj oprócz zmarzniętego yorka, został znaleziony jeszcze jeden niewielki psiak. Niestety nie mam zdjęcia, znajoma określiła go jako Bafi 2. Pies jest piekielnie wycofany. Czy ktoś jest w stanie mu pomóc?
Zanim dostanę zdjęcie psiaka postaram się wkleić zdjęcie Bafiaczka.

Bafi

[IMG]http://img176.imageshack.us/img176/3169/p1010065q.jpg[/IMG]

Posted

Dobra, ja już kończę te idiotyzmy, widać Lalko,że nie wiesz po co jest dogo...
Daję link do yorkowego banku : [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197995-Skarpeta-dla-YORKOW-w-potrzebie!?p=15905212#post15905212[/URL]
Tam jest również link do yorkowego wątku.

Posted

Tak, Madalleno vel Sankjo vel Lalo czy jak tam sie nazwiesz, chociaz to ostatnie bardzo udane i trafne wcielenie :eviltong: Ja z toba nie dyskutuje, ale to nie twoje praskie podwórko,zeby innych z buta trakatować[quote name='Porcelanowa Lalka']nie bede dyskutowac z kims takim jak ty. aktywnie, dobre sobie ! :--))))))))))))[/QUOTE]

Posted

nie mam czasu ani ochoty do takich dyskusji
mam pytanie natomiast do osoby u której ów słitasny york ktory napewno domek za chwilke znajdzie :czy może ona tą chwilke tego psa przechować? czy szuka dt na czas odnalezienie właścieli i ewentualnie jesli sie nie odnajda to pozniej do czasu znalezienia nowego ds? bo jesli nie to nie ma sensu żebym sie nadal nim interesowała i czytała te wywody
dodam jeszcze ja słitasna panienka od yorków:przepraszam bardzo (Porcelanową Lalkę)że ośmieliłam się zainteresować kielieckim psem, jestem pewna że sama sobie świetnie poradzisz tylko jak juz się zaczną masowo yorki pojawiać w schronach nie pisz do mnie o pomoc yorkowej skarpety i nie wpisuj sie z psami na watek adopcyjny ok?

Posted

[quote name='IVV']czy jest tu ktos rozsadny ,kto chce nam pomoc w pomcy temu Yorkowi ??? szkoda psa :([/QUOTE]

otóż to
jaka jest sytuacja psa? czy został on ogłoszony na lokalnych forach? w schronie? moze jakies ogloszenia drukowane? yorki czesto właścicielom uciekają i trzeba dac szanse ludziom go znalezc a jesli nie to co dalej
macie tam mase psow nie liczy sie to ze my sie interesujemy tym jednym?

Posted

dziewczyny - dajcie na luz:roll:;) prawda jest taka - gdy pojawia się york to dt i ds walą drzwiami i oknami i o to akurat martwić się nie trzeba:-( natomiast dla innych zamarzających czy to wielkości yorka czy nie...niestety:shake: bo to właśnie nie yorki:-( a przecież tez psiaki potrzebujace pomocy...

w każdym razie yorek ma dt...czekamy na właściciela...a jak nie, to będziemy się martwić co dalej z nim i umieszczać gdzie się da...

powiem wam - to tak gwoli relacji o tych małych modnych - pod Kielcami błąka się shi tzu - wiem, ze ma dom...ale ten dom nie jest warty psa...jak będę wiedziała cos więcej to napiszę...

aaa...co do yorków - Jaaga znalazła 9-letniego gdyby ktoś się pytał...

Posted

[quote name='Jelena Muklanowiczówna']Weźcie opiszcie tego psa dokładniej, bo mam tu sąsiadów, którzy chyba się chcieli yorka pozbyć i nie zdziwię się, jak go na Świętokrzyskie wywieźli.

Czy ten pies ma może zmiany skórne w postaci bąbelków - podobnych na pierwszy rzut oka do kleszcza?[/QUOTE]

Jelenko...nie zauważyłam zmian skórnych, myziałam go dosyż dokładnie i oprócz tego paskudnego kamienia nie zauważyłam niczego niepokojącego...ale popatrz - jeśli chcą dalej się pozbyć yorka to na pewno się szybko dt znajdzie:)

Posted

dołączę do psich tragedii kolejną.. o którą dziś dostałam tel

maleńka suczynka znaleziona wczoraj w zaspie na jednej z podkieleckich wioch.. umieszczona w baaaardzo tymczasowym miejscu, nie wiadomo ile tam może zostać, bo dt że tak powiem dość nieciekawy i w każdej chwili może małą wywalić na ulicę na ten okropny mróz :-(
sunia jest niewielka, to jeszcze szczeniak, ale ile ma dokładnie nie wiadomo, bo dt nie potrafi określić..
[B]pilnie poszukiwany jest inny odpowiedzialny tymczas bądź domek stały!![/B]

[IMG]http://img716.imageshack.us/img716/3033/20101209006.jpg[/IMG]

Posted

York 9 letni od Jagi ma już super domek :)[quote name='sacred PIRANHA']andzia jakby sie ten shi tzu jakos błakajac zagubil do kogos to daj znac, bedziemy cos myslec;-) można zawsze go sprobowac do kociego swiata dac, mpze beda mieli miejsce
Jaaga daj znac co z tym 9cio letnim[/QUOTE]

Posted

[quote name='mshume']York 9 letni od Jagi ma już super domek :)[/QUOTE]

no proszę...2 dni i ma juz dom (a wcale nie młody)...to sie nazywa tempo...szkoda, ze to innych psiaków nie dotyczy:(

Jak tylko pewna osoba, która ma tego st upolować da mi znać, ze się udało...to ja też dam znać...