Linssi Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Zuzka2 napisał(a):Ogłaszam tę sukę-matkę z Łopuszna jako mix wyżła.To nakrapianie tak mi się kojarzy z wyżłem:-)Ogon też ma jak myśliwiec-Seter angielski;-)Jeśli uważacie,że Bianca nie ma nic z wyżła,to dajcie cynk,to pozmieniam;-)A póki co jakby ktoś dzwonił w sprawie mieszańca wyżła,to bądźcie pewne,że chodzi o Biancę z Łopuszna. Ogłaszam też Astona i wiele,wiele innych psów w lecznicach,sklepach zoologicznych,hipermarketach itd.-wszędzie tam,gdzie jest duża oglądalność ogłoszeń. Czy naprawdę ta śliczna sunieczka Mała Czarna z 1str.(którą ogłaszam jako: "najprawdopodobniej mieszaniec Spaniela")nie znalazła jeszcze domu???Na allegro ma dużą oglądalność,2osoby obserwują aukcję... Zuzka, tak jak pisala Andzia69, Bianca nie ma nic ani z wyzla ani swetra. To zwyczajny kundelek, nie jest w typie zadnej rasy. Troszke do Albinki podobna, ale Albinka tez nie jest w typie raczej. Sunieczka jest co najwyzej do kolan, wiec gdzie jej tam do wyzla czy swetera ;) Quote
Zuzka2 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 andzia69 napisał(a):taaa - w Tokarni to na bank większosć było ludzi ze wsi, sunia ładna to i w ramach tej ładnosci pewnie łancuch i co pół roku szczeniaki - tu nei ma co myśleć pozytywnie:( im nie zależy gdzie pies jedzie:( Znam dość dobrze Tokarnię,Wolicę,Sobków i Sokołów i powiem Wam,że oblicze tych wsi się trochę zmieniło-działki budowlane bardzo drogie,dużo ludzi z miasta tam się osiedla,stawiają sobie ekstra domki;podwórka zadbane,pies jeden lub dwa luźno biegające po podwórku.Łańcuchowe pewnie też są,jak to na wsi.Ale nie jest tragicznie-to już nie ta wieś co kiedyś-ludzie się "przekwalifikowują",tzn.zlikwidowali kury i ogródki na rzecz skalniaków,oczek wodnych itd.A znam parę osób z tych właśnie "przekwalifikowanych",którzy psy jak dzieci traktują;-) A z tych gospodarstw typowo zamierzchłych to jakoś nie chce mi się wierzyć,że ludzie dadzą kilkadziesiąt zł za psa (bo ta akcja adopcyjna to chyba nie rozdawanie psów po 5zł???),skoro od sąsiada można wziąć za darmo,bo suka się oszczeniła lub niedługo się oszczeni. Wszystko zależy od tradycji danej wsi i mentalności ludzi.Np.do sąsiednich wsi:Łukowa,Wierzbica itp.stare wsie bez nowych osiedleńców to bym psa nie dała.Ale najbliższe okolice Chęcin,to w dużej mierze już powiew świeżego powietrza i inne horyzonty;-) Quote
Zuzka2 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Linssi napisał(a):Zuzka, tak jak pisala Andzia69, Bianca nie ma nic ani z wyzla ani swetra. To zwyczajny kundelek, nie jest w typie zadnej rasy. Troszke do Albinki podobna, ale Albinka tez nie jest w typie raczej. Sunieczka jest co najwyzej do kolan, wiec gdzie jej tam do wyzla czy swetera ;) Mam na osiedlu setery angielskie: psa i sukę.No i suka do kolan jest właśnie;pies kapkę wyższy.Poza tym miałam kiedyś mieszańca Pointera i mi wtedy wet.powiedział,że te białe nakropienia to właśnie znak szczególny niektórych wyżłów.Ale skoro Bianca nie jest w żadnym typie konkretnym poza kundelkiem,to już pozmieniałam gdzie się dało,oprócz szerloka i ogłoszenia w jednym hipermarkecie:-) Quote
agasz Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 ten facet nie wyglądał na takiego typowego chłopa.młody ok.40.raczej taki z nowo osiedlających się.trzeba myśleć pozytywnie,bo nic innego w tym przypadku nie zostało. a w tokarni było wtedy święto chleba,więc wystawiały się glównie piekarnie a zwiedzający wyglądali na miastowych no i trzeba było zapłacić bilet. tak się pocieszam... Quote
erka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Tak, lepiej na siłę nie kwalifikować jako w typie rasy, bo najczęściej ogłoszenia sa na mnie i ja się później musze gęsto tłumaczyć .:cool3: Quote
Zuzka2 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 agasz napisał(a):ten facet nie wyglądał na takiego typowego chłopa.młody ok.40.raczej taki z nowo osiedlających się.trzeba myśleć pozytywnie,bo nic innego w tym przypadku nie zostało. a w tokarni było wtedy święto chleba,więc wystawiały się glównie piekarnie a zwiedzający wyglądali na miastowych no i trzeba było zapłacić bilet. tak się pocieszam... Ja tam często bywałam w ciągu ostatnich lat i przy samym skansenie to naprawdę mało rejestracji aut z regionu.Głównie z innych województw.Tubylcy to raczej tego skansenu i jego imprez nie doceniają-już im się znudził chyba.Często nawet nie wiedzieli co za impreza w skansenie.Tak więc jest nadzieja dla psów:-)Dziś do 17 również jest ta akcja adopcji... Wiecie,że w Tesco w Kielcach w każdy ostatni weekend miesiąca są akcje adopcyjne zwierząt?Niedziela na pewno w godz.12-18.Sobota chyba też,ale nie jestem pewna.Na pewno bywa tam przytulisko z Buska w niedziele,a kto poza tym to nie wiem. Quote
Zuzka2 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 erka napisał(a):Tak, lepiej na siłę nie kwalifikować jako w typie rasy, bo najczęściej ogłoszenia sa na mnie i ja się później musze gęsto tłumaczyć .:cool3: Pozmieniałam co się dało.Jedynie ten szerlok zostaje.Kto ma mail epebe,to niech zmodyfikuje ew.ogłoszenie.Podaję link: http://kielce.szerlok.pl/oferta/szczenie-suczka-po-matce-mix-wyzle-bardzo-lagodna-ID2edc.html Reszta pozmieniana. Quote
Linssi Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Zuzka2 napisał(a):Dziś do 17 również jest ta akcja adopcji... To juz sie boje, ktorego psiaka znow puszcza do ludzi... heh :( Quote
ewelinka_m Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Zuzka2 napisał(a): Wiecie,że w Tesco w Kielcach w każdy ostatni weekend miesiąca są akcje adopcyjne zwierząt?Niedziela na pewno w godz.12-18.Sobota chyba też,ale nie jestem pewna.Na pewno bywa tam przytulisko z Buska w niedziele,a kto poza tym to nie wiem. wiemy..były już 2 edycje tych adopcji, w każdej z nich uczestniczyliśmy z psiakami ;) uczestniczyły równiez psy będące pod opieką tozu i śtozu. Quote
zuzlikowa Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 andzia69 napisał(a):kto mógłby podjechać do naszego "cudownego przybytku" i sprawdzic benia - płeć,wiek, cokolwiek? jeśli byłaby to sunia to prawdopodobnie byłby dt...tylko znowu do czasu transportu trzeba by gdzieś przetrzymać w bezpiecznosci... Ważne...czy ktoś może sprawdzić pilnie?... Quote
erka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Dziewczyny, kogo jeszcze w schronie nie znają i kto mógłby pójśc tam jutro? Mam chociaż jedną dobrą wiadomość - Tunia pojechała do nowego domu!:multi: Mniów - dom z ogrodem, ludzie b.mili, a sunia oczywiście mieszkająca w domu:). Pani Ania bardzo zadowolona, został u niej w domu tylko Puszek. Tak,że proszę zdjąć Tunię z ogłoszeń. Quote
Zuzka2 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 erka napisał(a):Dziewczyny, kogo jeszcze w schronie nie znają i kto mógłby pójśc tam jutro? Mam chociaż jedną dobrą wiadomość - Tunia pojechała do nowego domu!:multi: Mniów - dom z ogrodem, ludzie b.mili, a sunia oczywiście mieszkająca w domu:). Pani Ania bardzo zadowolona, został u niej w domu tylko Puszek. Tak,że proszę zdjąć Tunię z ogłoszeń. Super!Pół Kielc obwiesiłam ogłoszeniami Tuni i znajomym trułam;-)Mam nawet znajomych z Mniowa,którym o niej pisałam,ale to pewnie nie oni.Ale fajnie,że psiak już osiadł gdzieś:-) Quote
divia_gg Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 erka napisał(a):Dziewczyny, kogo jeszcze w schronie nie znają i kto mógłby pójśc tam jutro? Mam chociaż jedną dobrą wiadomość - Tunia pojechała do nowego domu!:multi: Mniów - dom z ogrodem, ludzie b.mili, a sunia oczywiście mieszkająca w domu:). Pani Ania bardzo zadowolona, został u niej w domu tylko Puszek. Tak,że proszę zdjąć Tunię z ogłoszeń. Kurcze no mnie nie znaja, ale ja ok 16 tam bym byla a to chyba za pozno. Niestety teraz mam tak, ze zwolnic sie nijak nie bede mogla. Chyba ze cos to dam znac, ale raczej nie. A myslicie ze jakbym o 16 tam pojechala to by sie udalo? Sprobowac? A z Tunieczki sie ciesze bardzo, bo to jedna z moich "ulubienic", mimo, ze niektórzy mowili ze niezbyt urodziwa dziewczyna :cool3: Szczescia malenka w nowym zyciu:) Quote
Zata Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Co do tego owczarka z Bocianka, to rozmawiałam z koleżanką i okazało się, że jej znajoma wzięła go do siebie na tymczas :) I bardzo się cieszę, że Tunia już ma dom :multi: Quote
erka Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Zata, a możesz coś więcej o tym psiaku powiedzieć, jaki wiek, charakter? Quote
Jaaga Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Dalej nie ma śladu po suni ze szczeniakami z działek? Bary pojechał dzis do domu. Quote
erka Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Jak się cieszę:multi::multi::multi:. Nareszcie się chłopina doczekał:lol:. Jaaga dzięki za wszystko:loveu::loveu::loveu:! Co do suńki ze szczeniakami z działek dalej nic nie wiadomo. Ta kobieta podobno w czasie weekendu szukała kilka godz. na tych działkach, ale nic z tego. One chyba w dzień sie gdzieś zaszywaja , bo sie boja ludzi, a wieczorem wychodzą w poszukiwaniu jedzenia. Bo jedzenie zostawione wieczorem jest zjadane, a rano nie. Quote
ewelinka_m Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 cudownie może wreszcie coś się ruszy! oby więcej takich wieści:) Quote
Jaaga Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Szkoda, że nie dało sie ich wyśledzić. Erko, czy zaczynamy mysleć o Mice? Quote
ewab Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Bardzo się cieszę z domków Barego i Tuni. Benek w schronie to pan benek. Nasiusiał dziś do własnej budy. Zuzka2 w ogłoszeniu szczeniaka z Łopuszna podałaś moje namiary, lepiej dać Ewelinki. Czy można zmienić treść ogłoszenia na Szerloku bez logowania się (hasło)? Quote
Zuzka2 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 ewab napisał(a): Zuzka2 w ogłoszeniu szczeniaka z Łopuszna podałaś moje namiary, lepiej dać Ewelinki. Czy można zmienić treść ogłoszenia na Szerloku bez logowania się (hasło)? Ktoś podał na forum Twój nr tel,że jesteś specem od łopusznianek,więc wrzuciłam na gorąco obie na szerloka z Twoimi namiarami.Można edytować i usuwać ogłoszenia bez logowania się-tylko hasło.W sumie można usunąć to ogłoszenie,bo erka i ewelinka zamieściły je już ze swoimi namiarami:-) Quote
mag.da Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 ewab napisał(a): Benek w schronie to pan benek. Nasiusiał dziś do własnej budy. No to ładnie się chłopak maskował :diabloti: Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 mag.da napisał(a):No to ładnie się chłopak maskował :diabloti: Tak bywa,że jak ktoś jest nie zainteresowany psem, to i płeć olewa...cóż, codzienność schronów... Quote
Zuzka2 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Zasłyszałam,że na Białogonie jest jakiś człowiek,który ma mnóstwo psów.Jego podwórko prezentuje się jak skup złomu,a psów ok.20.Krążą plotki,że facet po śmierci żony zaczął przygarniać psy.One mu się tam rozmnażają w nieskończoność.W dodatku ludzie jak się zorientowali,że on taki psiarz,to mu podrzucają swoje:angryy: Podobno całą rentę jaką ma przeznacza na te psy.Nie wiem jakie one tam mają warunki,bo każdy stamtąd wieje,jak się stado rzuca na ogrodzenie.Można takiemu komuś jakoś pomóc? To jest na Krakowskiej na Białogonie w okolicy komisów samochodowych,Quatro.Przy wyjeździe MZK 19 z Górników Staszicowskich,przy samej Krakowskiej takie zarośnięte podwórko.Szkoda człowieka.No bo o psach to trudno powiedzieć czy renta mu starcza na godne warunki dla nich:shake: Quote
Jaaga Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Warto byloby do tego człowieka zagladnąć. Sam pewnie sobie przestaje z tym radzić. Tak to już jest, że jak ludzie zorientują się, że ktoś ma serce dla zwierząt, to potem bez skrupułów podrzucają zwierzaki. Quote
Recommended Posts