Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem juz jestem. Zyje ale mam ochotę kogoś zabić!:angryy:

Słuchajcie no, dziewczyna mnie wystawiła. Umówiłyśmy sie na 19, przed 19 dzwoni, ze sie spóźni 20 min. Mówię że ok. (bo na 2 koniec Wrocka jechałam)............ no i czekałam równą godzinę.

Dzwoniłam kilka razy, wysłałam w końcu smsa gdzie czekam (poszłam sobie usiąść na ławeczkę bo mnie juz nogi bolały) i nie zjawiła sie, nie zadzwoniła. No przepadła!
Po godzinie pojechałam do domu bo co miałam robić?!
Poza tym, ze zwiedziłam "psie pole" i zdarłam sobie pietę od chodzenia, to nic nei wskórałam:shake:

Chyba tak ma być że spanielek pojedzie do Sosnowca. Czasem kombinujemy i kombinujemy a pewne rzeczy układają sie same.
Sosnowiec, kawał drogi ale sama Pani sie znalazła, sam transport, szybko chętni na wizytę.

No chyba tak miało być:p

Posted

ok, to jutro idzie na dt na 1 dzień i w niedz jedzie z bratem Ingridd prosto do Sosnowca za free. tylko za benzynę z od nas, do świdniocy trzeba zebrać kaskę w wysokości 20zł

a niedaleko Psiaka kiedyś mieszkałam....

Posted

kora78 napisał(a):
tylko za benzynę z od nas, do świdniocy trzeba zebrać kaskę w wysokości 20zł

zapomniałam napisać ze jeszcze musimy kupić mu smycz i obroże. To zrzuta; ja daję 10zł.

Posted

[quote name='kizimizi']jestem juz jestem. Zyje ale mam ochotę kogoś zabić!:angryy:

Słuchajcie no, dziewczyna mnie wystawiła. Umówiłyśmy sie na 19, przed 19 dzwoni, ze sie spóźni 20 min. Mówię że ok. (bo na 2 koniec Wrocka jechałam)............ no i czekałam równą godzinę.

Dzwoniłam kilka razy, wysłałam w końcu smsa gdzie czekam (poszłam sobie usiąść na ławeczkę bo mnie juz nogi bolały) i nie zjawiła sie, nie zadzwoniła. No przepadła!
Poza tym, ze zwiedziłam "psie pole" i zdarłam sobie pietę od chodzenia, to nic nei wskórałam:shake:

Chyba tak ma być że spanielek pojedzie do Sosnowca. Czasem kombinujemy i kombinujemy a pewne rzeczy układają sie same.
Sosnowiec, kawał drogi ale sama Pani sie znalazła, sam transport, szybko chętni na wizytę.

Biedna kizimizi. I bardzo dzielna. Trudno że dt, i tak jest lepiej niż igła, kto wie, może póki będziecie szukały dla rudzika ds przywiąże się do niego i zostawi na stałe.

Posted

nie
we wro jest kizimizi, a widzieć się nie będziemy...

mam kolczatkę po jakimś dt, w jakim go znalazłam,ale tego nie dam dla żądnego psa

obróżka to jakieś 10zł
smycz, ile?
i 20zł na trans

Posted

Ależ nie ma za co. Wciąż jestem w stanie gotowości. Uspokoję się dopiero jak dojedzie do Sosnowca, dalej od schroniska :) To wam dziewczyny należą się podziękowania za poświęcenie się i wysiłek. Moja rodzinka łączy swoje podziękowania dla was.

Posted

[quote name='AngieD']Biedna kizimizi. I bardzo dzielna. Trudno że dt, i tak jest lepiej niż igła, kto wie, może póki będziecie szukały dla rudzika ds przywiąże się do niego i zostawi na stałe.

Spoko;) Mi już takie nr wycinali ze to jest ..... hmm -całkiem normalne.
Gdyby ta osoba wiedziła gdzie mieszkam to bym pomyślała, ze to pomysł na kradzież. Umawiasz sie na wizytę, dzwonisz ze sie spóźnisz (zeby miec pewność, ze nie dojade) a poźniej kontakt sie urywa. Wracasz i mieszkanie puste.
Moj Bartek mówi ze te wizyty to niezbyt bezpieczne są, powinniśmy w 2osoby chodzić.

Jutro rano wieści z wizyty.

AngieD dzięki za chęć pomocy:multi: Jednak tak sie złożylo, ze tym razem psa jest latwiej dowieśc do Sosnowca niż kołować transport do Wawy. To jedyny argument, który zadecydował gdzie Rudzik pojedzie.
Ciesze sie że i Ty i 2 ciotka zechciała pomóc obcemu psu!!:loveu:

Posted

na dobrą sprawę to dość ryzykowne. Wchodzi sie do obcych ludzi, do obcego domu.
Ciekawe kiedy dewiaci pod każdym wglądem dowiedzą ze takei adopcje istnieje i zaczyna nas na wizyty ściągać? To chyba kwestia czasu.

Posted

[quote name='kizimizi']jestem juz jestem. Zyje ale mam ochotę kogoś zabić!:angryy:

Ja nie mogę! Ludzie są bezczelni! :-o :mad:

[quote name='kizimizi']na dobrą sprawę to dość ryzykowne. Wchodzi sie do obcych ludzi, do obcego domu.
Ciekawe kiedy dewiaci pod każdym wglądem dowiedzą ze takei adopcje istnieje i zaczyna nas na wizyty ściągać? To chyba kwestia czasu.
Dokładnie. :shake: Oby jak najpóźniej, a najlepiej nigdy. :shake:

Dziewczyny wybaczcie, ale każdy grosik odkładam na hotelowanie innego spanielka, a i tak zalegam z regularnymi opłatami... :oops:
Rafcio, fajny młody psiak (banerek w moim podpisie obok Gingerki), a kurczę nie ma szczęścia do ludzi, nikt odpowiedzialny się nie odzywa w jego sprawie. :roll:

Posted

Bo spaniele są niemodne. ;)
i dobrze.

Pamiętam jak u mnie pojawił się Tokaj. Jako 2 miesięczna złota kuleczka- nagle w ok~ół pojawiło się z 10 takich samych- taką zrobił furorę. ;)
i co?
Połowę gdzieś pooddawali- bo to uczulenia, bo dzieci gryzły itd. itd.

Wole by były niemodne.

Posted

amensalizm napisał(a):
Bo spaniele są niemodne. ;)
i dobrze.

Pamiętam jak u mnie pojawił się Tokaj. Jako 2 miesięczna złota kuleczka- nagle w ok~ół pojawiło się z 10 takich samych- taką zrobił furorę. ;)
i co?
Połowę gdzieś pooddawali- bo to uczulenia, bo dzieci gryzły itd. itd.

Wole by były niemodne.

A mi się wydaje, że jednak nadal są modne. :shake:
Może nie tak, jak 10 lat temu, ale jednak. Na Allegro masę ogłoszeń, w schronach masę psów. Na ulicach też często widuję. Już nawet w mojej wiosce pojawił się 2 spaniel. :-o
Obawiam się o niego, żeby nie wylądował kiedyś na łańcuchu. Na razie jest fajną kuleczką, ale jak zacznie sprawiać problemy? Tym bardziej, że ma do czynienia z dziećmi, które niezbyt delikatnie się z nim obchodzą, więc w końcu może mieć tego dość. :shake:

Posted

Widzę, że też nie spisz ;)

Na ulicach i w schronach masa, bo jeszcze zostały z lat świetności. Jasne, ze nie są tak rzadkie jak charty czy pudle królewskie.
Za to zaczynam spotykać coraz więcej kaukazów. i nie cieszy mnie to.

Ale już mniej. Boom na spaniele był z 14 lat temu, z 8 widywało się je wszędzie, już duże.

Teraz co słyszę, ze ktoś kupił psa to albo golden, albo labrador, albo berneńczyk. I one lada dzień się doczekają wysokiej frekwencji w schroniskach, jak teraz wszystkie astki.

Dziwie się, ze yorków nie ma- bo szał na nie trwa już długo.

U Ciebie się pojawiają na pewno, dzięki Tobie, widzą Ciebie z grzecznym fajnym psem. To ja tez sobie takiego kupie. I się pojawiają.

Posted

Asia poproszę o zmiane tytułu adekwatniejszą
może już nic z tym, ile ma dni
ale żeby było o zbiórce 20zł na trans i zaopatrzenie
że niedługo jedzie do dt

AngieD, wcale nie jest powiedziane,że pies do Ciebie nie trafi. Nie wiem,czyCi to kizi móiła. W Sosnowcu on ma tylko dt, będziemy mu szukać nadal ds. Jeśli jakoś rzetelnie uda Ci się sprawdzić reakcję Twojego psa na drugiego psa domownika, to czemu nie? I jak trans jakiś się znajdzie tani okazyjny, na doczepkę. Albo taki nierealny pewnie trans w 2 strony, najpierw do Ciebie, a powrotny za jakieś 2 dni, jakby się psy nie dogadały.

spaniele chyba nadal modne, u mnie sporo młodzików jest. Tylko zawsze złote, łąciate, czarnych kiedyś bardzo popularnych teraz malutko.

astki nadal są modne, częste
sznaucerki, yorki i shit zu

a rotków i dobków w ogóle już nie widać