Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli jest nadzieja, że któryś z tych 3 domków wypali, uff, trochę odetchnełam z ulgą. Trzymam kciuki z całych sił. Musimy uratować Rudzika!!! :kciuki: :kciuki:

Kizimizi, znajoma ze spanielowego mieszka blisko Grabiszyńskiej, gdyby psiak tam poszedł myślę, że mogłaby się kiedyś spotkać z dziewczyną, np. na wspólnym spacerku i dać jej jakieś porady wychowawcze i szkoleniowe. Oferowała się, że może przeprowadzić wizytę, ale chyba będzie lepiej jak Ty się spotkasz z zainteresowaną dziewczyną, lepiej znasz psiaka i jego sytuację. ;)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia & Ginger napisał(a):

Kizimizi, znajoma ze spanielowego mieszka blisko Grabiszyńskiej, gdyby psiak tam poszedł myślę, że mogłaby się kiedyś spotkać z dziewczyną, np. na wspólnym spacerku i dać jej jakieś porady wychowawcze i szkoleniowe. Oferowała się, że może przeprowadzić wizytę, ale chyba będzie lepiej jak Ty się spotkasz z zainteresowaną dziewczyną, lepiej znasz psiaka i jego sytuację. ;)

no i super! Wizyte juz moge zrobic sama ale pozniej facjowa reka sie moze przydac ;)
Nie damy mu zginąć!!!

pousuwałam coś w związku z "cenzurą" ale nie wiem czy o to chodzilo.

Posted

Bo spaniel to jest wspaniały pies do dzieci, ale z nierasowymi trzeba uważać, bo często zdarzają się trudne charakterne psiaki. Rasowce tu zupełnie inna kategoria. ;)

Ha ha! Asia, wiem ze Ty dobrze dla spanieli piszesz i doceniam, ale... moja jest rasowa w 100% i dupa. Psy i dzieci- precz ;>>>

Posted

kizimizi napisał(a):
no i super! Wizyte juz moge zrobic sama ale pozniej facjowa reka sie moze przydac ;)
Nie damy mu zginąć!!!

Dokładnie, szczególnie, że ta dziewczyna interesuje się i dużo wie na temat szkolenia psów.

emilia2280 napisał(a):
Ha ha! Asia, wiem ze Ty dobrze dla spanieli piszesz i doceniam, ale... moja jest rasowa w 100% i dupa. Psy i dzieci- precz ;>>>

Wyjątek potwierdzający regułę. ;)
W takim razie do tej pory słyszałam tylko o 3 rodowodowych spanielach z problemami behawioralnymi (czarny spaniel pies, złota spanielka z range syndrom i Twoja złota sunia).
W przypadku psiaków nierodowodowych nie sposób wymienić niestety. ;)

Posted

dzwoniłam
mamy go zarezerwowanego, czyli, że na bank nie do uśpienia. bo mamy 3 chętne domki, któe sprawdzamy
Jutro będę dzwonić, czy ten z wrocka dom bierze i sam przyjedzie. Czy któryś z tych dalszych i bierzemy go, jak zawsze i transport kołujemy
Psiak czeka

Był maila do schronu z pytaniem o psiaka, z ogłoszenia z allegro. Czy na allegro jest adres mailowy schronu podany????

Posted

kora78 napisał(a):
dzwoniłam
mamy go zarezerwowanego, czyli, że na bank nie do uśpienia. bo mamy 3 chętne domki, któe sprawdzamy
Jutro będę dzwonić, czy ten z wrocka dom bierze i sam przyjedzie. Czy któryś z tych dalszych i bierzemy go, jak zawsze i transport kołujemy
Psiak czeka

Był maila do schronu z pytaniem o psiaka, z ogłoszenia z allegro. Czy na allegro jest adres mailowy schronu podany????

tak jak pisałam do dziewczyn od spenieli (jeszcze dawno temu gdy rudzik nie był zagrożony) to wysyłałam fotki i chyba podałam strone schronu.

Wieczorem dzwonie do dziewczyny z Wrocka i sie umawiam an jutro bo juz zcas!

Posted

[quote name='kora78']
jeśli dom we wrocku nie wypali i laska sama nie orzyjhedzie po psa, to ja już co innego kołuję,ale to na pm

Kora to sie moze przydac dla kogos innego. tylko napisz mi na pm skad, o której i kiedy ten transport byłby i czy dałoby rade do nas podjechać zeby "kurier przesyłkę" na siebie wziął.

Posted

kora78 napisał(a):
dzwoniłam
Psiak czeka

Super, że udało się zarezerwować psiaka.

Spanielek złoty i spanielkowata sunia czarna podpalana mają wspólne ogłoszenie na allegro z namiarami na schron, ale zrobiłam je kilka dni wcześniej zanim dowiedziałam się o tym, że to ten sam psiak i że ma być uśpiony. Info o psiakach miałam ze strony schroniska, a cynka o nich dostałam od znajomej ze spanielowego.

Posted

Brawo kora78 !!! Świetna robota ! Wspaniała wiadomość ! Trzymam kciuki, żeby dalej wszystko szło gładko :)

kora78 napisał(a):
dzwoniłam
Psiak czeka

Posted

rozmawialm dzis z dziewczyna z Wrocka, która była zainteresowana spanielem.
Jest chora ... obiecała oddzwonić wieczorem żeby sie jakos umówić. Od jutra idzie do pracy. I nie dzwoni. Nie wiem ... a czas goni:shake:

Posted

kizimizi napisał(a):
rozmawialm dzis z dziewczyna z Wrocka, która była zainteresowana spanielem.
Jest chora ... obiecała oddzwonić wieczorem żeby sie jakos umówić. Od jutra idzie do pracy. I nie dzwoni. Nie wiem ... a czas goni:shake:

Hmmm.... może zadzwoń do niej albo chociaż napisz smsa, żeby dała ostateczną odpowiedź, bo czas goni, a są jeszcze inni zainteresowani. :roll:

Posted

Hmmm.... może zadzwoń do niej albo chociaż napisz smsa, żeby dała ostateczną odpowiedź, bo czas goni, a są jeszcze inni zainteresowani. :roll:

Dzwonilam juz.
Jeszcze smsa wysle.

Posted

dziewczyny to nei wypali. dziewczyna wysłała mi tylko smsa ze nie moze bo choruje a do poniedziałku ma prace.

Gdyby komus zależało na psie i miałby przed oczyma widmo spienia go to chyba takich nr by nie odwalał!
Nic z tego.

Posted

kizimizi napisał(a):
dziewczyny to nei wypali. dziewczyna wysłała mi tylko smsa ze nie moze bo choruje a do poniedziałku ma prace.

Gdyby komus zależało na psie i miałby przed oczyma widmo spienia go to chyba takich nr by nie odwalał!
Nic z tego.

Masz rację. Dziwna ta dziewczyna, po co zwodzi, gitarę zawraca, nadzieję robi? Eh... :shake:

Posted

nowa jakaś osoba zgłosiłą się z Wrocłąwia chętna do adopcji, samotna dziewczyna pracująca
dziś ma wizytę

więc o 1 dzień odłożone wyciąganie i wiezienie do Sosnowca, bo wrocek bliżej i sam dojedzie,jak po wizycie okaże się ok

dzwoniłam do schronu i wszystko przekazałąm,jak trzeba. piesek czeka na nas