Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 735
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jaanka']bo chcemy żeby mial w ogrodzie materacyk[/QUOTE]
Słuchajcie - mam fajny materac z sofy - tylko trzebaby go obszyć czymś nieprzemakalnym. No i nie wiem czy nie będzie za mały - mogę zmierzyć, zrobić fotkę itp. Jeśli Wam się przyda to dajcie znać!

Posted

Big to spory chłopczyk , ledwo go można wtaszczyć do samochodu . Waży ponad 50 kg i trzeba uważać żeby jak najmniej urazić te biedne łapiny . Equus jeżeli możesz to zmierz materac bo on faktycznie potrzebuje dużego legowiska . Mam kawałek ortalionu ale chyba jest zbyt delikatny dla pazurów . W ogrodzie położyłyśmy drewnianą paletę a na tym koc lub wykladzina żeby nie leżał bezpośrednio na wilgotnej ziemi . Od razu zrozumiał o co chodzi i nawet lubi tam polegiwać .
Jadwigo masz rację . Opiekę ma bardzo troskliwą , pani Grażyna dogadza mu jak tylko można , Magda i Paweł odwiedzają go bardzo często . Oby każdy biedak mógł tak trafić .

Posted

rozliczenie Biga:

wpłaty:

2010-03-24 50,00 PLN BEATA K. ŚWIĘTOCHŁOWICE
2010-03-26 50,00 PLN KATARZYNA L.
2010-03-29 50,00 PLN AGNIESZKA JOLANTA N. WARSZAWA
2010-03-29 100,00 PLN ANNA Ł. WARSZAWA
2010-03-29 50,00 PLN KUNDELKOWA SKARBONKA
2010-03-31 20,00 PLN LUDWA
2010-04-01 50,00 PLN JAN AUGUSTYN D. SZCZECIN
2010-04-06 100,00 PLN UMKA
2010-04-06 100,00 PLN DANUTA R. WARSZAWA
2010-04-28 20,00 PLN MAGDALENA LIDIA N. BIELSKO-BIAŁA
[FONT=MS Shell Dlg 2]malibo57 100 zł.

[/FONT]
690

Wydatki:
499 PLN Stępkowscy
88 zł karma

zostało: 103 zł.

karmy oztsało sporo, Big tego nie zja, to jest Bosch Light... zapytam w pierwszej kolejności malibo, czy nie potrzebuje

Posted

[quote name='Kociabanda2']Mru, a moja wpłata jeszcze nie doszła? Wysłałam 4 maja.

Kamila, pewnie doszła tylko ja z opóźnieniem dostaję wyciąg :( dowiem się! :)

[quote name='ulvhedin']Deklaruję na BIG-a 20 zł. Nie dam rady więcej w tym miesiącu... BIG trzymaj sie dzielnie!!

wow dzięki ogromne :):):)

[quote name='Equus']a materacyk się nada czy nie chcecie?

jaanka, chcemy?:)

Posted

nie szkodzi :) co do materacu to się dowiem
Big ma się dobrze :) znów bierze leki przeciwzapalne i jest ok wszystko :)
dziś bał się burzy, ale ogólnie wygląda nieźle naprawdę :)

Posted

pieniążki na Biga można wpłacać na subkonto lokalnej grupy Fundacji Viva!

DnB NORD 54 1370 1109 0000 1706 4838 7310

FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kopernika 6 m. 8
00-367 Warszawa

z dopiskiem "Big"

Posted

od kilku dni w domu Biga mieszkają dwa króliki :)

króliki odebraliśmy "właścicielowi" - powiedział: "bierzcie, co znajdziecie"... znaleźliśmy dwa żywe, reszta była martwa, sterczały z nich kości.

kiedyś było ich 16.

Te dwa to na 99% panowie ;) Flip i Flap, albo Flap i Flip a może jeszcze jakoś inaczej... - już nie wiem ;)

sam Big trochę znów słabiej :( nie aż tak, jak podczas ostatniej zapaści, ale ogólnie gorzej...

zobaczymy, czy to poważne, czy chwilowe. Ostatnio jak go widziałam czuł się świetnie, chętnie chodził, machał ogonem :)

Big biedak boi się burzy ... ;)

Posted

Agata mi przekazała, że jakiaś wpłata/ty doszły ale nie wiem szczegółowo :(
wiecie jak to jest jak sie nie ma osobiscie dostepu do konta... :P

Posted

Nie wiem jak jest dzisiaj ale wczoraj wieczorem czuł się w miarę dobrze . Oczywiście jak na schorowanego psa i taką koszmarną dla stawów pogodę . Szczek ma tubalny i dzielnie pilnuje swojego ogrodu . Psychicznie jest bardzo dobrze a fizycznie no to jak wiadomo różnie . Jakie badania i co dalej to do ustalenia . Można by ekg i usg ( w sumie to co powinien przejść starszy wyniszczony pies ), to co było najpilniejsze zostało zrobione . Każda wyprawa do lekarza to dodatkowe cierpienie dla niego . Wsadzenie do samochodu a zwłasza wyjmowanie ponad 50 kg. częściowo bezwładnego , przerażonego psa nie jest łatwe . A najgorsza to świadomość jaki ból mu to sprawia . On bardzo boi się wyjazdów z domu , pewnie źle mu się kojarzą . Ale na spacery wychodzi chętnie i oczywiście mieszka w domu .

Posted

Big dostał 30 zł. od koosiek :D:D:D

[FONT=MS Shell Dlg 2]koosiek 30 zł. 17.o5.
[SIZE=3]
[SIZE=4]700 zł. - 499,50 zł. - 88 zł. (karma) - 73 zł. (leki, 20 tabl.)= 39,5 zł.
[/FONT]