alekso Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 napisałam ..... pozostaje czekać na odpowiedz.... Quote
Gosiapk Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Tak bym chciała aby Cyganek wylądował na czyjejś ciepłej kanapie! Quote
Marlena:) Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Cyganek jeszcze bez domku?! :mad: Ludzie,gdzie Wy macie oczy:shake:.... Quote
alekso Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Kochający domek, dla kochającego Cyganka..... bardzo, bardzo potrzebny..... Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Cyganku !! znajdziesz domek !! zobaczysz ... ja w to wierzę ! Quote
magdyska25 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Cyguś wskakuj na pierwszą!!! Pokazuj się wszystkim!!! Quote
LittleMy Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 czy kazdy rozeslal filmik gdzie tylko mozna ? :cool3: Quote
alekso Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 LittleMy napisał(a):czy kazdy rozeslal filmik gdzie tylko mozna ? :cool3: tak! ja wysłałam gdzie tylko mogłam.... Quote
alekso Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 dostałam wiadomość, że być może jest chętna, żeby Cyganek pojechał do tel awiwu.... czy wiecie jak ogarnąć temat? Quote
fona Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 do Tel Awiwu? najtrudniej z wizyta przedadopcyjna ;) a ta osoba bywa w Polsce? Quote
alekso Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 nie mam pojęcia.... jeszcze o to nie pytałam, ale powiedziała, że jeśli do marca nie znjdzie się dom dla Cyganka, to że ona wtedy chciałaby się nim zaaopiekować.... Quote
*Gajowa* Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 alekso napisał(a):nie mam pojęcia.... jeszcze o to nie pytałam, ale powiedziała, że jeśli do marca nie znjdzie się dom dla Cyganka, to że ona wtedy chciałaby się nim zaaopiekować.... To może być interesująca oferta dla Cyganka . Czy ktoś wie jakie wymogi musiałyby być spełnione ? Jak wygladałaby podróż ? Quote
Rybka. Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Jest konieczne wyrobienie paszportu, aktualne szczepienie p/wściekliźnie, przed wyjazdem może być konieczna kwarantanna- tak jest w przyp. wyjazdu do U.S.A. Kupuje się specjalny bilet lotniczy, a pies leci w kennelu w luku bagażowym... Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ja się na tych wszsytkich procedurach nie za bardzo znam. Ale czy przed takim wyjazdem pies nie musi przejś kwarantanny? Psiaki Gosi przed wyjazdem do UK przeszły dluga kwarantanne ok. 7 mies... jak dobrze pamiętam. To chyba nie takie proste jak się może wydawac. A jeszcze sprawdzanie domku, tez byla by ciezka sprawa jak psiak bedzie za granica.... Quote
LittleMy Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 bo do UK to w ogole najciezej psa wywiezc chyba, straszne wymogi stawiaja, w innych krajach jest lepiej... Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 No dokładnie nie wiem jak to jest. Ale do Niemiec chyba łatwiej bo nawet współpracowałam z taka panią co brała psiaki z Polski ze schronów i szukała domów w Niemczech. I bez problemu z nimi podróżowała... Quote
alekso Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 _ChiQuiTa_ napisał(a):Ja się na tych wszsytkich procedurach nie za bardzo znam. Ale czy przed takim wyjazdem pies nie musi przejś kwarantanny? Psiaki Gosi przed wyjazdem do UK przeszły dluga kwarantanne ok. 7 mies... jak dobrze pamiętam. To chyba nie takie proste jak się może wydawac. A jeszcze sprawdzanie domku, tez byla by ciezka sprawa jak psiak bedzie za granica.... o kwarantanne najbardziej się boję.... do 8 kg z klatką (niestety) psia podróż jest w kabinie pasażerskiej (tyle dzisiaj zdążyłam przecztać) a powyżej... w bagażowym :( bierzemy się za temat? Quote
alekso Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 LittleMy napisał(a):bo do UK to w ogole najciezej psa wywiezc chyba, straszne wymogi stawiaja, w innych krajach jest lepiej... tak orietnacyjnie tylko wiem, ze UE to jeszcze, jeszcze... gorzej z tymi co poza :( ale skoro dziewczyna ma psiaka z padaczką i drugiego bez ząbków... może warto? ja to jedyne co chcę, to domeczku, najkochańszego na świecie dla Cyganka... nie wiem jakie on ma realne szanse, bo jestem świeżo po mojej pierszej adopcji (aż do Katowic) więc jeśli trzeba "coś" robić, to pomogę... jeśli to nie ma szans powodzenia.... nie wiem gdzie "reklamuję" go dalej... Quote
Recommended Posts