Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mam pojęcia.... jeszcze o to nie pytałam, ale powiedziała, że jeśli do marca nie znjdzie się dom dla Cyganka, to że ona wtedy chciałaby się nim zaaopiekować....

Posted

alekso napisał(a):
nie mam pojęcia.... jeszcze o to nie pytałam, ale powiedziała, że jeśli do marca nie znjdzie się dom dla Cyganka, to że ona wtedy chciałaby się nim zaaopiekować....

To może być interesująca oferta dla Cyganka . Czy ktoś wie jakie wymogi musiałyby być spełnione ? Jak wygladałaby podróż ?

Posted

Jest konieczne wyrobienie paszportu, aktualne szczepienie p/wściekliźnie, przed wyjazdem może być konieczna kwarantanna- tak jest w przyp. wyjazdu do U.S.A.

Kupuje się specjalny bilet lotniczy, a pies leci w kennelu w luku bagażowym...

Posted

Ja się na tych wszsytkich procedurach nie za bardzo znam.
Ale czy przed takim wyjazdem pies nie musi przejś kwarantanny? Psiaki Gosi przed wyjazdem do UK przeszły dluga kwarantanne ok. 7 mies... jak dobrze pamiętam. To chyba nie takie proste jak się może wydawac. A jeszcze sprawdzanie domku, tez byla by ciezka sprawa jak psiak bedzie za granica....

Posted

No dokładnie nie wiem jak to jest.
Ale do Niemiec chyba łatwiej bo nawet współpracowałam z taka panią co brała psiaki z Polski ze schronów i szukała domów w Niemczech. I bez problemu z nimi podróżowała...

Posted

_ChiQuiTa_ napisał(a):
Ja się na tych wszsytkich procedurach nie za bardzo znam.
Ale czy przed takim wyjazdem pies nie musi przejś kwarantanny? Psiaki Gosi przed wyjazdem do UK przeszły dluga kwarantanne ok. 7 mies... jak dobrze pamiętam. To chyba nie takie proste jak się może wydawac. A jeszcze sprawdzanie domku, tez byla by ciezka sprawa jak psiak bedzie za granica....

o kwarantanne najbardziej się boję....

do 8 kg z klatką (niestety) psia podróż jest w kabinie pasażerskiej (tyle dzisiaj zdążyłam przecztać) a powyżej... w bagażowym :(

bierzemy się za temat?

Posted

LittleMy napisał(a):
bo do UK to w ogole najciezej psa wywiezc chyba, straszne wymogi stawiaja, w innych krajach jest lepiej...

tak orietnacyjnie tylko wiem, ze UE to jeszcze, jeszcze... gorzej z tymi co poza :( ale skoro dziewczyna ma psiaka z padaczką i drugiego bez ząbków... może warto?

ja to jedyne co chcę, to domeczku, najkochańszego na świecie dla Cyganka... nie wiem jakie on ma realne szanse, bo jestem świeżo po mojej pierszej adopcji (aż do Katowic) więc jeśli trzeba "coś" robić, to pomogę... jeśli to nie ma szans powodzenia.... nie wiem gdzie "reklamuję" go dalej...