*Gajowa* Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Psiutka380']To fajnie, idealny piesek. Moją Mikę można wysterylizować albo dać zastrzyk. Trzeba teraz tylko "urobić" rodziców aby się zgodzili. Jaki on jest do szczeniaczków? W jakiej miejscowości jes to schronisko w którym on przebywał przed DT?[/quote] Cyganek przyjechał ze schronu w Lublinie a co do szczeniaków nie było okazji do konfrontacji.... to starszy pan już więc napewno nie będzie się bawił z maluchem a raczej od niego stronił. Quote
magdyska25 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Z filmikiem to by był dobry plan:) ale z drugiej strony za bardzo nie można naciskać... Quote
alekso Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 trzymamy kciuki najmocniej jak umiemy za nowy domek dla kochanego Cyganka!!!!!!!!! Quote
alekso Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Kto pokocha Cyganka? Bardzo domek potrzebny!!!!! Quote
Psiutka380 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Cyganek jest z Lublina? O masakra to około 350km ode mnie. Cyganek ma wstępną zaćmę? Czy ją trzeba usunąć? Mnie nie stać... Zobaczę co można zrobic. Szczerze mówiąc wolałabym sprzedać ON bo z rodowodem szybko się sprzeda i wziąć Cyganka. Tak też można by zrobić. Jeszcze się do Hery nie przyzwyczaiłam więc... Jak by się rodzice zgodzili to z transportem bedzie o wieeeeeele gorzej... Quote
alekso Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Z tego co wiem, to przyjechał z Lublina, więc już w Lublinie nie jest? Quote
Bodziulka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Psiutka380']Cyganek jest z Lublina? O masakra to około 350km ode mnie. Cyganek ma wstępną zaćmę? Czy ją trzeba usunąć? Mnie nie stać... Zobaczę co można zrobic. Szczerze mówiąc wolałabym sprzedać ON bo z rodowodem szybko się sprzeda i wziąć Cyganka. Tak też można by zrobić. Jeszcze się do Hery nie przyzwyczaiłam więc... Jak by się rodzice zgodzili to z transportem bedzie o wieeeeeele gorzej...[/quote] Jest w okolicach Warszawy. Czy ja dobrze rozumiem, że chcesz po prostu sprzedać obecnego swojego psa, bo chcesz innego? :roll: Quote
LittleMy Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 troche sie pogubilam, sa 2 mozliwe domki zastanawiajace sie czy jak? bo jeszcze ktos wczesniej pisal i o koty pytal? Quote
magdyska25 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Psiutka chyba zwariowałaś że chcesz sprzedać swojego psa...jeszcze się nie przyzwyczaiłaś?? no cóż może być i tak....:shake: W każdym razie ja tego nie popieram... Quote
fona Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='LittleMy']troche sie pogubilam, sa 2 mozliwe domki zastanawiajace sie czy jak? bo jeszcze ktos wczesniej pisal i o koty pytal?[/quote] LittleMy, raczej pol domku, bo Psiutki oferty chyba nikt nie bral na powaznie. A po tym, co napisala, to juz moze sie wylogowac z pwp. Quote
alekso Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='LittleMy']troche sie pogubilam, sa 2 mozliwe domki zastanawiajace sie czy jak? bo jeszcze ktos wczesniej pisal i o koty pytal?[/quote] tak, napisała do mnie dziewczyna na innym forum. odpisałam jej że dowiem się o koty i będę się odzywać.... poki co nic mi nie odpisala :shake: Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Hmmm nie wiem co myśleć o tym co Psiutka napisała. To bardzo niedojrzałe... ehhh.... Dobre chęci miałaś, ale to chyba naprawdę zły pomysł... chociaż nie wiem... nie mam pojęcia wypowiadać się nie będę bo mam mieszane uczucia. A Cyganek jest w Konstancinie pod Warszawą. Pisze w pierwszym poście !!! Quote
alekso Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 a czy są jakieś nowości w kwestii ogłoszeń? Quote
*Gajowa* Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='_ChiQuiTa_']Hmmm nie wiem co myśleć o tym co Psiutka napisała. To bardzo niedojrzałe... ehhh.... Dobre chęci miałaś, ale to chyba naprawdę zły pomysł... chociaż nie wiem... nie mam pojęcia wypowiadać się nie będę bo mam mieszane uczucia. A Cyganek jest w Konstancinie pod Warszawą. Pisze w pierwszym poście !!![/quote] Jeżeli chcę pomóc jakiemuś psu zaczynam od przeczytania przynajmniej informacji na pierwszej stronie - wiadomo wątek jest zbyt długi. Akurat u Cyganka wszelkie istotne informacje tam są wiec moze przeczytaj tę stronę Psiutka. Quote
Psiutka380 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Nie, chciałam dać domek Cygankowi a moja ciocia chciała pieska szczeniaczka... Rodzice przystawali na pieska ale jak powiedziałam gdzie Cyganek jest... Tyle tych bid cieszę się, że Cyganek ma DT. To jest DT ale zawsze coś. Chciałabym, kombinuję jak ino mogę. Może coś da. Chciałabym żeby Cyganek miał domek. Nie wiem co mogliście sobie pomyśleć o mojej wypowiedzi ale ON zostaje i to pewne a tata powiedział, że może byśmy Cyganka wzięli ale naraziel nie ma na to funduszy. Remontujemy kuchnie, robimy ogród, szkolenie psa... A przeciez trzeba kupić wyprawkę, zbić budkę, opłacić weta... Oj Cyganku musiałbyś na domek u mnie poczekać bo tylko te ******* pieniądze. Ale ja wieżę że znajdziesz domek szybciej Quote
alekso Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Podnoszę!!!!!!!!! Domek PILNIE POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Bodziulka Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 mam "trochę" książek na psiaki asiaf1, gdyby ktoś był zainteresowany, to prosze dać znać :smile: 1. "Hinduizm", Andrzej Tokarczyk 2. "Rozdarty Naród. Polska Brygada Spadochronowa w bitwie pod Arnhem", George F. Cholewczynski 3. "Gotowość bojowa", Tom Clancy, generał Tony Zinni, Tony Koltz 4. "Ostatnia walka", Jan Zumbach 5. "Historia miłości", Nicole Krauss 6. "Misja honoru", Tom Clancy 7. "Dług honorowy", Robert F. Karolevitz, Ross S. Fenn 8. "Szpiedzy Agenci Żołnierze", Janusz Piekałkiewicz 9. "Złodzieje z Bagdadu", Matthew Bogdanos, William Patrick 10. "Strażnik testamentu", Eric Van Lustbader 11. "Siedem cudów starożytności", Matthew Reilly 12. "Muzyka z kufra", Michael Connelly 13. "Manuskrypt Chancellora", Robert Ludlum 14. "Kim jest William Wharton", Joanna Podolska 15. "Dzikie serce", John Eldredge (osobisty przewodnik prowadzący do odkrycia tajemnicy twojego męskiego ducha :cool3:) 16. "Imię róży", Umberto Eco 17. "Dni niesławy", Michael Coffey 18. "Dom na krańcu świata", Michael Cunningham 19. "Mały poradnik życia" H. Jackson Brown, Jr. 20. "Dżuma", Albert Camus 21. "Cesarz", Ryszard Kapuściński 22. "Salamandra", William Wharton 23. "Ostatni król Szkocji", Giles Foden (na jego podstawie nakręcono nominowany do Oscara film :razz:) 24. "Pożegnanie z Afryką", Karen Blixen 25. "Net Force" (Kw@nt), Tom Clancy 26. "Czarny zakon", James Rollins 27. "Zapomniany pergamin", Philipp Vandenberg 28. "Historyk", Elizabeth Kostova 29. "Makarony. Wielka Księga Kucharska" 30. "Memories of a Geisha", Arthur Golden (wersja angielska :cool3:) 31. "Zdążyć przed pierwszą gwiazdką", Katarzyna Grochola 32. "Katedra w Barcelonie", Ildefonso Falcones 33. "Język rosyjski dla początkujących" 34. "The happy prince and other stories", Oscar Wilde (wersja angielska :cool3:) 35. "Cyklop", Clive Cussler 36. "W pogoni za szczęściem", Chris Gardner 37. "Dziennik Bridget Johnes", Helen Fielding 38. "Zespoły napięć", Janusz L. Wiśniewski 39. "Zdrada Tristana", Robert Ludlum 40. "Czarny wiatr", Clive Cussler, Dirk Cussler 41. "Atlantyda odnaleziona", Clive Cussler 42. "Dziedzictwo Scarlattich", Robert Ludlum 43. "Opozycja polityczna w PRL 1945-1980", Andrzej Friszke 44. "Reszta świata", Maria Nurowska 45. "Małe zbrodnie małżeńskie" :evil_lol: Eric-Emmanuel Schmitt 46. Niebłahe igraszki", Hjalmar Soderberg 47. "Bogini z labradoru", Konrad T. Lewandowski 48. "Zęby tygrysa", Tom Clancy 49. "Kryptonim ambler", Robert Ludlum 50. "Archiwum Mitrochina II, KGB i Świat", Christopher Andrew, Wasilij Mitrochin 51. "Pisarz na wojnie", Wasilij Grossman 52. "Historia współczesna stosunków międzynarodowych 1945-1994", Józef Kukułka i mapy Kampinoski Park Narodowy 1:50 000 zgodne z GPS Przewodnik kieszonkowy Gdańsk (z planem miasta" Polska gdzie jeść na trasie 1:750 000 (2szt) ponad 600 lokali Kraków +3 (Niepołomice, Skawina, Wieliczka) 1:20 000 Quote
*Gajowa* Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Tak pusto zrobiło się u Cyganka :-(... Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Strasznie pusto... i ta pustka mnie przeraża !! A przecież nie może tak być !!! 2 jako takie propozycje domkowe i gdzie one sąą ??!!! Quote
Psiutka380 Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Po przeczytaniu postów wynika, że pomyśleliście, że jest bestią i potworem bo chcę sprzedać swojego psa i wziąć sowbie następnego. Ale to nie tak...! ON to Hera, 2,5 miesięczny szczeniaczek. Tata musiał kupić suczkę, bo przecież nasz ON Grom wariuje! Sąsiadka przychodziła dwa razy ze skargą, że zgwałcił jej sunię. Postanowienie było, że trzeba kupić sunię. No więc kupiliśmy. Nie mogłam przyzwyczaic się do niej a zawsze rano zastawałam obsikany dywan...lecz teraz z czasem polubiłam ją a dziś nie mogę bez niej żyć. Raz nawet tata mówił, że ciocia chciała kupic ON i się go pytała i prosiła go i że grom mógłby codziennie do niej przychodzić... Obiecanki cacanki ciekawe co by zrobiła z taką ilością szczeniaczków:roll: Grom jest młody nie było takiej potrzeby ale teraz będzie wykastrowany. Jak pisałam powyżej narazie nas nie stać a przecież trzena mieć pieniążki nie? Remony, szkolenie... A musze okupić Mikę bo smycz pogryzła i wogóle nową wyprawkę i kaganiec bo ma na pinku ze spanielem sąsiadki a codziennie widzimy sie w parku. Więc jak będą pieniążki to zobaczymy. Ale oby Cyganek nie musiał czekać tylko zeby go szybko zabrano do domku. Po niego powinna być kolejka. Quote
alekso Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 do mnie ta dziewczyna, która pisała na forum że ma koty się nie odezwała.... mam do niej pisać sama czy .... może warto żebym nie była pośrednikiem.... ? Quote
Recommended Posts