Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LittleMy zgadzam się, i sądzę że z kotami będzie tak samo. Bo koty co prawda na początki jeżą się i skaczą ale potem sie przyzwyczajają.
Tak jak było z naszą Bianką. Koty mało białej gorączki nie dostawały jak pojawiła się w domu, a teraz akceptują się nawzajem :)

Posted

LittleMy napisał(a):
ja mysle, ze jak ktos by poswiecil odpowiednio duzo czasu to kazdego (chyba) psa sie da nauczyc :p

Zgadzam się z tym .
Jeżeli pani jest z Wa-wy lub okolic i byłaby zdecydowana to mozemy zrobić próbę . Jeżeli Cyganek by jej nie zdał wróciłby do mnie.
Asiuf1 co o tym myślisz ?

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Zgadzam się z tym .
Jeżeli pani jest z Wa-wy lub okolic i byłaby zdecydowana to mozemy zrobić próbę . Jeżeli Cyganek by jej nie zdał wróciłby do mnie.
Asiuf1 co o tym myślisz ?

wysłałam Ci info na priv

Posted

Czy Cyganek był wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony? Czy jest zdrowy czy chory ma jakieś zmiany w organizmie? Czy on musi jeść karmę weterynaryjną, i mieć gotowane delikatne dania lekkostrawne czy normalną karmę specjalistyczną? W jakim kontakcie jest z innymi psami? Czy on jest takim psem do budy, podwórkowym "burkiem" czy też "lwem kanapowym"?

Ja bym go z chęcią przygarnęła ale czy on się do mnie by przyzwyczaił?

U mnie musiałby znośić towarzystwo 2,5 miesięcznej ONki i 8-letniej suni:cool3:więc dlatego mi chodzi o to zeby był wykastrowany bo sunia nie jest ale nigdy dzieci nie miała a ONka jeszcze za młoda...

Tylko przeprawa z rodzicami...jak ja chcę już mieć wlasne mieszkanie! Trzeba ich namówić ale to może potrwać...zakochałam się w Cyganku...
to szczególny piesek a bardzo wzruszył mnie film o nim...

Niczego nie obiecuję, naprawdę, nie obiecuję...

Posted

[quote name='*Gajowa*']Zgadzam się z tym .
Asiuf1 co o tym myślisz ?[/quote]

Myślę, że jeżeli mieszka niedaleko to można spróbować.Mam nadzieję, że ta Pani nie napisała tylko tak sobie i ma wobec Cyganka poważne zamiary.

Posted

[quote name='Psiutka380']Czy Cyganek był wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony? Czy jest zdrowy czy chory ma jakieś zmiany w organizmie? Czy on musi jeść karmę weterynaryjną, i mieć gotowane delikatne dania lekkostrawne czy normalną karmę specjalistyczną? W jakim kontakcie jest z innymi psami? Czy on jest takim psem do budy, podwórkowym "burkiem" czy też "lwem kanapowym"?

Ja bym go z chęcią przygarnęła ale czy on się do mnie by przyzwyczaił?

U mnie musiałby znośić towarzystwo 2,5 miesięcznej ONki i 8-letniej suni:cool3:więc dlatego mi chodzi o to zeby był wykastrowany bo sunia nie jest ale nigdy dzieci nie miała a ONka jeszcze za młoda...

Tylko przeprawa z rodzicami...jak ja chcę już mieć wlasne mieszkanie! Trzeba ich namówić ale to może potrwać...zakochałam się w Cyganku...
to szczególny piesek a bardzo wzruszył mnie film o nim...

Niczego nie obiecuję, naprawdę, nie obiecuję...[/quote]

Cyganek nie jest wykastrowany, jest zaszczepiony na wściekliznę, był odrobaczany u mnie 2 razy ale minęło kilka miesięcy więc mogę podać mu tabletki.
Jest pieskiem zdrowym jak na swój wiek, ma poczatki zaćmy ale widzi.
Je normalną suchą karmę i nigdy nie miał problemów żołądkowych.
Z suczkami sie ładnie zgadza /aktualnie ma 4 koleżanki/ natomiast raczej nie lubi samców.
Obecnie jest pieskiem podwórzowym ale w domu umie sie zachować /w bardzo mroźne noce śpi w wiatrołapie / i szybko stałby się psem kanapowym. Jest bardzo posłuszny i kochany, ładnie chodzi na smyczy
przypuszczam, że był psem domowym.
Nie boi się wystrzałów.

Posted

[quote name='asiaf1']Myślę, że jeżeli mieszka niedaleko to można spróbować.Mam nadzieję, że ta Pani nie napisała tylko tak sobie i ma wobec Cyganka poważne zamiary.[/quote]

Tego nie wiem... też mam taką nadzieję....

wysłałam Ci link do forum...

Posted

To fajnie, idealny piesek. Moją Mikę można wysterylizować albo dać zastrzyk. Trzeba teraz tylko "urobić" rodziców aby się zgodzili. Jaki on jest do szczeniaczków? W jakiej miejscowości jes to schronisko w którym on przebywał przed DT?