Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Staruszka nie było w boksie w sobotę. A mnie nie było w schronisku :-(
Może go jakiś właściciel odebrał, może zaadoptował ktoś... Zapytam w sobotę, jeżeli tylko będę mogła pojechać...

Posted

No słuchajcie, nastapił nieoczekiwany zwrot akcji w sprawie Starulka :lol:

Rozmawiałyśmy z kierowniczką i okazało się, że został on oddany przez właściciela z powodu komplikacji osobistych. Ten Pan, koło 60-tki mieszkał z konkubiną i ona zmarła. Mieszkanie było jej, on swój domek wynajął komuś i w momencie jej śmierci nie miał gdzie się podziać... i Starulek też.
Pan, podobno płacząc, przyprowadził go więc do schroniska. Sam wyjechał do syna za granicę.

No, ale jakoś się sprawy poukładały, Pan chyba odzyskał mieszkanie albo znalazł jakieś i WRÓCIŁ PO STARULKA :loveu:

Bardzo, bardzo się cieszę!!! Starulek trafił do schroniska w świetnym stanie - dokarmiony, błyszczące futerrro, żwawy, jak na swoje 11 lat (po jego żwawości 11 lat bym mu nie dała). Grzeczny, sympatyczny, przyjazny, reagujący na komendy. Jego Pan na pewno więc super o niego dbał, co do tego jestem przekonana w 100%.

Czasem wydarzenia rodzinne zmuszają do tekich decyzji, ale cudownie, że wszystko tak się zakończyło. Wyobrazam sobie, jak się Niunio cieszył :loveu:

I tylko żal, że już się nie zobaczymy (chyba, że wycyganię adres Pana). Bo ja się w tym psie po prostu zakochałam :loveu:

Bądź zdrowy Czarnulku!!!

• 5 months later...
Posted

Kochany Staruszek-Czarnuszek wrócił do schroniska :placz:
Właściciel oddał go po raz drugi :placz:
Pewnie znowu musiał gdzieś wyjechać, a dla Czarnuszka nie było miejsca :angryy:
Czarnuszek stał dzisiaj w boksie i drżał cały...
A już myślałam, że jego historia zakończyła sie happy endem :placz:

Posted

Wolę nawet nie myśleć, co czuje taki odrzucony pies, który po chwilach szczęścia w domu wraca do azylu.. :placz: Wiem, że moje słowa tu nic nie pomogą, ale nie mogę.. Nigdy nie zrozumiem niektórych ludzi... I choć to "nieładnie", ale życzę takim ludziom, jak owy "pan" wszystkiego najgorszego :angryy: