Ula Posted December 14, 2003 Author Posted December 14, 2003 Anuk trenowal zawsze z rowerem na smyczy(ok 1,6-7 metra). Teraz chce zeby biegal na linie normalnej ktora jest dluzsza niz ta do ktorej sie przyzwyczail. Jak nauczyc go zeby biegal i ciagal przed rowerem na takiej dlugiej linie?? Bo nie chce zeby on kolo mnie biegal. Ma biec przede mna i ciagac na dlugiej linie-jak go tego nauczyc? Quote
Grześ Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Jak nauczyc go zeby biegal i ciagal przed rowerem na takiej dlugiej linie??Bo nie chce zeby on kolo mnie biegal. Ma biec przede mna i ciagac na dlugiej linie-jak go tego nauczyc? Najprościej jechac za drugim zaprzęgiem, to Anuk będzie go gonił. Druga wersja, podpiąć razem z psem, który ciągnie i wie o co chodzi (zna komendy itp.). A jeśli nie ma powyższych możliwości, to próbuj skorzystać z rad Horyzonta. PS. lina do roweru nie powinna przekraczać 3 m po rozciągnięciu amortyzatora. Quote
Ula Posted December 14, 2003 Author Posted December 14, 2003 Horyzont,a moglbys to dokladniej wyjasnic???Bo ja niekumata jestem :oops: . Po prostu ja dostane pod choinke line z amortyzatorem na dwa psy,no ale ja tez mozna wykorzystac dla 1 psa. I po prostu chce go nauczyc porzadnej pracy:szybkiego biegu i mocnego ciagniecia. Bo druga sunia go zniecheca bo nie chce biegac i ona go hamuje a on przestaje ciagnac. :( I jak anuk idzie sam i ma dobry humor to biegnie 28-29 na godzine ale slabo ciagnie i ja mu ciagle pomagam zeby nie tracil tempa. A jak ide z sunia jeszcze to wtedy one tylko w lesie ciagaja a poza lasem wogole nie chca. :roll: No a zawody nie zawsze sa w lesie.. :wink: Co ja mam z nimi/nim zrobic bo juz mnie szlag trafia jak ide na trening a one sie opierdzielaja. :evil: Quote
Ula Posted December 14, 2003 Author Posted December 14, 2003 TAJRAGA,to ty przyjedz.Ty jestes pelnoletnia i tobie rodzice nie zabronia.A mi tak :) Jak bedziesz sie nudzila to wpadaj do koszalina,mamy pokj goscinny i 2 ogrodki.PSom wystarczy :D Quote
Ula Posted December 14, 2003 Author Posted December 14, 2003 TAJRAGA,propozycja jak najbardziej serio, mam 2 tarasy, 2 ogrodki.. i kota dla rozrywki. :D Zreszta na dlugi weekend planuje zlot w gaskach na campingu znajomych moich rodzicow. Ale goscie zwlaszcza tacy mili sa zawsze mile widziani. A takie ladne suczki przez anuka sa baaaaarrrrrrdzo mile widziane. 8) Quote
Ula Posted December 14, 2003 Author Posted December 14, 2003 Aha Jacek zaczynam sie nawet z toba w jakichs kwestaich zgadzac,a nie klocic.A to juz postep. :) Dziekuje za rady Jacek i Grzes :wink: Quote
Ula Posted December 14, 2003 Author Posted December 14, 2003 Na tym campingu z tego co wiem to mozna wypozyczyc przyczepke.A jak ktos nie ma kasy to namiocik.... Bo wiadomo ze przyczepka troszke kosztuje. No ale na tym campingu nie ma problemu z psami,juz iles razy z anukiem tam bylismy. Do tego jest prywatna plaza campingowa,na ktora wstep maja tylko mieszkancy campingu. Wiec zapraszam...:) Quote
szybszy_od_dylizansu Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Ale goscie zwlaszcza tacy mili sa zawsze mile widziani. Nie znasz jeszcze Tajry. To DIABEŁ w ludzkiej skórze. :evil: Quote
Ula Posted December 14, 2003 Author Posted December 14, 2003 Szybszy,ty tez jestes diabel z tego co slyszalam :P A TAJRAGE lubie bo nam sie milo przez gg rozmawia i ma slicznego psa Quote
szybszy_od_dylizansu Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Ula źle słuyszałaś. Ja potulny i pokorny facecik jestem . A na Tajrę i tak trzeba uważać , jest nieprzewidywalna . Quote
Ula Posted December 14, 2003 Author Posted December 14, 2003 No nie wiem szybszy,Tajraga moze i jest nieprzewidywalna. Ale i tak wiem ze wszyscy faceci to lobuzy Quote
szybszy_od_dylizansu Posted December 14, 2003 Posted December 14, 2003 Widzę że masz dobre informacje . :wink: Quote
Ula Posted December 15, 2003 Author Posted December 15, 2003 Dzieki Jacek za rady. Zastosuje sie jak tylko mama pozyczy mi swoj rower.A to nie nastapi zbyt predko :( Quote
Cobra Posted December 15, 2003 Posted December 15, 2003 chyba dziewczeta odbiegly od topicu... tajraga ty to raczej wilczyca uspiona wciele kobiety:P Quote
Carie Posted December 16, 2003 Posted December 16, 2003 Byłem wczoraj w Manmacie po szelki i gościu mi doradził do roweru żeby wziąć guardy . Quote
agacia Posted December 16, 2003 Posted December 16, 2003 Ja osobiscie wole sledy.Jak dla mnie sa wygodniejsze.Tylko bardzo wazne jest,zeby byly dobrze dobrane.Jak sa za male to beda obciskac,a jak za duze to moga obetrzec psa w pachwinach<wiem to z wlasnego doswiadczenia> A w guardach przeszkadza mi to,ze sie przekrecaja Quote
agacia Posted December 16, 2003 Posted December 16, 2003 Jacek no nie mow,ze nie probowales nigdy sie w sledy ubrac. A moze ja mialam na mysli stringi... :wink: Quote
Nat Posted December 16, 2003 Posted December 16, 2003 znam psy, ktore wlasnie dziwnie reaguje na sledy, a w guardach dobrze ciagna.. poza tym guardy moga byc np. dla psow, ktore nie maja zapalu do biegu, wiec w sensie wlasnie "spacerowym" a nie "do pracy".. Quote
Asdf Posted December 16, 2003 Posted December 16, 2003 wedlug mnie guardy zle rozkladaja obciazenie... no i jak ciagnie sie psa to unosi sie go w miejcu zgiecia kregoslupa, tram powsaje garb..... a sledy rownomiernie rozkladaja cale obciazenie na kregoslup, jest on dobrze ustawiony i miesnie pracuja rowniez poprawnie.... moj pies od szelek guard ma garba, ale juz mu naprosowuje go i jest prawie niewyczuwalny, znam rowniez inny psy w takiej samej sytuacji. najlepiej ubrac psa w guardy przypiac smycz i szarpnnas, zatrzymac gdy idzie, zobaczycie sami jak pracuja, dla szczeniat i psow rosnacyhc w ogole ich nie polecam nawet jako spacerowe..... apropos pana od Manmata zapytajcie Metros.... Ja z doswiadczenia wlasnego odradzam....... Quote
Ula Posted December 17, 2003 Author Posted December 17, 2003 Anuk chodzil dlugo w guardach i teraz ma garba I teraz juz mu tak zostanie,jak on sie sam ustawia to to bardzo widac,dopiero kiedy ja go ustawie to garb znika, ale to i tak jest problem. Ale co ciekawe po spacerze i bieganiu w sledach garb mu sie naprostowuje :) . Quote
Cobra Posted December 17, 2003 Posted December 17, 2003 wlasnie jak sie mierzy psa aby dobrac dobre sledy?? Quote
Agnieszka_ Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Nowy projekt regulaminu klasy velo http://www.psyzaprzegowe.pl/velo.html Z niektórymi punktami się nie zgadzam i mam nadzieje, że ten regulamin nie przejdzie. Quote
basia Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 Agnieszka, ja też mam nadzieję, że to nie przejdzie. Zniechęcają człowieka, no zniechęcają... :-? Quote
szybszy_od_dylizansu Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 I co z tego , że nie zgadzacie się? Zamieściłem na forum pewien czas temu projekt regulaminu , czy ktoś poparł wysyłając swój list do Zarządu Federacji ? Chyba nikt . Znalazł się tylko jeden mądrala który zamiast sensowynych uwag chciał stworzyć definicję roweru i jak zwykle dużo pisał ale bez sensu . Więc nie pozostaje wam nic innego jak się nie zgadzać i siedzieć cicho . Nieobecni głosu nie mają. :wink: Quote
Recommended Posts