Agucha Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 :loveu::loveu::loveu:Mniam, tylko schrupać! Nie mogę się doczekać! :loveu::loveu::loveu: Quote
jusstyna85 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Nie wydaje Wam sie,że ona ma spory brzuszek? Quote
matrioszka2 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ma, ale ostatnio spotykam się z takimi dużymi .... zarobaczonymi brzuszkami. Myślę, że to jest przyczyną.:shake: Quote
jusstyna85 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 też bym tak pomyślała,ale Schron zawsze odrobacza... Quote
dineh Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 oj :(...trzeba ją koniecznie odrobaczyć i pokazać jakiemuś wetowi ... Quote
dineh Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 w jednym schronie Pani w biurze powiedziała ludziom którzy brali szczeniaka przy mnie że te środki są słabe i lepiej później jeszcze w domu odrobaczyć Quote
Agucha Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Mam jedną tabletkę Pratelu, mogę od razu zaaplikować. Quote
matrioszka2 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Tiaaa ...zawsze odrobaczają ...:diabloti: Dajcie tę tabletkę.Koniecznie. jusstyno, wróć na mikropsy i wnieś poprawki;) Quote
jusstyna85 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Zaraz poprawie... Mam złe wieści- sunia sika co 2 minuty :( :( :( wzięłam ją na chwileczke na dwór,bo zasygnalizowała,że chce iść i to samo na dworze :(Jutro z samego rana do weta,ja wszystkie wykładziny wyprałam przedwczoraj :(tata mnie udusi Martwie sie o nią :( ładną kupke za to zrobiła na dworze... Quote
Poker Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 pewnie wałęsając się przeziębiła pęcherz moczowy.Dostanie leki i będzie OK. Quote
Ulaa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Fajne psiątko, a z tymi siurami to koniecznie wszystkie badania jakie są możliwe: krew, mocz, usg pęcherza, przy okazji serce... Przyczyn może być milion:( Na te wykładziny chyba są środki do prania bardzo mocne... Wiem, że jak jeszcze mieliśmy w domu jakieś wykładziny i dywany to mama coś kupowała i schodziło, a potem już nikomu się nie chciało więc zdjęliśmy... Jak Ty się mordujesz codziennie! jestem w szoku... Quote
jusstyna85 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ulaa napisał(a):Fajne psiątko, a z tymi siurami to koniecznie wszystkie badania jakie są możliwe: krew, mocz, usg pęcherza, przy okazji serce... Przyczyn może być milion:( Na te wykładziny chyba są środki do prania bardzo mocne... Wiem, że jak jeszcze mieliśmy w domu jakieś wykładziny i dywany to mama coś kupowała i schodziło, a potem już nikomu się nie chciało więc zdjęliśmy... Jak Ty się mordujesz codziennie! jestem w szoku... Wzięłam ją na noc,żeby nie zaziębiła sie właśnie :( tylko 1 noc :( Quote
Magnesiatko Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Widziałam od Justynki psy, nie są duże... więc sunia jest naprawdę niewielka :) Justyna w tym miesiącu nie dam rady nic dorzucić niestety :( Quote
mshume Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 To u kogo mała będzie na DT? Może ona komuś zginęła :( Jak to sunia w typie szitsiaka, to one mają niestety bardzo wymagającą sierść, wystaraczy,że w te błoto błąkała się z 10 dni :(. Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 mshume napisał(a):To u kogo mała będzie na DT? Może ona komuś zginęła :( Jak to sunia w typie szitsiaka, to one mają niestety bardzo wymagającą sierść, wystaraczy,że w te błoto błąkała się z 10 dni :(. Fryzjerka powiedziała,że ona od 1,5 roku na pewno nie była czesana...to jest mocno zaniedbany pies, czekam na transport do weta...mój pies ze stresu,że inny psiak jest w mieszkaniu zaczął wymiotywać...nie spałam nic... W porozumieniu z Dineh i Aguchą doszłyśmy do wniosku,że Agucha ją weźmie już dzisiaj...mam nadzieje,że nie zmieniła zdania Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 [quote name='Ulaa']Fajne psiątko, a z tymi siurami to koniecznie wszystkie badania jakie są możliwe: krew, mocz, usg pęcherza, przy okazji serce... Przyczyn może być milion:( Na to trzeba pieniędzy :( Deklaracje, deklaracje i jeszcze raz deklaracje ... tak samo bazarek jakiś by się przydał. Quote
divia_gg Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Ja jednorazowo wpłace ze swoich 20 zł i z bazarku co najmniej 20 zł. Niestety deklaracji nie moge złozyc....Ewentualnie z przyszlych bazarkow tez moze jakis grosz wpadnie. Poprosze nr konta;) Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Kochane cioteczki i ich złote serduszka!!! :loveu::loveu::loveu: Zrobiłam podlinkowany banerek dla Malizny: Quote
malawaszka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 brzuszek ma duży - powodów też może być wiele - sprawdźcie czy nie jest w ciąży! Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Teraz pytanie - kto ma te pieniążki zbierać? DT, tj. JA czy prowadząca wątek - Justynka? Poczekajmy jak wróci od weta to się wypowie :) Quote
dineh Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 nie moge napisać Ci wiadomości jusstyna85:(...nie wiem czemu mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze!! Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Kochane cioteczki z forum shih - tzu, wspomogą nas ubrankiem, żeby maleństwo nie doprawiło się na dobre :loveu: --------------------------------------------------------------------------------------------- Ufffff.... sunia po USG - wykluczona ciąża, nerki czyste, badania krwi w normie :multi: Trzeba obserwować skórę tylko. Justyna już z nią wraca i pewnie wszystko dokladnie opisze. Czekamjmy zatem i nawołujmy brać dogomaniacką do pomocy, choćby te 5 zł... Niuni trzeba zrobić badania hormonalne pod kątem nadnerczy... Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Krew bardzo ładna,nerki czyste,ale wetowi nie podoba sie pomarszczona skóra i radzi dalsze badania... Mówił,że na pewno jest przeziębiona i być może dlatego tak sika,może to być też ze stresu,a może być też coś innego...nie jest w stanie stwierdzić niczego bez badań.Mówi,żeby dac małej troche czasu, ogrzewać ją,dobrze karmić i obserwować Skóra jest bardzo cienka, dlatego są odparzenia i ma ranki z golenia Fryzjerki...Może sie zacząć drapać,bo skóra dopiero zaczęła oddychać,ale nie ma żadnych objawów chorobowych Quote
Recommended Posts