Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Jest podziębiona i byc może to zapalenie pęcherza. Potrzebny Furagin...i ciepełko. Zobaczymy jak się będzie zachowywać u mnie. Ma być dobrze i już! ;) Sunia już do mnie jedzie. Quote
ania z poznania Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Super,tak się cieszę, że już nie jest w schronie! Może też mieć zapalenie pęcherza po cieczce, moja sunia była wysterylizowana po drugiej cieczce, przy obu łapała zapalenie pęcherza, wet mówił, że niektóre tak właśnie mają. Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 To może być coś o wiele poważniejszego,dlatego tak jak zalecił wet-potrzebne są badania/// Sunia jest cudowna,ale bez badań ani rusz... Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Justynko, ponawiam pytanie - [quote name='Agucha']Teraz pytanie - kto ma te pieniążki zbierać? DT, tj. JA czy prowadząca wątek - Justynka? Poczekajmy jak wróci od weta to się wypowie :) Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='Agucha']Justynko, ponawiam pytanie - Zbieraj kochana,bo ja sie z następnymi wpłatami nie połapie Dziewczyny sunia już jest u Aguchy,właśnie mi napisała,że zaczęła sikać na różowo.U mnie jeszcze mocz był normalny, u weta posiusiała sie chyba z 5 razy i też był normalny. Nie ma kasy na weta :( Quote
JOMA Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Ustalcie kto zbiera pienążki i podajcie nr konta - trzeba małą zdiagnozować - dobrze odżywić - koniecznie ! Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 JOMA napisał(a):Ustalcie kto zbiera pienążki i podajcie nr konta - trzeba małą zdiagnozować - dobrze odżywić - koniecznie ! Agucha będzie zbierać...pojechała z małą do weta,bo sika krwią :( Ta mała ma takiego pecha :( Quote
JOMA Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 To ja poproszę nr konta. No i pomyślcie sobie jakie sunia miałaby szanse w schronie :shake: - kanał :placz:! Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 JOMA napisał(a):To ja poproszę nr konta. No i pomyślcie sobie jakie sunia miałaby szanse w schronie :shake: - kanał :placz:! Agucha niedługo wróci i poda... W schronie nie miałaby żadnych szans, nie są w stanie zauważyć który pies tyle siusia przy 400 innych :( Martwie sie,jest taka kochana :( Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Kto jeszcze pomoże oprócz Jomy finansowo? Baaaaardzo prosimy.... Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Jesteśmy już... [FONT=MS Shell Dlg 2]Mini, dostała antybiotyk w zastrzyku na przeziębienie i ten pęcherz oraz tablety Synergal 250mg,[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2] mam jej podawać 2x dziennie po pół tabletki[/FONT]. [FONT=MS Shell Dlg 2] To co udało się zaobserwować i przekazać wetowi to ponoć typowe objawy przy przeziębieniu pęcherza, ale wet zalecił zrobienie badań pod kątem hormonów nadnerczy, bo te wyłysienia, siuranie to tez objawy... [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]Po dzisiejszej wizycie jestem o 60zł lżejsza...oby pomogły te leki! Wet określił ją na jakieś 3 lata. C[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]udnie chodzi na smyczy, jeździ autem, zna kanapy i ...chodzi w tym pampersie, w ogóle jej nie przeszkadza :) Nawet się w niego skupała i musiałam ją przewijać :D Z psami dogaduje się, z dziećmi chyba(!) też - na razie moje mają zabronione zaczepianie jej, ale na głaski reagowała dobrze :) Zaraz wyślę dane do przelewu na priv, osobom zainteresowanym. Z góry dziękuję bardzo, bardzo za pomoc! -------------------------------------------------------------------- Co z rozliczeniami?? Justyna, będziesz uaktualniac pierwszy post? [/FONT] Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 JOMA, nie mogę wysłac do Ciebie priv. Quote
malawaszka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Agucha napisał(a):wet zalecił zrobienie badań pod kątem hormonów nadnerczy, bo te wyłysienia, siuranie to tez objawy... ehhh to tak jak się obawiałam - pod kątem zespołu Cushinga - oby to nie było to tylko przeziębiony pęcherz :kciuki: chociaż taki wielki "rozlany" brzuszek to też objaw tej choroby Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Ona nie ma wielkiego brzuszka ;) Ona ma tylko łysy brzuszek ;) Może to przez to zarobaczenie i obolały pęcherz taki byl? Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 ROZLICZENIE: WPŁATY: -------------------------------------------------------------------- - 18.III - kostki mięsne (7x 250g) - justyna85 :loveu: -------------------------------------------------------------------- - 18.III - 100zł - JOMA :loveu: - 19.III - 40zł - divia_gg :loveu: - 21.III - 5zł - megi82 (forum shih-tzu) :loveu: - 22.III - 6zł - asl :loveu: - 22.III - 30zł - Edyta1064 (forum shih-tzu) :loveu: - 22.III - 52zł - Monika z Katowic :loveu: - 22.III - 10zł - caha :loveu: - 22.III - 20zł - Dorotka87 (forum shih-tzu) :loveu: - 22.III - 10zł - Agucha --------------------------------------------------------- 273zł WYDATKI: - 18.III - 60zł - antybiotyk w zastrzyku i Synergal 250mg w tabletkach (x5) - 19.III - 70zł - szczegółowe badanie krwi - 22.III - 10zł - antybiotyk do oczu - Gentamicin WZF 0,3% (biorę na siebie) ----------------------------------------------------------------- - 140zł SUMA:[SIZE=3] 273zł - 140zł = [SIZE=5]133zł [SIZE=4]Skany: [SIZE=3]= antybiotyk - zastrzyk i tabletki= =badanie krwi= =wyniki badania krwi= Quote
JOMA Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Nie wiem dlaczego moje PRIV nie działa jak trzeba - mój mail [email protected] Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='malawaszka']ehhh to tak jak się obawiałam - pod kątem zespołu Cushinga - oby to nie było to tylko przeziębiony pęcherz :kciuki: chociaż taki wielki "rozlany" brzuszek to też objaw tej choroby Właśnie wet schroniskowy tak po cichu powiedział o tym i mówił o pełnej diagnostyce...Jej brzuchol jest przez robaki, jeszcze dzisiaj wychodziły paskudztwa.Ona sie super czuje, nie widać po niej żadnego smutku,czy bólu... [quote name='JOMA']Nie wiem dlaczego moje PRIV nie działa jak trzeba - mój mail [email protected] Witaj w klubie, ja nawet nie potrafie pokasować teraz wiadomości :( [quote name='Agucha']Tutaj zrobię post rozliczeniowy. Będzie na 10 str, a jak coś to można go przepisać na pierwszą ;) Będę przepisywać :) Quote
Agucha Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Oto mini Mini ;) Chociaż czy ja wiem czy taka mini - jest cięższa o 400g od mojej Toffi. Waży CAŁE 5,900 :) Niunia jest już wykąpana i nakremowana. Teraz śpi . Quote
jusstyna85 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 No to teraz mnie zdołowałaś...moja waga źle pokazuje...musze sobie dodać ze 2 kg do mojej wagi...ałć... Ona jest taka śliczna,aniołeczek, tak ślicznie śpi...Udało Ci sie wygonić Panne z łóżka? ja tak po cichutku poprosze jeszcze bardzo o wsparcie na weta + karme Quote
mshume Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Maleńka, jaka ta skóra poraniona. :( Będzie dobrze. Czy sunia ma już imię? Quote
Madallena Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 No walsnie imie potrzebne! Ona jest taka bidula :( Quote
JOMA Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Śliczna pampersikowa dupeczka :loveu: Doszło PW z nr-em konta - wysłałam kaskę - niestety to wpłata jednorazowa na dobry początek. Quote
Recommended Posts