Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest podziębiona i byc może to zapalenie pęcherza. Potrzebny Furagin...i ciepełko.
Zobaczymy jak się będzie zachowywać u mnie. Ma być dobrze i już! ;)

Sunia już do mnie jedzie.

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super,tak się cieszę, że już nie jest w schronie!
Może też mieć zapalenie pęcherza po cieczce, moja sunia była wysterylizowana po drugiej cieczce, przy obu łapała zapalenie pęcherza, wet mówił, że niektóre tak właśnie mają.

Posted

Justynko, ponawiam pytanie -
[quote name='Agucha']Teraz pytanie - kto ma te pieniążki zbierać? DT, tj. JA czy prowadząca wątek - Justynka?

Poczekajmy jak wróci od weta to się wypowie :)

Posted

[quote name='Agucha']Justynko, ponawiam pytanie -

Zbieraj kochana,bo ja sie z następnymi wpłatami nie połapie

Dziewczyny sunia już jest u Aguchy,właśnie mi napisała,że zaczęła sikać na różowo.U mnie jeszcze mocz był normalny, u weta posiusiała sie chyba z 5 razy i też był normalny.

Nie ma kasy na weta :(

Posted

JOMA napisał(a):
Ustalcie kto zbiera pienążki i podajcie nr konta - trzeba małą zdiagnozować - dobrze odżywić - koniecznie !

Agucha będzie zbierać...pojechała z małą do weta,bo sika krwią :(

Ta mała ma takiego pecha :(

Posted

JOMA napisał(a):
To ja poproszę nr konta.

No i pomyślcie sobie jakie sunia miałaby szanse w schronie :shake: - kanał :placz:!

Agucha niedługo wróci i poda...

W schronie nie miałaby żadnych szans, nie są w stanie zauważyć który pies tyle siusia przy 400 innych :(

Martwie sie,jest taka kochana :(

Posted

Jesteśmy już...
[FONT=MS Shell Dlg 2]Mini, dostała antybiotyk w zastrzyku na przeziębienie i ten pęcherz oraz tablety Synergal 250mg,[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2] mam jej podawać 2x dziennie po pół tabletki[/FONT].
[FONT=MS Shell Dlg 2]
To co udało się zaobserwować i przekazać wetowi to ponoć typowe objawy przy przeziębieniu pęcherza, ale wet zalecił zrobienie badań pod kątem hormonów nadnerczy, bo te wyłysienia, siuranie to tez objawy...
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Po dzisiejszej wizycie jestem o 60zł lżejsza...oby pomogły te leki!

Wet określił ją na jakieś 3 lata.
C[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]udnie chodzi na smyczy, jeździ autem, zna kanapy i ...chodzi w tym pampersie, w ogóle jej nie przeszkadza :) Nawet się w niego skupała i musiałam ją przewijać :D
Z psami dogaduje się, z dziećmi chyba(!) też - na razie moje mają zabronione zaczepianie jej, ale na głaski reagowała dobrze :)

Zaraz wyślę dane do przelewu na priv, osobom zainteresowanym.
Z góry dziękuję bardzo, bardzo za pomoc!

--------------------------------------------------------------------

Co z rozliczeniami?? Justyna, będziesz uaktualniac pierwszy post?
[/FONT]

Posted

Agucha napisał(a):
wet zalecił zrobienie badań pod kątem hormonów nadnerczy, bo te wyłysienia, siuranie to tez objawy...

ehhh to tak jak się obawiałam - pod kątem zespołu Cushinga - oby to nie było to tylko przeziębiony pęcherz :kciuki: chociaż taki wielki "rozlany" brzuszek to też objaw tej choroby

Posted

ROZLICZENIE:

WPŁATY:
- 18.III - kostki mięsne (7x 250g) - justyna85 :loveu:
- 18.III - 100zł - JOMA :loveu:
- 19.III - 40zł
- divia_gg :loveu:
- 21.III - 5zł - megi82 (forum shih-tzu) :loveu:
- 22.III - 6zł - asl :loveu:
- 22.III - 30zł - Edyta1064 (forum shih-tzu) :loveu:
- 22.III - 52zł - Monika z Katowic :loveu:
- 22.III - 10zł - caha :loveu:
- 22.III - 20zł - Dorotka87 (forum shih-tzu) :loveu:
- 22.III - 10zł - Agucha
---------------------------------------------------------
273zł

WYDATKI:

- 18.III - 60zł - antybiotyk w zastrzyku i Synergal 250mg w tabletkach (x5)
- 19.III - 70zł - szczegółowe badanie krwi
- 22.III - 10zł - antybiotyk do oczu - Gentamicin WZF 0,3% (biorę na siebie)
-----------------------------------------------------------------
- 140zł

SUMA:
[SIZE=3] 273zł
- 140zł = [SIZE=5]133zł

[SIZE=4]Skany:
[SIZE=3]= antybiotyk - zastrzyk i tabletki=

=badanie krwi=

=wyniki badania krwi=

Posted

[quote name='malawaszka']ehhh to tak jak się obawiałam - pod kątem zespołu Cushinga - oby to nie było to tylko przeziębiony pęcherz :kciuki: chociaż taki wielki "rozlany" brzuszek to też objaw tej choroby

Właśnie wet schroniskowy tak po cichu powiedział o tym i mówił o pełnej diagnostyce...Jej brzuchol jest przez robaki, jeszcze dzisiaj wychodziły paskudztwa.Ona sie super czuje, nie widać po niej żadnego smutku,czy bólu...

[quote name='JOMA']Nie wiem dlaczego moje PRIV nie działa jak trzeba - mój mail [email protected]

Witaj w klubie, ja nawet nie potrafie pokasować teraz wiadomości :(

[quote name='Agucha']Tutaj zrobię post rozliczeniowy. Będzie na 10 str, a jak coś to można go przepisać na pierwszą ;)
Będę przepisywać :)

Posted

Oto mini Mini ;)
Chociaż czy ja wiem czy taka mini - jest cięższa o 400g od mojej Toffi. Waży CAŁE 5,900
:)

Niunia jest już wykąpana i nakremowana. Teraz śpi .

Posted

No to teraz mnie zdołowałaś...moja waga źle pokazuje...musze sobie dodać ze 2 kg do mojej wagi...ałć...

Ona jest taka śliczna,aniołeczek, tak ślicznie śpi...Udało Ci sie wygonić Panne z łóżka?

ja tak po cichutku poprosze jeszcze bardzo o wsparcie na weta + karme