Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agucha napisał(a):
Na 100% mix shih... po "włosie" i umaszczeniu widać :(
Boże! Patrzysz i nie grzmisz!!!
Co z nią dalej?? Skąd wiadomo, że ją trzeba leczyć??

Chyba zdrowa jest,ale DT potrzebny na już...ona nie może być bez sierści w Schronisku :(

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jezusie!! Od soboty jest u mnie jeden tymczas... zapytam TZa ale wątpię :(
Jakby co wezmę ją, ale na razie nic nie obiecuję.

Ps. Musiałaby być sprawdzona do dzieci i zdrowa, nie mogę ryzykowac zdrowia 2 innych psów...

Posted

Agucha napisał(a):
Jezusie!! Od soboty jest u mnie jeden tymczas... zapytam TZa ale wątpię :(
Jakby co wezmę ją, ale na razie nic nie obiecuję.

Ps. Musiałaby być sprawdzona do dzieci i zdrowa, nie mogę ryzykowac zdrowia 2 innych psów...

Z psami schroniskowymi nigdy nie wiadomo,co wyjdzie...
Poza tym ona na pewno jest obolała...mimo że obcięta,to pewnie wszystko ją boli...ja nie ryzykowałabym z małym dzieckiem...

Posted

dineh napisał(a):
do mnie by mogła trafić ale tylko na miesiąc na DT-> później idę niestety do szpitala...ale to jak nic się nie znajdzie

Nie ma chętnych do dania DT,ja myśle że do miesiąca ona znajdzie bez problemu domek...zastanów sie prosze...

Posted

Jeżeli sunia będzie zdiagnozowana, sprawdzona pod kątem dzieci i zgodzicie się oddać ją do DT za koszta karmy i weterynaryjne to ją wezmę... nie mogę spokojnie patrzeć na to nieszczęście! :(

Najwyżej mnie TZ wygna :D

Ps. Justyno, moje dzieci są w wieku 6 i 8 lat, ale to nie zmienia faktu że dobrze by było sprawdzić ;)

Posted

jak nie będzie innego DT, to i miesiąc dobry.W tym czasie sierść podrośnie, dkóra sie podleczy i może DS dla takiej malizny się trafi.

Posted

nie ma się nad czym zastanawiać ;)...jakiś psiak był by już na pewno u mnie gdyby nie to że szpital wiec bez problemu może do mnie trafić:)...

Posted

Mała dzisiejszą noc spędzi u mnie,na miejscu zobacze jak się zachowuje i który tymczas byłby dla niej odpowiedniejszy.Wiem,że to głupio zabrzmiało,ale nie chcemy,żeby była problemem dla nikogo.Bardzo dziękuje Dineh i Aguszce (trudny do odmiany)

trzymajcie kciuki,bo moje psy, w zasadzie 1 psiak nienawidzi psów i czuje,że będzie wesoło...

Posted

matrioszka2 napisał(a):
No to sprawa załatwiona : Twój psiak pożre biedaczka, to i DT zbyteczne.:evil_lol:
Cóż .... prawo silniejszego .:-(

On jest tak wybredny,że je tylko szyneczke,paróweczki i kurczaka ,nie lubi nawet kości...pogardzi sunią...

Mam na szczęście 3 pokoje i porozdzielam psiaki.

Posted

Toż to malizna...na zdj wyglądała na większą, ja nie wiem czy ona ma z 4 kg nawet...Sama skóra i kości...To mini sunia...

Wie co to łóżko i od razu sobie wybrała łóżko mojego siostrzeńca, w każdym pokoju pies na łóżku...

martwiłam sie,jak Dino na nią zareaguje,ale on spojrzał na nią z politowaniem i potraktował jak naszego królika, za to moja sunia pokazuje jej ząbki ostrzegawczo...

ten pies to zagadka, nie boi sie gwałtownych ruchów, hałasu, wie co to łóżko i szynka...Może ona zwiała komuś i ktoś ją znalazł? na pewno nie była źle traktowana

Skóra ok, w niektórych miejscach ma odparzenia,ma łupież,ale jest OK.Nadaje sie do wykąpania i będzie jak nowa, nie ma nawet typowego zapachu ...ja sobie daruje dzisiaj kąpiel,bo ona jest wykończona...

To spokojna,grzeczna,posłuszna sunia, będzie sie nadawała dla os starszych, rodziny z dziećmi powyżej 3 lat najlepiej,z psami zgadza sie bez problemu,ładnie chodzi na smyczy, nie wiem jeszcze jak z zachowywaniem czystości.

Zaraz wstawię fotki malizny...

Posted

Wszystkiego się dowiemy ;)
Będziemy dziewczynkę wyprowadzać "na ludzi", zobaczycie że jej nie poznacie :) :) :)

Dawaj Justyś te foteczki, bo jak na szpilkach siedzę!

Posted

Na 1 zdj jest z moim 1 psiakiem- on jest mało średni...

magnesiatko-szacunek należy sie osobom,które oferowały DT,są cudowne:loveu: Dineh musiała mieć pewność,że mała będzie potrafiła sama zostawać,bo mieszka w Akademiku,a Agucha,że nie zje jej dzieci :)

Gdyby nie było rocznicy śmierci mojej mamy i gdyby rodzina sie nie zjeżdżała,to mogłaby u mnie być na DT,bo jeszcze nigdy nie zdarzyło mi sie,żeby mój psiak Dino był tak spokojny do innego psa.Rodzina miałaby do gadania,że robie zoo z mieszkania mamy i zmuszam tate, niestety oni mało normalni są.Jutro pójde z małą do 2 osób z osiedla,którzy mówili mi,że może adoptowaliby bezdomną sunie,która koczowała pod blokami od 1,5 mies i nie dawała sie złapać. Może zostanie tutaj gdzieś :) Mój tata też jest w niej zakochany i tylko powtarza,że to ostatni raz,bo za każdym razem on sie nie zgadza na psa,a na końcu,to on nie chce je oddawać :)

A teraz podziwiajcie cudo :)