Jump to content
Dogomania

Freya,Oskar, Xawcio- chorowite maluchy już w KOCHAJĄCYCH domach :) Axa czeka na dom..

Recommended Posts

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Miejsce, w którym przebywa sunia podlega pod Urząd Miasta i Gminy Nowe Miasto nad Pilicą. Ale tutaj też nikt nie widzi problemu bezdomności zwierząt :(

Ja raz dzwoniłam o astowatego psa... wyrzucił go ktoś na stacji benzynowej :( i usłyszłam tylko ze zaraz ktośprzyjedzie z myśliwym i go odstrzelą... Tak się tam walczy z bezdomnością... :(

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to, żeby trochę odsmucić wątek - mam obiecujący dom chętny na sunię :) Cytuję z emaila tej Pani: "ale wstepnie pomyslelismy albo o tym czarnym, albo o rudasku... ale na pewno zalezy nam na suni.. nastepny w kolejce bylby szczeniak bialy w czarne latki (ktorych ma duzo z charakterystyczna przy ogonku)... "
Bardzo proszę o uzwzględnienie tego jak będziecie decydować, które szczeniaki ma wziąć Kago. Jeśli któryś z wymienionych okaże się sunią to ją rezerwuję :)

Posted

Maada napisał(a):
No to, żeby trochę odsmucić wątek - mam obiecujący dom chętny na sunię :) Cytuję z emaila tej Pani: "ale wstepnie pomyslelismy albo o tym czarnym, albo o rudasku... ale na pewno zalezy nam na suni.. nastepny w kolejce bylby szczeniak bialy w czarne latki (ktorych ma duzo z charakterystyczna przy ogonku)... "
Bardzo proszę o uzwzględnienie tego jak będziecie decydować, które szczeniaki ma wziąć Kago. Jeśli któryś z wymienionych okaże się sunią to ją rezerwuję :)

Było by pięknie :D

Posted

Owieczka napisał(a):
Ja jutro postaram się zadzwonic i ustalić szczegóły działania. To ile nas osób będzie w sumie do łapania ?

Napewno będzie moja mama i siostra, ja niestety nie dam rady przyjechać. Gdyby było potrzeba więcej osób, to mówcie, może ktoś z osiedla mógłby przyjść i pomóc.

Szczeniaki nie są takie całkiem dzikuski :) Dzisiaj dwa najodważniejsze maluchy wyszły za siatkę i jadły mamie z ręki :) Jak przyszła do nich o 6 rano, żeby dać im jeść, to jeszcze wszystkie spały, potem radośnie przybiegły pod siatkę w oczekiwaniu na śniadanko. Przynajmniej jeden posiłek dostają ciepły. Mimo tego że jest tam tyle budynków i rozpadająca się buda, to one nie mają się gdzie schronić przed zimnem i śpią na śniegu :placz:
Sunia jest strasznie kochana, wczoraj szukała jedzenia na osiedlu, przyszła pod blok i patrzyła w okno, bo usłyszała mamę. Potem najedzona poszła do swoich dzieci.

Posted

Owieczka napisał(a):
Ja raz dzwoniłam o astowatego psa... wyrzucił go ktoś na stacji benzynowej :( i usłyszłam tylko ze zaraz ktośprzyjedzie z myśliwym i go odstrzelą... Tak się tam walczy z bezdomnością... :(

No ale każda gmina musi rozwiązywać problem bezdomnosci zwierząt. Gminy muszą mieć umowy ze schronami.
Inny temat czy warto z nich korzystać.

To psia mama ma iść an hotel a wszytskie maluszki mają już dt? dziewczyny a macie hotel na oku?

Posted

Mogę zasponsorować tabletki od robali do szczeniąt, tylko muszę wiedzieć z grubsza, ile ważą średnio? Wyślę pocztą, tylko proszę o adres.

Posted

One to z daleka wyglądają na takie kluski, bo futrzaczki są, jednak z bliska na tych zdjęciach to żeberka widać:-(, one duże raczej będą, więc i zjeść potrzebują, a to spora gromadka jednak :shake:. Dobrze, że istnieją jednak ludzie o dobrym sercu, którzy nie potrafią obojętnie przejść nawet koło zabiedzonego psa:Rose:dla Mamy Agi:p

Posted

[quote name='malagos']Mogę zasponsorować tabletki od robali do szczeniąt, tylko muszę wiedzieć z grubsza, ile ważą średnio? Wyślę pocztą, tylko proszę o adres.

Malagos dzięki za chęć pomocy, ale tabletki zakupi moja mama. Pratel kosztuje w Nowym M. tylko 3 zł, więc szkoda przepłacać. Bardzo potrzebny jest nam preparat na pchły dla psiaków, bo drapią się niemiłosiernie :( Gdybyś zechciała dołożyć pare groszy do sprayu na pchły było by cudownie. Odrobaczenie i odpchlenie maluchów to priorytet. Potem trzeba będzie je porządnie odkarmić, bo straszne z nich chudzinki.

Bardzo prosimy o pomoc w opłacie miejsca w hotelu dla suni - 300 zł !!!
Pojadą z nią tam szczeniaki, zanim trafią do domów tymczasowych. Każda złotówka jest bardzo cenna, gdyż przybliża ona rodzinę do szczęśliwego nowego życia! :painting:

Posted

Sunia ma miejsce u znajomej Owieczki :) To niemal cud, że tak szybko znalazły się miejsca dla maluchów i ich mamy :)
Jednak jeśli nie będziemy mieli tych 300 zł sunia będzie musiała zostać na ulicy :( Dobrze sobie do tej pory radziła, jednak cóż to za życie na ulicy??? Dlatego bardzo prosimy o najmniejsze deklaracje!
Wydatki na maluchy też będą spore...
Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się uratować psią rodzinkę :)

Posted

no wiadomo, że cos wspomogę - cholera jasna ja nie umiem odmawiać - ale jak patrzę na te żeberka wystające i tą sunieczkę biedną, to .... zreszta same wiecie. To czyli co?? ja miałam deklaracje na Zosieńkę, ale ona ma domek i na raie ma kaski na plusie/ w razie czego/, więc na mamusię to 25 zł.