Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 agnieszka24 napisał(a):Miejsce, w którym przebywa sunia podlega pod Urząd Miasta i Gminy Nowe Miasto nad Pilicą. Ale tutaj też nikt nie widzi problemu bezdomności zwierząt :( Ja raz dzwoniłam o astowatego psa... wyrzucił go ktoś na stacji benzynowej :( i usłyszłam tylko ze zaraz ktośprzyjedzie z myśliwym i go odstrzelą... Tak się tam walczy z bezdomnością... :( Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No to, żeby trochę odsmucić wątek - mam obiecujący dom chętny na sunię :) Cytuję z emaila tej Pani: "ale wstepnie pomyslelismy albo o tym czarnym, albo o rudasku... ale na pewno zalezy nam na suni.. nastepny w kolejce bylby szczeniak bialy w czarne latki (ktorych ma duzo z charakterystyczna przy ogonku)... " Bardzo proszę o uzwzględnienie tego jak będziecie decydować, które szczeniaki ma wziąć Kago. Jeśli któryś z wymienionych okaże się sunią to ją rezerwuję :) Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Maada napisał(a):No to, żeby trochę odsmucić wątek - mam obiecujący dom chętny na sunię :) Cytuję z emaila tej Pani: "ale wstepnie pomyslelismy albo o tym czarnym, albo o rudasku... ale na pewno zalezy nam na suni.. nastepny w kolejce bylby szczeniak bialy w czarne latki (ktorych ma duzo z charakterystyczna przy ogonku)... " Bardzo proszę o uzwzględnienie tego jak będziecie decydować, które szczeniaki ma wziąć Kago. Jeśli któryś z wymienionych okaże się sunią to ją rezerwuję :) Było by pięknie :D Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ja jutro postaram się zadzwonic i ustalić szczegóły działania. To ile nas osób będzie w sumie do łapania ? Quote
paros Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 takie maleństwa :-( na razie zaznaczam wątek bo trudno znaleźć Quote
agnieszka24 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Owieczka napisał(a):Ja jutro postaram się zadzwonic i ustalić szczegóły działania. To ile nas osób będzie w sumie do łapania ? Napewno będzie moja mama i siostra, ja niestety nie dam rady przyjechać. Gdyby było potrzeba więcej osób, to mówcie, może ktoś z osiedla mógłby przyjść i pomóc. Szczeniaki nie są takie całkiem dzikuski :) Dzisiaj dwa najodważniejsze maluchy wyszły za siatkę i jadły mamie z ręki :) Jak przyszła do nich o 6 rano, żeby dać im jeść, to jeszcze wszystkie spały, potem radośnie przybiegły pod siatkę w oczekiwaniu na śniadanko. Przynajmniej jeden posiłek dostają ciepły. Mimo tego że jest tam tyle budynków i rozpadająca się buda, to one nie mają się gdzie schronić przed zimnem i śpią na śniegu :placz: Sunia jest strasznie kochana, wczoraj szukała jedzenia na osiedlu, przyszła pod blok i patrzyła w okno, bo usłyszała mamę. Potem najedzona poszła do swoich dzieci. Quote
carolinascotties Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 serce krwawi... człowiek siedzi w ciepelku, najedzony... i tylko mozliwosci brak, zeby tym wszystkim bidom tak od razu pomoc... Agnieszko - uklony dla Mamy i podziekowania za wielkie serce!!! Quote
agnieszka24 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Sześć kluseczek w komplecie ;) Zobaczcie jaki szczeniak po lewej jest wychudzony :placz: Nawet puszyste futerko nie jest w stanie tego ukryć... Quote
andzia69 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 chude jak szczapy a brzuszki jak u dzieci w Etiopii:(:( Quote
kizimizi Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Owieczka napisał(a):Ja raz dzwoniłam o astowatego psa... wyrzucił go ktoś na stacji benzynowej :( i usłyszłam tylko ze zaraz ktośprzyjedzie z myśliwym i go odstrzelą... Tak się tam walczy z bezdomnością... :( No ale każda gmina musi rozwiązywać problem bezdomnosci zwierząt. Gminy muszą mieć umowy ze schronami. Inny temat czy warto z nich korzystać. To psia mama ma iść an hotel a wszytskie maluszki mają już dt? dziewczyny a macie hotel na oku? Quote
Ilka21 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 z posejsi prywatnej nikt psów nie odłowi nawet jeśli one nie są własnością wlaciciela posesji - mnie zawsze ta głupota zadziwia Quote
malagos Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Mogę zasponsorować tabletki od robali do szczeniąt, tylko muszę wiedzieć z grubsza, ile ważą średnio? Wyślę pocztą, tylko proszę o adres. Quote
agada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 One to z daleka wyglądają na takie kluski, bo futrzaczki są, jednak z bliska na tych zdjęciach to żeberka widać:-(, one duże raczej będą, więc i zjeść potrzebują, a to spora gromadka jednak :shake:. Dobrze, że istnieją jednak ludzie o dobrym sercu, którzy nie potrafią obojętnie przejść nawet koło zabiedzonego psa:Rose:dla Mamy Agi:p Quote
ewelinka_m Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 matko jakie biedy...:(:( cieszę się,że sytuacja jakaś się w miarę klaruję...trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem! Quote
agnieszka24 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='malagos']Mogę zasponsorować tabletki od robali do szczeniąt, tylko muszę wiedzieć z grubsza, ile ważą średnio? Wyślę pocztą, tylko proszę o adres. Malagos dzięki za chęć pomocy, ale tabletki zakupi moja mama. Pratel kosztuje w Nowym M. tylko 3 zł, więc szkoda przepłacać. Bardzo potrzebny jest nam preparat na pchły dla psiaków, bo drapią się niemiłosiernie :( Gdybyś zechciała dołożyć pare groszy do sprayu na pchły było by cudownie. Odrobaczenie i odpchlenie maluchów to priorytet. Potem trzeba będzie je porządnie odkarmić, bo straszne z nich chudzinki. Bardzo prosimy o pomoc w opłacie miejsca w hotelu dla suni - 300 zł !!! Pojadą z nią tam szczeniaki, zanim trafią do domów tymczasowych. Każda złotówka jest bardzo cenna, gdyż przybliża ona rodzinę do szczęśliwego nowego życia! :painting: Quote
Szarotka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Moge cos w kwietniu dorzucic, ale najpierw przelicze deklaracje, jeden z tymczasow wybiera sie do domu. 300 zl. to bardzo dobra cena za takiego duzego psa. Quote
agnieszka24 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Sunia ma miejsce u znajomej Owieczki :) To niemal cud, że tak szybko znalazły się miejsca dla maluchów i ich mamy :) Jednak jeśli nie będziemy mieli tych 300 zł sunia będzie musiała zostać na ulicy :( Dobrze sobie do tej pory radziła, jednak cóż to za życie na ulicy??? Dlatego bardzo prosimy o najmniejsze deklaracje! Wydatki na maluchy też będą spore... Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się uratować psią rodzinkę :) Quote
Basia1968 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 no wiadomo, że cos wspomogę - cholera jasna ja nie umiem odmawiać - ale jak patrzę na te żeberka wystające i tą sunieczkę biedną, to .... zreszta same wiecie. To czyli co?? ja miałam deklaracje na Zosieńkę, ale ona ma domek i na raie ma kaski na plusie/ w razie czego/, więc na mamusię to 25 zł. Quote
andzia69 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Basiu - jesteś złota kobita:) czyli mamy pierwszą deklarację? czy są jakieś inne a nie zauważyłam:oops: Quote
Recommended Posts