Jump to content
Dogomania

Freya,Oskar, Xawcio- chorowite maluchy już w KOCHAJĄCYCH domach :) Axa czeka na dom..

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Stadko owieczek pojedzie do owieczki hahahahaha no nieźle ;)

Jeśli będzie jakiś wolny tymczas to ja chętnie podrzucę taką kulę ( co prawda nie z tego miotu ale równie potrzebującą)

Posted

Owieczka napisał(a):
Stadko owieczek pojedzie do owieczki hahahahaha no nieźle ;)

:cool3: tak właśnie myślałam, że to chyba część twojego stada :p, więc przydział jak najbardziej właściwy:evil_lol:

Posted

Owieczko, czy będziesz mogła kogoś zabrać do pomocy w łapaniu? Niestety moja siostra nie da rady pomóc, bo ma zajęcia na uczelni. Bedzie jechać d domu dopiero w przyszły wekend. Może mama będzie mogła kogoś poprosić o pomoc. Wspominała coś, że może pożyczyć 2 lub 3 transporterki, no bo jakoś trzeba by te szczylki przewieść ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ten słaby, z zaropiałymi oczkami- trzeba go szybko zabrac do weterynarza. Nie wygląda dobrze. Czy możecie z Twoją Mamą to zrobić?

Ja niestety nie mogę przyjechać, żeby pomóc w łapaniu, muszę zostać w Kielcach, bo mam zjazd. Ale wizyta u weta jest niezbędna. mam nadzieję, że poza wychudzeniem , zarobaczeniem i zapchleniem nic psiakom nie dolega...

Posted

DT w zasadzie są, choć gdyby ktoś był chętny to można szczeniaki porozdzielać.. na razie mamy 3 DT po 2 szczeniorki w każdym (Agnieszka24 - Kielce, ja - Kraków i Kago_Warszawa). Agnieszka24 pisała, że chętnie jednego ze swoich "odstąpi", ja też przyznam, że jesli bylaby szansa na jeszcze jeden DT to chętnie wezmę jednego bo nie mam jeszcze domu dla jednego szczeniorka z trójki, która przyjeżdża do mnie dzisiaj.. to może potrwać.. Więc chętne DT zapraszamy do ujawnienia się :)

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Owieczko, czy będziesz mogła kogoś zabrać do pomocy w łapaniu? Niestety moja siostra nie da rady pomóc, bo ma zajęcia na uczelni. Bedzie jechać d domu dopiero w przyszły wekend. Może mama będzie mogła kogoś poprosić o pomoc. Wspominała coś, że może pożyczyć 2 lub 3 transporterki, no bo jakoś trzeba by te szczylki przewieść ;)

Transporter mam taki spory na wszystkie szczeniaki. Mamuśkę tylko będziemy musiały wtargać do bagażnika... Czy Twoja mama zna jakiegos weta do którego będziemy mogły podjechac i wstepnie przebadac maluchy i mamę ? No i czy Twoja mama będzie w stanie założyć kase za weta zanim uzbieramy cosik ?

Posted

ania10512 napisał(a):
ile jeszcze dt potrzebnych ?

No jeszcze przynajmniej trzy dla szczeniaków a jeśli by się znalazł DT bezpłatny dla mamuśki to już w ogóle było by cudownie :D

Posted

Owieczka napisał(a):
Transporter mam taki spory na wszystkie szczeniaki. Mamuśkę tylko będziemy musiały wtargać do bagażnika... Czy Twoja mama zna jakiegos weta do którego będziemy mogły podjechac i wstepnie przebadac maluchy i mamę ? No i czy Twoja mama będzie w stanie założyć kase za weta zanim uzbieramy cosik ?

W Nowym Mieście jest dwóch wetów - Karbowiak i Rozkosz. Z kasą może być ciężko, ale w razie czego ja założę. Najlepiej by było żeby zebrać pieniądze zanim zabierzemy szczeniaki, bo potem możemy mieć problemy z finansowaniem pobytu i leczenia maluszków :(

Posted

powtarzam moje pytanie kiedy psy będą wyłapywane bo jak by nic się nie zmieniło tz. względem tamtego tematu Erki to wezmę jednego podoba mi się ten z brązowym wokół oczy lub ten z czarnymi znaczeniami(jeśli była by możliwość wyboru ):oops:

Posted

Aniu - w tym względzie to trzeba czekać na Owieczkę, bo to ona musi ustalić co i jak z hotelikiem:) a potem zanim by dojechały to też kawalek czasu upłynie...no w każdym bądź razie zaświeciło dla nich sloneczko nadziei na lepsze jutro:):)

Posted

ania10512 napisał(a):
powtarzam moje pytanie kiedy psy będą wyłapywane bo jak by nic się nie zmieniło tz. względem tamtego tematu Erki to wezmę jednego podoba mi się ten z brązowym wokół oczy lub ten z czarnymi znaczeniami(jeśli była by możliwość wyboru ):oops:

Psiaki będą łapane albo w sobotę albo w niedzielę. Wolała bym w sobote ale ustalę to z mamą agnieszka24. Potem weterynarz ( trzeba by ustalić z nim czy mozemy z ferajną przyjechać na oględziny) i jadą do kojca z mamuśką ( o ile całe towarzycho da się złapać) Potem dopiero porozsyłamy po DT :) więc któryś z zamówionych na pewno Ci przypadnie w udziale :eviltong:

AAA i potrzebujemy dużo karmy dla szczeniaków !!!!!! Maluchy są wychudzone i potrzbują szybko nadrobic zaległości :(
Dobra karma jest podstawą !!!
Dobrze żeby dostawały odrazu jednolitą dietę niż najpierw gotowane potem karma do tego robale i mamy problem gotowy... :placz:

Posted

Super że psiaki będą bezpieczne :)
Jednak martwi mnie jedna kwestia... skąd weźmiemy pieniądze, żeby opłacić ich pobyt w hoteliku?? Za co kupimy karmę??
I z czego zapłacimy za weta??

Proszę rozsyłajcie watek po swoich znajomych, potrzebne jest ok. 500 zł, na podstawowe potrzeby szczeniaków !!

Przecież za ich pobyt z mamą też musimy zapłacić..

Posted

Po pierwsze znalazłam Was maluchy dzięki Amice, i dziękuję jej za napisanie do mnie.
Poprosiła mnie abym zrobiła dla maluszków banerki :)
Cioteczki jak potrzeba banerków to piszcie na PW, nie odmówię
pomocy a banerki zrobię od razu po odczytaniu wiadomości :)
Nie ma problemu, czary-mary i już jest ! :)

Posted

ania10512 napisał(a):
ile jeszcze dt potrzebnych ?

najlepiej 6:) bo pamiętajcie, ze to mimo wieku szczeniory giganty;) i łatwiej np. w mieszkaniu jeśli ktoś ma już jakieś zwierzaki oporządzić jednego mini-wielkopsa niż 3...