agnieszka24 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 [quote name='andzia69']Aga - mogę zamówić dla nich Fiprex w sprayu na odpchlenie...bo spot będzie chyba dla nich za mocny - jak myślicie??? [FONT=Verdana][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#000000]Preparat stosuje się zewnętrznie na skórę w dawce od 1,5 do 3 ml (1-2 naciśnięć pompki dozownika - dla opakowania 250 ml i 3-6 naciśnięć pompki dozownika - dla opakowania 100 ml) na 1 kg mc - tj. 7,5-15 mg fipronilu/kg mc. myślicie, ze 100 ml starczyłoby dla maluchów? [/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT][/QUOTE] Andziu było by cudownie, gdybyś mogła podarować maluchom Fiprex :) Wydaje mi się, że opakowanie 100 ml powinno im wystarczyć, bo licząc że maluchy maja 6 kg (są chudziutkie, pewnie nie ważą więcej) to na każdego trzeba by psiknąć 18 ml razy 6 szczeniaków = 108 ml :) Quote
Plicha Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='agnieszka24']Andziu było by cudownie, gdybyś mogła podarować maluchom Fiprex :) Wydaje mi się, że opakowanie 100 ml powinno im wystarczyć, bo licząc że maluchy maja 6 kg (są chudziutkie, pewnie nie ważą więcej) to na każdego trzeba by psiknąć 18 ml razy 6 szczeniaków = 108 ml :)[/QUOTE] Oj chyba mogą ważyć więcej jeśli mają już 3 miesiące, do duże glutki są. Quote
ewab Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='andzia69']skrobaj skrobaj - jak bedzie niewypał to ja kupię;):)[/QUOTE] Uplułam się:) Quote
Szarotka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 No wiec oblazlam ja wiele watkow offowalam bez wyjatkow zostawilam informacje i czekamy na reakcje na gremialne odwiedziny i wizyty od rodziny Drogie ciotki przybywajcie i deklaracje skladajcie Pieski czakaja na karme inaczej ich zycie marne Brzuszki puste\, zimno w pupcie Ciotki szybko cos z tym zrobcie Kazdy wujaszek niech kaske wplaci nawet jak mialby wyjsc bez gaci:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evilbat::megagrin::megagrin::-D:-D Quote
Havanka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Gdybym się wcześniej nie wprosiła na wątek, to po przeczytaniu TAKIEGO ZAPROSZENIA, byłabym tu pierwsza!!! Quote
Maada Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Ten wątek to.. czysta poezja :) Aż miło tu wchodzić :) Quote
Owieczka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Szarotka']No wiec oblazlam ja wiele watkow offowalam bez wyjatkow zostawilam informacje i czekamy na reakcje na gremialne odwiedziny i wizyty od rodziny Drogie ciotki przybywajcie i deklaracje skladajcie Pieski czakaja na karme inaczej ich zycie marne Brzuszki puste\, zimno w pupcie Ciotki szybko cos z tym zrobcie Kazdy wujaszek niech kaske wplaci nawet jak mialby wyjsc bez gaci:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evilbat::megagrin::megagrin::-D:-D[/QUOTE] bardzo prosze to wstawic do pierwszego postu !! :D :D :D Quote
agnieszka24 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Wstawiłam wierszyk do pierwszego postu :) Rozsyłajcie go ludziom jako zaproszenie na wątek :D Quote
agusiazet Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Ciotki, niestety stałej deklaracji nie mogę niestety zaoferować, bo nie wyrobię finansowo, ale 50 zł lub karmę dla szczeniaka pod wskazany adres mogę - nie będzie to karma cud, ale brzuszek zapełni. Dajcie znać co Wam i psom teraz bardziej się przyda. Po kwietniowej wypłacie, mogę wspomóc żywą gotówką jeszcze raz:) Quote
agada Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Jakiż to się twórczy wątek zrobił:eviltong:. A teraz jeszcze jedna rzecz, która ludzi na wątek przyciąga;), darmowa kawusia:kaffee_2::kaffee_2:, ewentualnie dla niewyspanych i niemrawych:morning::morning:, częstujcie się cioteczki:p Quote
Kar0la Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 No no no, ależ tu się wyrabia. :evil_lol: Łapanka jutro czy w niedzielę? Quote
Maada Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Agusiazet, [FONT=Arial][SIZE=2]niech Owieczka zdecyduje czy lepiej karma czy kasa, bo ona przede wszystkim będzie miała to towarzystwo "na głowie", ja na wszelki wypadek przesyłam Ci na pw nr konta i bardzo dziękuję! :)[/SIZE][/FONT] Quote
agusiazet Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Dostałam dane i czekam na decyzję Owieczki:) Quote
wojtuś Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Jako że ci jestem Wojtek to zostanę już bez portek;-);-) Tero wielkiej kasy ni mom ać 20 zł szczylom dom:-) At i uprzejmie o nr konta śmiem poprosić:-) Quote
Basia1968 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wojtuś kochany jesteś.:loveu: Quote
Owieczka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Moze ja też nie będe gorsza... Wojtusiowi dziękujemy :) oraz innym wpłacającym bo mamuśke ratujemy i maluchy głodujące... Karma, leki i opieka, pilne sa to rzeczy bardzo, bo gromadka spora czeka i dupinki małym marzną. Quote
Agucha Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 No to już wiemy kto będzie ogłoszenia robił :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Maada Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Wojtek Bez Portek - konto wysłane :) :) :) Patrzcie no tylko na Owieczkę jak nam podnosi wierszoklecką poprzeczkę :eviltong: Quote
Owieczka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Maada']Wojtek Bez Portek - konto wysłane :) :) :) Patrzcie no tylko na Owieczkę jak nam podnosi wierszoklecką poprzeczkę :eviltong:[/QUOTE] Taaaa... ciekawe czy w odławianiu maluchów też będę taka biegła :eviltong: Quote
Maada Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 No właśnie.. to mnie w tym wszystkim najbardziej martwi.. jak sobie poradzicie.. Bo nas wczoraj dzieciak Koni trochę pogryzł jak zmywałymy z niego warstwę stuletniego brudu ;) .. no może pogryzł to za dużo powiedziane ale krew się polała (no może polała to za... ;0) ) Tak czy owak uważajcie i zaopatrzcie się w jakieś grube rękawice, bo te szczeniory ząbki już mają nie lada a mogą być nieźle przerażone całą akcją... A z wlaścicielem działki jesteś jakoś umówiona? Quote
wojtuś Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Owieczka']Taaaa... ciekawe czy w odławianiu maluchów też będę taka biegła :eviltong:[/QUOTE] Tak, tak Owieczko ;-);-) - prosimy o odłowienie mamy ze wszystkimi szczeniorami i kciuki trzymamy za całą akcję :-) Quote
agusiazet Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Owieczko, ponawiam pytanie przelać kasę, czy kupić karmę dla któregoś szczeniaka? Quote
Owieczka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='agusiazet']Owieczko, ponawiam pytanie przelać kasę, czy kupić karmę dla któregoś szczeniaka?[/QUOTE] jak dla mnie było by najwygodniej żebys kupiła karme dla szczyli i żeby to kurier przywiózł na miejsce bo już jutro chce odławiac towarzystwo... :( ja nie mam karmy w zapasie a w okolicy nie ma innego sklepu jak Biedronka :( Quote
Recommended Posts