Jump to content
Dogomania

Freya,Oskar, Xawcio- chorowite maluchy już w KOCHAJĄCYCH domach :) Axa czeka na dom..

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']Aga - mogę zamówić dla nich Fiprex w sprayu na odpchlenie...bo spot będzie chyba dla nich za mocny - jak myślicie???
[FONT=Verdana][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#000000]Preparat stosuje się zewnętrznie na skórę w dawce od 1,5 do 3 ml (1-2 naciśnięć pompki dozownika - dla opakowania 250 ml i 3-6 naciśnięć pompki dozownika - dla opakowania 100 ml) na 1 kg mc - tj. 7,5-15 mg fipronilu/kg mc.

myślicie, ze 100 ml starczyłoby dla maluchów?
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT][/QUOTE]

Andziu było by cudownie, gdybyś mogła podarować maluchom Fiprex :)
Wydaje mi się, że opakowanie 100 ml powinno im wystarczyć, bo licząc że maluchy maja 6 kg (są chudziutkie, pewnie nie ważą więcej) to na każdego trzeba by psiknąć 18 ml razy 6 szczeniaków = 108 ml :)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agnieszka24']Andziu było by cudownie, gdybyś mogła podarować maluchom Fiprex :)
Wydaje mi się, że opakowanie 100 ml powinno im wystarczyć, bo licząc że maluchy maja 6 kg (są chudziutkie, pewnie nie ważą więcej) to na każdego trzeba by psiknąć 18 ml razy 6 szczeniaków = 108 ml :)[/QUOTE]
Oj chyba mogą ważyć więcej jeśli mają już 3 miesiące, do duże glutki są.

Posted

No wiec oblazlam ja wiele watkow
offowalam bez wyjatkow
zostawilam informacje
i czekamy na reakcje
na gremialne odwiedziny
i wizyty od rodziny
Drogie ciotki przybywajcie
i deklaracje skladajcie
Pieski czakaja na karme
inaczej ich zycie marne
Brzuszki puste\, zimno w pupcie
Ciotki szybko cos z tym zrobcie
Kazdy wujaszek niech kaske wplaci
nawet jak mialby wyjsc bez gaci:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evilbat::megagrin::megagrin::-D:-D

Posted

[quote name='Szarotka']No wiec oblazlam ja wiele watkow
offowalam bez wyjatkow
zostawilam informacje
i czekamy na reakcje
na gremialne odwiedziny
i wizyty od rodziny
Drogie ciotki przybywajcie
i deklaracje skladajcie
Pieski czakaja na karme
inaczej ich zycie marne
Brzuszki puste\, zimno w pupcie
Ciotki szybko cos z tym zrobcie
Kazdy wujaszek niech kaske wplaci
nawet jak mialby wyjsc bez gaci:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evilbat::megagrin::megagrin::-D:-D[/QUOTE]

bardzo prosze to wstawic do pierwszego postu !! :D :D :D

Posted

Ciotki, niestety stałej deklaracji nie mogę niestety zaoferować, bo nie wyrobię finansowo, ale 50 zł lub karmę dla szczeniaka pod wskazany adres mogę - nie będzie to karma cud, ale brzuszek zapełni. Dajcie znać co Wam i psom teraz bardziej się przyda. Po kwietniowej wypłacie, mogę wspomóc żywą gotówką jeszcze raz:)

Posted

Jakiż to się twórczy wątek zrobił:eviltong:. A teraz jeszcze jedna rzecz, która ludzi na wątek przyciąga;), darmowa kawusia:kaffee_2::kaffee_2:, ewentualnie dla niewyspanych i niemrawych:morning::morning:, częstujcie się cioteczki:p

Posted

Agusiazet, [FONT=Arial][SIZE=2]niech Owieczka zdecyduje czy lepiej karma czy kasa, bo ona przede wszystkim będzie miała to towarzystwo "na głowie", ja na wszelki wypadek przesyłam Ci na pw nr konta i bardzo dziękuję! :)[/SIZE][/FONT]

Posted

Moze ja też nie będe gorsza...

Wojtusiowi dziękujemy :)
oraz innym wpłacającym
bo mamuśke ratujemy
i maluchy głodujące...
Karma, leki i opieka,
pilne sa to rzeczy bardzo,
bo gromadka spora czeka
i dupinki małym marzną.

Posted

[quote name='Maada']Wojtek Bez Portek - konto wysłane :) :) :)

Patrzcie no tylko na Owieczkę jak nam podnosi wierszoklecką poprzeczkę :eviltong:[/QUOTE]

Taaaa... ciekawe czy w odławianiu maluchów też będę taka biegła :eviltong:

Posted

No właśnie.. to mnie w tym wszystkim najbardziej martwi.. jak sobie poradzicie.. Bo nas wczoraj dzieciak Koni trochę pogryzł jak zmywałymy z niego warstwę stuletniego brudu ;) .. no może pogryzł to za dużo powiedziane ale krew się polała (no może polała to za... ;0) ) Tak czy owak uważajcie i zaopatrzcie się w jakieś grube rękawice, bo te szczeniory ząbki już mają nie lada a mogą być nieźle przerażone całą akcją...

A z wlaścicielem działki jesteś jakoś umówiona?

Posted

[quote name='Owieczka']Taaaa... ciekawe czy w odławianiu maluchów też będę taka biegła :eviltong:[/QUOTE]
Tak, tak Owieczko ;-);-)
- prosimy o odłowienie mamy ze wszystkimi szczeniorami
i kciuki trzymamy za całą akcję :-)

Posted

[quote name='agusiazet']Owieczko, ponawiam pytanie przelać kasę, czy kupić karmę dla któregoś szczeniaka?[/QUOTE]

jak dla mnie było by najwygodniej żebys kupiła karme dla szczyli i żeby to kurier przywiózł na miejsce bo już jutro chce odławiac towarzystwo... :( ja nie mam karmy w zapasie a w okolicy nie ma innego sklepu jak Biedronka :(