evel Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 [quote name='panbazyl']i uważaj na właściciela....[/QUOTE] Właściciela nie ma, siedzi albo w domu gdy jego pies biega po całej wsi, albo jest w mieście. Zresztą, był u niego już posterunkowy, więc powinien się czuć uprzedzony, że jego żądnemu krwi pieskowi jednak może ktoś zrobić krzywdę.
BBeta Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='evel'][B]Zu wlazła dzisiaj wszystkimi jaśnie kończynami swymi do miski [/B]:cunao::cunao::cunao:[/QUOTE] Gratuluje :cool3: Pokażesz? ;)
evel Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 [quote name='BBeta']Gratuluje :cool3: Pokażesz? ;)[/QUOTE] Pewnie, może w weekend uda mi się zmontować jakieś filmidło ;) Ja zawsze wiedziałam, że na dogo dzieją się rzeczy dość dziwne, ale ile to się człowiek może o sobie dowiedzieć z ust osoby, której nawet na oczy nie widział :cool3: Polecam! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/199544-8miesi%C4%99czny-york-z-problemami-neuro-uratowany-od-%C5%9Bmierci%21-Zbieramy-na-diagnostyk%C4%99%21/page14"]KLIK![/URL] od postu #334 :diabloti:
gops Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 niektorych na dogo ponosi wyobraznia :lol: wszyscy jestesmy jedna wielka rodzina :diabloti:
panbazyl Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 rety!!!! Wiecie, moze spytajcie w domach, moze to jakieś tajemnice przeszłości ?????:razz: a ja dziś miałam szewski dzień, bo Pirania spiep.... z podwórka - zrobili z Młodym dziure w siatce i poszli sobie do rzeki wykąpać się.... Bazyl został. ech... A gdyby mój małż potrafił liczyć do 3 to by nie zwiali, bo jest w domu zakaz wypuszczania 3 psów na raz!!!! A że szedł na papierosa na dwór - to przy okazji wyszly z nim psy... Tak ciężko do 3 policzyć.... ech. no i to, ze nigdy z domu nie należy wypuszczać 2 czarnych razem a tylko w mixie czarno-żóltym. a najlepiej pojedynczo, wtedy nie mają chęci do ucieczek.... ale małże wiedzą lepiej. :mad:
sacred PIRANHA Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 małże zawsze wiedzą lepiej to Ty nie wiedziałaś:-P? a co do dogo... ja ostatnio podjęłam nowe postanowienie w swym życiu:-) koniec z potyczkami słownymi na dogo:-) porzucam swój kłótliwy wizerunek i zaczynam być kulturalna,ugodowa i życzliwa = mam wszystko w d.... Róbmy swoje bez zbędnego gadania i tyle:-) u mojego Hamstera uswteczniania się ciąg dalszy, hormony do głównki uderzaja i piesek przechytrzyć pania probuje średno co 10sekund na spacerze:-) ale co ja wiem o psach, ja mam tylko yorka:-)
panbazyl Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 he he york - dla mnie to jedna z trudniejszych ras, bardzo jazgotliwe, potrzebuja być z ludziem. Pies jak pies - tylko czasem właściciele nieteges. ech... a jak z labkami? slodkie żarłoki i zabawne pieski. nie cierpię stereotypów! nikt w nich morderców kur nie dostrzega.... i kilku innych spraw.
Olq Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='evel'] To jedno z ćwiczeń na świadomość ciała, łapanie równowagi :) Mnie osobiście potrzebne jest to na chwilę obecną do posłuszeństwa, bo są chwile, kiedy pies zadem wariuje i nie chce ładnie dostawiać go do nogi. Ale przydaje się też do agility na przykład, bo pies zaczyna zauważać, że poza głową i przednimi łapami jest TAM Z TYŁU coś jeszcze :p Ogólnie to jest sesja, straszna i okropna i w ogóle, ale przylazłam się pochwalić, że mam zaje2bistego psa :multi: [B]Zu wlazła dzisiaj wszystkimi jaśnie kończynami swymi do miski [/B]:cunao::cunao::cunao: [/QUOTE] hmm to może mojej tez taka micha by pomogła?? Bo ona czasem ewidentnie nie kuma, że tyłeczek i tylnie łapy należą do niej ;) Nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy mogą być przydatne ;) No i gratuluję efektów u Zu :) Bardzo pojętna psica z niej.
BBeta Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='evel']Pewnie, może w weekend uda mi się zmontować jakieś filmidło ;)[/QUOTE] Czekam z niecierpliwością ;)
zaba14 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='panbazyl']he he york - dla mnie to jedna z trudniejszych ras, bardzo jazgotliwe, potrzebuja być z ludziem. Pies jak pies - tylko czasem właściciele nieteges. ech... a jak z labkami? slodkie żarłoki i zabawne pieski. nie cierpię stereotypów! nikt w nich morderców kur nie dostrzega.... i kilku innych spraw.[/QUOTE] a to ty nie wiesz, że laby to same się wychowują? :D idealne dla dzieci !! :) no niestety stereotypy są okropne .. moda prowadzi do tego, że w końcu będzie tak jak tu w IRL gdzie co drugi pies jest "labem" i to takim który ma ochote ukręcić innemu głowe... :)
sacred PIRANHA Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 yorki jazgotliwe? kto znał File (z rodowodem zeby nie bylo ze odbiega bo jest w typie) i zna Hamstera ten wie że to ciche psy...pod jednym warunkiem: trzeba je nauczyć wyciszania się,szczególnie w domu... Yorki mają duzo energi ktorą trzeba nauczyc się nastawiać w odpowiednim kierunku, trzeba nauczyć je spokojnego zachowania na przykład w domu, yorki łatwo się w domu trzyma a trudno wychowuje... Jak ktoś mi mówi, że yorki się prosto wychowuje to ja już wiem, że ten ktoś nie wychowuje yorka tylko go po prostu ma:-) Moj Hamster (Fila miała dokładnie tak samo) w domu nie szczeka,nie biega za dużo, głównie śpi albo leży (dotyczy to nie tylko mojego domu, potwierdzic może ladySwallow u której byliśmy w odwiedzinach); natomiast na spacerze jest ciągle w maksymalnym ruchu, jak nie ma zajęcia to bie w kółeczka, szczeka tylko podczas zabawy z psami i to nie jakoś namiętnie... Dodam, że jak do mnie trafił darł ryja jak zostawał sam (to mu ostatnio wróciło z mojej winy bo 2 tyg swiatezne nie zostawal wogole sam tylko wszedzie jezdzil z nami i pieskowi znowu odbiło) a jak byliśmy w domu to ciągle popiskiwał, jęczał, skowyczał...ale miał tak dosłownie z 2-3 dni...ja zachrypłam a on się zamknął i ma tak do dziś :-) :-) :-) tak wiem męcze biednego małego yoreczka:-)
panbazyl Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='zaba14']a to ty nie wiesz, że laby to same się wychowują? :D idealne dla dzieci !! :) no niestety stereotypy są okropne .. moda prowadzi do tego, że w końcu będzie tak jak tu w IRL gdzie co drugi pies jest "labem" i to takim który ma ochote ukręcić innemu głowe... :)[/QUOTE] tiaaa, wiem, idealne, po prostu wymarzone - nie wiesz tylko gdzie ręce wpakować jak wracasz a młody lab bez klatki został na luzaka w chałupie.... A najbardziej idealne dla dzieci są samce w wieku ok 2 lat jak zaczynają im hormony buzować.... a taki miał być spokojny pieseczek Jorasy znam tylko z długich zagranicznych wyjazdów na wystawy z psami. To obok sznaucerów miniatur jedne z bardziej jazgotliwych psów jakie mialam okazję spotkać - no raz byl jeszcze terier kerak - też koszmar, ale to z powodu braków w wychowaniu.
zaba14 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 niestety moda, telewizja, disnejowskie filmy robią swoje ;) co ja się nasłuchałam że psa zamykałam w klatce :) no i w dodatku ją wysterylizowałam .. kalekę z psa zrobiłam :o co do yorków, lubię je u kogoś, podobają mi się bo są urocze ;) tego im nie można odmówić ;) w Polsce pewni znajomi maja takiego kilogramowego yoraska - jego nie da się nie kochać:) sztuczek uczy się w mig !! przynosi zabawki jaką tylko się chce;) szarpie się niczym pit bull :D a do tego w mieszkaniu jest cichutki ale ponoć teraz się rozszczekał na dworze:) zabawy z innymi psami ma zapewnione;) taże spoko piesek;)
panbazyl Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 ja swoją Piranię też odjajczyłam (rodowodowa, 2x młodzieżowy championat - teraz ma prawie 3 lata - mogla by rodzić kolejne szczylki). Dała mi co chciałam i starczy. Psy jaja mają, ale pod moja kontrolą - to gorsze jak w zakonie o ścisłej klauzurze. Bylam kiedyś w Kazimierzu Dolnym - staram się raz na rok tam być - to jedyne miasto przyjazne psom - bez problemu mozna znaleźć nocleg dla siebie i psa i praktycznie do każdego sklepu czy kanjpki wejsc z psem. No i w tym Kazimierzu po raz pierwszy zobaczylam jorasa ktory mi się spodobał - miał tak niesamowitą fryzurę, ze szok! Bez tych długich wlosow w papilotach, dość krótko ostrzyzony, po prostu pies. no i właścicielem byl facet a nie różowa landrynka.
sacred PIRANHA Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 moj Hamster (Zu mi wybaczy, evel może tez), ma 6miesiecy jest juz po pierwszym strzyżeniu i mniej wiecej taki bedzie cały czas bo nie zamierzam zapuszcac kudłów (poza irokezem rzecz jasna ihihi) [IMG]http://i54.tinypic.com/35lyeti.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/4hxth3.jpg[/IMG]
evel Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Spoko, jutro nadrobię to Wasze gadanie może w wolnej chwili ;)
panbazyl Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 nadrabiaj :) najbajdurzyłyśmy tu sporo. Takie jorasy podobają mi się. Widac że to pies a nie szmatka do kurzu. a tak na marginesie pierwszego zdjecia - czemu wszystkie dzieci kochają mieszkac w pudełkach???? Ja mam nawet dość spory zbiór pudełek, nie mogę ich się pozbyć, bo sa baaardzo potrzebne ech.... w jednym nawet moje urządzały sypialnię.... i spały tam
sacred PIRANHA Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 nie wiem skąd zamiłowanie do pudełek, my mamy 3 i nie moge się pozbyć żadnego a juz probowałam...najgorsze ze kolejne juz upatrzone:-) a co do Hamstera to ja uwielbiam yorki za to nienawidze ich długich kudłów hahahaha taka jestem dziwna:-)
panbazyl Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 tylko 3????? Jejku, ja mam ze 30.... Najgorzej jak przyjeżdżają kostki mrożone dla psów - w pudełkach po 10 kg, raz na miesiąc po 7 pudełek.... co się wtedy dzieje. Muszę wymyślać niestworzone rzeczy, ale najlepszy jest kit, że pani potrzebuje ich z powrotem, bo jak za miesiąc przywiezie jedzenie dla psów? Jedynie ten argument pomaga.... Fajnie mieć dzieci, co?
sacred PIRANHA Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 takie tekturowe to mi regularnie na wysyłanie paczke idą wiec jakos to sie udaje...te 3 to takie plastikowe duże do przeprowadzki przywleczone...
chi23 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Witamy patologiczną pańcię:bigcool: i biedną Zuzankę. Super macie tytuł. Zu jest genialna, uwielbiam takie kudłacze.. i muszę przyznać że ja mam te same problemy z innymi psami, bo u nas masowo zasuwają blabladolki i inne takie:diabloti: Ja chodze z dwoma psami na smyczy wymachując kolczatką i smyczą łańcuszkową:mdleje: P.S. Więcej Zuzanki:p
fioneczka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 a ja przyszłam ze spamem :oops: ... nie zabijajcie :scared: chciałam zaprosić ... może coś w oczko wpadnie [URL="http://www.dogomania.pl/200701-mega-bazar-do-30.01-...-noooo-niech-kto%C5%9B-tu-zajrzy-"]http://www.dogomania.pl/threads/200701-mega-bazar-do-30.01-...-noooo-niech-kto%C5%9B-tu-zajrzy-[/URL]!!!!!!!
evel Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Zakurzyło nam się tu trochę chyba... :siara: Nie to, żebym się tłumaczyła, czy coś tam, ale za tydzień ostatni egzamin... mam nadzieję ;) [URL]http://zuzankowo.blox.pl/html[/URL] :razz: I bonus! Kupowej jakości, ale jest :cooldevi: [CENTER][URL="http://www.youtube.com/watch?v=ThFBX4KF23s"][video=youtube;ThFBX4KF23s]http://www.youtube.com/watch?v=ThFBX4KF23s[/video][/URL] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=ThFBX4KF23s"] [/URL][/CENTER]
Recommended Posts