Jump to content
Dogomania

Zuzu, Raven, Hunter i koty plus inne potwory. Zapraszamy

Recommended Posts

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='panbazyl']i uważaj na właściciela....[/QUOTE]

Właściciela nie ma, siedzi albo w domu gdy jego pies biega po całej wsi, albo jest w mieście. Zresztą, był u niego już posterunkowy, więc powinien się czuć uprzedzony, że jego żądnemu krwi pieskowi jednak może ktoś zrobić krzywdę.

Posted

[quote name='evel'][B]Zu wlazła dzisiaj wszystkimi jaśnie kończynami swymi do miski [/B]:cunao::cunao::cunao:[/QUOTE]
Gratuluje :cool3: Pokażesz? ;)

Posted

[quote name='BBeta']Gratuluje :cool3: Pokażesz? ;)[/QUOTE]

Pewnie, może w weekend uda mi się zmontować jakieś filmidło ;)

Ja zawsze wiedziałam, że na dogo dzieją się rzeczy dość dziwne, ale ile to się człowiek może o sobie dowiedzieć z ust osoby, której nawet na oczy nie widział :cool3: Polecam! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/199544-8miesi%C4%99czny-york-z-problemami-neuro-uratowany-od-%C5%9Bmierci%21-Zbieramy-na-diagnostyk%C4%99%21/page14"]KLIK![/URL] od postu #334 :diabloti:

Posted

rety!!!! Wiecie, moze spytajcie w domach, moze to jakieś tajemnice przeszłości ?????:razz:

a ja dziś miałam szewski dzień, bo Pirania spiep.... z podwórka - zrobili z Młodym dziure w siatce i poszli sobie do rzeki wykąpać się.... Bazyl został. ech... A gdyby mój małż potrafił liczyć do 3 to by nie zwiali, bo jest w domu zakaz wypuszczania 3 psów na raz!!!! A że szedł na papierosa na dwór - to przy okazji wyszly z nim psy... Tak ciężko do 3 policzyć.... ech. no i to, ze nigdy z domu nie należy wypuszczać 2 czarnych razem a tylko w mixie czarno-żóltym. a najlepiej pojedynczo, wtedy nie mają chęci do ucieczek.... ale małże wiedzą lepiej. :mad:

Posted

małże zawsze wiedzą lepiej to Ty nie wiedziałaś:-P?
a co do dogo...
ja ostatnio podjęłam nowe postanowienie w swym życiu:-) koniec z potyczkami słownymi na dogo:-) porzucam swój kłótliwy wizerunek i zaczynam być kulturalna,ugodowa i życzliwa = mam wszystko w d....
Róbmy swoje bez zbędnego gadania i tyle:-)
u mojego Hamstera uswteczniania się ciąg dalszy, hormony do głównki uderzaja i piesek przechytrzyć pania probuje średno co 10sekund na spacerze:-) ale co ja wiem o psach, ja mam tylko yorka:-)

Posted

he he york - dla mnie to jedna z trudniejszych ras, bardzo jazgotliwe, potrzebuja być z ludziem. Pies jak pies - tylko czasem właściciele nieteges. ech... a jak z labkami? slodkie żarłoki i zabawne pieski. nie cierpię stereotypów! nikt w nich morderców kur nie dostrzega.... i kilku innych spraw.

Posted

[quote name='evel']
To jedno z ćwiczeń na świadomość ciała, łapanie równowagi :) Mnie osobiście potrzebne jest to na chwilę obecną do posłuszeństwa, bo są chwile, kiedy pies zadem wariuje i nie chce ładnie dostawiać go do nogi. Ale przydaje się też do agility na przykład, bo pies zaczyna zauważać, że poza głową i przednimi łapami jest TAM Z TYŁU coś jeszcze :p

Ogólnie to jest sesja, straszna i okropna i w ogóle, ale przylazłam się pochwalić, że mam zaje2bistego psa :multi:

[B]Zu wlazła dzisiaj wszystkimi jaśnie kończynami swymi do miski [/B]:cunao::cunao::cunao:

[/QUOTE]

hmm to może mojej tez taka micha by pomogła?? Bo ona czasem ewidentnie nie kuma, że tyłeczek i tylnie łapy należą do niej ;) Nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy mogą być przydatne ;)
No i gratuluję efektów u Zu :) Bardzo pojętna psica z niej.

Posted

[quote name='evel']Pewnie, może w weekend uda mi się zmontować jakieś filmidło ;)[/QUOTE]
Czekam z niecierpliwością ;)

Posted

[quote name='panbazyl']he he york - dla mnie to jedna z trudniejszych ras, bardzo jazgotliwe, potrzebuja być z ludziem. Pies jak pies - tylko czasem właściciele nieteges. ech... a jak z labkami? slodkie żarłoki i zabawne pieski. nie cierpię stereotypów! nikt w nich morderców kur nie dostrzega.... i kilku innych spraw.[/QUOTE]

a to ty nie wiesz, że laby to same się wychowują? :D idealne dla dzieci !! :)
no niestety stereotypy są okropne .. moda prowadzi do tego, że w końcu będzie tak jak tu w IRL gdzie co drugi pies jest "labem" i to takim który ma ochote ukręcić innemu głowe... :)

Posted

yorki jazgotliwe? kto znał File (z rodowodem zeby nie bylo ze odbiega bo jest w typie) i zna Hamstera ten wie że to ciche psy...pod jednym warunkiem: trzeba je nauczyć wyciszania się,szczególnie w domu...
Yorki mają duzo energi ktorą trzeba nauczyc się nastawiać w odpowiednim kierunku, trzeba nauczyć je spokojnego zachowania na przykład w domu, yorki łatwo się w domu trzyma a trudno wychowuje...
Jak ktoś mi mówi, że yorki się prosto wychowuje to ja już wiem, że ten ktoś nie wychowuje yorka tylko go po prostu ma:-)
Moj Hamster (Fila miała dokładnie tak samo) w domu nie szczeka,nie biega za dużo, głównie śpi albo leży (dotyczy to nie tylko mojego domu, potwierdzic może ladySwallow u której byliśmy w odwiedzinach); natomiast na spacerze jest ciągle w maksymalnym ruchu, jak nie ma zajęcia to bie w kółeczka, szczeka tylko podczas zabawy z psami i to nie jakoś namiętnie...
Dodam, że jak do mnie trafił darł ryja jak zostawał sam (to mu ostatnio wróciło z mojej winy bo 2 tyg swiatezne nie zostawal wogole sam tylko wszedzie jezdzil z nami i pieskowi znowu odbiło) a jak byliśmy w domu to ciągle popiskiwał, jęczał, skowyczał...ale miał tak dosłownie z 2-3 dni...ja zachrypłam a on się zamknął i ma tak do dziś :-) :-) :-) tak wiem męcze biednego małego yoreczka:-)

Posted

[quote name='zaba14']a to ty nie wiesz, że laby to same się wychowują? :D idealne dla dzieci !! :)
no niestety stereotypy są okropne .. moda prowadzi do tego, że w końcu będzie tak jak tu w IRL gdzie co drugi pies jest "labem" i to takim który ma ochote ukręcić innemu głowe... :)[/QUOTE]
tiaaa, wiem, idealne, po prostu wymarzone - nie wiesz tylko gdzie ręce wpakować jak wracasz a młody lab bez klatki został na luzaka w chałupie....
A najbardziej idealne dla dzieci są samce w wieku ok 2 lat jak zaczynają im hormony buzować.... a taki miał być spokojny pieseczek

Jorasy znam tylko z długich zagranicznych wyjazdów na wystawy z psami. To obok sznaucerów miniatur jedne z bardziej jazgotliwych psów jakie mialam okazję spotkać - no raz byl jeszcze terier kerak - też koszmar, ale to z powodu braków w wychowaniu.

Posted

niestety moda, telewizja, disnejowskie filmy robią swoje ;) co ja się nasłuchałam że psa zamykałam w klatce :) no i w dodatku ją wysterylizowałam .. kalekę z psa zrobiłam :o
co do yorków, lubię je u kogoś, podobają mi się bo są urocze ;) tego im nie można odmówić ;) w Polsce pewni znajomi maja takiego kilogramowego yoraska - jego nie da się nie kochać:) sztuczek uczy się w mig !! przynosi zabawki jaką tylko się chce;) szarpie się niczym pit bull :D a do tego w mieszkaniu jest cichutki ale ponoć teraz się rozszczekał na dworze:) zabawy z innymi psami ma zapewnione;) taże spoko piesek;)

Posted

ja swoją Piranię też odjajczyłam (rodowodowa, 2x młodzieżowy championat - teraz ma prawie 3 lata - mogla by rodzić kolejne szczylki). Dała mi co chciałam i starczy. Psy jaja mają, ale pod moja kontrolą - to gorsze jak w zakonie o ścisłej klauzurze.
Bylam kiedyś w Kazimierzu Dolnym - staram się raz na rok tam być - to jedyne miasto przyjazne psom - bez problemu mozna znaleźć nocleg dla siebie i psa i praktycznie do każdego sklepu czy kanjpki wejsc z psem. No i w tym Kazimierzu po raz pierwszy zobaczylam jorasa ktory mi się spodobał - miał tak niesamowitą fryzurę, ze szok! Bez tych długich wlosow w papilotach, dość krótko ostrzyzony, po prostu pies. no i właścicielem byl facet a nie różowa landrynka.

Posted

moj Hamster (Zu mi wybaczy, evel może tez), ma 6miesiecy jest juz po pierwszym strzyżeniu i mniej wiecej taki bedzie cały czas bo nie zamierzam zapuszcac kudłów (poza irokezem rzecz jasna ihihi)

[IMG]http://i54.tinypic.com/35lyeti.jpg[/IMG]

[IMG]http://i53.tinypic.com/4hxth3.jpg[/IMG]

Posted

nadrabiaj :) najbajdurzyłyśmy tu sporo.
Takie jorasy podobają mi się. Widac że to pies a nie szmatka do kurzu.
a tak na marginesie pierwszego zdjecia - czemu wszystkie dzieci kochają mieszkac w pudełkach???? Ja mam nawet dość spory zbiór pudełek, nie mogę ich się pozbyć, bo sa baaardzo potrzebne ech.... w jednym nawet moje urządzały sypialnię.... i spały tam

Posted

nie wiem skąd zamiłowanie do pudełek, my mamy 3 i nie moge się pozbyć żadnego a juz probowałam...najgorsze ze kolejne juz upatrzone:-)
a co do Hamstera to ja uwielbiam yorki za to nienawidze ich długich kudłów hahahaha taka jestem dziwna:-)

Posted

tylko 3????? Jejku, ja mam ze 30.... Najgorzej jak przyjeżdżają kostki mrożone dla psów - w pudełkach po 10 kg, raz na miesiąc po 7 pudełek.... co się wtedy dzieje. Muszę wymyślać niestworzone rzeczy, ale najlepszy jest kit, że pani potrzebuje ich z powrotem, bo jak za miesiąc przywiezie jedzenie dla psów? Jedynie ten argument pomaga.... Fajnie mieć dzieci, co?

Posted

Witamy patologiczną pańcię:bigcool: i biedną Zuzankę. Super macie tytuł.

Zu jest genialna, uwielbiam takie kudłacze.. i muszę przyznać że ja mam te same problemy z innymi psami, bo u nas masowo zasuwają blabladolki i inne takie:diabloti: Ja chodze z dwoma psami na smyczy wymachując kolczatką i smyczą łańcuszkową:mdleje:

P.S. Więcej Zuzanki:p

Posted

a ja przyszłam ze spamem :oops: ... nie zabijajcie :scared:

chciałam zaprosić ... może coś w oczko wpadnie

[URL="http://www.dogomania.pl/200701-mega-bazar-do-30.01-...-noooo-niech-kto%C5%9B-tu-zajrzy-"]http://www.dogomania.pl/threads/200701-mega-bazar-do-30.01-...-noooo-niech-kto%C5%9B-tu-zajrzy-[/URL]!!!!!!!

Posted

Zakurzyło nam się tu trochę chyba... :siara:

Nie to, żebym się tłumaczyła, czy coś tam, ale za tydzień ostatni egzamin... mam nadzieję ;)

[URL]http://zuzankowo.blox.pl/html[/URL] :razz:

I bonus! Kupowej jakości, ale jest :cooldevi:

[CENTER][URL="http://www.youtube.com/watch?v=ThFBX4KF23s"][video=youtube;ThFBX4KF23s]http://www.youtube.com/watch?v=ThFBX4KF23s[/video][/URL]
[URL="http://www.youtube.com/watch?v=ThFBX4KF23s"] [/URL][/CENTER]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...