evel Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 Vectra, ale niektóre psy to po prostu czują, same z siebie, jak trzeba skakać, jak trzeba śledzić piłkę czy coś tam, kiedy wyskoczyć, jak, jak spaść, jak zamortyzować. Nawet jak się spitolą na ryj to zrobią to w taki sposób, że nic strasznego się nie dzieje. Po prostu mają to wbudowane, czują to. Inne nie. Psy są pod tym względem baaaardzo różne. Moja suka zupełnie tego "nie czuła" i trzeba ją było nauczyć tego i owego. A przede wszystkim musiałam w sobie wyrobić pewne nawyki, a inne wyeliminować. Inaczej miałabym rabat na wet ortopedii. Tu nikt nie udaje, że pozjadał wszystkie rozumy i że tylko on wie, a reszta niech się buja na bambus. No przynajmniej ja mam takie wrażenie. Jak się nie spina dupska tak, żeby w nim trzymać pięciozłotówkę, tylko podejdzie do tego trochę z dystansem, a tak się bardzo staram robić od jakiegoś czasu :lol: to można jednak rozważyć, czy ktoś się odzywa, żeby nam dokopać, czy rzeczywiście stoi za tym coś innego. Na przykład zwyczajna ciekawość czy troska o psa. Czasem to po prostu wyrażenie opinii, a że przekaz internetowy rządzi się swoimi prawami to wychodzi czasem na ostro. W życiu nie da się uniknąć urazów, kontuzji, jeśli piesek zajmuje się czymkolwiek innym niż leżeniem na kocyku. Ale jeśli można je jakoś zminimalizować, to czemu z tego nie skorzystać? Każda dyskusja, nawet najbardziej burzliwa i może uszczypliwa, powinna doprowadzić do jakichś wniosków. Ja nie przyjmuję wszystkiego, co mi ktoś powie, w 100% za prawdziwe - wręcz przeciwnie, jestem bardzo krytyczna co do jakichś utartych regułek, właśnie dlatego, że psy są tak różne i że w teorii jest tak, śmak i owak, a życie sobie. Ale staram się wyciągnąć z różnych metod, teorii, jak tam zwał - coś dla siebie. I na razie mi się udaje wprowadzać różne rzeczy, z pożytkiem dla mnie i małego czarnego. I cieszę się, że czasem się ktoś przypieprzy, bo nudno nie jest przynajmniej :diabloti:
Vectra Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 proszę nagraj jak rzucasz ok ? chętnie popatrzę. potem ja nagram jak ja rzucam i porównamy nasze rzuty , ale na pewno nie efektywność łapania przez psa.
Vectra Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Evel , ale rozmowa i wymiana poglądów , nie polega na pisaniu. Jak źle rzucasz , nienawidzę , zrobi sobie krzywdę. Wartościowa porada , to taka .. w której jest opisany ew prawidłowy przebieg czegoś tam. Czasami temu odpowiadając na zaczepkę , nastruga mi się elaborat. Bo staram się wytłumaczyć , mój punkt widzenia , podparty praktyką w terenie ;) Będę pisać zawsze , wyrywki które widać na fotach ... zdawkowe opisy , w ramach humoru. To nie to samo co codzienne życie. Kiedyś z zapałem opisywałam przewinienia swoich psów .. no ale taka grupka mądrzejszych , zaraz zadeklamowała to , że moje psy są jakieś tam , srakieś i owakie. Temu mi się już nie chce pisać. Bo raczej coś co jest pisane dla poprawy humoru , nie fajnie że staje się pożywką dla jakiś zaskrońców. Pierwsze i najważniejsze , nie ma psów ideałów :) Życie z psem , to pasmo fantastycznych doznań , przygód , zabawy , stresu i tam różnych odczuć , uczuć i przeżyć. A doszukiwanie się ciągle jakiś podtekstów , jest takie niesmaczne.
zmierzchnica Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Vectra'] Pierwsze i najważniejsze , nie ma psów ideałów :) Życie z psem , to pasmo fantastycznych doznań , przygód , zabawy , stresu i tam różnych odczuć , uczuć i przeżyć. A doszukiwanie się ciągle jakiś podtekstów , jest takie niesmaczne.[/QUOTE] Nie mam pojęcia o co chodzi, ale podoba mi się ta wypowiedź :loveu: :diabloti:
Okamia Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Vectra']Pierwsze i najważniejsze , nie ma psów ideałów :) Życie z psem , to pasmo fantastycznych doznań , przygód , zabawy , stresu i tam różnych odczuć , uczuć i przeżyć. A doszukiwanie się ciągle jakiś podtekstów , jest takie niesmaczne.[/QUOTE] Normalnie złota myśl na życie z psem ;)
evel Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 No ale niektórzy mają taki styl bycia forumowego i już. Ja mam (miewam?) czasem także coś takiego w sposobie pisania, co jest wkurzające dla osób postronnych, no bywa, całego świata się nie da zadowolić ;) Dyskusje, nawet ostre, są chyba naturalne w takim miejscu jak otwarte forum internetowe, gdzie jest masa ludzi o odmiennych poglądach a to wszystko się trochę zaburza poprzez taką a nie inną formę komunikacji. Ja wszystko tutaj traktuję z przymrużeniem oka, chociaż czasem może nie widać. Fajnie czasem się pośmiać, coś dopytać, poczytać, co m ktoś do powiedzenia - ale jak mówisz, forum to forum, a życie to życie. Ideałów nie ma, idealnych psów ani metod, choćby nie wiem co sobie ktoś myślał. No nieważne. Wróciłam właśnie z moją mimozą ze spaceru. Była na polach babka z dwoma gordonami, jeśli dobrze zauważyłam, chociaż ślepawa jestem, no ale może tym razem mi się udało zgadnąć :evil_lol: Gordonki sobie okładały pole, a pani sobie nimi sterowała za pomocą gwizdka. Jak gordonki się za bardzo rozbujały to pani wydawała z siebie ryk niedźwiedzia :evil_lol: ale fajne to, nie powiem, robi wrażenie taka praca. Jednak ja bym chyba oszalała, gdybym tak miała regularnie pocinać po kolana w błocie... Zdaje się, że jestem skazana na psa bez własnej osobowości, którego można zmęczyć w dowolnie wybrany sposób, niekoniecznie robiąc kilometry po dziczy :evil_lol: A na poprawę humoru kupiłam nam i-clicki, czarny i różowy, Deksio na pewno doceni świeżość tego kolorku :lol: :diabloti:
motyleqq Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Vectra']proszę nagraj jak rzucasz ok ? chętnie popatrzę. potem ja nagram jak ja rzucam i porównamy nasze rzuty , ale na pewno nie efektywność łapania przez psa.[/QUOTE] ja praktycznie wcale nie rzucam, bo nie umiem :) rzucam tylko krótkie rzuty do overów czy vaultów, coś dłuższego tylko przy absolutnie bezwietrznej pogodzie i jak pies jest dobrze rozgrzany. poza tym, z tego co mi wiadomo, Etna nie ląduje w niebezpieczny dla siebie sposób nawet jak ja fatalnie rzucę.
badmasi Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 (edited) Fajny i-click. Może w przyszłości będzie kompatybilny z iphonem lub ipadem ;) Nie ma to jak awanturki forumowe:diabloti: Ja tam szczególnie lubuję się w tych na forach szetlandzkich. Ciekawa jestem czy poziom intelektualny uczestników danego forum jest uzależniony od rasy, której dotyczy czy we wszystkich rasach po równo:evil_lol: Eeee rzucać można się nauczyć tylko szkoda, że nie ma się gwarancji że kręgosłup to wytrzyma Edited April 15, 2013 by badmasi
evel Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 [url]http://dogstuff4u.com/images/5bigbuttonclickers.jpg[/url] ;) Biją się na szetlandach? Serio?! :D
Obama Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 a ja głupia myślałam,że to jakaś elektroniczna aplikacja na tablety srablety,ajfony i smartfony...zamiast klikera. Wszystko przez to "i" w przedrostku:oops::diabloti::evil_lol:
motyleqq Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Obama']a ja głupia myślałam,że to jakaś elektroniczna aplikacja na tablety srablety,ajfony i smartfony...zamiast klikera. Wszystko przez to "i" w przedrostku:oops::diabloti::evil_lol:[/QUOTE] ej, ale mogłaby taka być :evil_lol:
Unbelievable Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='motyleqq']ej, ale mogłaby taka być :evil_lol:[/QUOTE] są, ale do dupy ;)
badmasi Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Na szetlandach skaczą sobie do gardeł, są nawet dwa konkurencyjne fora uskuteczniające wojnę podjazdową. Czasami zalega martwa cisza ale jak ktoś wejdzie na drażliwy temat albo nadepnie "ulubionemu" użytkownikowi na odcisk to nie ma przebacz. Może na molosach jest spokojniej? Owczarkowcy lubią chyba sobie poszczekać. :evil_lol:
Vectra Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 ee to ja takie guziczki mam gdzieś w szufladzie , kiedyś do jakiś karm to mi dołączali ... beznadziejne to jest
motyleqq Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Unbelievable']są, ale do dupy ;)[/QUOTE] o, poszukam sobie :lol:
badmasi Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='motyleqq']o, poszukam sobie :lol:[/QUOTE] Tylko ostrożnie...
Amber Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Z tego co wiem, to na molosach bynajmniej też nie jest spokojnie :eviltong:
Vectra Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Amber']Z tego co wiem, to na molosach bynajmniej też nie jest spokojnie :eviltong:[/QUOTE] taa , to wejdź na molosy , zobacz co tam się stało :mdleje:
Amber Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Vectra']taa , to wejdź na molosy , zobacz co tam się stało :mdleje:[/QUOTE] Eeeee? :WTF: Żeby tak z dogo się nie stało pewnego dnia :evil_lol:
Vectra Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='Amber']Eeeee? :WTF: Żeby tak z dogo się nie stało pewnego dnia :evil_lol:[/QUOTE] zobaczysz , pewnego dnia odpalimy dogo , a tu będzie barbie party :shake: :evil_lol:
Amber Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 (edited) Ale ktoś wie w ogóle o co kaman? Ja bym się mocno wkurzyła gdyby mi skasowano moją 7454463 stronicową galerię np. ;) Btw... [URL="http://glitery.pl/"][IMG]http://moje.glitery.pl/text/105/120/5-DogomaniaBarbie-Party-2470.gif[/IMG][/URL] Edit: Widzę, że posty jednak nie poleciały, tylko "odświeżyli" wygląd. To i dobrze, mogą się dalej kłócić nie gorzej niż my tutaj :eviltong: Edited April 15, 2013 by Amber
makot'a Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='Amber']Z tego co wiem, to na molosach bynajmniej też nie jest spokojnie :eviltong:[/QUOTE] WSZĘDZIE tak jest...
asiak_kasia Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 ej dogo pod tym względem to mi się wydaje w miare spokojna. Na molosach to juz jest na krew i noże, tam w gre wchodza już realne pogrózki, ktos pozycza kase, ktoś nie oddaje, pisza o tym na forum, słowem no-wesoło bywa. :diabloti: Chociaż co ja tam moge wiedziec, staram się poza fotoblożki nie wychylać :evil_lol:
Obama Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 molosy to jednak inna specyfika,w pewnych działach jest kult psiej agresji. Tam nie ma ogródek,ludzie jadą po sobie,że ho ho,łącznie z przekładaniem tych wojen na realne spotkania.Chamstwo,prostactwi do kwadratu,że nie wspomnę,że ja kiedyś dostawałam grozby na priw :) Odświeżanie wyglądu for-ok. Niespodziewana zmiana profilu forum- z wyspecjalizowanego na ogólny- ok już nie jest. Ponieważ jednak ci ludzie są uzależnieni od tych swoich konfliktów- to mimo,zmiękczenia forum i tak pewnie się będą tam udzielać.
Recommended Posts