dog193 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Vectra'] może na sobie :hmmmm: [/QUOTE] Też się nad tym zastanawiam :diabloti: Bo włosy mam w opłakaym stanie, a te wszystkie skrzypovity są o kant dupy potłuc ;)
asiak_kasia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='dog193']Też się nad tym zastanawiam :diabloti: Bo włosy mam w opłakaym stanie, a te wszystkie skrzypovity są o kant dupy potłuc ;)[/QUOTE] Ja też się chętnie dowiem czy działa :diabloti: nic mi nie pomaga, maseczki, tabletki cuda wianki, a kłaki mi leca jak leciały...:shake:
Vectra Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 nie można kapsułek ? przecież są najsmaczniejsze :diabloti: a serio w szkole podstawowej , robili my korale z takich kapsułek :grins:
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Teraz jest taki okres, że lecą kłaki ;) Ja się suplementuje regularnie i w lato miałam spokój z włosami, tak na jesieni czyszczę szczotkę 4x częściej. Na duże kłopoty z wypadaniem niezmiennie polecam Vichy Dercos. Trzeba też pamiętać, że suple nie działają od razu ale czasem trzeba czekać i 3 miesiące.
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Vectra']nie można kapsułek ? przecież są najsmaczniejsze :diabloti: a serio w szkole podstawowej , robili my korale z takich kapsułek :grins:[/QUOTE] te kapsulki sa plastikowe:)))
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='a_niusia']te kapsulki sa plastikowe:)))[/QUOTE] Od VetoSkinu? :lol: Przecież to żelatyna...
Vectra Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='a_niusia']te kapsulki sa plastikowe:)))[/QUOTE] oj tam oj tam , od odrobiny plastiku nikt nie umarł :grins: one się rozpuszczają w żołądku i nie są bez przyczyny leki tam pakowane ... że niby osłonowo. Mimo to , jak daje coś psom co jest w takich kapsułkach , to i tak wysypuje zawartość ... przemycanie leków , suplementów - nie należy do najprostszych. Nie działa zasada - zawinąć tabletkę w szynkę i zawołać psa :diabloti:
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Vectra']oj tam oj tam , od odrobiny plastiku nikt nie umarł :grins: one się rozpuszczają w żołądku i nie są bez przyczyny leki tam pakowane ... że niby osłonowo. Mimo to , jak daje coś psom co jest w takich kapsułkach , to i tak wysypuje zawartość ... przemycanie leków , suplementów - nie należy do najprostszych. Nie działa zasada - zawinąć tabletkę w szynkę i zawołać psa :diabloti:[/QUOTE] ale to nie sa takie kapsulki, o jakich myslisz:))) to sa kapsulki typu twist off-tzn odcinasz czubeczek i wyciskasz taka mieszanke olejow, ktora mieszasz z karma czy tam z czym chcesz:))) moj chlopak dal raz psu kapsulki bez rozcinania i wyciskania. wyszly na swiatlo dzienne nastepnego dnia w formie niezmienionej. sa brazowe, wiec trzeba bylo poszukac patyczkiem:evil_lol:
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='a_niusia']ale to nie sa takie kapsulki, o jakich myslisz:))) to sa kapsulki typu twist off-tzn odcinasz czubeczek i wyciskasz taka mieszanke olejow, ktora mieszasz z karma czy tam z czym chcesz:)))[/QUOTE] Co nie znaczy, że nie można ich podawać w całości. Jest nawet lepiej, bo zawsze coś na ściankach przy wyciskaniu zostanie.
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Amber']Co nie znaczy, że nie można ich podawać w całości. Jest nawet lepiej, bo zawsze coś na ściankach przy wyciskaniu zostanie.[/QUOTE] no to juz jak kto woli. ja wole, zeby zawartosc jednak trafila tam, gdzie ma trafic:))
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 No a gdzie ma trafić twoim zdaniem, jak pies połyka żelatynową kapsułkę razem z olejami, niż tam gdzie trzeba? :lol:
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Amber']No a gdzie ma trafić twoim zdaniem, jak pies połyka żelatynową kapsułkę razem z olejami, niż tam gdzie trzeba? :lol:[/QUOTE] ta kapsulka to taka nie do konca zelatynowa. ale dobra, spoko. nie mam checi sie klocic o jakies *******y z dupy. mozesz dawac psu co chcesz i jak chcesz.
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 A niby jaka? ;) Z dupy to jest twoje twierdzenie, że kapsułki przeznaczone do połykania przez żywe organizmy mogłyby być plastikowe :evil_lol: Tym bardziej, że je miałam w ręku nie raz. Made my day :p
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 te kapsulki nie sa przeznaczone do polykania. http://megavet.eu/produkty/123-vetoskin.html
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Jak najbardziej są: http://www.ezoo.pl/pl/p/VETOSKIN-60-KAPSULEK-TWIST-OFF/1942 Dawkowanie: 1 kapsułka do 15 kg, 2 kapsułki powyżej 15 kg masy ciała/dziennie. Kapsułkę Twist Off można podać w całości do jamy ustnej lub przeciąć, a następnie jej zawartość wymieszać z karmą lub podać bezpośrednio do jamy ustnej Takie też info dostałam od weterynarza i kurna nie trzeba być geniuszem, żeby na gołe oko widzieć, że ona jest żelatynowa, a nie... plastikowa :eviltong:
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 mam przed soba opakowanie vetoskinu i jest napisane tylko o tym, zeby przeciac kapsulke i ja wycisnac. moje oba psy wysraly kapsulke z powrotem. pewnie mi sie wydawalo, ze to ta kapsulka:))) dobrze, ze ty jestes geniuszem:loveu: a teraz...idz przezywaj nasza konwersacje jak mrowka okres:)))) zawsze to troche podjarki w zyciu, co nie?:)))
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Nie, tylko ty zawsze tak chętnie wytykasz błędy innym, to aż miło wytknąć je tobie, szczególnie, że na pomysł plastikowych kapsułek bym nigdy nie wpadła. Nie wiem co za żołądki mają twoje psy, jak nie rozpuściła im się żelatyna (innych też nie trawią?), skoro nawet mój upośledzony i kaleki pies nie miał z tym żadnego problemu. No ale fantazja jest od tego... Lektura na dziś dla ciebie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kapsu%C5%82ka
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 maja calkiem normalne zoladki, z ktorymi nie maja problemow. innych tez nie trawia? innych znaczy jakich?:)))) serio, mozesz swojemu psu podawac obojetnie co, obojetnie jak i wszedzie pisac o jego sraczkach:))) wszyscy to wiedza, wszyscy juz czytali. tylko serio...odpusc sobie, bo to jest dosc idiotyczne zachowanie:)) taak-wytknelas mi taki blad, ze prawidlowo podaje psom vetoskin. ooo cholera, ale blad:)))
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Amber']Innych kapsułek...[/QUOTE] jakich kapsulek?? jakos nie widze potrzeby podawania psom kapsulek.
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 serio, mozesz swojemu psu podawac obojetnie co, obojetnie jak i wszedzie pisac o jego sraczkach:smile:)) wszyscy to wiedza, wszyscy juz czytali. Ja przynajmniej to pisze w swojej galerii ewentualnie wątku żywieniowym, a nie o obrożach czy szczeniakach, bo nie mam gdzie się egzaltować o swoich pieskach :evil_lol: jakos nie widze potrzeby podawania psom kapsulek. A ja podaje, bo mnie stać i jestem fajna, np. omegę albo olej z wątroby rekina. No ale w takim razie współczuje piesków, co im się kapsułki nie rozpuszczają w brzuszku.
a_niusia Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 podawaj sobie im co chcesz:))) na pewno wszystko fantastycznie super dziala i sa w doskonalej kondycji.:loveu: wspolczcie wsadz sobie natomiast w buciki.
Amber Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Współczucie to ja mam ale do czegoś innego :eviltong:
Vectra Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 dobra mam ten vetoskin , zaraz pogryzę sobie kapsułki :grins:
dog193 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Vectra będziesz na sobie używać? :cool3: Daj znać jak efekty :D
Recommended Posts