evel Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 Vectra, no wiesz? Jesteś potworem bez serca i jak w ogóle możesz, przecież np. staruśki piesek, sparaliżowany, z niedowładem, z wadą serca, sikajacy pod siebie CHCE ŻYĆ! Szczeniaczki nienarodzone też chcą żyć. Im większa suka i hipotetyczne potomstwo, tym lepiej, przecież tak chętnie ludzie adoptują ogromne, przeciętne kundle. Psy po jakichś wypadkach, gdzie wkłada się parę tysi w operacje, zbiera się CHORE sumy, odchodzące zaraz po tych operacjach to już całkowita porażka. Albo na siłę adoptowane agresory z wyskokami do ludzi w przeszłości, ale nie jakieś tam pokazanie zębów, tylko serio, a później BUM, kolejna tragedia, pogryzienie, trauma dla ludzi, igła dla psa. Wspieram mądre ratowanie psów, ale jak czytam o przypadkach jak wyżej to mi się wszystkiego odechciewa.
Vectra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Evel , bo ja mam serce na miejscu , a nie w banku z 24 cyfrowym numerem :evil_lol:
Unbelievable Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 no ja byłam przy cesarce ;) nic przyjemnego :diabloti: cesarka u buldoga angielskiego, właściciele mają hodowlę i przy porodzie liczą pieniądze :) ich suki nawet nie mają szansy urodzić naturalnie
Aleks89 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 A widziałyście kiedyś jakimi samochodzikami jeżdżą panie z pewnej fundacji?:evil_lol: Ja widziałem i jestem pełen podziwu ,że PRACUJĄ gdziekolwiek indziej i jeżdżą w między czasie pewnie w porze na lunch po całej PL i zbierają pieski z dobroci serduszka:diabloti:
Okamia Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Dzięki za chwilę śmiechu dziewczyny :evil_lol: Najlepszy jest tekst:[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]wysterylizujcie wszystkie suki odbierajac im tym samym caly uklad hormonalny z organizmu. a panie prowadzące Adopcje buldożków też radzę wyciąc sobie macicy i cale wnętrznosci. niech suczki zyją samym żarciem i sraniem bo na nic innego nie będą miały ochoty. [/FONT][/COLOR]:loveu:
LadyS Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 O widzisz, ja do tego nie dotarłam - w ich komentarzach jest jakieś pomieszanie z poplątaniem. Swoją drogą, znam gro kobiet, które chciałyby sobie wyciąć macicę, ale nie mogą ;(
Hanako Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 szlag mnie trafia. ja dzisiaj osobiście trafiłam na przykład rozpaczliwego odratowywania psa, który już trzy razu pogryzł dotkliwie człowieka, "bo on jest taki biedny i zagubiony i nikt go nie rozumie, i on potrzebuje porządnego domu, a nie jak wcześniej, kiedy nikt się nim odpowiednio nie zajmował. szukamy domku na cito!". a tymczasem... dacie na hotel, nie? i ja się czasem nie dziwię, że jak ludzie słyszą o wspieraniu fundacji to się tylko gorzko śmieją i odmawiają zapisania choćby 1% w rozliczeniu podatkowym.
Vectra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Eeeee , mnie już na FB przekonywał jeden mój wielbiciel , że mój buldog to bez charakteru zahukany , bo nie ma jajek :evil_lol: i że buldog bez jajek , to już nie buldog OOOOOOOooooooo :cooldevi: ale prawda taka , że na takie rasy jak BF , na szczeniaczki , to kolejki czekają ;) mnie co i raz ktoś pyta o szczeniaka buldoga , jorka , podnóżka czy innej zabaweczki ;)
omry Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Vectra']Eeeee , mnie już na FB przekonywał jeden mój wielbiciel , że mój buldog to bez charakteru zahukany , bo nie ma jajek :evil_lol: i że buldog bez jajek , to już nie buldog OOOOOOOooooooo :cooldevi: [/QUOTE] Czytałam. Zarąbisty gościu :evil_lol:
Vectra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 ee na PW jest bardziej rozwiązły :evil_lol: opowiadał mi jak to ćwiczył karate i załatwiał wszystkie pitbulle , które jego bulwe atakowały .... jak mi wlezie na PW , to potem mam lekturę na 3 dni :evil_lol:
omry Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Vectra']ee na PW jest bardziej rozwiązły :evil_lol: opowiadał mi jak to ćwiczył karate i załatwiał wszystkie pitbulle , które jego bulwe atakowały .... jak mi wlezie na PW , to potem mam lekturę na 3 dni :evil_lol:[/QUOTE] Uwielbiam takich typków :loveu: Menszczyzna jak się patrzy :evil_lol:
evel Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='Okamia']Dzięki za chwilę śmiechu dziewczyny :evil_lol: Najlepszy jest tekst:[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]wysterylizujcie wszystkie suki odbierajac im tym samym caly uklad hormonalny z organizmu. a panie prowadzące Adopcje buldożków też radzę wyciąc sobie macicy i cale wnętrznosci. niech suczki zyją samym żarciem i sraniem bo na nic innego nie będą miały ochoty. [/FONT][/COLOR]:loveu:[/QUOTE] Mnie się spodobały jeszcze te, razem tworzą top 5: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [QUOTE][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]A co jest złego w byciu rasistą w tym wypadku? Przepraszam,że mówię to głośno, ale szczenięta 'w typie' mają kilkunastokrotnie większe szanse na znalezienie domów niż kundelki i jestem pewna,że chętni się znajdą. Jeśli ktoś chce poświęcić czas na karmienie maluchów, albo znaleźć im mamkę, bez narażania zdrowia matki to zdecydowanie popieram.[/FONT][/COLOR][/QUOTE] [QUOTE][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Na szczęście decyzji SAB nic nie zmieni. Kończąc te bezsensowną dyskusję, powiem, że psy zawsze były dla mnie przyjaciółmi. Ja z reguły nie zabijam przyjaciół [...][/FONT][/COLOR][/QUOTE] [QUOTE][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]czytam to i nie wierze ! zabić, uśpić, wykonać aborcje! trochę się opanujcie ludzie ! nie jesteśmy od tego ,żeby odbierać komuś życie bo tak nam się podoba! za dużo się jakiś gówien naczytaliście! Klara ma być zdrowa a jeśli i jej dziś dzieciaczki będą[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande] zdrowe to tylko się z tego cieszyć ! my mamy zapobiegać powstawaniu pseudohodowli a nie zabijać niczemu winne biedne zwierzęta! nie moge tego czytać! jak wam nie pasuje ta organizacja to wypisujcie się stąd bo tylko zaśmiecacie fora ! a jeśli waszym priorytetem jest zabijanie to tu nie ma miejsca dla was !![/FONT][/COLOR][/QUOTE] [QUOTE][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]To ja mam taką propozycję!!!! Niech KAŻDY kto tu pisze, że nasze szczeniaki odbierają dom innym adoptuje psiaka ze schroniska!!! Skoro te nasze 2 czy 3 maluchy taką krzywdę wyrządzają ich bezdomnym braciom!!! Serio, KAŻDY niech weźmie psiaka ze schroniska a i my wtedy oprócz tych szczeniaków jeszcze jakiegoś schroniskowca zabierzemy. Tak dla równowagi w świecie. Skoro dzieciaki Klary tak bardzo ją zaburzają.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
motyleqq Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 oesoo, ja tego nie widziałam. wygląda na to, że SAB faktycznie nie ma w planach uśpienia miotu. a ja ich broniłam :shake:
makot'a Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 O matko i córko, niezły ubaw faktycznie... ...mnie też strasznie irytuje chore "pomaganie psom". A najlepsze w tym wszystkim jest wyrzucanie kilku tysięcy złotych miesięcznie w 14-letniego, schorowanego psa, tylko po to, żeby utrzymać go przy życiu 2 miesiące dłużej... A można było za te same pieniądze uratować co najmniej kilka młodych psów "z perspektywami", a dziadziusiowi zapewnić spokojną śmierć...
Vectra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 na młode , zdrowe psy ... nie dają ludzie TYLE kasy :diabloti:
evel Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='Vectra']na młode , zdrowe psy ... nie dają ludzie TYLE kasy :diabloti:[/QUOTE] A jakby tak... nóżkę jedną... teges... od razu się adopcyjność poprawi :evil_lol:
Vectra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 dobry jest też slogan , ma pozostało mu 20 sekund życia , kasa albo uśpią :diabloti:
Aleks89 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 "Jutro trafi do schroniska" też jest dobry.:evil_lol:
LadyS Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Aleks89']"Jutro trafi do schroniska" też jest dobry.:evil_lol:[/QUOTE] E, ten już nikogo nie rusza zasadniczo, tzn. nie tak jak kiedyś. Chyba, że to szczeniaczek/starszy, prawie umierający pies. O, to wtedy działanie jest natychmiastowe. Ostatnio w modzie są hasła typu (zarówno ogólne, jak i indywidualne) "pokaż mu, że człowiek potrafi być dobry i nie daj umierać w schronie/w zimnie" a w domyśle " no bo chyba jesteś dobry, nie? a jak go nie weźmiesz, to nie będziesz dobry! i ch*j mnie obchodzi, że masz dwa własne psy/trójkę małych dzieci/brak warunków lokalowych/pracę po 10 godzin dziennie, masz wziąć tego srającego pod siebie/demolującego/sikającego wszędzie/wyjącego pieska i pokazać mu dobro człowieka!"
Aleks89 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Ogólnie dział PwP i dogociotki poprawiają mi często gęsto humor.Kiedyś przeczytałem taki tekst "Mam kawalerkę kilkanaście psów i niemowlę ,ona nie może u mnie zostać" padłem.Ja mam kawalerke 40m2 i więcej jak 3psy tu nie wejdą.A gdzie kilkanaście i jeszcze dzieciaak
Vectra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 LadyS , dlatego podobał mi się Twój temat o adopcjach .. ten na ogólnym ... i tak mało jeszcze tam ludzi pisze. Może niektórzy nie chcą "wojować" Ale prawda na temat pomocy psom jest okrutna. Nie wiem czasem kto się bardziej znęca nad niektórymi , były właściciel który robił krzywdę , czy "wolontariusz" który ratuje krzywdząc.
LadyS Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Vectra']LadyS , dlatego podobał mi się Twój temat o adopcjach .. ten na ogólnym ... i tak mało jeszcze tam ludzi pisze. Może niektórzy nie chcą "wojować" Ale prawda na temat pomocy psom jest okrutna. [B]Nie wiem czasem kto się bardziej znęca nad niektórymi , były właściciel który robił krzywdę , czy "wolontariusz" który ratuje krzywdząc[/B].[/QUOTE] Otóż to. Dla mnie np. tuczenie psa jest takim samym znęcaniem, jak jego głodzenie. W sensie, nie kilka kg dodatkowych, tylko np. sytuacja, w której ja wydaję do DS psa w świetnej formie, ważącego 16 kg, a po kilku miesiącach ten sam pies waży 25. Albo mikrosunia, całe 4 kg wagi, której nie można wysterylizować "bo za delikatna" i której siadają stawy kolanowe, utuczona jak baleron na święta do 6-7 kg - to już można, nie? Co tam stawy i serce, co tam otłuszczenie narządów wewnętrznych! A dla wielu osób pies taki jak mój jest za chudy i automatycznie - niekochany. Bo kochany pies to gruby pies. A zupełnie dobijają mnie wątki, gdzie zbiera się kasę dla ludzi, którzy wzięli sobie np. 10 psów do malutkiego mieszkania, nie majac na to środków, i teraz płacza, ze krzywda. I ci ludzie są według ogółu super, bo nie odwracają sie od psiego nieszczęścia. Tylko, że tutaj zasada powinna być jak u lekarzy: [U]przede wszystkim - nie szkodzić.[/U]
makot'a Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 To u mnie tylko Nitka kochana, bo reszta chuda jakby jeść nie dostawała :shake: Chociaż ją też potrafimy całkiem nieźle odchudzić w Krakowie :diabloti: Złe z nas ludzie, złe :roll:
Vectra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Więc jak przeciętny "kowalski" ma w prawidłowy sposób obchodzić się z psem , skoro autorytety miłosierdzia ... dają taki chory przykład miłości do zwierzaka. To po cholerę walczy się z otyłością u ludzi , są ogromne kampanie reklamowe , by propagować zdrowy , szczuplejszy tryb życia .. a przecież można inaczej :grins: ogłosić że amerykanie i brytyjczycy , to najbardziej kochający się ludzie , bo tam co drugi ma mega nadwagę :evil_lol:
Okamia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Mnie się śmiać chce jak słyszę od właściciela "bigielka" przy kości że mam zagłodzonego psa :loveu: Też właśnie jak Vectra nie pojmuję tego, że ludzi(zwłaszcza kobiety) szykanuje się za każdy dodatkowy kg. A pieska czy koteczka to się pasie jak świnie bo: on tak ładnie prosi, taki głodny itp. A co do pomocy. Do mojej znajomej ostatnio pewni wolontariusze mieli pretensje, że przecież skoro nie ma psa to mogła by adoptować, zamiast innego domu poszukać dla "swojej ulubionej" suni. To nic że większą część tygodnia nie ma jej w domu bo praca taka a nie inna :roll: A przypadki gdzie jest X psów w małym mieszkaniu i są zrzuty na karmę i inne rzeczy na dgm są dla mnie miejscami patologii. Bo ani to dla psów dobre ani dla ludzi życie w takim skupisku i to jeszcze bez kasy.
Recommended Posts