Unbelievable Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='LadyS']Każdy pies potencjalnie może mieć schizy, nawet szczeniak - łatwiej jest odkręcać niż najpierw powodować, a potem odkręcać ;)[/QUOTE] schiza bordera z hodowli nie będzie tą samą schizą co schiza maliniaka ze schronu
evel Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 [quote name='Unbelievable']schiza bordera z hodowli nie będzie tą samą schizą co schiza maliniaka ze schronu[/QUOTE] Ale o co Ci chodzi konkretnie? :) Że mnie to przerośnie czy coś? Myślę, że jestem w kontakcie z kompetentnymi ludźmi, którzy mnie wesprą w razie jakichś problemów i damy radę wspólnie wyprowadzić tego szczeniaka na ludzi. Nie trzeba się zamartwiać, naprawdę ;)
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='Unbelievable']schiza bordera z hodowli nie będzie tą samą schizą co schiza maliniaka ze schronu[/QUOTE] ale dlaczego ty się zawsze tak czegoś uczepisz? przecież dziewczyny są chyba na tyle odpowiedzialne-miały już nie raz DT- że mierzą siły na zamiary więc biorąc takiego psiaka do domu wiedzą co jest grane i jak mu pomóc...chcą pomagać i chwała im za chęci i talent...bo nie każdy może się zająć psem ze "schizami" tak aby go wyprowadzić na dobre..ja np bym nie umiała bo nie mam za wielkiej wiedzy i talentu...ale myślę, że one mają to we krwi :)
Unbelievable Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 ja się grzecznie spytałam a wy już podstęp wietrzycie :mdleje: serio, luzu trochę :roll: ja bym nie wzięła takiego psa, wolę psa z hodowli bez schiz które trzeba będzie odkręcać, i tylko o to mi chodzi :roll:
sacred PIRANHA Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='dorka1403']ale myślę, że one mają to we krwi :)[/QUOTE] we krwi to może nie:-D ale latami zajmują się adopcjami i z niejednym psem wymagającym odkręcania miały do czynienia;-) Pies po przejsciach nie jest łatwy, napewno prościej jest wziąć 8tygodniowego szczeniaka z dobrej hodowli - ale to nie znaczy, że pies po przejsciach do końca życia będzie problematyczny - ważne w jakie ręce trafi, tak samo jak piesek z super hodowli - pojdzie do kiepskich rąk i będzie miał swoje schizy;-) każdy musi po prostu wybrać co woli:cool1:
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 wietrzymy gdyż iż czasami faktycznie się czegoś "czepisz" i tyle. my ci tylko grzecznie odpowiadamy a ty jakiejś intrygi szukasz :P
Unbelievable Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='dorka1403']wietrzymy gdyż iż czasami faktycznie się czegoś "czepisz" i tyle. my ci tylko grzecznie odpowiadamy a ty jakiejś intrygi szukasz :P[/QUOTE] ale ja się ciebie o coś pytałam? bo sobie nie przypominam, wydaje mi się ze pytanie skierowane było do evel a nie do ciebie
evel Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 [quote name='Unbelievable']ja się grzecznie spytałam a wy już podstęp wietrzycie :mdleje: serio, luzu trochę :roll: ja bym nie wzięła takiego psa, wolę psa z hodowli bez schiz które trzeba będzie odkręcać, i tylko o to mi chodzi :roll:[/QUOTE] Ale ja go nie biorę do końca życia, właściwie to nie wiem, czy w ogóle to dojdzie do skutku ;) A sama miałaś przecież pudlicę na DT, żeby ją wyprowadzić na ludzi - więc chyba trochę wiesz, w czym rzecz, nie? :cool3: Jak będę chciała psa dla siebie, to pewnie w końcu sobie burżuazyjnie pozwolę na snobistycznego szczeniaczka z hodowli :diabloti: [quote name='dorka1403']ale dlaczego ty się zawsze tak czegoś uczepisz? przecież dziewczyny są chyba na tyle odpowiedzialne-miały już nie raz DT- że mierzą siły na zamiary więc biorąc takiego psiaka do domu wiedzą co jest grane i jak mu pomóc...chcą pomagać i chwała im za chęci i talent...bo nie każdy może się zająć psem ze "schizami" tak aby go wyprowadzić na dobre..ja np bym nie umiała bo nie mam za wielkiej wiedzy i talentu...ale myślę, że one mają to we krwi :)[/QUOTE] O matko :oops: Aż tak to może nie, ale to bardzo, bardzo fajne uczucie, pomóc jakiemuś psiakowi w znalezieniu swojego ludzia :) [quote name='sacred PIRANHA']we krwi to może nie:-D ale latami zajmują się adopcjami i z niejednym psem wymagającym odkręcania miały do czynienia;-) Pies po przejsciach nie jest łatwy, napewno prościej jest wziąć 8tygodniowego szczeniaka z dobrej hodowli - ale to nie znaczy, że pies po przejsciach do końca życia będzie problematyczny - ważne w jakie ręce trafi, tak samo jak piesek z super hodowli - pojdzie do kiepskich rąk i będzie miał swoje schizy;-) każdy musi po prostu wybrać co woli:cool1:[/QUOTE] Dokładnie. Być może akurat się okaże, że z tego pieska fajny koleś, tylko trzeba go odkarmić i pokazać mu, że człowieki i psy są w gruncie rzeczy całkiem klawi ;)
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='Unbelievable']ale ja się ciebie o coś pytałam? bo sobie nie przypominam, wydaje mi się ze pytanie skierowane było do evel a nie do ciebie[/QUOTE] uuuu cóż za nerw :D
Unbelievable Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='evel']Ale ja go nie biorę do końca życia, właściwie to nie wiem, czy w ogóle to dojdzie do skutku ;) A sama miałaś przecież pudlicę na DT, żeby ją wyprowadzić na ludzi - więc chyba trochę wiesz, w czym rzecz, nie? :cool3: Jak będę chciała psa dla siebie, to pewnie w końcu sobie burżuazyjnie pozwolę na snobistycznego szczeniaczka z hodowli :diabloti: [/QUOTE] no ja rozumiem, i zupełnie nie o to mi chodziło ;) poza tym Gram dla suk jest ideałem psa nawet jak suka jest agresywna, a Zuzanka chyba nie bardzo, a jednak agresywny maliniak(zakładając!) będzie jednak bardziej elektryczny niż agresywny pudel : P z resztą ona miała być grzeczna a wyszło ziółko :grins: [quote name='dorka1403']uuuu cóż za nerw :D[/QUOTE] teraz tylko czekam na aniusię, kolejną znawczynię ;)
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='Unbelievable']no ja rozumiem, i zupełnie nie o to mi chodziło ;) poza tym Gram dla suk jest ideałem psa nawet jak suka jest agresywna, a Zuzanka chyba nie bardzo, a jednak agresywny maliniak(zakładając!) będzie jednak bardziej elektryczny niż agresywny pudel : P z resztą ona miała być grzeczna a wyszło ziółko :grins: teraz tylko czekam na aniusię, kolejną znawczynię ;)[/QUOTE] ale ze mnie taka znawczyni jak z koziej dupy plecaczek...
Unbelievable Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='dorka1403']ale ze mnie taka znawczyni jak z koziej dupy plecaczek...[/QUOTE] to było ironiczne określenie
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='Unbelievable']to było ironiczne określenie[/QUOTE] no co ty...no?
zmierzchnica Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Ja tam wierzę w[B] evel [/B]i myślę, że da radę - szczególnie, że to przecież DT, a szczyl jest młody i do odkręcenia. Poza tym nie każdy chce psa z hodowli, tak po prostu, czasem po prostu się preferuje pomęczenie z psem ze schroniska - mi moje porąbane psy dają o niebo więcej satysfakcji niż inne, które miałam na DT, były słodziutkie i niekłopotliwe, i poszły do dobrych domów. Nawet się do nich nie przywiązałam, bo w sumie, co jest fajnego w psie, który po prostu wszystkich lubi :diabloti: Urabiaj TZa i bierz małego! :evil_lol: PS. Dziewczyny moje drogie, nie róbcie sieczki z galerii.
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='zmierzchnica']Ja tam wierzę w[B] evel [/B]i myślę, że da radę - szczególnie, że to przecież DT, a szczyl jest młody i do odkręcenia. Poza tym nie każdy chce psa z hodowli, tak po prostu, czasem po prostu się preferuje pomęczenie z psem ze schroniska - mi moje porąbane psy dają o niebo więcej satysfakcji niż inne, które miałam na DT, były słodziutkie i niekłopotliwe, i poszły do dobrych domów. Nawet się do nich nie przywiązałam, bo w sumie, co jest fajnego w psie, który po prostu wszystkich lubi Urabiaj TZa i bierz małego! :evil_lol: PS. Dziewczyny moje drogie, nie róbcie sieczki z galerii.[/QUOTE] no i w końcu ktoś tu normalnie gada... :multi:
evel Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 [quote name='Unbelievable']no ja rozumiem, i zupełnie nie o to mi chodziło ;) poza tym Gram dla suk jest ideałem psa nawet jak suka jest agresywna, a Zuzanka chyba nie bardzo, a jednak agresywny maliniak(zakładając!) będzie jednak bardziej elektryczny niż agresywny pudel : P z resztą ona miała być grzeczna a wyszło ziółko :grins:[/QUOTE] Zuzanka jest bardzo grzeczna. Zawsze. Czasem ja sobie muszę zedrzeć gardło, żeby jej przypomnieć, że grzeczne dziewczynki się TAK nie zachowują, i sobie przypomina. I dalej jest grzeczna. Zresztą jakoś wytrzymała 10 dni z upierdliwym, podszczypującym, wkładającym jej łapy do uszu (tak, to było głupie :P) JRT i go nie zabiła, a zaczęła nawet tolerować, więc to chyba świadczy o tym, że nie jest nieobliczalną psychopatką i potrafi funkcjonować z psem nawet na małej przestrzeni (na wakacjach pokoik ok.14m2). Kolejna sprawa jest taka, że ja jestem bardzo ostrożna w jej kontaktach z innymi psami - na wakacjach psy nie jadły razem, były klatkowane, czasem rozdzielane, jeśli wymagała tego sytuacja i nic się nie stało. Bywało, że staffik warczał na Zu, albo Zu na niego - wszyscy wrócili do domu cali i zdrowi (tylko szczuplejsi i wyżyłowani po gonitwach plażowych :eviltong:). Naprawdę uważam, że wiem, na co się porywam, zwłaszcza, że dzisiaj przez pół godziny rozmawiałam z obecną opiekunką maliniaków. Enter nie jest agresywny. Jest szczeniakiem ustawianym przez wszystkie inne psy, jak jakiś pies go oburczy to stoi w kącie jak sierota i zastanawia się, co ma robić. Chyba nie bardzo pretenduje do miana ewentualnego zabójcy mojej suki. [quote name='dorka1403']ale ze mnie taka znawczyni jak z koziej dupy plecaczek...[/QUOTE] Rozbawiło mnie strasznie to określenie :roflt:
Marta_Ares Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Trzymam kciuki za urabianie Tzta :diabloti: gdzie Ty takie cudo znalazłaś?? piękny jest :loveu: :loveu: bardzo fajne fotki z nad morza :loveu: tylko widzę, że pogodę mieliście taką na dwa razy? jak bylismy w czerwcu to chyba tylko jeden dzień słońce było :roll:
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='evel']Rozbawiło mnie strasznie to określenie :roflt:[/QUOTE] mam takich więcej :eviltong:
evel Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 [quote name='zmierzchnica']Ja tam wierzę w[B] evel [/B]i myślę, że da radę - szczególnie, że to przecież DT, a szczyl jest młody i do odkręcenia. Poza tym nie każdy chce psa z hodowli, tak po prostu, czasem po prostu się preferuje pomęczenie z psem ze schroniska - mi moje porąbane psy dają o niebo więcej satysfakcji niż inne, które miałam na DT, były słodziutkie i niekłopotliwe, i poszły do dobrych domów. Nawet się do nich nie przywiązałam, bo w sumie, co jest fajnego w psie, który po prostu wszystkich lubi :diabloti: Urabiaj TZa i bierz małego! :evil_lol: PS. Dziewczyny moje drogie, nie róbcie sieczki z galerii.[/QUOTE] Dziękuję :oops: Chciałabym baaaardzoooo, żeby się udało, bo to poniekąd wyzwanie dla mnie i sprawdzian. Mam nadzieję, że uda nam się razem go zdać. I że TŻ jednak się zgodzi :mdleje: [quote name='Marta_Ares']Trzymam kciuki za urabianie Tzta :diabloti: gdzie Ty takie cudo znalazłaś?? piękny jest :loveu: :loveu: bardzo fajne fotki z nad morza :loveu: tylko widzę, że pogodę mieliście taką na dwa razy? jak bylismy w czerwcu to chyba tylko jeden dzień słońce było :roll:[/QUOTE] A z pogodą to tak różnie w sumie, bywało głównie 20-parę stopni i średnio słonecznie, ale bywało 14 i zlewa totalna, a nawet burze z gradem :) Ale i tak bym pojechała jeszcze, kocham morze, mimo że się nie kąpię :) [quote name='dorka1403']mam takich więcej :eviltong:[/QUOTE] To dawaj, tu i tak jest hm... specyficzny fotoblożek :evil_lol:
Amber Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Moim zdaniem chyba najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby szczyl znalazł fajne DT i na tym skorzystał... Takie psy dojrzewają późno, na razie to on pewnie jest totalnym dzieciuchem do rany przyłóż. Jazda się zacznie gdzieś w okolicach 16 miesięcy ;). A i to może nie, bo psy są różne różniaste. Każdy kiedyś musi dostać w swoje ręce tego "trudniejszego" psa, jakby wszyscy się bali i odmawiali, to nikt by nie szedł naprzód i trzymał jedynie mopsy albo chiłki ;).
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='evel']To dawaj, tu i tak jest hm... specyficzny fotoblożek :evil_lol:[/QUOTE] nie no to tak przy okazji będę wrzucać :D typu moja droga nie sraj żarem...ale to bym mogła tu komuś innemu napisać :evil_lol:
dorka1403 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 aaaaaaaa dziewczyny zwłaszcza ladyS mam dwa bilety jak byście chciały dla tz na weekendowy polish masters we wrocławiu sa dwudniowe ale...kazdy w innym sektorze :wallbash: po tanich piniadzach mogę sprzedać...wygralam w radiu i jak zobaczylam to to to normalnie :mdleje:
motyleqq Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 nie wybaczę Ci pokazania tych zdjęć!! ewentualnie rozważę to, jak mają tu swój wątek i mi dasz link :cool3:
evel Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 [quote name='Amber']Moim zdaniem chyba najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby szczyl znalazł fajne DT i na tym skorzystał... Takie psy dojrzewają późno, na razie to on pewnie jest totalnym dzieciuchem do rany przyłóż. Jazda się zacznie gdzieś w okolicach 16 miesięcy ;). A i to może nie, bo psy są różne różniaste. Każdy kiedyś musi dostać w swoje ręce tego "trudniejszego" psa, jakby wszyscy się bali i odmawiali, to nikt by nie szedł naprzód i trzymał jedynie mopsy albo chiłki ;).[/QUOTE] Jestem podobnego zdania :) Maliniaki chyba zresztą nie są takimi hardkorami do psów jak np. dobki, ale zobaczymy. Będziemy dla dzieciaka szukać domu najlepszego z najlepszych :cool3: [quote name='motyleqq']nie wybaczę Ci pokazania tych zdjęć!! ewentualnie rozważę to, jak mają tu swój wątek i mi dasz link :cool3:[/QUOTE] Ależ proszę uprzejmie: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229494-Z-pseudohodolwi-do-lasu-Potrzebna-pomoc%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229494[/URL] I umarłam: [url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/179147_378925618839636_379560495_n.jpg[/url] :mdleje:
motyleqq Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 słuchaj, weź go na DT, a ja do od Ciebie adoptuję we wrześniu :cool3: suka też fajowska...
Recommended Posts