Ewa i flatki Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Taki pies jeszcze nie ma swojej kanapy, szok ! Quote
mamanabank Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 najbardziej martwimy się, że poleci prosto ze schroniska wyłącznie do pilnowania podwórka. Tapczan jest odważny i bardzo skory do zabawy, uwielbia się mocować. Trochę się z nim pomocowałam w poprzedni piątek. Quote
Figafiga Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 halo Tapi nadaje tapczanowym systemem powiadamiania....tap tap tup tup...bierzcie mnie na tapczan ludzie Quote
Andzike Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ehh... Tapi, co Ty robisz jeszcze w schronisku??? :( Quote
wiq Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 załamują mnie te adopcje... stary czy młody, rasowy czy nie, siedzą w tych schroniskach, a odzew z ogłoszeń jest żaden... Quote
Andzike Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Wiem, że się powtarzam, ale on jest taki piękny... Quote
Romka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Masz racje,a na tym zdjęciu jest piękny szczególnie! Quote
Romka Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Tapiszon wysłany do pani ,która pytała o kudłatego psiaka!Może bedzie miał szczęscie! Quote
mamanabank Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Na tych zdjęciach dosyć dobrze widac jakiej jest wielkości. Tak, byłam z nim w sobotę na spacerze :-) Quote
Andzike Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Romka napisał(a):Tapiszon wysłany do pani ,która pytała o kudłatego psiaka!Może bedzie miał szczęscie! Oby, oby... Musi się w nim zakochać !!! :) Quote
Porta Nigra Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Bardzo dużo miałam maili i telefonów w sprawie Walentyny (z mojego podpisu), każdemu proponowałam też Tapiego i echo... :-(( Czy on sprawdzony na małe dzieci? Quote
mamanabank Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Dzięki... Nie sprawdzony bezpośrednio, ale do domu z małymi dziećmi go nie polecamy. Tapi nie należy do najdelikatniejszych psiaków, łapie zębami, żeby zatrzymać człowieka przy sobie, jesli w domu poczuje się pewniej może rywalizować z dziećmi o tzw. zasoby... Quote
oska1983 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Tapi to naprawdę sliczny psiak. I tak długo już w schronie. Bez sensu Quote
Romka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Myśłałyśmy,ze szybciej znajdzie domek ale oprócz kilku domków z małymi dziećmi nie było żadnego innego sensowenego.Czekamy pewnie domek dla Tapiego gdzieś czeka! Quote
mamanabank Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Przywitał mnie dzisiaj jak zwykle radośnie, pięknym "siad" w oczekiwaniu na nagrodę, którą oczywiście dostał :-) Quote
Porta Nigra Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Niestety niufki mają sławę super nianiek, psów do dzieci i większość sób, które szukają niufka to rodziny z dziećmi. Oczywiście jest to błędne pojęcie bo nawet najłagodniejszy niufek to wielki pies, który może dziecko potrącić, przewrócić, pociągnąć ... Jeśli chodzi o łapanie zębami ludzi, zwłaszcza za rękę jest u tej rasy instynktowne, w szkoleniu wykorzystuje się to do holowanie tonącego, a u psów nieszkolonych często jest brane za objaw dominacji i zachowanie niepożądane. Psa łatwo można tego oduczyć i nie musi to świadczyć o jego zaborczości. Szkoda, że nie mamy dla Tapiego DT, to byłaby dla niego duża szansa. Quote
argusiowa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 rzeczywiście przydałby się tymczasek u kogoś kto mógłby z im popracować. ech ale taki tymczasek pewnie musiałby coś niecoś kosztować, a skarpeta nasza ma sporo wydatków :( Quote
Figafiga Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Wczoraj był wesoły i podbiegał do krat, nie warczał na kochane dzieciaczki mamanabank Quote
Recommended Posts