Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

APSA napisał(a):
Prowadzący wątek został zmieniony.
Dziękuję :)

Dziekuje za pomoc i udzielone rady -licze caly czas na Twoje sledzenie watku Barrego.
Nawal obowiazkow codziennych a szczegolnie spora ilosc pracy jaka mam ostatnio nie daja sie zajac bardziej intensywnie promowaniem Barrego.
Reklamuje Barrego wsrod moich znajomych Anett zrobila ogloszenia, bedziemy sie staraly z Beatka zintensyfikowac prace ogloszeniowa - .
W drugiej polowie maja pojedziemy zwizytowac Barrego poprzytulac i podrapac za uszkami - o ile nam na to pozwoli. Postaramy sie o jakies super foty.
Skoro psiak jest w dobrej formie powinien pojsc "na swoje" - ale nie jest lekko,a teraz przed wakacjami bedzie pewnie jeszcze gorzej z adopcjami.
Moze macie jakies pomysly.
Czy ktos sie orientuje, gdzie mozna zglosic Barrego np. do adopcji zagranicznej. Slyszalam o adopcjach chorych starszych psiakow do Niemiec.

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ach zapomniałam napisać że Barry jest naszym rekordzistą jeśli chodzi o kąpiele w stawie, pływał już 3razy. O pierwszym pisałam, drugi raz przez Krakersa któremu wpadła do wody piłka i Barry ją zobaczył zanim zdążyłam dobiec i ją wyłowić, wyglądało to tak jakby pomyślał "o piłeczka" no i już był w wodzie. No i niedawno na wieczornym spacerze ale to chyba dlatego że po ciemku gorzej widzi i nie zauważył gdzie się kończy ląd, teraz wieczorem chodzi na smyczy. Chyba muszę pomyśleć o rehabilitacji psów w wodzie :)

Posted

Witaj Barry, nikt do Ciebie nie zagląda ,
chciałam wkleić super zdjęcie jego kumpla ze schronu-Pokerka, ale nie udało się, może Iwonkę poproszę....
Do Pokerka też przyjdzie TEN dzień i opuści schron, obiecałyśmy mu to.

Posted

Nareszcie wrocilam i melduje sie u BArrego na watku.
Czas leci izbliza sie kolejny miesiac pobytu Barrego w hoteliku.

Wplynely pierwsze wplaty -juz na czerwiec:
Tatiana - sdgm 50 ,- zl stala deklaracja
Magda - sdgm 50,- zl stala deklaracja

Planujemy w poniedxialek -31.05 odwiedzic u Astroth Barrego i Niunie, mamy nadzieje ze tym razem wyprawa dojdzie do skutku i uda nam sie zrobic ladne zdjecia naszych pupilkow.:lol:

Posted

Wczoraj rano zapowiadalo sie, ze znowu bedzie lac, w zwaizku z tym wyjazd do Natalii znowu byl zagrozony - ale ostatecznie postanowilysmy pojechac niezaleznie od wszystkiego. Dobrze zrobilysmy bo po poludniu bylo w Warszawie i okolicach ladne slonko i dosc cieplo. Klebilo sie troche chmur - ale w koncu deszczu podczas naszej wizyty nie bylo.
Mamy porobione zdjecia i filmiki - bede dzis to wszystko "obrabiac"i zobaczycie jakie wyglada Barry oraz jego kolezanka ze schroniska.
Barry i Niunia to starsze psiaki - wiec nie nalezy sie spodziewac jakichs rewelacyjnych zmian, ale stan obydwu psiakow jest dobr, stabilny, maja swoj cichy kacik, maja ogrod swieze powietrze i wspaniala opieke - rowniez dzieki Wam . Nie wszystkim sie tak udalo.
W sobote bylam u starszych psow w schronisku - to jest jedna makabra, siedza na duzej sali, leza w plastikowych wanienkach, pomieszczenia nie maja okien a niektore takze wyjsca na wybieg - pieski zalatwiaja sie na miejscu, kafelki sa polewane wode, dla zmycia nieczystosci, co powoduje ze jest tam stale wilgoc.
Wiekszosc z tych pieskow juz w ogole nie wychodzi na spacery - czekaja tylko na swoj ostatni dzien.
To zostalo zaoszczedzone Niuni i Barremu:roll:

Posted

Wasze wplaty na kolejny miesiac darowuja im jeszcze jeden miesiac wspanialego zycia.

Na czewriec wplywy z deklaracji stalych:

Tatiana 50,00 PLN - spoza dgm
Magda 50,00 PLN - spoza dgm
Israel - 20 PLN
Iwna5702 - 30 PLN
Beat2010 - 30 PLN

Posted

Dziekuje Renciu - potwierdzam wplate, mam rowniez wplyw od Malibu.
Wczoraj nie moglam sie jednak uporac z wklejeniem zdjec - postaram sie dzis .
Zdjecia nawet niezle wyszly, widac jak Barrus chodzi sobie po trawce - caly czas z nosem przy ziemi.
Jest po prostu w raju - jak pisalam, ze wzgledu na normalny w tym wieku u ONka nienajlepszy stan stawow, nie moze za dlugo wedrowac - wtedy siedzi sobie w swoim pokoiku na parterze, ma otwarte okno i caly czas lapie wiosenne zapachy z zewnatrz.
W pokoju w ktorym mieszka towarzyszy mu Niunia kolezanka z tego samego schronu, dwie kaczki oraz kroliczek tez weteran schroniskowy. Kaczki i krolik oczywiscie sa w bezpiecznych klateczkach:lol:

Posted

Barry w super formie, pachnący, sierść mięciutka ( to może efekt kapieli w stawie, co ? algoterapia:crazyeye:), chodzi jak nakręcony, troszkę tył mu siada, to ten zanik mięśni....Nie wiem czy nas poznał, ale od razu wtulał nosek w dłonie i kazał się głaskać!!! Widać jak każdy pies potrzebuje ciągłej obecności człowieka i to dla niego jest najważniejsze. Oprócz zapachów w trawce i narzeczonej, którą mu zafundowała Natalia:loveu: .

Posted

APSA napisał(a):
Poradziłaś sobie z techniką :)

No coz, gdyby nie wsparcie rodziny to nie wiem jakby to bylo.
Mam wlasnie jeszcze jeden techniczny problem. W aparacie jest fiilmik z Barrym- prawie 10 minut - ale nie daje sie wgrac na komputer.
Czy ktos moze wie, o co chodzi i moze poradzic jak go przegrac :roll:

Posted

APSA napisał(a):
Poradziłaś sobie z techniką :)

Gdyby nie wsparcie rodziny to nie wiem jakby sie to skonczylo.
Pomoc techniczna nadal potrzeban.
Mam w aparacie ok.10 minutowy filmik z Barrym i nie udaje sie nam go przegrac. Czy ktos mozw wie o co chodzi i co nalezy z nim zrobic zeby go wydostac ?

Posted

Spostrzeżenie po filmikach: jak długo pies czyli Niunia ma czekać aż mu się drzwi otworzy?:mad: Oj, Iwonka nie popisałyśmy się :evil_lol:.
Iwonka z rodziną:gratulacje za dołączenie zdjęć i filmów!!