Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bianka0 napisał(a):
Dogo działa jak należy, to i wpisów mnóstwo. Wątki na sam dół spadają z prędkością światła :evil_lol:

Ciiii nie chwal dogo bo znowu padnie, ale fakt ze lecą w dół z prędkością swiatła. Ja zapisałam w ulubionych teraz wiec nawet jak spadnie będe miała

Posted

[quote name='bianka0']Zamówiłam Elizce ogłoszenia na bazarku:
http://www.dogomania.pl/threads/181266-bazarek-OGA-OSZENIOWY-74-strony-jedyne-10zA-na-Suri-do-31-03

Funiu, napisz jakiś fajny tekst, zdjęcia wybiorę z wątku , muszę to wkleić na maila.
Trzeba podać czy lubi dzieci, toleruje psy i koty ( nie będzie Krzysia możesz porobić testy wszystkim psom jego kotem :evil_lol:) , czy zachowuje czystość w boksie, czy jest do domu, czy na podwórko. No i jak z chodzeniem w szeleczkach, czy są postępy.

Posted

bianka0 napisał(a):
Dla dobra pieska, żeby nie wrócił z adopcji :razz:

nie śmiałam myśleć inaczej:) ale szybko trzeba ją pokazywać światu, bo pięknota jest i będą kolejki po nią!:)

Posted

Elizki nie wydam bez sterylki, upewniłam się po dzisiejszej wizycie poadopcyjnej u innej suni.
Dom wspaniały, suczka ma wszystko co tylko zechce i dużo miłości, ludzie bardzo inteligentni. Dobrze że pojechała wysterylizowana, bo podejście do tego zabiegu obecnych opiekunów różne od naszego. Nadal pokutuje myślenie okaleczania zwierząt i pewność, że w czasie cieczki są w stanie zawsze ją upilnować. Pomimo uświadamiania o konieczności kastracji nawet wydawanych psów płci męskiej, chyba tak do końca ich nie przekonałam.:shake:

Posted

tak, sterylizacja jest istotna, nadal jest niski poziom uświadomienia w tym zakresie społeczeństwa, ale robi się to też dla zdrowia psa, wyklucza to np.: ropomacicze w zaawansowanym wieku. Nadal dominuje przekonanie, że suczka powinna raz urodzić dla zdrowia, a maluchy albo znajdą domy, albo zasilą pękające w szwach schroniska:(

Posted

Weszłam zobaczyć Elizkę - piękna psinka i jaka uśmiechnięta:p.

Co do sterylizacji - to macie rację - niski poziom. najbardziej mnie wkurza jak młode osoby również są niereformowalne i tak jak pisałyście wyżej - cieczka to upiluje, albo niech ma jeden raz. Jak się zapytałam młodej dziewczyny, wykształconej wydawałoby się niegłupiej, po co te szczeniaczki , przecież w schroniskach jest tyle szczeniąt i piesków - to nieumiała odpowiedzieć, tylko takie fajne a domki znajdzie.:roll:

Ręce opadają.

Posted

Ja też uważam, że u nas kastracja i sterylizacja jest nieodzownie konieczna przed wydaniem psa do domu stałego!!!

Elizka maszeruj na pierwszą, pokazywać się ciotkom, bo reklama dźwignia handlu jest!!!

Posted

Eliza załatwia sie na budzie ,pisze to teraz bo myslalam ze to incydent był ale niestety robi to codziennie .Dzisiaj nawet przyłapałam ją jak robiła na dachu budy siku .....Kupy są nawet dwa razy dziennie sprzatane z dachu .Dzis na noc zdjęłam dach ,zobaczymy gdzie to zrobi ....

Chodzenie w szelkach to dla niej ogromny stres ,kładzie sie i turla po ziemi dopuki ich nie zdejmie .Bardzo boi sie zakładania czegokolwiek w okoicy szyi ...Bede próbowąc nadal .Dzieci lubi ,ona wszystkich lubi jest nastawiona do człowieka bardzo serdecznie .
Niestety na kota nie wiem jak reaguje .
Cieczka w toku ,jest bardzo pobudzona .
Bianko nie dam rady z tekstem ,

Posted

Co się dziwić ludziom :shake: , kiedy często Vet tak ludziom mówi, że muszą być raz młode :cool3: przynajmniej u nas tak się zdarza :-(
Hopsaj do domku :multi:

Posted

Funiu , całe szczęście że to robi Elizka, a nie psy będące pod opieką innych.:cool3:
Zaraz byś tu miała napisane, że karmisz psy g.....m i źle je socjalizujesz. O pułapkach zastawianych na nią nie wspomnę :shake: A swoją drogą ktoś Elizce musiał pokazać, że można to robić na dachu, sama na to chyba nie wpadła :roll:

Posted

Chyba nie myślisz, że to funia ...:megagrin::megagrin::megagrin:
Co do socjalizacji ... hmm ... no kto widział takie bezeceństwa :na budzie ! Toż to równowagę trudno utrzymać ... sie omsknąć można, sieześliznąć ... Kalectwem to grozi, kurde. Nie ?:evil_lol:

Posted

Niekoniecznie funia, tam jeszcze często przebywa jej TZ-et.:cool3:
A Elizka i tak sama tego nie wymyśliła, a w schronie nie była pod kątem rozrywkowym socjalizowana :p

Posted

Tekst zamówiony na bazarku:

[FONT=Verdana]Młoda, ładna i zgrabna szuka przyjaciela na dobre i na złe![/FONT]

[FONT=Verdana]Cześć, jestem Elizka.[/FONT][FONT=Verdana] Jestem niewysoką (tylko 0,35 m!), szczupłą (po diecie schroniskowej - potrafi działać cuda, chudnie się z dnia na dzień!) rudowłosą pięknością o bursztynowych oczach. Łagodna, sympatyczna, dobrze wychowana, skromna.[/FONT]
[FONT=Verdana] Mogę pochwalić się szlachetnym pochodzeniem - mój dziadek był najprawdziwszym jamnikiem![/FONT]
[FONT=Verdana] Jestem pasjonatką mody, na widok niemarkowej smyczy dostaję dreszczy (jak na razie jeszcze nie trafiłam na taką, która by mi się podobała - ale może ktoś mądry potrafiłby mnie przekonać do założenia czegoś na szyję... Hm, to moja jedyna wada).[/FONT]
[FONT=Verdana] Jestem otwarta na nowe wyzwania i ciekawa świata.[/FONT]
[FONT=Verdana] Lubię ludzi, szczególnie dzieci, psy też lubię... Ja właściwie wszystkich lubię! [/FONT]

[FONT=Verdana] I co by tu jeszcze o mnie... Ach, nie trzeba wiele, wystarczą dwa słowa: psi ideał![/FONT]

[FONT=Verdana] Jeśli zauroczyła Cię moja osobowość i chciałbyś zostać moim przyjacielem, zadzwoń: [/FONT] 601 071 963[FONT=Verdana] i pytaj o Elizę. Ja czekam![/FONT]

I, tak jak u Filonka - jeśli nie macie zastrzeżeń do tekstu, to jutro ruszam z ogłoszeniami.

Posted

Tekst bardzo sympatyczny, swoją drogą bardzo Ci dziękuję, że nie wspomniałaś o ekscesach Elizki na dachu budy:evil_lol: Jest szansa, że funia jej pokaże jak te sprawy załatwia prawdziwa dama i zanim pierwsza osoba zadzwoni po Elizkę, akrobacje suni będą wspomnieniem.;)
Koosiek bardzo dziękuję za ciekawy tekst :p