Kana Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Malwi przez miesiąc to może być za malo. ;) Ja na przyklad swoją tymczasowiczkę nigdy nie bede mogla spuścić. Jest totalnie nie odwoływalna i killerka do zwierząt. Madalleno zbierz wszystkkie rzeczy które ona gryzie i pochowaj. W zamian za to kup jej kilka zabawek. Z 2-3 nie za dużo co by nie znudziła sie zbyt szybko. Jak jednak coś zdobędzie niechcianego do gryzienia zabierz jej i podaj zabawkę którą może gryźć. Nie odizolowywuj jej. Chyba że masz w korytarzy rzeczy które gryzie a nie możesz ich pochować. Quote
Malwi Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 dlatego napisałam (?) przynajmniej miesiąc... bo to zależy od psa , miałam do czynienia z takimi gdzie po 3 godzinach już można było wypuścić i pięknie reagowały na zawołanie nawet na otwartym terenie. co do zabawki ... może taką piłeczkę z której wysypują się smakołyki ? Quote
Madallena Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Wiecie co? kropka to taki cwianiak, ze hej! Codziennie daje jej witaminy i tran w kapsulkach. Wszystkie psiaki cos dostaja (Pysiek leki na serce, Nana to samo co Kropka). Kupuje do tego stosy parowek (o wlasnie, w Carefour jest dobra promocja :) 2 duze paczki za 5 zlotych!) Z psiakami nie ma problemu, pochlaniaja parowki jak Cie moge. A Krpka? Zjada parowe a tablete wypluwa! Gowniara jedna! Musze jej dzielic witaminke na 4ry czesci! najgorzej jest jak tranu nie chce zjesc... raz bylam taka madra, ze przekroilam tabletke :) wiecie co sie stalo z kapsulka :) Generalnie u nas bez zmian. siku i kupa w domu. Mnie sie boi i nie boi. Czasem ja zlapie i na sile przytulam. ucze je, ze nie ma nic zlego np. w lodowce (ona ma straszna schize przed "pudlami"). Biore na rece (oczywiscie przed wzieciem Kropa bach na ziemie, kola do gory i ... troche siku ;/) podchodze do lodowki - panika! - otwieram ja - panika do kwadratu! - i karmie parowka, albo wedlinka jakas. Panikuje, ale je :) Tak samo robie z lozkiem. Wkladam parowki na lozko i wskakuje. Wczoraj nawet sama sie kolo mnie polozyla i tak sobie lezalysmy przez chwile :) ale zdecydowanie woli poslanka i swoja kanape :P Quote
anouk92 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Ja myślę że małymi kroczkami trzeba Kropkę przekonać do normalnego funkcjonowania. Madallena bardzo się cieszę że dajesz Kropce szansę. Dziękuję Ci za to :) Quote
AGA35 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Pewnie jeszcze potrwa to chwilę zanim zupełnie minie jej ten strach przed człowiekiem :( Ale jest w dobrych rękach, a co za tym idzie pozytywne skutki powinny być niedługo :D Quote
Tola Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Będzie dobrze: parę miesiecy temu do DT we Wrocławiu pojechała nasza dzikuska Mila, gryzła, bała sie własciwie wszystkiego, a teraz to wielka pieszczocha a jej nowa Rodzinka jest sunia zachwycona Quote
Tola Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Będzie dobrze: parę miesiecy temu do DT we Wrocławiu pojechała nasza dzikuska Mila, gryzła, bała sie własciwie wszystkiego, a teraz to wielka pieszczocha a jej nowa Rodzinka jest sunia zachwycona Quote
Madallena Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 kurde, mam filmy. Z czasow kiedy straszliwie sie bala tylko kurna nie chca mi sie odczytywac na moim komputerze bo kodekow jakis nie ma. Nic mi o tym nie wiadomo, nowoczesna technologia to dla mnie czarna magia. Pokazalabym Wam co to za lobuz jest :P anaouk nie ma za co. Robie co w mojej mocy :P a najlepsze to jest to, ze zaraz po kropce bore Gabiske2 (Tola, Ty wiesz o ktora chodzi) wiec Kropka ucz sie robic kupe na spacerze, przestan sie juz bac czlowieka i smigaj do DS! :) acha. Siku dzisiaj bylo na spacerku :P Czyli w sikach mamy 100 do 2 :P Quote
Malwi Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Madalleno - dawaj filmiki do mnie na maila :D przecież wiesz ... :D Quote
Madallena Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 :) Malwi, jak moge chetnie Ci je przesle :) przeciez wiesz :P A wiec: o kupach i sikach przestaje powli sie rozpisywac. Kropa coraz czesciej korzysta z toalety na zewnatrz! :) (w skrocie: w nocy nie bylo kupy na panelach, byla za to na porannym spacerku :) po poludniu tez a wiecorem siku ) Rozkreca sie dziewczyna, oj rozkreca! Rozwalila cale smieci. Raz! nauczylo mnie to, zeby nie wieszac workow ze smieciami na klamce. Dostaa dwa kapcie, ktore moze obgryzac. bardzo jej pasuja,. nie bierze nic innego (no dobra, rekawiczki na podlodze gdzies znalazla i rpzytachala na poslanie). Wariowala dzisiaj z wielkim kapciem w pyszczku! kapec prawie jej wielkosci! Swietne z nim wygladala. Obgryza dobie kielbase gumowa i biega z nia po calym mieszkaniu! rewelacja! I najwazniejsze: wie co to lozko :):) wskakuje na nie sama i domaga sie pieszczot. Postepy robi ogromne (a tak sie martwilam;/) . Nie oznacza to jednak, ze sie dziewczyna ogarnela do konca. Nadal jest niesmiala i plochliwa, aczkolwiek nie zwiewa gdzie pieprz rosnie tylko sie czolga. Nastal wiec czas, zeby nakrecic kolejny film pokazujacy gnojka teraz, jakim jest :) A jest SUPER! Quote
Madallena Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 :) Malwi, jak moge chetnie Ci je przesle :) przeciez wiesz :P A wiec: o kupach i sikach przestaje powli sie rozpisywac. Kropa coraz czesciej korzysta z toalety na zewnatrz! :) (w skrocie: w nocy nie bylo kupy na panelach, byla za to na porannym spacerku :) po poludniu tez a wiecorem siku ) Rozkreca sie dziewczyna, oj rozkreca! Rozwalila cale smieci. Raz! nauczylo mnie to, zeby nie wieszac workow ze smieciami na klamce. Dostaa dwa kapcie, ktore moze obgryzac. bardzo jej pasuja,. nie bierze nic innego (no dobra, rekawiczki na podlodze gdzies znalazla i rpzytachala na poslanie). Wariowala dzisiaj z wielkim kapciem w pyszczku! kapec prawie jej wielkosci! Swietne z nim wygladala. Obgryza dobie kielbase gumowa i biega z nia po calym mieszkaniu! rewelacja! I najwazniejsze: wie co to lozko :):) wskakuje na nie sama i domaga sie pieszczot. Postepy robi ogromne (a tak sie martwilam;/) . Nie oznacza to jednak, ze sie dziewczyna ogarnela do konca. Nadal jest niesmiala i plochliwa, aczkolwiek nie zwiewa gdzie pieprz rosnie tylko sie czolga. Nastal wiec czas, zeby nakrecic kolejny film pokazujacy gnojka teraz, jakim jest :) A jest SUPER! Quote
Madallena Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 To, ze ta cholerna DOGO nie dzialala przez tyle czasu! sie wscieklysmy z Kropka! kropa ma sie znakomicie! Jest na serio coraz lepiej :) trzeba wzmorzyc ogloszenia! kropa MUSI szybciutko powedrowac do nowego domu bo sie za bardzo dziewczyna przyzwyczai! i ja tez :) Ona juz sie do adopcji nadaje. Zalatwianie na dworze ogarnia craz lepiej. lasi sie (plaszczac przy tym, ale coz...moze jej to zostanie). ogon do gory, dupa sie kreci. Lozko opanowane :) Nic tylko brac! Quote
Akrum Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 cześć Kropka :) widzę że te kilka dni nieobecności na dogo przyniosło wiele zmian :) cieszy mnie to :) a jest w ogóle jakieś zainteresowanie nią ?? Quote
Madallena Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 ZEROWE ! Trzeba napisac prosty, zwyczajny teks i tyle. zrobic papierowe i rozwieszac w lecznicach :) Quote
mshume Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Ciotka, zrobie jej allegro :) Ile cudo lat? Sterylka? szczepienia? Quote
Akrum Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 a właśnie chciałam zaproponować allegro, ale widzę że mshume już zrobi... Quote
Madallena Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 T jest nezly mix.... :) wszystko ma dziewczyna w sobie :P Quote
Madallena Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Kropa lat 3 Szczepiona Sterylizowana niesmiala, kochana, przelamuje sie. Kreci pupka i ogonkiem. Spi na kanapie. je wszystko. Quote
Madallena Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 gumtree.pl cafeanimal.pl alegratka.pl allegro.pl morusek.pl (wciaz dzwonia z moruska po kajtka) adopcjapsa.pl adopcje.org to chyba najczesciej odwiedzane? Quote
Recommended Posts