Akrum Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='mala_czarna']Z jakim wetem? W książeczce jest tylko wpis o sterylce, bez pieczątki lekarza ! aj, faktycznie, zapomniałam że nie ma pieczątki... i tym bardziej to jest podejrzane, celowe działanie?? Quote
obraczus87 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 To jest tak...... Klembów przyjmuje nas dopóki nie robimy problemów. Ale ludzie, czasu siedzenia cicho, bo tak trzeba sie skończyły. Trzeba walczyc o dobro tych zwierzaków. Bo kto jak nie my?? :( wyć mi sie chce. Quote
Madallena Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 mala_czarna napisał(a):Hmmm. Wolontariat powiadasz? Na Stronie przytuliska był kiedyś wpis o tym, z kim pracuje Klembów. Wymieniona była m.in. Dogomania (za co dziekowano jej członkom). Tego wpisu o Dogo już nie ma. Dziwne, nie? a dziwne. Czemu wywalili dogo? Quote
obraczus87 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Madallena napisał(a):a dziwne. Czemu wywalili dogo? Nie mamy pojęcia......................... Quote
Madallena Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 wydaje mi sie, ze bez wolnotariatu kazde schronisko w pewnym momencie sie "zapsi" Spora czesc adopcji nalezy wlasnie do wolnotariatu. Zdjecia, ogloszenia, dogo. Sa male schroniska w Polsce, gdzie nie ma wolnotariatu. i co? i miejsc na 80 psow a 200 na stanie. Z Klembowem staloby sie podobnie.... tylko najpierw trzeba by poswiecic te istnienia, do ktorych przychodzicie, ktore odwiedzacie i ktore na Was czekaja. Niestety, czlowiek docenia to co ma, dopiero jak to straci. Quote
obraczus87 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Klembów nie powinien zrezygnować z "nas". Odkąd dziewczyny jeżdżą tam systematycznie, m.in. AGA35 adopcje wzrosły bardzo. Tylko mnie zastanaiwa jedna rzecz. W Klembowie non stop pojawiają sie nowe szczeniaki..... jak Oni tak walczą z bezdomnością tak jak widac, to teraz już mam odpowiedź na pewne pytania Quote
obraczus87 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Acha i przypomne tylko, że KLEMBÓW nie jest schroniskiem..... tylko nie wiem czemu jest traktowane przez gmine jak schronisko. Ale ja za głupia na to jestem. Przepraszam, że zasmiecam wątek Kropencji. Quote
Madallena Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Nie wytrzymalam, zadzwonilam :) kropcia juz w lecznicy, Pancia czeka na telefon. Ok 12 ma byc do odbioru. Abazur czy kaftanik? polecilam kaftanik (co to bedzie za kaftanik, skoro 30 zl ma kosztwac!) :) Ciaza byla zagrozeniem dla zycia Kropki. Byly 4 szczeniory, duze... Zaraz po Kropci na stol wedruje ratlerek brutus MIka. (zaraz to znaczy za jakis niedlugi czas, nie dzisiaj) Quote
Akrum Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 to z niecierpliwością oczekujemy dalszych wieści... Quote
anouk92 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ciotki jeżdzę do Klembowa od 3 lat. Przypadek Kropki i Tośki są pierwszymi takimi przypadkami oby ostatnimi. Ostatnio był bałagan, jeden pracownik zajmował się książeczkami wszystkich psów. Teraz ten pracownik odszedł. Celina musi wszystko uporządkować. Wczoraj bardzo przepraszała za sytuację Kropki i Tośki i nie mogła uwierzyć że coś takiego mogło się wydarzyć - raczej jej wierzę. Zapłacą za sterylkę Kropki, nie wiem czy pełną kwotę czy tylko cześć najpierw muszą zobaczyć fakturę. Obraczus co do szczeniaków to wszystkie ślepe mioty są usypiane. Szczeniaki które żyją są już podrostkami które trafiły do schronu za późno żeby je uśpić. Mi też się nie podoba to że suki są z psami, ale uważam że jeśli macie zapał do walki to walczmy z gminą aby stworzyła schronisko z prawdziwego zdarzenia a nie z Klembowem. Klembów zdaje sobie sprawę z tego że warunki nie są dobre, proszą gminę o teren już parę lat, gmina się wypina i kółko się zamyka. Podzielcie się jeśli ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić ale prosze nie bijcie piany i nie szukajcie afer. Quote
obraczus87 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ania nikt nie szuka afery. Po prostu dwa przypadki Kropki i Toski to o dwa przypadki za duzo. Teraz mam nadzieje, że p.Celina sprawdzi wszystkie wpisy w książeczkach. Quote
Madallena Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Ja sie podziele wiadomoscia, ze Tosia, czyli nasza Kropka juz od 12 w domku :) Cala historia skonczyla sie wielkim happy endem. Kropka po zabiegu sie trzesie, jest taka...no wiecie jaka, jak kazda sunia. Ma fartuszek i jak to Pani powiedziala: wyglada jak kabanosik :D Zdjecia beda w weekend (maz wyjehal a Pani nie potrafi wysylac maila :) ) Quote
obraczus87 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff kamień z serca!!! Quote
Akrum Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Madallena napisał(a):Ja sie podziele wiadomoscia, ze Tosia, czyli nasza Kropka juz od 12 w domku :) Cala historia skonczyla sie wielkim happy endem. Kropka po zabiegu sie trzesie, jest taka...no wiecie jaka, jak kazda sunia. Ma fartuszek i jak to Pani powiedziala: wyglada jak kabanosik :D Zdjecia beda w weekend (maz wyjehal a Pani nie potrafi wysylac maila :) ) jak dobrze, że wszystko się dobrze skończyło :) teraz mam nadzieje Kropencja dojdzie szybko do formy posterylkowej. Quote
anouk92 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Kropka kochana trzymaj się. Madallena niech Pani prześlę fakturę bezpośrednio do Klembowa na nazwisko Celina Saliba. Niech na oddzielnej kartce napiszę numer swojego konta na które chce żeby Klembów przelał pieniądze. Quote
Onaa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Przepraszam za offa :oops: ale mały bity kopany żyjący w dziurze z cegłami prosi o ratunek: http://www.dogomania.pl/threads/184158-Bolu%C5%9B-4dni-bez-jedzenia-i-wychodzenia-kopany-i-bity-sa-dzieci-wiec-by%C5%82-m%C4%99czony-pilnE. Quote
Tola Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Mizianka dla kabanosika:loveu: Wracaj szybko do zdrowia malenka:lol: Quote
obraczus87 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Magda co tam u Kropencji?? Jak sie czuje Niunia?? obolala pewnie jest... Quote
Akrum Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Kropko, czekamy na informacje o tym, jak się czujesz... Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Wczoraj byla "zaspana" i zmeczona. Nie miala sily wskoczyc na kanape, Pancia pomogla :) Dostala jedzenie, troszke skubnela. i spi... Brutus Mika jej przeszkadza, ale niedlugo sama sie przekona jak to jest po narkozie! bo idzie na ciecie :D Jest ok, Kropka jest w bardzo dobrych rekach. (nie moge sie doczekac na foty...w ten nie dam rady, ale moze podjade tam w przyszly weekend, nie bedzie chyba za wczesnie? Kropa juz kocha nowe Panciostwo?) Quote
obraczus87 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Kocha KOCHA A NA FOTECZKI CZEKAMY Z UTĘSKNIENIEM :) Quote
Akrum Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Madallena, zaniedbujesz nas... my tu wszyscy z utęsknieniem na zdjęcia Kropki czekamy i na jakieś nowe info... no..bynajmniej ja. Quote
Madallena Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 ale akcja! dopiero teraz mi sie Kropa w subskrypcjach pokazala ? Zdjec nie bedzie :( pani nie ogarnia Internetu a syna nie moze sie doprosic zeby zrobil! Wiec odwiedze ja jak tylko bede mogla oddychac i sama zrobie. Pani zaczela spuszczac Kropencje ze smyczy (niedawno!) . kropa jak to Tosia łazi przy nodze i nie odstepuje Panci na krok. Spia wszyscy w jednym lozku, z taka roznica, ze kropcia spi w nogach na kocyku, Mika pod koldra. Juz sie zaprzyjaznily dziewczyny i swiata poza soba nie widza :) powiem Wam, ze boje sie tej Miki :) Ten pies wyglada tak, jakby mial mnie zjesc! Normalnie jak bylysmy na wizycie przed to razem z kolezanka siedzialysmy jak zdębiałe, i bałyśmy sie ze Brutus nas ZJE! Quote
Akrum Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 piękne wieści :) to czekamy z niecierpliwością na te odwiedziny, żeby mieć zdjęcia Kropki, znaczy Tośki :) ciekawe jak się zmieniła, przytyła pewnie troszeczkę i wypiękniała jeszcze bardziej :) Quote
Recommended Posts